עדכון סטאטוס-טיפול העיריה בנזקים שנעשו לחוף המועדון בבת גלים

פורום גלישת רוח, גלישת קייט ושייט - windsurf, kitesurf, sailing

מנהלים: batgalim, גולן

סמל אישי של משתמש
salta flick

שליחה על ידי salta flick »

דורון..אני מקווה שתהיה גם פה עו"ד החוד.
מה שלא ברור לי זה העירפול המתמשך של "ועד הפעולה",כלומר הגולשים שמנסים להציל את החוף.
יש ציבור שלם שאפשר להפעיל,אבל משום מה כרמי ,גולן ועוד כמה גולשים טובים,עושים את העבודה בלי לערב את המעגל הרחב יותר.
אולי זה בסדר ואולי זה לישון בעמידה.
גולש לשם שמים.
תמונה
סמל אישי של משתמש
גולן
איזה_גולש_אתה: גולש חספקה
יצירת קשר:

שליחה על ידי גולן »

סלטה,
כמו שכרמי כתב עיריית חיפה פועלת להשבת המצב לקדמותו.
הרשות המקומית תפקידה במקרה הזה לאכוף את החוק.
אנו מצפים כמו כולם לתשובות מן העירייה כיצד היא עושה זאת.
סמל אישי של משתמש
הדר

שליחה על ידי הדר »

salta flick כתב:דורון..אני מקווה שתהיה גם פה עו"ד החוד.
מה שלא ברור לי זה העירפול המתמשך של "ועד הפעולה",כלומר הגולשים שמנסים להציל את החוף.
יש ציבור שלם שאפשר להפעיל,אבל משום מה כרמי ,גולן ועוד כמה גולשים טובים,עושים את העבודה בלי לערב את המעגל הרחב יותר.
אולי זה בסדר ואולי זה לישון בעמידה.
לאהד
כמי שמשתייך,מידי-פעם,ל"ועד הפעולה", אני לא מבין על מה אתה מדבר כשאתה כותב :" מה שלא ברור לי זה העירפול המתמשך של "ועד הפעולה".
על איזה עירפול אתה מדבר ?
אני לא חושב שנשאלה כאן איזו שהיא שאלה ממישהו, שנמנענו מלענות עליה באופן ישיר,ברור והכי מדוייק שיכולנו.
צריך להבין, שאנחנו, "ועד הפעולה", גוף התנדבותי, שאין לו קשר לשלטון ולרשויות-החוק, ואינו גוף פוליטי.
אנחנו מנסים, בכל כוחנו, ובאמצעים הדלים שלרשותנו,לייצג את האינטרסים של ציבור הגולשים, בדרך הכי טובה שאנחנו יכולים.
הדרך שלנו מתבססת בעיקר על נסיונות להשפיע בדרך של גיוס דעת-קהל, פרסום, פנייה לגופים וארגוני איכות סביבה וכו'.
תמיד פנינו לציבור הגולשים, והצענו לכל מי שרק רוצה ויכול, להצטרף למעגל העשייה.
גם אתה, כמובן, מוזמן להצטרף.
למרות שאנחנו משקיעים ,לפעמים, מאמצים רבים בעשייה, לא תמיד מצליחים להשיג את המטרות של כולנו.
לא אחת, אנחנו נתקלים בחוסר ידע וחוסר יכולת להוציא אינפו' שחשובה לכולנו.
לא צריך לספר לך, כמה קשה להלחם כנגד הבירוקרטיה ושאר הכוחות ה"רעים" שתוקפים את האינטרסים של כולנו השכם והערב.
אין לנו מונופול על החוכמה , וגם אנחנו, כמו כולם, טועים לפעמים, נכשלים ולא מצליחים.

בנוגע לעניין עצמו :
1. התרענו, כמו גם הרבה גולשים אחרים שאינם נמנים באופן סדיר על "ועד-הפעולה", בכל מקום אפשרי, על המפגעים שנגרמו לחוף בעתיין של העבודות בשטח.
2. הרשויות,ובראשן עיריית חיפה, נכנסו לפעולה כדי למנוע /לתקן את הפגיעה בחוף.

