מקרה שקרה לי היום במועדון.
מקרה שקרה לי היום במועדון.
היי
אני אייל ואני גולש קייט.
אני אומנם לא כותב בפורום אבל קורא באופן דיי קבוע.
היום באיזה שהוא שלב ירדה הרוח ולא הצלחתי לחדד חזרה לכנסייה.
ניסיתי לצאת במעודון, אבל כאשר הגעתי למועדון וסימנתי וביקשתי שמישהו ינחית לי את העפיפון. גולשי הרוח פשוט עמדו בחיבוק ידיים ואפילו לחשבו לגשת לעזור.
ויותר מזה היה שם גולש קייט שבאמת לא ראה אותי אבל הייתי מצפה וגולשי הרוח שלפחות יגידו לו שינחית לי אבל לא עשו כלום.
אני גולש כבר כמה שנים טובות ונמנע כמה שיותר מלגלוש באיזור של גולשי הרוח.
אבל קורה שאין ברירה והייתי חייב להגיע לביקור הייתי מצפה להכנסת אורחים יפה.
כאשר אין רוח במועדון אף אחד מגולשי הקייט לא אומר לגולש רוח שהוא מפריע.
אני מקווה מאד שמה שקרה לי זה רק קומץ האנשים למרות שזה נראה כמו משהו מאורגן והפגנתי.
לאחר דיבור עם כמה גולשי קייט גיליתי שאכן זה תופעה ידועה לכולם, חבל שגולשי הרוח מתנהגים כך, אני מבין שהייתם שם קודם אבל ישנה מציאות חדשה בא אנחנו צריכים לחלוק את החוף במקרים מסויימים.
הייתי מצפה שתהיה הרמוניה בין אנשים שבסך הכל יש אהבה משותפת.
שתהיה לכולנו שנה טובהת והלוואי שגלעד שליט יחזור כמה שיותר הביתה.
אייל
אני אייל ואני גולש קייט.
אני אומנם לא כותב בפורום אבל קורא באופן דיי קבוע.
היום באיזה שהוא שלב ירדה הרוח ולא הצלחתי לחדד חזרה לכנסייה.
ניסיתי לצאת במעודון, אבל כאשר הגעתי למועדון וסימנתי וביקשתי שמישהו ינחית לי את העפיפון. גולשי הרוח פשוט עמדו בחיבוק ידיים ואפילו לחשבו לגשת לעזור.
ויותר מזה היה שם גולש קייט שבאמת לא ראה אותי אבל הייתי מצפה וגולשי הרוח שלפחות יגידו לו שינחית לי אבל לא עשו כלום.
אני גולש כבר כמה שנים טובות ונמנע כמה שיותר מלגלוש באיזור של גולשי הרוח.
אבל קורה שאין ברירה והייתי חייב להגיע לביקור הייתי מצפה להכנסת אורחים יפה.
כאשר אין רוח במועדון אף אחד מגולשי הקייט לא אומר לגולש רוח שהוא מפריע.
אני מקווה מאד שמה שקרה לי זה רק קומץ האנשים למרות שזה נראה כמו משהו מאורגן והפגנתי.
לאחר דיבור עם כמה גולשי קייט גיליתי שאכן זה תופעה ידועה לכולם, חבל שגולשי הרוח מתנהגים כך, אני מבין שהייתם שם קודם אבל ישנה מציאות חדשה בא אנחנו צריכים לחלוק את החוף במקרים מסויימים.
הייתי מצפה שתהיה הרמוניה בין אנשים שבסך הכל יש אהבה משותפת.
שתהיה לכולנו שנה טובהת והלוואי שגלעד שליט יחזור כמה שיותר הביתה.
אייל
פשוט בושה
בושה לאנשים בחוף!
עזרה בשייט זו חובה!!!
עזרה בשייט זו חובה!!!
- salta flick
לפני יומיים נגמרה לי הרוח וניסיתי לצאת בחוף יהודה,לכיוון גולש רוח עם פוקוס אפורה..בתקווה שיתפוס לי את הקייט.
