מעגן מיכאל

פורום גלישת רוח, גלישת קייט ושייט - windsurf, kitesurf, sailing

מנהלים: batgalim, גולן

dekol

מעגן מיכאל

שליחה על ידי dekol »

אני חדש בתחום ולא הצלחתי להבין האם אפשר לגלוש בבריכות במעגן מיכאל בחינם ובאופן חופשי?
סמל אישי של משתמש
alonkaplan
יצירת קשר:

Re: מעגן מיכאל

שליחה על ידי alonkaplan »

אני עובד במעגן מיכאל ומפעיל שם בי"ס לגלישה. פרטים יש באתר שלי, אם עדיין לא הסתכלת - http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
יחד עם זאת, אני לא תושב המקום ולכן לא מוסמך לתת לך תשובה "רשמית".
בעיקרון, הכניסה לחוף הים ולשטח בריכות הדגים היא חופשית. הבריכה היחידה שבה ניתן לגלוש היא בריכת הימיה (שאר הבריכות מרושתות מלמעלה נגד ציפורים).
הבעיה הגדולה היא כניסה עם כלי רכב. שערי הכניסה לים ננעלים מדי יום בשעות אחה"צ וביום שישי אפילו קודם. מיום שישי בצהריים ועד מוצאי שבת גם כניסה בשער הקיבוץ היא בעייתית, או יותר נכון - כמעט בלתי אפשרית.
קצת פרטים על הימיה והסבר עם תמונה על דרכי ההגעה יש בקישור: http://www.yamia.co.il/128415/the-yamia" onclick="window.open(this.href);return false;
ובכל זאת, יש 2 אפשרויות להגיע ולגלוש:
1. ליצור קשר עם אחד מגולשי הקיבוץ שיעזור לך להיכנס עד לחוף (אני מזמין אותם להגיב כאן).
2. לבוא ללא ציוד, להיכנס ברגל (כמו שעושה כל מי שבא אלי) ולקבל ציוד או שעור ממני (יש מחירים באתר שלי).
לדעתי, היתרון הגדול של הבריכה הוא בעיקר למתחילים, או למי שרוצה להתאמן ולשפר את טכניקות הגלישה במים חלקים ובתנאים בטוחים.
בבריכה אפשר ליהנות מרוח דומה לזו שיש בים, אך ללא גלים בכלל. לגולשים מתקדמים אני רואה יתרון למקום רק בסערות חורף, אז אפשר ליהנות מהרוח בלי הגלים, או במזרחיות (ויש הרבה!), אז אין שום חשש מהיסחפות לעומק הים.
החוף טבעי ודי ריק ובהחלט שווה ביקור - בעיקר בחורף ועונות המעבר.
מקווה שעזרתי...
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
סמל אישי של משתמש
yuval arad
יצירת קשר:

שליחה על ידי yuval arad »

גם אני בתור תושב לא מוסמך לתת תשובה "רשמית".
קפלן מציג את הדברים כמו שהוא רואה אותם או מבין אותם אך הדברים שקפלן כותב פוגעים בקיבוץ ובי (בן קיבוץ)
הוא מציג את הקיבוץ בצורה רעה.
זכותו של הקיבוץ לסגור את שעריו ולא לתת לאנשים "זרים" להכנס.
בואו כולנו ניזכר בחוק היקר לנו שאין ירידה עם רכבים לחוף הים ולכן אין ירידה לים דרך מעגן מיכאל.
אז לתשובתך DEKOL
בבריכה אפשר לגלוש וכמו שקפלן אמר או ללכת עם הציוד או להשכיר ממנו ציוד.
אשמח לתת עוד תשובות לא "רשמיות".
יובל ארד
סמל אישי של משתמש
גולן
איזה_גולש_אתה: גולש חספקה
יצירת קשר:

שליחה על ידי גולן »

yuval arad כתב:גם אני בתור תושב לא מוסמך לתת תשובה "רשמית".
קפלן מציג את הדברים כמו שהוא רואה אותם או מבין אותם אך הדברים שקפלן כותב פוגעים בקיבוץ ובי (בן קיבוץ)
הוא מציג את הקיבוץ בצורה רעה.
זכותו של הקיבוץ לסגור את שעריו ולא לתת לאנשים "זרים" להכנס.
בואו כולנו ניזכר בחוק היקר לנו שאין ירידה עם רכבים לחוף הים ולכן אין ירידה לים דרך מעגן מיכאל.
אז לתשובתך DEKOL
בבריכה אפשר לגלוש וכמו שקפלן אמר או ללכת עם הציוד או להשכיר ממנו ציוד.
אשמח לתת עוד תשובות לא "רשמיות".
יובל ארד
תמונה

dekol - ברוך הבא לאתר בת גלים ולעולם גלישת הרוח !
אתר בת גלים הוקם לפני יותר מ 6 שנים על מנת לשמש אמצעי תקשורת
בין הגולשים וכלי להפצת שמו של חוף בת גלים כחוף ציבורי פתוח
לכל מי שחפץ לעסוק בספורט ימי או סתם להנות מייחודו של חוף זה.
או כמו שראש ממשלה פעם אמר "לככככככככככולללללללללללללללם"
אני לא "מוסמך" לענות תשובה "רשמית" כי אינני חבר הקיבוץ.
אבל כמו שאני רואה את הדברים מדובר ב"אוטונומיה פרטית" של אנשים שרואים בעין לא יפה
ביקורי זרים ב"אוטונומיה" שלהם.
אם יתמזל מזלך תוכל להתיידד עם מספר תושבי קיבוץ נחמדים המגיעים לעיתים קרובות לגלוש בחוף בת
גלים הציבורי וייתכן והם יארחו אותך אצלם בחוף הפרטי.
סמל אישי של משתמש
ירון

שליחה על ידי ירון »

הנושא מעניין מאוד ועובדה היא שנכון לעכשיו 144 אנשים נכנסו לטופיק זה, אך לצערי יש בקושי תשובה אחת נורמלית שאפשר להבין ממנה מהן האפשרויות לגולשים "מבחוץ" (למרות שהשאלה של dekol היתה מאוד פשוטה)

אני מתנצל מראש על הבוטות אבל רק כדי לעשות סדר בדברים המאוד מעורפלים שנרשמו כאן ...

אז מכל הבירבורים וההתקתשויות אפשר להבין ש:
א. הכניסה היא רק אם מישהו מבפנים אומר לשומר שיפתח את השער ויאפשר כניסה
ב. הגישה לבריכה היא בהליכה עם הציוד בלבד
ג. ניתן להשכיר ציוד או להגיע עם ציוד פרטי ולגלוש

קפלן העלה אופציה לגולשים מהקיבוץ שמוכנים להעלות את שמם כמי שמוכנים לעזור לחברים לתחביב להיכנס לקיבוץ - האם אתה, יובל ערד, אחד מהם ?
איפה כל הגולשים ממעגן מיכאל ???

די מובן הרצון שלך קפלן להרוויח כסף מהתנאים המשובחים של הבריכה ומהאופציה ללמד ולהשכיר ציוד, אבל מה עם כל שאר הקהילה שאינם מתלמדים ?
כבר עדיף היה לגבות דמי כניסה - הדבר ישמור קצת יותר על כבוד הגולשים "מבחוץ" והקיבוץ

אני מתנצל מראש במידה ופגעתי במי מהמעורבים אבל התחושה היא של "תבואו, תגלשו בכיף, אבל אני לא אחראי פה על כלום ולגבי השער, תבקשו שיפתחו לכם, אבל תבואו בכיף!"
סמל אישי של משתמש
alonkaplan
יצירת קשר:

