כל הכבוד לגולש העל עו"ד צח פז!!!
תאונת "קייט סרפינג" או תאונת דרכים ?
אדם שנפגע בעת שסייע לגולש "קייט" קיבל פיצוי בסך 50,000 ₪ לאחר שטען כי מדובר בתאונת דרכים.
לפני כשנה ארעה בשטח המרכז הימי בקיסריה בקיבוץ שדות ים תאונת "קייט". גולש "קייט סרפינג" שעמד על קו החוף, ביקש מחברו לסייע לו בהנחתת מצנח "הקייט" לשטח המדשאה הסמוכה למרכז הימי. בין המדשאה לבין רצועת החוף עובר כביש גישה המשמש להעלאת והורדת ציוד ולחניית רכבים.
החבר שכאמור סייע בהנחתת מצנח "הקייט", תפס בידיו את המצנח, הניחו על המדשאה והחל בניתוק המיתרים המחברים בין המצנח למוט המחובר לגולש שעמד על קו החוף, כשהם שרועים גם על כביש הגישה. בעוד החבר אוחז במיתרים בידו, עבר בכביש הגישה רכב אשר נסע במהירות ופגע במיתרים "שנמשכו" בעוצמה אדירה מתוך כף ידו וגרמו לפציעתו.
עדי ראיה שנכחו במקום, סיפרו כי נהג הרכב שאיננו מוכר להם, נעצר כעבור מספר מטרים, הביט לאחור והמשיך מייד בנסיעה אל מחוץ למתחם המרכז הימי.
הנפגע הובהל לקבלת טיפול רפואי בבית החולים הלל יפה בחדרה, שם אובחן כסובל מפצע קרוע באצבע השלישית בידו הימנית, בבית החולים בוצעה תפירה של הפצע והוא שוחרר לביתו עם המלצות להמשך טיפול.
לתומו סבר הנפגע שלא יוכל לקבל פיצוי כלשהו עבור פגיעתו, וודאי כשאין בידיו את פרטי הרכב והנהג הפוגע. פרטי המקרה נודעו לעוה"ד צח פז, המתמחה בתחום דיני הנזיקין, תביעות ביטוח ותאונות דרכים, וגולש רוח בעצמו, אשר סבר כי נסיבותיו המיוחדות של אירוע התאונה חוסות תחת חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975.
עוה"ד פז טען שמדובר בתאונת "פגע וברח" כאשר זהות נהג הרכב לא היתה ידועה והרכב לא אותר, לפיכך, הפנה את דרישת הפיצוי ל "קרנית" (תאגיד שהוקם עפ"י דין ומחובתו בין היתר לפצות נפגעי תאונות דרכים במקרה של העדר כיסוי ביטוחי). עוה"ד צח פז ניהל משא ומתן מורכב וממושך במסגרתו נבחן אירוע התאונה אל מול "חוק הפיצויים", מכלול הראיות, והנזק שנגרם לנפגע בשיעור 5% נכות לצמיתות, מו"מ אשר בסופו הכירה "קרנית" באירוע התאונה כתאונת דרכים והסכימה לשלם לנפגע פיצוי בסך 50,000 ₪.
50,000 ש"ח פיצוי לנפגע בתאונת קייט.
Re: 50,000 ש"ח פיצוי לנפגע בתאונת קייט.
קודם כל אני שמח על התוצאה הסופית של האירוע הזה כי זה יכל להיגמר הרבה יותר רע. דבר שני גם הזכייה בתביעה מראה שהסיפור הזה הוא בעל סוף טוב בסה"כ. הבעיה היא שיש הרבה סיפורים הרבה פחות שמחים שיכלו להגימר יותר טוב אם רק לאנשים היו הכלים להתמודד עם הסיטואציה. יש עו"ד שמתמחים במיוחד למקרים מהסוג הזה. אחת שאני ממליץ עליה בחום היא דורית קורץ. http://kurtz-law.co.il
Re: 50,000 ש"ח פיצוי לנפגע בתאונת קייט.
לי פעם רכב דרס את המנור בחורשה בנסיעה לאחור
זה היה רכב ליסינג והחברה בה עבד הדורס שילמה לי עבור מנור חדש ......
אז כל פגיעה של רכב בציוד היא גם תאונת דרכים שאפשר לתבוע בה את הדורס
זה היה רכב ליסינג והחברה בה עבד הדורס שילמה לי עבור מנור חדש ......
אז כל פגיעה של רכב בציוד היא גם תאונת דרכים שאפשר לתבוע בה את הדורס