זה לא הזיז לו את הביצה והקייט שלי גמר על הסלעים.
הבנאדם אפילו לא הציץ לבדוק אם אני חי מתחת לקיר.
כשהתקפלתי ויצאתי הוא חלף מולי בדרכו למים..אפילו לא הסתכל.
אנחנו כאן כולם אחים,לעזור אחד לשני זה משהו שצריך להיות בתודעה שלנו כל רגע ורגע.
זאת תרבות שעוברת מאחד לשני והופכת את הספוט למקום איכותי.
גולשי רוח יקרים..אני בטוח שלא תתנו לי להתפרק על הים ותתנו לי יד כשצריך.
אהד
זה לא הזיז לו את הביצה והקייט שלי גמר על הסלעים.
הבנאדם אפילו לא הציץ לבדוק אם אני חי מתחת לקיר.
כשהתקפלתי ויצאתי הוא חלף מולי בדרכו למים..אפילו לא הסתכל.
אנחנו כאן כולם אחים,לעזור אחד לשני זה משהו שצריך להיות בתודעה שלנו כל רגע ורגע.
זאת תרבות שעוברת מאחד לשני והופכת את הספוט למקום איכותי.
גולשי רוח יקרים..אני בטוח שלא תתנו לי להתפרק על הים ותתנו לי יד כשצריך.
אהד
גולש לשם שמים.
חייב לציין שזה לא גורף
לי קרה בעבר שהסתבך לי הקייט ונסחפתי איתו לכיוון המועדון וגולשי רוח באו ושאלו אם אני צריך עזרה ואחד מהם אפילו לקח לי את הגלשן למועדון (משימה לא פשוטה.. כל הכבוד...)
במקרה אחרים היו גולשי רוח שהנחיתו לי את הקייט במועדון.
בקיצור, באמת בושה עבור אלה שלא הושיטו יד אבל יש גם כאלה שכן עושים את זה ברצון.
במקרה אחרים היו גולשי רוח שהנחיתו לי את הקייט במועדון.
בקיצור, באמת בושה עבור אלה שלא הושיטו יד אבל יש גם כאלה שכן עושים את זה ברצון.
- aviv_bamba
סליחה...
לפי דעתי ובלי לפגוע או להישמע מגעיל, הייתי עוזר לכל גולש רוח, בוגי או קיאק או לא משנה מה...
אבל עפיפון קייט אני כבר אפילו לא חושב פעמיים, אני לא מוריד, אלא במצבי קיצון !!
ולא מתוך שנאה או תחושת בעלות או "זכות ראשונים" כלשהי על החוף.. אלא מבחינת הבטיחות האישית שלי, וכבר נכוותי בעבר..
הסיפור:
יום יפה של גלישה, לא הרבה גולשים בחוף, חלקם מתחילים... (והבעייה עם מתחילים היא שאתה לא יודע מהחוף אם הם מתחילים או לא... )
בראותי את אותו בחור צועק לעזרה בהורדת הקייט ירדתי לחוף כדי לתפוס אותו...
אותו גולש לא ידע כנראה לכוון את הקייט במדויק ולא ידע שיש חורים וגאסטים בתוך המפרצון והוא שלח את המצנח ואותי לתוך הסלעים!!
הקייט שלו נקרע, למזלי לא נפגעתי יותר מידי, אך זה היה כואב ומסוכן.
יש לציין שהורדתי כמה וכמה מצנחים במועדון בהצלחה וללא פגע...
לפי דעתי הורדת קייט היא עסק מסוכן שצריך להכיר וללמוד וגם אחרי שהורדת כמה, זה עדיין מפחיד.
אני כגולש רוח, לא מרגיש מספיק מיומן/בעל יצר הרס עצמי/רוצה לקחת אחריות על טעויות בכדי לרוץ להוריד קייט.
ולמי שמעוניין יש לי עוד כמה סיפורי הנחתות קייט, חלקם משעשעים חלקם הרבה פחות...
