חתולים בטיילת בת גלים

פורום תושבי השכונה.

מנהלים: batgalim, כרמל נאוה

סמל אישי של משתמש
Amit

חתולים בטיילת בת גלים

שליחה על ידי Amit »

לצד הברכות לראש השנה
נושא כאוב למטיילי הכלבים וההולכים בטיילת מידי יום בכל שעה
החתולים בבת גלים הם תופעה!
אין להם פחד מכלום! לא מילדים קטנים שמתרוצצים בטיילת ולא ממבוגרים.
יש לי מעט ענין אישי משום שחברה שלי הותקפה ואני בהחלט לא מגזים
הותקפה וננשכה עם סימני נשיכה בישבן וברגליים שלא היו מביישים אף כלב תקיפה
החתולים כאן מסתובבים בחבורות גדולות ומרגישים מספיק בטוחים גם לתקוף כלבים
נעשתה פניה לעיריה שלא טופלה וגם לתנו לחיות והייתי רוצה להעלות את המודעות ואולי גם לקבל תגובות נוספות מאנשים ששותפים לדאגה.
ואולי כאן גם המקום להעלות דבר נוסף,
אני רואה הרבה בעלי כלבים שדואגים להאכיל לטייל ולחסן את כלביהם
ואני רואה גם לא מעט אנשים מבוגרים מקרבנו שפיתחו תחביב אימהי להאכיל את החתולים בטיילת מידי בוקר ובתוך הרחובות אבל אני לא רואה את אותם אנשים דואגים לחסן את החיות וכאן יש לומר שאין כוונת המשורר לארגן השמדה המונית חלילה אך לקרוא לכולנו לגלות מעט אחריות ולהעיר בעדינות לאותם אנשים שמאכילים ולהסביר ולהסב שיש כאן אבסורד.
חתולים גדולי מימדים חסרי פחד, לא מחוסנים, תוקפניים לכלבים ובני אדם
ללא בית מתרבים ללא השגחה ופשוט מציפים את האיזור ומקבלים אוכל מאנשים שלא נוקפים אצבע לטיפול בהם שהרי טיפול בבעלי חיים כמו בבני אדם מהותו לקחת אחריות ולא מספיק רק להתרגש שהחיה אוכלת מהאוכל שהבאת והיא תגדל למופת,
אלא לקחת אחריות מלאה על טיפול בה או לא בכלל.
כרמל נאוה

שליחה על ידי כרמל נאוה »

הי עמית,

משום מה נושא זה התפספס לי ולא שמתי לב אליו ולכן אני מגיבה רק עכשיו.

בבת-גלים ישנה עמותת שוחרי החתולים וניתן לפנות אליהם לסרס את החתולים במטרה להפחית את התרבותם.
גדה פנה פעמים רבות לתברואה של העירייה ואכן די אימפוטנטים שם ואין
התייחסות וטיפול במפגע.
אתה גם יכול לפנות לוטרינר העירוני בנושא ולדווח לו על התקיפה וכן למשרד
הבריאות. אנחנו פנינו אליהם מספר פעמים ולא קיבלנו מענה כיצד ניתן
לפתור את בעיית ריבוי החתולים. אולי אם ידווח להם שחתולים תקפו אדם אולי
בעיית החתולים תקבל התייחסות שונה וזה יוגדר כמפגע שראוי להתייחס אליו

אם למישהו יש רעיונות נוספים כיצד לנטר את מספר החתולים, יעלה ויבוא
וישמיע את דברו.
עליזה שקולניק ואני הננו העורכות של עיתון שכונת בת-גלים "עושים גלים". תושבי בת-גלים המעוניינים לכתוב לעיתון נושאים הקשורים לשכונה מוזמנים לשלוח כתבות למייל: carnav05@gmail.com או להשאיר הודעה במענה הקולי בטלפון: 04-8536697 בצרוף שם ומס' טלפון.
סמל אישי של משתמש
Amit

שליחה על ידי Amit »

שלום נאוה,
כיצד ניתן לפנות לעמותה?
כרמל נאוה

שליחה על ידי כרמל נאוה »