נראה לי שדברי לא הובנו כהלכה ע"י חלק מהמגיבים.
יובל - לא הבנתי איך הדברים שכתבתי פוגעים בקיבוץ. כתבתי עובדות ולא דעות.
שערי הכניסה לים נסגרים מדי יום בשעות אחה"צ ולאורך כל סוף השבוע. כניסה עם כלי רכב לאזור החוף אסורה.
אני מכבד החלטה זו יום יום, וגם מקפיד לכתוב את זה באתר שלי ולהסביר את זה לכל המגיעים אלי.
האם כשאני כותב את זה בתשובה לשאלה של גולש זה פוגע בקיבוץ?
ירון - אני פועל בתוך הימיה במעגן מיכאל מתוך הסכם עם הקיבוץ. אני לא קובע את סדרי הכניסה לחוף ולא יכול לאפשר לאורחים להכנס לשטח שהוא לא שלי, לא יכול להחליט האם לגבות דמי כניסה או כל רעיון אחר שתעלה. כל החלטה שכזו היא לא בידיים שלי.
הצעתי ל-dekol ולגולשים האחרים פתרונות אפשריים, כולל שימוש בשרותי ההדרכה שלי. אני לא משכיר ציוד, אלא מלמד - וכן, ההדרכה שלי עולה כסף כמו שרותים רבים אחרים שניתנים בתשלום.
מקווה שהובנתי יותר טוב ושהרוח תהיה איתכם
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
סמל אישי של משתמש
zorkin
יצירת קשר:

שליחה על ידי zorkin »

הופה איזה אקשן. אם יש כבר מדורה, אז בואו נוסיף קצת שמן.
שטח הקיבוץ הוא שטח פרטי, כמו הגינות שלכם בעיר. נכון השערים פתוחים ביום אפשר להיכנס לבקר ברפת להראות לילדים סוסים,טרקטורים, ואנשים עם שפם ובגדי עבודה, אבל זה בעיקר כי אף אחד לא רוצה להציק או לבאס לכם את הטיול.
כך גם במאגרים ובריכות המים של הקיבוצים שטח פרטי ובאחריות הקיבוץ!!!
אצנו בקיבוץ מאוד מקפידים על כך ואני מופתע שבמקומות אחרים לא, אם יגיע עובר אורח לאחד הבריכות אצלנו ללא מלווה, הוא יתבקש יפה להיתפנות בהקדם.
לפני חצי שנה טבעו אצלנו במאגר שני ילדים מכפר שכן, אחרי שהרחיקו אותם מהמאגר, וזה עדין לא פותר את הקיבוץ מאחריות עלכך.

אני שמח לשמוע שבמעגן מיכאל אפשר להיכנס לבריכות, אם אמצב אצלנו היה דומה, הייתי מלמד את כל הקריות לגלוש.

אני מבין טוב למה שערי מעגן מיכאל סגורים אחרי הצהרים , ואללה לא פוגע בי
מי שרוצה יכול לגלון במעין צבי. מרחק חמש דקות, חניה קרובה יחסית למים, ואין את הקיבוצניקים האלו

דרך אגב מתארגנת קבוצה של מבקרים אצנו בקיבוץ. מי שרוצה שירשם אצל קובי, הוא מזמן אמר שהוא יבוא כשיתפנה מעבודה:-)
אני אתה והוא , וגי'נגי קנגרו
dekol

שליחה על ידי dekol »

אני רואה שהעליתי כאן נושא מעניין..
תודה על התשובות אבל אני אחדד קצת את השאלה שלי ואת הכוונה שלי.
יש לי ציוד פרטי ואני מעוניין פשוט לגלוש במקום שקט שקל ללמוד בו ושאין בו גלים.
אני רוצה לגלוש באופן עצמאי ובחינם (אני לומד את הבסיס של הבסיס ולכן רעיון הבריכה קורץ לי במיוחד).
אם הבנתי נכון, בימי חול השער של הקיבוץ פתוח עד אחרי הצהריים בכניסה חופשית ללא צורך באדם מהקיבוץ שיפתח את השער
ואת הרכב ניתן להשאיר ליד שער הכניסה לים. משם ההגעה עם הציוד היא רגלית עד לימיה וכמו שהבנתי תאורטית אני יכול פשוט להכנס לבריכת הדגים ולגלוש? (אני מבין שתושבי הקיבוץ פחות אוהבים את ה"פלישה" הזרה הזאת אבל האם זה באמת מגיע לרמה שזה מעצבן אותם/אותכם וההרגשה תהיה של חוסר רצון שאני אהיה שם בכלל או שזה בסדר?)