יש גם דרך טובה להוריד את הקייט במים ואז לשחות אליו ולצאת, מלמדים את זה בקורס לא?
ובבקשה, אל תצפו מכל עובר אורח או גולש בחוף שיתקרנף לכם על הקייט...
אולי הוא בעצמו לא יודע להוריד קייט... וחראם על המצנח...
ושוב, אין לי שום דבר נגד גולשי קייט, רק שמרו על בטיחות האנשים שנמצאים בטווח החוטים שלכם... אף אחד לא שש לאבד את הראש.
אבל עפיפון קייט אני כבר אפילו לא חושב פעמיים, אני לא מוריד, אלא במצבי קיצון !!
ולא מתוך שנאה או תחושת בעלות או "זכות ראשונים" כלשהי על החוף.. אלא מבחינת הבטיחות האישית שלי, וכבר נכוותי בעבר..
הסיפור:
יום יפה של גלישה, לא הרבה גולשים בחוף, חלקם מתחילים... (והבעייה עם מתחילים היא שאתה לא יודע מהחוף אם הם מתחילים או לא... )
בראותי את אותו בחור צועק לעזרה בהורדת הקייט ירדתי לחוף כדי לתפוס אותו...
אותו גולש לא ידע כנראה לכוון את הקייט במדויק ולא ידע שיש חורים וגאסטים בתוך המפרצון והוא שלח את המצנח ואותי לתוך הסלעים!!
הקייט שלו נקרע, למזלי לא נפגעתי יותר מידי, אך זה היה כואב ומסוכן.
יש לציין שהורדתי כמה וכמה מצנחים במועדון בהצלחה וללא פגע...
לפי דעתי הורדת קייט היא עסק מסוכן שצריך להכיר וללמוד וגם אחרי שהורדת כמה, זה עדיין מפחיד.
אני כגולש רוח, לא מרגיש מספיק מיומן/בעל יצר הרס עצמי/רוצה לקחת אחריות על טעויות בכדי לרוץ להוריד קייט.
ולמי שמעוניין יש לי עוד כמה סיפורי הנחתות קייט, חלקם משעשעים חלקם הרבה פחות...
יש גם דרך טובה להוריד את הקייט במים ואז לשחות אליו ולצאת, מלמדים את זה בקורס לא?
ובבקשה, אל תצפו מכל עובר אורח או גולש בחוף שיתקרנף לכם על הקייט...
אולי הוא בעצמו לא יודע להוריד קייט... וחראם על המצנח...
ושוב, אין לי שום דבר נגד גולשי קייט, רק שמרו על בטיחות האנשים שנמצאים בטווח החוטים שלכם... אף אחד לא שש לאבד את הראש.
- salta flick
בלי לפגוע או להישמע מגעיל,ראיתי ילד עומד אם ארטיק על פס הפרדה בכביש ראשי מנסה לחצות.
רציתי להעביר אותו את הכביש אבל ויתרתי.
ולא מתוך שנאה אלא מבחינת הבטיחות האישית שלי, וכבר נכוותי בעבר
הסיפור:
העברתי ילד עם ארטיק כביש,האבא שלו האשים אותי שלכלתי לו את החולצה עם הארטיק ורצה כסף על ניקוי יבש.
במבה,יש מליון תרוצים והסברים איך ולמה לא לעזור.
הרבה יותר טוב לחשוב איך אתה כן יכול לעזור ולפעול.
אני מתנדב ללמד אותך בחוף איך מנחיתים קייט עם הקייט שלי.
הנה שיעות תאורטי ,זה מאוד פשוט:
1. כשהקייט יורד תופסים את מרכז הבידון (בלון) של השפה הקדמית והקייט מסתדר מעצמו בלי כח.
2. מחכים לגולש ונותנים לו את הקייט ביד (הקייט יהיה הפוך ומנוטרל מכח והקייטיונר יניח אותו על החוף).
רציתי להעביר אותו את הכביש אבל ויתרתי.