אני חושב שהגולשים (כולנו) עשו בשלב זה את כל מה שנדרש .
אסור לנו לחשוב שאנחנו החוק !
אנחנו (כולנו) חייבים לעמוד על זכויותנו, ולא לוותר בשום אופן על החוף ששייך לכל הגולשים.
יחד עם זאת, אסור לנו לשים לעצמנו מטרה, לפגוע באנשים אחרים רק בשביל הפגיעה. אין כאן מקום לרגשות נקם ומטרה להעניש מישהו. זה לא תפקידנו בשום אופן !

אני חוזר ומדגיש שוב : מטרתנו היחידה חייבת להיות : שמירה על החוף/הספוט כחוף גלישה השייך לכל הגולשים.

בנוסף לכך, אם לך, או לכל אחד אחר, יש רעיונות אחרים, ביקורת עניינית,רצון לפעול איתנו או בלעדנו, הרי זה תמיד מבורך.אני מתפלל ומייחל שיותר ויותר גולשים ישתתפו ויתרמו את חלקם בעשייה, אפילו ע"י הקמת צוות נוסף במקביל לשלנו, או בייחד איתנו. כל המרבה הרי זה משובח !
---------------------------------------
הדר . 052-2414444 . חיפה

משפט סיני עתיק :"גרם אחד של תרגול עולה על טונה של תאוריה"
סמל אישי של משתמש
salta flick

שליחה על ידי salta flick »

הדר אח שלי גדול וגולן איש מעשה נדיר...אני אסביר אחרת את הכוונה.
אני לא מאמין שלעזרת החוק והמשטרה בלבד אנחנו מחכים.
בכוחניות ,אלימות ובעבירה על החוק בעלי המועדון יותר חזקים מאיתנו ומהעיריה...לכן אין מצב,לדעתי,שועד הפעולה בונה על החוק שיעשה צדק או מעשה בשטח
(אני רושם ערפול,כי אני מאמין ומקווה שאנשים כמו כרמי ,דורון חכם וגולן עושים עבודה שלא נראית או נשמעת)
אני לא גדלתי בב"ג אלה גודלתי שם,ולכן אני מרגיש חייב.
כשהיה מאבק במרינה כיוון הפעולה היה שונה,מתוקשר,נרחב ונראה מאוד אפקטיבי.
אני מבין שהעבודה נעשית במישור אחד והוא לעבוד עם העיריה לחכות בסבלנות שהעיריה תפעל (סבלנות - מלשון סבל).

אני מציע פגישה של "ועד הפעולה" שם יחשבו הרבה מוחות יחד איך לפעול להאיץ את העניין ולמנף אותו לטובתינו...בינתיים עושים לנו "הפרד ומשול".
פעמיים יד בגימטרייה זה כח, הרבה מוחות של יהודים זה הרבה כח.
אהד
גולש לשם שמים.
תמונה
סמל אישי של משתמש
גולן
יצירת קשר:

שליחה על ידי גולן »

אהד,
אני מסכים איתך. בוא נארגן פגישה שבה גם ניתן עידכונים.
אי אפשר לרשום כל מה שעושים פה בפורום כיון שגם מי שלא צריך לקרוא קורא
ופועל בהתאם.
כך למשל איים דני ענבר על העיתון "ידיעות חיפה" בתביעת דיבה ולכן הם נמנעו מלסקר את הנושא. איום דומה נשלח לרדיו חיפה ...
סמל אישי של משתמש
gil_yeh

האחריות על החוף חייבת לעבור לידי עיריית חיפה

שליחה על ידי gil_yeh »

בת"א מועדון לב הים ובשדות ים מתקני החוף לא הוקמו ואינם מתוחזקים ע"י מפעילי המועדונים.

יש לדרוש מהעיריה:
" האחריות על החוף חייבת לעבור לידי עיריית חיפה, כמו שאר חופי העיר."

זו הדרך היחידה שתאפשר קיום פעילות ספורטיבית חינוכית כגון חוגי נוער בנושאי גלישה.

כדאי לזכור כי עבודות העפר להקמת המפרצון של המועדון נעשו ע"י עירית חיפה לקראת אליפות העולם בגלשני מפרש לפני כ-20 שנה.

באותה תקופה העיריה שתלה מרבדי דשא על כול המשטח העליון התקינה מקלחות.

