שלום לכולם.
אומנם אני יחסית חדש בענייני הגלישה (גולש קייט כשנה וחצי) אבל נראה לי שדי ברור שאילו היו מבחינים מוקדם יותר בכך שהבחור נעלם ואילו היו מתחילים לחפש אותו מוקדם יותר- אפשר היה להציל את הבחור.
רוצה להציע מערכת בקרה פשוטה ואוטומטית שתעזור להבחין בשלב מוקדם במקרה של אדם שנעלם בים (גם אם הוא נכנס לים לבדו).
יש ליצור מרכזיה טלפונית אוטומטית פשוטה, שלפני תחילת הגלישה- יתקשר אליה הגולש. ע"י זיהוי מספר הפלאפון- יזוהה הגולש ופרטיו. הגולש יקיש מספר שיציין את האזור בו הוא גולש (חיפה/ עתלית/ זכרון וכו') ויקיש את השעה בה הוא מתכנן לסיים את הגלישה. בתום הגלישה יתקשר הגולש שוב למרכזיה וידווח שסיים את הגלישה.
במידה ולא דיווח סיום גלישה- יקבל תחילה הגולש סמס אוטומטי שיזכיר לו שעליו לדווח סיום גלישה (לדוג' שעתיים לאחר השעה בה היה אמור לסיים, למקרה ששכח לדווח).
במידה ועברו כבר כך וכך שעות (לדוג' 4 שעות ) ועדיין לא דיווח סיום - תקפוץ הודעה ויתחילו לברר יותר ברצינות מה קורה עם הגולש.
המערכת יכולה לשבת במרכז השיטור הימי או בכל מקום שימצא מתאים לכך.
המימון לעניין יכול להיות ע"י דמי רישום שנתיים חד פעמיים שישלמו הגולשים. באמצעות רישום באינטרנט יוכל הגולש להשאיר פרטים מזהים אודות הגלשן/הקייט שלו + מספרי טלפון של חברים/קרובים/עבודה שבהם ניתן לברר על הגולש יותר ברצינות במקרה והוא נעלם.
נראה לי שמערכת כזו, שתהיה פשוטה וזריזה מספיק תוכל להבטיח שלא יהיו שוב מקרים שבהם אדם נכנס לים ב 7 בבוקר ורק אחרי 12 שעות כמעט מישהו מבחין שהוא לא חזר.
הצעה לפתרון שיכול למנוע הישנות מקרים של העלמויות בים
אפשר בינתיים לעשות זאת בצורה 'ידנית'
רעיון מצויין. אשמח לקחת חלק ביישום שלו.
אבל לבינתיים עד שזה יבוא לידי ישום, אפשר לעשות זאת בצורה רגילה ופשוטה. להחזיק במועדון לוח שבו ירשם כל גולש שנכנס למים וישאיר את פרטיו ושעת כניסה למים. לאחר שאותו גולש יוצא הוא פשוט מוחק את שמו מהלוח.
אבל לבינתיים עד שזה יבוא לידי ישום, אפשר לעשות זאת בצורה רגילה ופשוטה. להחזיק במועדון לוח שבו ירשם כל גולש שנכנס למים וישאיר את פרטיו ושעת כניסה למים. לאחר שאותו גולש יוצא הוא פשוט מוחק את שמו מהלוח.
מעניין ..
רעיון יפה, קצת מסורבל ובטח ייקח קצת זמן ליישם.
אני מציע רעיון שכבר עלה כאן ונתקלתי בו לראשונה ברזורט גלישה במקסיקו, שם כל גולש שהיה יוצא לים היה רושם את שמו, סוג גלשן , סוג המפרש וצבעו.
הלוח שירת שתי מטרות האחת לדעת בדיוק מי במים ועם איזה מפרש ככה מפעילי המועדון וגולשים שנחים מדי כמה זמן מבצעים סריקה מול הלוח והשנייה היא לגולשים שנכנסים לים יכולים לדעת בדיוק גודל מפרש מתאים להם לפי גולשים דומים להם על הלוח.
גם שהתנאים קשים אין דבר יותר מרגיע מלדעת בודאות מוחלטת מי במים!
אני מציע רעיון שכבר עלה כאן ונתקלתי בו לראשונה ברזורט גלישה במקסיקו, שם כל גולש שהיה יוצא לים היה רושם את שמו, סוג גלשן , סוג המפרש וצבעו.
הלוח שירת שתי מטרות האחת לדעת בדיוק מי במים ועם איזה מפרש ככה מפעילי המועדון וגולשים שנחים מדי כמה זמן מבצעים סריקה מול הלוח והשנייה היא לגולשים שנכנסים לים יכולים לדעת בדיוק גודל מפרש מתאים להם לפי גולשים דומים להם על הלוח.
גם שהתנאים קשים אין דבר יותר מרגיע מלדעת בודאות מוחלטת מי במים!
Oren El
- carmicarmi
- איזה_גולש_אתה: גולש קייט