הי עמית,

אנסה לברר לך את הטלפון שלהם באמצעות גדה
עליזה שקולניק ואני הננו העורכות של עיתון שכונת בת-גלים "עושים גלים". תושבי בת-גלים המעוניינים לכתוב לעיתון נושאים הקשורים לשכונה מוזמנים לשלוח כתבות למייל: carnav05@gmail.com או להשאיר הודעה במענה הקולי בטלפון: 04-8536697 בצרוף שם ומס' טלפון.
סמל אישי של משתמש
Amit

שליחה על ידי Amit »

ok thank you
כרמל נאוה

מספר טלפון של עמותת החתולים

שליחה על ידי כרמל נאוה »

מספר הטלפון של עמותת החתולים:

04-8244724
האסקי

חתולים

שליחה על ידי האסקי »

האמת שקראתי את התלונה ואת הדיון הקצר והם מאד מרתיעים

חתולים הם בעלי חיים לרוב חסרי אונים שיש להם חיים מאד קשים ושרידה מאד קשה. האימהות החתולות מגדלות גורים בכל כוחותיהן הדלים ומי שרואה בהם מיפגע צריך לחפש אצל עצמו.

חתולים הם לא מיפגע הם בעלי חיים. זבל זה מיפגע. מכוניות שנוסעות מהר ברחובות צרים זה מיפגע.

אני מסכימה שהדרך הנכונה היא אכן לעקר ולסרס . כי מקורות המזון דלים וכי כשיש הרבה חתולים לאנשים יש נטיה להיתלונן ולגרום לפגיעה בהם וכי אין איזור מחיה טבעי עבורם אבל זה תהליך יקר גם הלכידה גם ההסעה וגם העיקור סירוס עולים הרבה מאד כסף.

האנשים שמאכילים אותם הם אנשים טובים - לבוא ולהגיד על אדם שיוצא ונותן מהמזון שלו ומכספו ומזמנו בקור ובחום בשביל להאכיל בעלי חיים קטנים וחסרי אונים שהוא לא בסדר זה אטימות.
או לדרוש ממנו שיהיה עשיר ויממן עיקור וסירוס

יש נשים שהולכות בכל עונות השנה ועוברות ומאכילות חתולים בשכונה ומטפסות ברגל בדרכים ונוסעות באוטובוסים עם עגלה ותיקים גדולים ורגליהן צבות והן מאכילות יום יום חתולים במזון אותו קוששו בשווקים כיון שאינן יכולות להיתעלם מרעב של יצור חי מכאבו וממצוקתו - הן ראויות לכבוד רב. לכל הכבוד שיש

חתול אחד שתקף וצר על כך הפגיעה הפיסית החמורה על הסבל הנפשי אינו מקנה לך או לכל אחד אחר את הזכות לפי דעתי גם לא המישפטית לדרוש טבח בכל החתולים או לאסור ולשלול את זכויותיו של המאכיל שגם לא רגשות ועקרונות

יש בבת גלים הרבה אנשים שהפעולות שהם מבצעים אלימות מפגעות - ומטילות אימה ביום ובלילה מיסתובבים פה חבורות ברוטליות וזה דיון אחר אלא שאיתם קשה להיתעסק אז בואו נחסל את החתולים

לא ראוי ולא יפה

בת גלים היא שכונה נהדרת לכלבים - ורבים מטיילים עם הכלבים שלהם משוחררים בטיילת ליד הים ובחוף בפרט כשזה לא מפריע לאנשים - עבורי למשל כבעלים של כלב מאד חזק - זאת בעיה. כלבי מאולף ואם כל הכלבים היו קשורים לא היתה לי בעיה לטייל איתו - בשביל בטיחותם של הכלבים המשוחררים נמנע ממני לטייל איתו כלל בכל איזור החוף והטיילת למעט שעות לילה מאוחרות - אני לא מעלה על דעתי לדרוש אכיפה רק בגלל שזה מונע ממני משהו כי אני מכבדת את החופש של הכלבים ואת השימחה של בעליהם

אני חושבת שהמיפגעים בבת גלים מאד ברורים ואל לנו להיתעסק דווקא עם החלשים וזה שיש כמה חתולים יותר חזקים דווקא חדשות טובות - מעודי לא ניתקלתי או שמעתי על אחד שתקף עד לדיון זה
וכמו שאמרתי אני מקוה ששלום לכם והחלמה

מה שאני יכולה לעשות זה לנסות לגייס תרומות עבור סירוס ועיקור של כמה שיותר חתולים בהתאם ליכולתי כמובן כי אכן זה לא טוב עבור אף אחד אם יעוררו כעס ופעולות אלימות כליפהם

אני רק מזכירה כאן שכשאין חתולים יש עכברושים כיון שהם ניזונים מאותם מקורות מזון ועכברושים נושאים מחלות המועברות לבני אדם - זה כבר הוכח

בברכה
האסקי

עוד משהו

שליחה על ידי האסקי »

סליחה כתבתי מהר ויש כמה בעיות שגיאות. מיתנצלת.