בקיצור.. גלישה לבד עם ציוד פרטי ורכב שנשאר בשער הכניסה לים ביום חול.. אפשרי או לא אפשרי?
סמל אישי של משתמש
ירון

שליחה על ידי ירון »

zorkin כתב:הופה איזה אקשן. אם יש כבר מדורה, אז בואו נוסיף קצת שמן.
שטח הקיבוץ הוא שטח פרטי, כמו הגינות שלכם בעיר. נכון השערים פתוחים ביום אפשר להיכנס לבקר ברפת להראות לילדים סוסים,טרקטורים, ואנשים עם שפם ובגדי עבודה, אבל זה בעיקר כי אף אחד לא רוצה להציק או לבאס לכם את הטיול.
כך גם במאגרים ובריכות המים של הקיבוצים שטח פרטי ובאחריות הקיבוץ!!!
אצנו בקיבוץ מאוד מקפידים על כך ואני מופתע שבמקומות אחרים לא, אם יגיע עובר אורח לאחד הבריכות אצלנו ללא מלווה, הוא יתבקש יפה להיתפנות בהקדם.
לפני חצי שנה טבעו אצלנו במאגר שני ילדים מכפר שכן, אחרי שהרחיקו אותם מהמאגר, וזה עדין לא פותר את הקיבוץ מאחריות עלכך.

אני שמח לשמוע שבמעגן מיכאל אפשר להיכנס לבריכות, אם אמצב אצלנו היה דומה, הייתי מלמד את כל הקריות לגלוש.

אני מבין טוב למה שערי מעגן מיכאל סגורים אחרי הצהרים , ואללה לא פוגע בי
מי שרוצה יכול לגלון במעין צבי. מרחק חמש דקות, חניה קרובה יחסית למים, ואין את הקיבוצניקים האלו

דרך אגב מתארגנת קבוצה של מבקרים אצנו בקיבוץ. מי שרוצה שירשם אצל קובי, הוא מזמן אמר שהוא יבוא כשיתפנה מעבודה:-)
זורקין,
(מעיין צבי זה גם קיבוץ עד כמה שאני יודע... איך זה ששם אין בעיה לגלוש ?)
תוכל לתת בבקשה מספר פרטים לגבי מעיין צבי, כמו: איך מגיעים לבריכה? האם כניסה חופשית?
סמל אישי של משתמש
zorkin
יצירת קשר:

שליחה על ידי zorkin »

לא הובנתי - הכוונה במעין צבי היא לרדת למים - לים !! לא לבריכות .

הגעה פשוטה - צומת פורדיס ( אם אתה מגיע מכביש החוף ) פונה ימינה לכיוון זיכרון.
פניה ראשונה ימינה - מין איזור תעשיה קטן - דוכן דגים ... דרך עפר . ממשיכים ישר עולים על הגשר מעל כביש החוף , ושוב ממשיכים לכיוון הים.
מקום מדהים חוף יפיפה - אל תגלו לאף אחד .

אני לא רוצה לבאס אותך אבל נראה לי תרד מעניין הבריכות, לא מאמין שמישהו יתן לך אישור לגלוש בברכה שבאחריותו , כי זה פשוט אומר
שאתה על אחריותו !!! כל מה שיקרה לך באשמתך או לא , זה עליו!!!