ולא מתוך שנאה אלא מבחינת הבטיחות האישית שלי, וכבר נכוותי בעבר
הסיפור:
העברתי ילד עם ארטיק כביש,האבא שלו האשים אותי שלכלתי לו את החולצה עם הארטיק ורצה כסף על ניקוי יבש.
במבה,יש מליון תרוצים והסברים איך ולמה לא לעזור.
הרבה יותר טוב לחשוב איך אתה כן יכול לעזור ולפעול.
אני מתנדב ללמד אותך בחוף איך מנחיתים קייט עם הקייט שלי.
הנה שיעות תאורטי ,זה מאוד פשוט:
1. כשהקייט יורד תופסים את מרכז הבידון (בלון) של השפה הקדמית והקייט מסתדר מעצמו בלי כח.
2. מחכים לגולש ונותנים לו את הקייט ביד (הקייט יהיה הפוך ומנוטרל מכח והקייטיונר יניח אותו על החוף).
גולש לשם שמים.
אני מבין את אביב
אתחיל בסיפור על עזרה בגלישת אויר ומצנחי רחיפה שזה די דומה.
אז פעם לפני הרבה שנים גלשתי אויר וגם שם כשאתה על הקרקע אתה נקרא לעזור לגולשים שממריאים כשאתה לא תמיד סגור על מה צריך לעשות. אז אחרי ששלחתי גולש אויר בהר תבור לתוך סלעי ענק 15 מטר מתחת לעמדה הבנתי שלא תמיד כדאי לרוץ לעזור (הוא יצא בפצעים קלים מהאירוע, הווה אומר חתכים גדולים בגפיים אבל חי.....). מאז לא עזרתי יותר לאף אחד. עדיף לצאת רע בסיפור כזה ולא לרסק אנשים
ולנושא הקייטים, אני גולש רוח באיזור הכנסיה הרבה ויוצא לי להוריד קייטים פה ושם.
קודם כל לא תמיד ברור אם הקייטיונר יוצא, מחכה שיעזרו לו לצאת או סתם עומד ופשוט בגלל שלא שומעים אותו מהחוף קורא למישהו. אז אני מציע לצעוק יותר חזק כי יתכן שלא שומעים ולאו דווקא מתעלמים. הים הוא מקום די רועש ומרחק של 20-30 מטר מצריך צעקות מדי פעם ואפשר אפילו לכיוון של איש ספציפי שיבוא לעזור
שנית, לגבי דברי סלטה פליק, לגבי הקייטים שאני מוריד, הקייטיונר הממוצע מחכה שאהפוך את הקייט ואשכיב אותו על הרצפה וממש לא יוצא לקחת אותו ממני כשאני מחזיק אותו כפי שאמרת. לפעמים בתנאים חזקים ההליך הזה לא טריויאלי. גם לאחר שהונח על ידי בצורה טובה או פחות טובה הקייטיונר עובר לשלב קיפול החוטים וממש לא מזדרז להגיע לבדוק איך הונח העפיפון. לי זה נראה תמיד קצת לסמוך על המזל.
לסיכום, אני לא חושב שרוע קיים פה, אבל אולי פחד וחוסר ידע.
התלות באדם אחר שינחית את הקייט נראית לי הדבר הכי בעייתי בספורט הזה.
שנה טובה לכולם
טל
אז פעם לפני הרבה שנים גלשתי אויר וגם שם כשאתה על הקרקע אתה נקרא לעזור לגולשים שממריאים כשאתה לא תמיד סגור על מה צריך לעשות. אז אחרי ששלחתי גולש אויר בהר תבור לתוך סלעי ענק 15 מטר מתחת לעמדה הבנתי שלא תמיד כדאי לרוץ לעזור (הוא יצא בפצעים קלים מהאירוע, הווה אומר חתכים גדולים בגפיים אבל חי.....). מאז לא עזרתי יותר לאף אחד. עדיף לצאת רע בסיפור כזה ולא לרסק אנשים
ולנושא הקייטים, אני גולש רוח באיזור הכנסיה הרבה ויוצא לי להוריד קייטים פה ושם.