אני כותבת גם בשל אהבתי לבעלי חיים אבל גם בשל העובדה שפה ושם משיטוט בפורום ראיתי המון תלונות שמקפלות בתוכן רצון לאכוף ולהקטין את החופש והחירות האישית של אנשים.

זה תמיד מקומם אותי שאנשים מלינים על חתולים שמיללים בלילות ודורשים להשמיד אותם או להרעיב אותם והם נדמים לעצמם כאנשים סבירים

"אומה נימדדת ביחסה לבעלי החיים"

אבל כשמכוניות עושות חרקות וכשהטיילת ניכבשת מדי לילה על ידי טיפוסים מפוקפקים המונעים מאנשים שאינם חמושים או גברתנים להיתהלך בה בשלווה. כשערסים מפוצצים נפצים. - עם זה לא מיתמודדים זה כבר קשה

סדר עדיפויות זה דבר חשוב. וזה מיותר מאד לייצר ויכוח קטנוני בין אנשים שבסך הכל רוצים טוב ומשאירים את הויכוח בינם לבין עצמם כי כך נוח יותר. מאכילי החתולים רחוקים מלהיות הבעיה של בת גלים - הם מקור לגאוה

אני הייתי מתחילה עם האנשים והילדים שזורקים זבל בטיילת כמו שלא ראיתי באף רחוב בעולם וביקרתי בדי הרבה מקומות

ואני מקוה שהפורום ישגשג ושעמית לא יטור לי על כך שדעתי רחוקה מאד משלו

בברכה
האסקי

עוד משהו

שליחה על ידי האסקי »

סליחה כתבתי מהר ויש כמה בעיות שגיאות. מיתנצלת.

אני כותבת גם בשל אהבתי לבעלי חיים אבל גם בשל העובדה שפה ושם משיטוט בפורום ראיתי המון תלונות שמקפלות בתוכן רצון לאכוף ולהקטין את החופש והחירות האישית של אנשים.

זה תמיד מקומם אותי שאנשים מלינים על חתולים שמיללים בלילות ודורשים להשמיד אותם או להרעיב אותם והם נדמים לעצמם כאנשים סבירים

"אומה נימדדת ביחסה לבעלי החיים"

אבל כשמכוניות עושות חרקות וכשהטיילת ניכבשת מדי לילה על ידי טיפוסים מפוקפקים המונעים מאנשים שאינם חמושים או גברתנים להיתהלך בה בשלווה. כשערסים מפוצצים נפצים. - עם זה לא מיתמודדים זה כבר קשה

סדר עדיפויות זה דבר חשוב. וזה מיותר מאד לייצר ויכוח קטנוני בין אנשים שבסך הכל רוצים טוב ומשאירים את הויכוח בינם לבין עצמם כי כך נוח יותר. מאכילי החתולים רחוקים מלהיות הבעיה של בת גלים - הם מקור לגאוה

אני הייתי מתחילה עם האנשים והילדים שזורקים זבל בטיילת כמו שלא ראיתי באף רחוב בעולם וביקרתי בדי הרבה מקומות

ואני מקוה שהפורום ישגשג ושעמית לא יטור לי על כך שדעתי רחוקה מאד משלו

בברכה
כרמל נאוה

שליחה על ידי כרמל נאוה »

להאסקי שלום,

אכן העלית בעיות כאובות של הזנחת הטיילת וחרקות של פורעי חוק.
הבעייה לכל הדברים הללו היא חוסר אכיפה של הרשויות האמונות
על כך, החל מהמשטרה וכלה בהעירייה שאמורה לשים פקחים נגד מבקרי
הטיילת המלכלכים (רובם מגיעים בכלל מחוץ לחיפה) ולתת קנסות על השלכת
פסולת, אך זה לא בתחום סדרי העדיפות של העירייה כי זו בת-גלים והמדיניות בעירייה היא
לא להשקיע בבת-גלים. בכך העירייה פוגעת בכל אנשי העיר שהיה להם מקום נוסף מדהים
ביופיו לטייל בו, אבל מדירים רגליהם מטיילת בת-גלים מהסיבות שציינת.