יותר מיזה גם אם התגנבת לבריכה שלו מבלי שידע וקרה לך משהו - זה על בעל הבריכה.
אני אתה והוא , וגי'נגי קנגרו
סמל אישי של משתמש
carmicarmi
איזה_גולש_אתה: גולש קייט

שליחה על ידי carmicarmi »

zorkin כתב:שטח הקיבוץ הוא שטח פרטי, כמו הגינות שלכם בעיר.
זה נכון, אבל לא לגמרי מדוייק ולדעתי יש כאן חומר למחשבה.
שטח הקיבוץ הוא אדמת מינהל ולא שטח פרטי בטאבו.
אדמת המינהל מוחכרת לקיבוץ בחכירה המתחדשת פעם ב-49 שנים. לכן, אני מסכים איתך זורקין שהחכרת הקרקע יוצרת למעשה "שטח פרטי" בהיבט של אחריות על השטח.
אבל...תנאי החכירה הם משהו שמותר לדון עליו וכדאי לברר אותו, כאשר יש התנגשות בין התנאים האלה ובין זכותו של הציבור לגישה חופשית למשאב טבע נדיר כמו חוף ים.
לעניות דעתי, אם יהיה לחץ ציבורי ראוי, חוף הים ייפתח לציבור והקיבוץ ייאלץ לאפשר גישה אליו.
לעניות דעתי, אם יהיה מהלך ציבורי כזה, הוא יהיה רלוונטי גם לגבי קיבוץ פלמחים, מעגן, עין גב, האון, גינוסר ועוד.
בדיוק כמו שהחוף פתוח מול קיבוץ נווה ים והגישה אליו מותרת בכל ימות השנה.
סמל אישי של משתמש
ינון גרבר

שליחה על ידי ינון גרבר »

שלום לכולם אני מושבניק מנהלל וגם אצלנו יש שער.
למה הכלב מלקק את הביצים... כי הוא יכול, בדיוק מאותה סיבה המושבוצניקים סוגרים שערים ודרכים ציבוריות.
לדעתי חשוב שנבנה חברה עם ערכים ולא חברה של אינטרסים.
הזכות להיכנס למושב או לקיבוץ לפי חוק מותרת לכולם. יש להפריד בין השטח הציבורי כמו דרכי הגישה לגינה הפרטית.
אלון כתב נתונים יבשים ועניינם ומיד קפצו חברי הקיבוץ ללא קשר למה שכתב, רק מהחשש והפרנויה שיפגעו באינטרס הפרטי שלהם.
"צדק חברתי" מחייב חופים פתוחים ודרכי גישה פתוחות לכולנו.
תנסו לחשוב על בת גלים סגורה על ידי תושבי השכונה אין כל הבדל בין שכונת בת גלים למעגן מיכאל.
שנה טובה לכולנו.
dekol

שליחה על ידי dekol »

אוקיי.. נראה לי שאני אוותר על עניין מעגן מיכאל..
יש למישהו המלצה על חוף בסביבות המרכז (הרצליה/פולג/תל אביב/חוף אחר קצת צפונית לפולג) עם מעט גלים יחסית
או אולי אפילו עם "בריכה" טבעית שתקל על תהליך הלמידה?
נערך לאחרונה על ידי dekol ב 02 אוקטובר 2011, 12:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
גונן

שליחה על ידי גונן »

חוף דור (טנטורה)

נדמה לי שנגמרה העונה או עומדת להגמר, אין מציל בחוף, ניתן לגלוש בלגונות סגורות יחסית.

אני מקייק שם במועדון מעולה של תומס כשאין רוח...

חניה קרובה יחסית לחוף (100 מטר גג).

בהצלחה
סמל אישי של משתמש
alonkaplan
יצירת קשר:

טוב, אני אנסה קצת להרגיע את הרוחות... (לא שהיה פה יותר מדי לאחרונה) ולעזור לגולש שבסה"כ מחפש מקום נוח לגלוש בו.
הפניתי הבוקר את השאלה לגורמים במעגן מיכאל:
"האם ניתן להגיע בהליכה ברגל עם הציוד ולגלוש רוח בבריכת הימיה?"
אני מחכה לתשובה ואעדכן אם תהיה לי כזו.
בכל אופן, כרגע הבריכה ריקה ממים (מוציאים את הדגים להכנת גפילטע פיש ושאר מעדנים לחגים). היא תהיה מלאה שוב בעוד כשבועיים ועד אז אני מקווה שתהיה תשובה.
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
שלח תגובה