ובנימה אישית פשוט סיפור עצוב.
סמל אישי של משתמש
orih

שליחה על ידי orih »

אם כל פעם שמישהו היה רוצה למנוע פרסום של משהו הוא היה מאיים בתביעה על הוצאת לשון הרע, לא היתה לנו עיתונות בכלל. על פניו, לענבר אין עילה, וכל סטודנט למשפטים/תקשורת יכול לספר לכם את זה. המקרה קרה - מישהו מילא את החוף באבנים ואדמה, יש תמונות ועדויות. בנוסף, הוצא צו הריסה ע"י העירייה. כל זאת עומד לזכות גופי התקשורת בבחינת 'אמת דיברתי'. בנוסף, יש כאן עניין חשוב מאוד לציבור - הגנה על משאב ציבורי. משתי הסיבות האלו, ובתנאי כמובן שאלו יהיו עיקרי הכתבה, אין כאן שום הוצאת לשון הרע או דיבה כנגד ענבר.
בנוסף, עצם האיום בתביעת הוצאת לשון הרע, כאשר ברור הן לעותר והן למשיב שאין בסיס לתביעה, מהווה עברה על החוק. מכאן, לפי דעתי, גם ידיעות חיפה, וגם רדיו חיפה, נמנעו לסקר מטעמים השמורים איתם, וללא קשר לחשש מתביעה כזו או אחרת.
סמל אישי של משתמש
הדר

שליחה על ידי הדר »

אהד
אתחיל מהסוף :
רצוי וכדאי שנערוך פגישה כפי שהצעת.

לגבי ההשוואה למאבק על המרינה :
המצב כאן אינו זהה, אפילו לא דומה. אסביר מדוע אני חושב כך :

1. במאבק נגד המרינה, נלחמנו במאבק הנושא אופי ציבורי בלבד, כנגד יזמים חוקיים(העירייה), וניהלנו את המאבק הזה בכל החזיתות באמצעות הפגנות, לחץ על דעת הקהל, וגיוס כל הגופים הרלוונטיים לנושא.

2. במאבק זה (שאני לא בטוח שהמילה "מאבק" מתאימה לו), אנחנו רק ציבור משתמשים בחוף, שנזעק למול פעולות אשר , לכאורה, מנוגדות לחוק.
אני לא עו"ד, והעברות שבוצעו ,לכאורה, חייבות לעבור מבחן של החוק.
מכיוון שידוע כי העירייה פועלת באופן חוקי כנגד הפעולות, אשר,לכאורה, מנוגדות לחוק, אין כאן מקום להפגנות ו/או לחץ על אנשי ציבור ופוליטיקה, שכן הטיפול נעשה במסגרת החוק, ואינו נושא אופי של מאבק ציבורי.

אלו ההבדלים העקרוניים בהשוואה זו, וכתוצאה מכך גם דרכי הפעולה שאנחנו צריכים לנקוט.

אני לא חושב שאנחנו צריכים או יכולים לקחת את החוק לידיים, לשפוט ואח"כ לאכוף את החוק. זה לא בידנו, לא בכוחנו וחשוב מכך גם לא תפקידנו.

במידה והיינו נוכחים לדעת כי העירייה ו/או רשויות החוק, עומדים בחיבוק ידיים, ולא מטפלים בנושא בצורה חוקית, או אז היה תפקידנו להתריע ולזעוק נגד גזלת החוף מידנו.

אני, אישית, לא מוכן להיות חלק מגוף שפועל בצורה בלתי חוקית.
מוכן להאבק ולמצות את כל האמצעים החוקיים, אך בשום אופן לא לפעול בצורה בלתי לגיטימית.

אני בטוח שחלקנו יחלוק עלי , אבל חייב לומר :המפעיל והיזם, עם כל הכעס שרובנו חשים אליהם, אינם רוצחים סדרתיים, גם להם מגיע יצוג הולם בבית-משפט, בו יציגו את טענותיהם.

אני תקווה, שימצא פתרון חוקי לחלוטין (בלי עיגולי-פינות וחארטות), בו יתוקנו כל הליקויים, ותימצא מתכונת צודקת והגיונית, כך שהחוף והספוט לא יפגע כהוא-זה, לא מבחינת החוף והים, ולא מבחינת השטחים האחרים.