לגבי החרקות, פעמים רבות התקשרנו למשטרה בימי ששי בעיקר
ובקשנו שישלחו ניידת כשראינו נהגים שעושים תחרות בכביש הסמוך
לחוף בת-גלים. תגובת המשטרה איטית איטית איטית.
כנגד זה קשה לנו להתמודד כי זו הצרה בכל המדינה ולא רק בבת-גלים.
כשאין הרתעה - אין רתיעה.

ולעניין החתולים - הנני עצמי חובבת חתולים ואנו מטפחים מספר חתולים
בחצר ביתנו. אני אישית מתנגדת להאכלה הציבורית של החתולים
בראשי חוצות אלא מעודדת אימוץ חתולים והאכלתם והשקייתם בתחום
החצר שלך. הדבר חשוב לניטור מכרסמים וזוחלים.
ידוע שבעיר אלכסנדרייה שבמצריים כשהושמדו כל החתולים, התרבו
העכברושים, אך יחד עם זאת אי אפשר לדעתי להתעלם מהמפגע של
התרבות חתולים לא מבוקרת. צואת חתולים בארגזי חול בהם ילדים
משחקים הינה אינוקולום למחלות ולזיהומים.
ולעניין הכלבים המשוחררים בטיילת - אם זה מפריע לך אין סיבה
שלא תתלונני, כי אין סיבה שכלבים יהיו משוחררים במקום הומה אדם
כדי שהבעלים שלהם יהיו מאושרים ושמחי לבב. יחד עם זאת חוששתני
שלתלונתך לא יהיה מענה, כי בחיפה האיש בעיניו יעשה.
בתל-אביב השכילו להקצות גינות ציבוריות לשחרור כלבים להנאת הכלב
ובעליו, למשל בגן זיסו ברחוב רמברנדט ליד כיכר רבין הגן מיועד לכלבים
ובשטחו גדרו שתי מובלעות ובהם הקימו מתקני שעשועים לילדים וככה חיים
בקומונסליזם האדם והחי. לשם מגיעים בעלי כלבים מכל האזור המעוניינים
לתת לכלבם אושר בחילוץ עצמותיו.
בארה"ב נתקלתי בפארקים שם מותר לשחרר את הכלבים להנאת כולם בלי
לסכן כל עובר אורח שאינו מעוניין להיחשף לכלבים משוחררים.
חבל שבחיפה אנו רחוקים שנות אור מהיכולת לטפל בכולם ולתת מרחב
מחייה מושכל לכולם.

מודים לך על התייחסותך וטיפולך.

נאוה כרמל,
כרמל נאוה

הקצאת כספים לעיקור חתולים בשכונה

שליחה על ידי כרמל נאוה »

הריני להודיע לכם שהוקצו כספים לסירוס ועיקור חתולים בשכונה כדי להפחית את אוכלוסייתם ואת המפגע הכרוך בעודף חתולים.

סייע בידינו אדר' שמוליק גלבהרט, ראש סיעת "הירוקים של חיפה" במועצת העיר.
התקציב נמצא לאחר שמר גלבהרט הציג בפני חברי מועצת העיר תקציבים המופנים לכך בערים אחרות בעוד שבחיפה התקציב היה אפס.
בעקבות השאילתה מצאו לנכון בעירייה להקצות תקציבים למבצע העיקור, שיתחיל בבת-גלים.

תודה לשמוליק גלבהרט ששוב הוכיח שהוא ידיד אמת ואיכפתי לבת-גלים.
סמל אישי של משתמש
Amit

שליחה על ידי Amit »

יפה מאוד וכל הכבוד לשמואל גלבהרט.
נקווה שהחתולים יסורסו ולא יודברו(עכברים ונחשים)
כרמל נאוה

מבצע עיקור החתולים וסירוסם בעיצומו

שליחה על ידי כרמל נאוה »

אנשי עמותת "חובבי החתולים" פועלים בימים אלו לעיקור מאות חתולים בשכונה.
מספר החתולים בשכונה הוערך כ-1600 (כלומר כ-1/3 חתול לתושב.... או שלכל חתול יש כ-3 תושבים.....).