קודם כל לא תמיד ברור אם הקייטיונר יוצא, מחכה שיעזרו לו לצאת או סתם עומד ופשוט בגלל שלא שומעים אותו מהחוף קורא למישהו. אז אני מציע לצעוק יותר חזק כי יתכן שלא שומעים ולאו דווקא מתעלמים. הים הוא מקום די רועש ומרחק של 20-30 מטר מצריך צעקות מדי פעם ואפשר אפילו לכיוון של איש ספציפי שיבוא לעזור
שנית, לגבי דברי סלטה פליק, לגבי הקייטים שאני מוריד, הקייטיונר הממוצע מחכה שאהפוך את הקייט ואשכיב אותו על הרצפה וממש לא יוצא לקחת אותו ממני כשאני מחזיק אותו כפי שאמרת. לפעמים בתנאים חזקים ההליך הזה לא טריויאלי. גם לאחר שהונח על ידי בצורה טובה או פחות טובה הקייטיונר עובר לשלב קיפול החוטים וממש לא מזדרז להגיע לבדוק איך הונח העפיפון. לי זה נראה תמיד קצת לסמוך על המזל.
לסיכום, אני לא חושב שרוע קיים פה, אבל אולי פחד וחוסר ידע.
התלות באדם אחר שינחית את הקייט נראית לי הדבר הכי בעייתי בספורט הזה.
שנה טובה לכולם
טל
-
טל, אתה בדיוק מתמצת פה את הבעייה:
- גולש הרוח הממוצע חושב בראש: זבש"ו שהוא גולש קייט ומישהו צריך להנחית לו. הוא פשוט בחר בספורט הלא נכון...
אנשים צריכים פחות לשפוט, ויותר לעזור.
בניגוד לגלישת רוח: בקייט הנפה והנחתה הן נקודות מסוכנות, שהגולש הממוצע צריך בהן עזרה - אחרת הוא יכול להגיע למצבים קשים מאד, להפצע או אפילו למות.
כגולשים, אתם צריכים להיות ערים לכך, ופשוט לעזור.
אתם הרי לא תשכנעו אותו לעבור ספורט באותו הרגע, אתם רק מייצרים אנטי בין חבורות הגולשים.
תגלו הבנה, תבינו איפה הנקודות החלשות/המסוכנות - ותעזרו.
עדיף לייצר קצת אוירה של אחווה בקבוצה הקטנה והמפוצלת שלנו.
- גולש הרוח הממוצע חושב בראש: זבש"ו שהוא גולש קייט ומישהו צריך להנחית לו. הוא פשוט בחר בספורט הלא נכון...
אנשים צריכים פחות לשפוט, ויותר לעזור.
בניגוד לגלישת רוח: בקייט הנפה והנחתה הן נקודות מסוכנות, שהגולש הממוצע צריך בהן עזרה - אחרת הוא יכול להגיע למצבים קשים מאד, להפצע או אפילו למות.
כגולשים, אתם צריכים להיות ערים לכך, ופשוט לעזור.
אתם הרי לא תשכנעו אותו לעבור ספורט באותו הרגע, אתם רק מייצרים אנטי בין חבורות הגולשים.
תגלו הבנה, תבינו איפה הנקודות החלשות/המסוכנות - ותעזרו.
עדיף לייצר קצת אוירה של אחווה בקבוצה הקטנה והמפוצלת שלנו.
נקווה שאלו לא יבואו איזה יום לחוף ויבקשו שננחית אותם
http://www.youtube.com/watch?v=q4A0B_-aQK4
http://www.youtube.com/watch?v=q4A0B_-aQK4
לפי הנאמר כאן אני מאמין שהמקרה הוא רק מחוסר ידע ולא מחוסר רצון לעזור.
אני גולש רוח וגם קייט ואני יכול להעיד שעד שלא התחלתי לגלוש קייט לא העזתי לעזור בכדאי לא לגרום נזק.