חבל מאד שהדברים נעשו בצורה של קביעת עובדות. אני חושב שבדרך אחרת היה אפשר להגיע לתוצאות הרבה יותר טובות, מבלי שאף אחד היה נפגע, וכולם היו נהנים ומבסוטים. קוראים לזה בסינית : ווין ווין סיטיואיישן - :lol:
הדר . 052-2414444 . חיפה

משפט סיני עתיק :"גרם אחד של תרגול עולה על טונה של תאוריה"
סמל אישי של משתמש
גולן
יצירת קשר:

שליחה על ידי גולן »

גיל יהודה - איזה כיף סוף סוף לשמוע אותך פה.
:lol: :lol:
אתה אומר בדיוק את מה שאני אומר כל הזמן.
אולי זה בגלל האוטו החדש.

orih - הדברים שכתבתי לגבי איום בתביעה בדוקים ומאושרים ואינם דיעה אישית.
סמל אישי של משתמש
zorkin
יצירת קשר:

שליחה על ידי zorkin »

לא הבנתי למתי מתוכננת הפגישה??? אני מוכן לארגן מקום גדול ונוח אצלנו במועדון / בפאב של הקיבוץ באמצע השבוע.
סמל אישי של משתמש
roniza
יצירת קשר:

וצינור

שליחה על ידי roniza »

שלט קטן וצינור
סמל אישי של משתמש
yoavt

זכות ההפגנה

שליחה על ידי yoavt »

אני מצטרף לדעתו של דורון.
זה מעולה שהעירייה מטפלת בנושא. אבל העירייה עובדת בקצב שלה ולפי סדרי העדיפויות והתקציב שלה. זה לא אומר שהציבור חייב לשבת בשקט ולחכות בסבלנות. יש לכל אזרח זכות להביע את דעתו, להתארגן, להפגין, לנסות להשפיע ולעורר לחץ ציבורי, לא רק מול גורמי מימשל אלא גם מול גורמים פרטיים. אם חברה או פרט פוגע באינטרס הציבורי או הקבוצתי כפי שזה נתפס בעיני קבוצה, רשאית הקבוצה להתארגן ולהפעיל לחץ באמצעים חוקיים גם אם המשמעות היא פגיעה בעסקי החברה הפוגעת לכאורה, ואפילו אם עסקי החברה מתנהלים באופן חוקי. למשל רשאית קבוצה לארגן הפגנות (כחוק) מול מפעל מזהם גם אם הוא קיבל את כול ההתרים. אפשר לארגן עצומות לנהל מאבק ציבורי בעד אכיפת תקני מחמירים יותר. רשאית קבוצה לקרוא לחרם על מוצרים שיוצרו במפעלים שבהם תנאי העסקה לא הוגנים, למשל.
המאבקים האלה לא נובעים משנאה או מנקם אלא ממאבק בין אינטרסים. ברור שבדיעבד ניתן היה להגיע למצב של WIN-WIN אבל השאלה היא האם עכשיו אחרי שנעשו פעולות חד צדדיות הרסניות ניתן להגיע למצב כזה? לא נראה שניתן לסמוך על אדם שמפר בצורה כל כך בוטה את אמון הציבור שאותו הוא נשכר על ידי העירייה לשרת. וזה הלא מהות העניין: החוף יועד לפעילות גלישה וספורט ימי לטובת הציבור. העירייה שכרה מפעיל למטרה זו. מטרתו של המפעיל לשרת את הציבור. כמובן שהוא צריך להתפרנס תוך כדי כך. אם הוא לא מצליח לעמוד במטרות אלה שימצא לו עסק אחרי לפרנסתו. הוא מוזמן לפנות לעסקי המסעדנות בחופים המותרים לכך.
סמל אישי של משתמש
aharon

שליחה על ידי aharon »

zorkin כתב:לא הבנתי למתי מתוכננת הפגישה??? אני מוכן לארגן מקום גדול ונוח אצלנו במועדון / בפאב של הקיבוץ באמצע השבוע.
ככה התחיל המאבק נג המרינה מוטי סלבין אירגן מפגש בשדות ים.
זוהר עוד תרשם בהיסטוריה.
since1981[img]http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/y/a/m/_/g/a/l/5/3/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200603172339494748/200612200756569015/hatima.jpg[/img]אקי פלקסר0523715696
hoffman10

מישהו מוכן לעדכן מה קורה עם המועדון-מסעדה?

שליחה על ידי hoffman10 »

יש חדשות?
יש פלאי פלאות? :roll:
סמל אישי של משתמש
קובי

נו - יש חדש?

שליחה על ידי קובי »

חברים
מה קורה? :?:
מה החדשות האחרונות?יש איזושהיא התקדמות?? גולן? כרמי? רון? :roll:
לא בוכים על גל שנשפך! להתראות במים!
קובי