תודה לעוסקים במלאכה ולגדה יאנג המסייע ללכידת החתולים.
החתולים מוחזרים לשכונה לאחר סיום הפרוצדורה ושמוטבע חתך זעיר באוזנם לזיהוי חתול שעבר עיקור/סירוס.

מספר תושבים מפריעים לפעולת העיקור וכשהם רואים את הלוכדים הם מכניסים את החתולים לבתיהם ומונעים את לכידתם.
חבל שתושבים אלו אינם מבינים שבכך הם רק עושים נזק לחתולים, היות ובאין בקרה על מספר החתולים בשכונה,
הרי שנתקלנו במקרים של הרעלה מכוונת של חתולים ע"י תושבים שקצה נפשם במטרד החתולים לגביהם.
לכן למען החתול ורווחתו עדיף לבצע פעולות ניטור מבוקרות.
כאן הנני רוצה להדגיש שהרעלת חתולים נקבעה בפסקי דין בג"ץ כפעולה אסורה וכל מי שנתקל בחתולים מתים בחצרו
שמתו ללא סיבה נראית לעין כמחלה או נזק פיזי וחבלה הרי שראוי להתלונן במשטרה.
.
.
.
סמל אישי של משתמש
carbon fiber

שליחה על ידי carbon fiber »

נאוה לא הבנתי האם גדה רודף אחרי חתולים בטיילת 8O 8O
או שזה רק למראית עין?
משום שראיתי את גדה בבוקר צועד במרץ לאורך החוף ושום חתול לא מתקרב ......
האם גדה יאנג משרה אוירה של פחד בשכונה ?
כל הנושא חייב להיות במעקב צמוד של כל תושבי השכונה למען אריכות ימים של החתולים בטיילת!
בנוסף חייב כל חתול באיתוראן צמוד ויפה שעה אחת קודם
תמונה
כרמל נאוה

שליחה על ידי כרמל נאוה »

רון,
מציעה שתתקין לכל חתול גם גלשן ואז נקבל "חתול בגלשניים".

וחוץ מזה כשגדה בשטח - העירייה במתח.

את החתולים לוכדים אנשים מטעם העירייה וגדה מסייע לאיתורם, אז רעיון האיתוראן לא רע בכלל....

ובכלל אם כבר מזכיר הנך את גדה, אז אנא תנהג בכבוד !!!
אנשים כאן לא מודעים לעבודת הקודש שגדה עושה בשכונה ולכך שאלמלא גדה ופעילים נוספים שפונים שוב ושוב לעירייה
אזי השכונה היתה נראית כמו עזה מבחינת העירייה. העירייה, כשזה מגיע לבת-גלים, לא עושה שום דבר מיוזמתה.

תדעו שצריך לרוץ ולפנות לעירייה לתיקון ולהתקין כל דבר בשכונה, החל מתיקון טפטפות סתומות וממטרות שמשקות את שבילי הטיילת,
דרך תיקון פנסים, ספסלים שבורים, בורות, גלישת ביוב, גיזום, הוספת תקנים לאנשי ניקיון, התקנת לוחות מודעות כדי שלא נראה "תלישים"
בכל קיר ועמוד ועוד ועוד ועוד דברים שנראים בסדר כי גדה דואג לכך והוא רואה בכך שליחות.
זה לא מובן מאליו לאנשי העירייה שבבת-גלים יש לבצע עבודות תחזוקה וטיפול שוטפות כפי שנעשה במקומות אחרים בעיר.
כל מספר חודשים אנו צריכים לזמן פגש חירום ולקרוא למנהלי האגפים ומחלקות ולהואיל בטובם לרדת לבת-גלים ולראות
את ההזנחה והלכלוך ואז הם שואלים אותנו בעיניים תמות מה אנו רוצים שהם יעשו בשכונה ולמה אנו לא מרוצים מאיך שבת-גלים נראית.
במקומות אחרים עבודת העירייה ברורה וישנה תכנית עבודה לתחזוקה ופיתוח, אך לא כך הוא הדבר אצלנו.

לכן אך תזלזל בגדה ובאחרים הדואגים יומם ולילה שיהיה כאן מקום נורמאלי לחיות בו ושעוד תושבים לא יברחו בגלל ההזנחה של העירייה.

.
.
.
שלח תגובה