אני חושב שצריך להציג הסבר שיאפשר להבין באופן פשוט את ההורדה של הקייט.
כמו כן כאשר גולש רוח שלא יודע שלא ינסה להשכיב את הקייט אבל כשמישהו מוריד לך קייט וממשיך להחזיק זה אומר שהוא לא מנוסה לכן רוץ אליו בכדאי להשכיב את הקייט
ולדעתי יש הרמוניה בין גולשי הרוח והקייט, אנחנו באותו הספורט - "ריצה" - אחרי הרוח
אני גולש רוח וגם קייט ואני יכול להעיד שעד שלא התחלתי לגלוש קייט לא העזתי לעזור בכדאי לא לגרום נזק.
אני חושב שצריך להציג הסבר שיאפשר להבין באופן פשוט את ההורדה של הקייט.
כמו כן כאשר גולש רוח שלא יודע שלא ינסה להשכיב את הקייט אבל כשמישהו מוריד לך קייט וממשיך להחזיק זה אומר שהוא לא מנוסה לכן רוץ אליו בכדאי להשכיב את הקייט
ולדעתי יש הרמוניה בין גולשי הרוח והקייט, אנחנו באותו הספורט - "ריצה" - אחרי הרוח
ירון
ספרים באנגלית קונים בארץ
[url]http://www.combooks.co.il[/url]
ספרים באנגלית קונים בארץ
[url]http://www.combooks.co.il[/url]
גם לי קשה להאמין שיש גולשי רוח שלא עוזרים בכוונה כדי להרע.
אולי לגולשי הקייט זה נשמע הגיוני ופשוט להנחית עפיפון, אבל תארו לעצמכם אדם שבחיים לא התעסק עם זה, צריך להבין שאתם רוצים להנחית, צריך להבין איפה לעמוד בכדי שירד אליו העפיפון בגודל 16 מטר, איך לתפוס אותו , ועוד איך להניח אותו על הארץ, וכל זה בסביבות המועדון על התרסה הקטנה.
בערך כמו לבקש מנהג לא מנוסה לעשות רוורס עם טרקטור ועגלה על גדות הנהר.
אולי לגולשי הקייט זה נשמע הגיוני ופשוט להנחית עפיפון, אבל תארו לעצמכם אדם שבחיים לא התעסק עם זה, צריך להבין שאתם רוצים להנחית, צריך להבין איפה לעמוד בכדי שירד אליו העפיפון בגודל 16 מטר, איך לתפוס אותו , ועוד איך להניח אותו על הארץ, וכל זה בסביבות המועדון על התרסה הקטנה.
בערך כמו לבקש מנהג לא מנוסה לעשות רוורס עם טרקטור ועגלה על גדות הנהר.
.
קודם כל ברור לי שלא כולם כאלה ויכול להיות שזה היה מקרה נקודתי, למרות שזה לא נראה ככה.
אני מדגיש שהיה גולש קייט שלא ראה אותי ובטוח לא שמע אותי למרות שצעקתי, אבל גולשי הרוח ראו אותי והבחינו זה לא היה משתמע לשתי פנים אם אני יוצא או לא.
ואני מבין שזה מסוכן ולא כולם רוצים לקחת אחריות אבל הייתי מצפה שיגידו לגולש קייט שיעזור לי.
נתראה בסערה הבאה
אייל
אני מדגיש שהיה גולש קייט שלא ראה אותי ובטוח לא שמע אותי למרות שצעקתי, אבל גולשי הרוח ראו אותי והבחינו זה לא היה משתמע לשתי פנים אם אני יוצא או לא.
ואני מבין שזה מסוכן ולא כולם רוצים לקחת אחריות אבל הייתי מצפה שיגידו לגולש קייט שיעזור לי.
נתראה בסערה הבאה
אייל
- aviv_bamba
וואלה...
אם היה כל כך ברור שאתה רוצה להנחית וחיכית כל כך הרבה זמן איך זה שאף גולש קייט בחוף לא רץ לעזרתך?