גילוי דעת

פורום תושבי השכונה.

מנהלים: batgalim, כרמל נאוה

שלח תגובה
דיויד מרגוליס

גילוי דעת

שליחה על ידי דיויד מרגוליס »

לכל תושבי בת-גלים ומוקרי בת-גלים שלום.
קראתי בעיון רב את הכתבה שהתפרסמה, בעיתון ידיעות חיפה ביום שישי האחרון
וממש הזדעזתיגם מהתגובות של גדה ינג ושל אחריםאך לאן נעלמו שוחרי השלוםהצדק ומעל לכל השקט,חושבני כי כעת הזמן לכנס את כל פורום בת-גלךים ביחד עם נציגים של עירית חיפה , משטרת ישראל והקים בשכונה משמר אזרחי
שכונתי בלסות העיריה המשטרה ושאר גורמי אכיפת החוק ויפה שעה אחת קודם
יש לדעתי מספיק בוגרי צבא ומשטרה החיים השכונה ואשר עם קצת דרבון יעטרו להקמת משמר אזרחי שכונתי אשר יהווה כוח הרתעה לכל אותם זרמים נפשעים המאימים על חינו בשכונה, לא מספיק להתחבא מאחורי כתבה זו או אחרת בעיתון או מאחורי כל גורם תקשורתי זה או אחר,היגיע העת לנקות צעדים חריפים וחזקים למיגור התופעה ועם הקמת הכוח הזה של משמר אזרחי שכונתי חזק בעל סמכיות רחבות בחסות משטרת ישראל, העיריה, לדעתי צריך לזמן פגישה עם גורמי החוק הרלונטים כוללנציגי עירת חיפה אפילו ראש העיר בכבודו ובעצמו לשבת ולגבש דרכי פעולה מהירים ולתגבר על גאות הפשע בשכונה ולא שאנו נפחד מהם אלה שהם יפחדו מאיתנו ומדרכי הפעולה שלנו כאזרחים שומרי חוק והרוצים לחיות בשקט ובשלוה בשכונה ועוד דבר חשוב הקיץ בפתח ומאות תושבי חיפה ינהרו לחופי השכונה והטילת בערבי הקיץ, אז בואו נפעל מהר ובכוחות משותפים למיגור התופעה,
אני רקרוצה לסים אני מתגורר בשכונה לא מעט שנים ובעבר היה משמר אזרחי בשכונה וגם לי איכפת ממה שקורה בשכונה
שלכם דיויד(מרגוליס)מרגלית.
נ.ב. ממתין לתגובות מהירות.
כרמל נאוה

שליחה על ידי כרמל נאוה »

דיוויד היקר שלום,

כל מילה שלך בסלע.
לצערינו, כבר שנתיים שלוש מנסים תושבים בשכונה להקים את המשמר האזרחי
וההיענות הן של התושבים והן של המשטרה קטנה ומצומצמת.
תושבות השכונה, ויוריקה ברנט וסילביה סוויסה כבר ערכו רשימות של מתנדבים
וחלקנו כבר עבר השתלמות ראשונה עם קצין משטרה על מהות המשמר האזרחי ותפקידינו כמתנדבים, אך כאן הדבר עצר ולא קיבל תנופה.
להשתלמות הגיעו תושבים מועטים בלבד ובעיקר תושבות כשהגיל הממוצע היה נושק ל-50 ויותר.
מסתבר שרוב הצעירים בשכונה, ההורים לילדים, ממש לא מתעניין במה שקורה.
כשמדברים עם אנשים כולם נחמדים ומביעים רצון רב להתנדב, אך ברגע האמת אין לנו חיילים.
דיוויד, בצער רב אני אומרת לך שהחברה של היום זה לא מה שאתה מצפה ממנה לאור חוויותיך בעבר.
רוב האנשים מתרכזים רק בעצמם והסולידריות פסה מהעולם ונשארה רק הנוסטלגיה והערגה אליה.
ולמרות זאת עדיין ניתן למצוא תושבי שכונה איכפתיים שממשיכים לפעול ללא לאות לקידום השכונה.
לא מספיקה רק עבודה של משמר שכונה, שתעשה את עבודתה של המשטרה.
אנו מצפים שהמשטרה תפעל יותר לשמור על בטחונו של האזרח וזה נוגע לא רק לבת-גלים, אלא לכל חיפה ובהרחבה גם לכל הארץ. שמענו ממפקדי המשטרה שאין להם כוח אדם ועוד כהנה וכהנה תירוצים. גם התנהלות העירייה תמוהה בעניין בת-גלים. מספיק היה שיוצב כאן פקח או שניים עם סמכויות מורחבות לאכיפת החוק וייתן קנסות למפירי החוק והסדר הציבורי ונראה אם מפירים אלו יחזרו לכאן. מספיק רק ששוטר יגש אליהם וירשום את תעודות הזהות שלהם כדי להרתיעם. אך גם אמצעים פשוטים אלו שלא קשורים לכוח אדם אלא לצורת התנהלות ולהחלטה, לא מתבצעים.
בעיר ניו-יורק יש בכל בלוק ניידת ונוכחות מוגברת זו של שוטרים החזירה את הבטחון לרחוב והרחובות שוקקים גם בשעות ובמקומות שבעבר אנשים נמנעו מלהיות שם.
ראש העירייה שלנו ציטט עם בחירתו הראשונה את תיאוריית החלונות השבורים של ג'וליאני, ראש העיר בניו-יורק, אך כשזה הגיע ליישום זה כבר דעך. ברבורים לחוד ומעשים לחוד.
עליזה שקולניק ואני הננו העורכות של עיתון שכונת בת-גלים "עושים גלים". תושבי בת-גלים המעוניינים לכתוב לעיתון נושאים הקשורים לשכונה מוזמנים לשלוח כתבות למייל: carnav05@gmail.com או להשאיר הודעה במענה הקולי בטלפון: 04-8536697 בצרוף שם ומס' טלפון.
שלח תגובה