כל ילדי שיכון חיילים משוחררים (שיכון הבריגדה) הכירו את גב' פינטו, אמא של מגי, אשה חמודה, מיניאטורית, רזה ושחרחורת עם לב חם ואהבה ללא גבול לחיות.
כל כלבלב חולה או פצוע שאמא לא הסכימה להכניסו הביתה הבאנו לגב' פינטו וידענו שאצלה יקבל טיפול טוב ושהיא תמצא לו בית חם כשיבריא.
אני זוכרת שהבאתי לה גור כנעני לבן שגדל אצלה ונשאר בביתה, הוא הפך לכלב ענק ויפה וכשגב' פינטו הקטנה , היתה מוציאה אותו לטייל והוא היה מושך אותה אחריו, אנשים היו אומרים : הנה הכלב (אני לא זוכרת את שמו, יכול להיות סם) הוציא את גב' פינטו לטיול....
גב' פינטו היתה מאד פעילה בצער בעלי חיים .
מה שמזכיר לי גם את גב' אפשטיין מרח' הקלעים,
אלמנה יקית בודדה וערירית עם שיער שיבה , שהיתה כל בוקר מתייצבת אצל הקצב בשד' בת-גלים וקונה ממנו ראשי תרנגולות וכל מיני שיריים, את השלל היתה מכניסה לסל קניות על גלגלים, וכך היא היתה מטיילת בשכונה, מאכילה את החתולים, וטור ארוך של חתולים משתרך אחריה....
גב' אפשטיין היתה מספרת לי על מלחמת העולם השניה, לפני עלייתה לישראל , היא חיה בלונדון והיתה שותפה למאמץ המלחמתי, היא עבדה במיכרות.
כשעברתי לגור באילת, גב' אפשטיין ביקרה אותי והיתה אורחת שלי לשבוע ימים, היו לה אינספור סיפורים שאצרה בליבה במשך שנים רבות.
זמן קצר לאחר מכן היא עזבה את בת-גלים ועברה לבית אבות אקסלוסיבי בכרמל עד שנפטרה.
גב' פינטו
-
Re: גב' פינטו
שלום איילת
שמי שרון או רוני כפי שקראו לי הורי גרנו ברח החייל 18 אני מחזור 54 .
מה היה שם שכל כך מרטיט את ליבנו ומלכך את עינינו ? ילדי לעולם לא יסתכלו בנוסטלגייה כזו על המקום שנולדו [תמרת עמק יזרעאל]
ואנחנו יודעים שהיינו ברי מזל להוולד במקום ולתקופה חד פעמית . ככל שאני מיתבגר גוברים הגעגועים .ראיתי לנגד עיני כל מה שכתבת
תודה שרון
שמי שרון או רוני כפי שקראו לי הורי גרנו ברח החייל 18 אני מחזור 54 .
מה היה שם שכל כך מרטיט את ליבנו ומלכך את עינינו ? ילדי לעולם לא יסתכלו בנוסטלגייה כזו על המקום שנולדו [תמרת עמק יזרעאל]
ואנחנו יודעים שהיינו ברי מזל להוולד במקום ולתקופה חד פעמית . ככל שאני מיתבגר גוברים הגעגועים .ראיתי לנגד עיני כל מה שכתבת
תודה שרון