בין נווה ים לחוף דור, אחת מרצועות החוף היפות ביותר במדינת ישראל, מקודמות בימים אלה 5 תכניות פיתוח:
בנווה ים – אושר! כפר נופש של 300 יחידות וחוף מוסדר
בחוף הבונים – למארות המאבק והמחאה הגדולה, הופקדה תכנית (חכ/1/יג) לפיתוח חוף הסירה והפיכתו לחוף מוסדר- טיילת, חנייה, מסעדה ומלתחות.
כפר הנופש נחשולים - הופקדה תכנית (חכ/336) של 500 יחידות בכפר נופש נפרד, אשר ישתרע על 190 דונם מול החוף המרהיב מצפון לקיבוץ נחשולים.
בחוף דור – תופקד בקרוב תכנית לתוספת של כ 400 יחידות בכפר הנופש
בקיבוץ נחשולים – מתוכננת תוספת של כ 400 יחידות בכפר הנופש
ובסה"כ הכול כ1600 יחידות נופש חדשות, כאשר 1300 (!) מהן יהיו ברצועת דור- נחשולים.
מימוש תוכניות הבנייה ברצועת החוף של הבונים ונחשולים יביא לפגיעה בלתי הפיכה ולבכייה לדורות בייחודם של חופי הכרמל.
חוף נחשולים וסביבתו יהפוך עם מימוש התוכנית לגוש בנוי מתוכנן אשר ימיר רצועת חוף אינטימית במחצב נדל"ן, ימנע נגישות הציבור לחוף וינכס את החוף בידי בעלי ההון.
חוף הבונים יאבד לנצח את בתוליותו וייחודו ויהפוך לעוד חוף מוסדר בתשלום, אחד מני רבים.
את התוכניות ניתן עדיין לעצור – אם נפעל עכשיו, יחד!
פרטים נוספים בדף הרשמי של המחאה בפייסבוק- מצילים את נחשולים
ובאתר http://www.cahol-yarok.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
פרטים על הרס חופי הכרמל
- salta flick
פרטים על הרס חופי הכרמל
גולש לשם שמים.
- carbon fiber
Re: פרטים על הרס חופי הכרמל
fuck them 2
לא ניתן לקקות האלו לעשות ככל העולה על רוחם
כמו במאבק על המרינה בבת גלים צריך כוחות מאוחדים כמו צבא סדיר ומאומן רק כך נצליח למנוע את קיום התוכניות
אני במאבק עד הסוף
הפגנות וכו
כנאמר יהודי לא מייבש יהודי
לא ניתן לקקות האלו לעשות ככל העולה על רוחם
כמו במאבק על המרינה בבת גלים צריך כוחות מאוחדים כמו צבא סדיר ומאומן רק כך נצליח למנוע את קיום התוכניות
אני במאבק עד הסוף
הפגנות וכו
כנאמר יהודי לא מייבש יהודי
בזיון פשוט בזיון!
מקווה שלא תהרגו אותי, אני כמובן נגד בניה בחוף הים אבל אוהב להבין את הפרטים ולא להיות מושפע מסיסמאות
לכן חפרתי קצת בתכניות של נחשולים. אני מצרף פה את תמונת המיקום של כפר הנופש, בנוסף ראיתי שמתכננים בניה מאוד נמוכה
נראה כאילו לא ממש יהיה פגיעה בסביבה החופית (כמובן אם יטפלו בביוב ושאר הדברים בצוה נכונה). אשמח לשמוע תגובות שיאירו את עיני
לכן חפרתי קצת בתכניות של נחשולים. אני מצרף פה את תמונת המיקום של כפר הנופש, בנוסף ראיתי שמתכננים בניה מאוד נמוכה
נראה כאילו לא ממש יהיה פגיעה בסביבה החופית (כמובן אם יטפלו בביוב ושאר הדברים בצוה נכונה). אשמח לשמוע תגובות שיאירו את עיני
- alonkaplan
- יצירת קשר:
חופי רחצה מוכרזים:
כיום פעילים ברצועת החוף של חוף הכרמל - מדרום לחיפה ועד קיסריה - החופים הבאים:
נווה ים, נחשולים-דור (3 נקודות לאורך החוף) וחוף האקוודוקט (הקשתות) בקיסריה. חוף נוסף המיועד למגזר הערבי קיים (אני לא בטוח כמה פעיל) בג'סר-א-זרקא. מבחינת הביקוש לחופים "מוכרזים" זה בהחלט מספק.
חוף "מוכרז" הוא אסון גדל לחובבי החופים הפתוחים והטבעיים. זה לא רק החוף. זה תשתית שלמה הנלווית אליו - מגדל מציל בנוי, תחנת עזרה ראשונה, גידור, חניה, גישה לנכים, מסעדה, אולי איזו טיילת קטנה ועוד מלא דברים שהרשות המקומית תשמח להעניק למקורבים ורוב המשתמשים בכלל לא צריכים ולא רוצים אותם.
אני שוב מציע - "טיפוח במקום פיתוח". ניקיון, תחזוקה ושמירה על החופים - ולא בניה, פיתוח, גידור והרס.
כיום פעילים ברצועת החוף של חוף הכרמל - מדרום לחיפה ועד קיסריה - החופים הבאים:
נווה ים, נחשולים-דור (3 נקודות לאורך החוף) וחוף האקוודוקט (הקשתות) בקיסריה. חוף נוסף המיועד למגזר הערבי קיים (אני לא בטוח כמה פעיל) בג'סר-א-זרקא. מבחינת הביקוש לחופים "מוכרזים" זה בהחלט מספק.
חוף "מוכרז" הוא אסון גדל לחובבי החופים הפתוחים והטבעיים. זה לא רק החוף. זה תשתית שלמה הנלווית אליו - מגדל מציל בנוי, תחנת עזרה ראשונה, גידור, חניה, גישה לנכים, מסעדה, אולי איזו טיילת קטנה ועוד מלא דברים שהרשות המקומית תשמח להעניק למקורבים ורוב המשתמשים בכלל לא צריכים ולא רוצים אותם.
אני שוב מציע - "טיפוח במקום פיתוח". ניקיון, תחזוקה ושמירה על החופים - ולא בניה, פיתוח, גידור והרס.
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;