סיכום טיול גלישה משפחתי בפורטוגל - קיץ 2012

פורום גלישת רוח, גלישת קייט ושייט - windsurf, kitesurf, sailing

מנהלים: batgalim, גולן

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Moran T

סיכום טיול גלישה משפחתי בפורטוגל - קיץ 2012

שליחה על ידי Moran T »

פורטוגל מדינה במערב אירופה עם רצועת חוף ארוכה מאוד של האוקיאנוס אטלנטי שנותן לא רק גלים חזקים אלא גם רוח חזקה ויציבה בעונת הקיץ וכל זה במרחק של 4 וחצי שעות טיסה מנתב"ג ו-35 דק' משדה התעופה של העיר הבירה – ליסבון.
תמונה

בפורטוגל הקיצית השמש זורחת סביב 7:00 בבוקר ושוקעת ב-20:30, מזג האוויר ביום נעים ובשעות הערב טיפה קריר, מי האוקיאנוס קפואים!!! (17 מעלות) אבל בסביבת החוף מרגישים חמימות של גולשים ופה בדיוק מתחילה החופשה.. חוף Guincho המפורסם (על המפה למטה מסומן באות B) רצועת חול באורך 700 מ' וברוחב של 400 מ', החוף משמש בשעות הבוקר את גולשי הגלים ומשעות אחה"צ מגיעים גולשי הקייט והרוח לחגיגה של ממש. כשהרוח חזקה אז ממש לא נעים להיות על החוף ואפילו מזה הפורטוגלים עושים כסף והקימו פינות זולה המאפשרות הסתתרות מפני הרוח האימתנית.
תמונה

הרוח נושבת מכיוון צפון עם רכיב מערבי (Side On Shore) אבל השעות הטובות ביותר לגלישה הן שעות אחה"צ בהן הרוח מתייצבת ושואפת להיות Side. הגלים נשברים בצורה אגרסיבית על קו שבירה חולי מה שמאפשר פניה או שתיים על כל גל לכל היותר.

תמונה

למזלנו בשבוע של חופשה זכינו לחמישה ימי גלישה מהנים מתוכם יומיים עם רוח חזקה וגלים בגובה Logo. בימים האלה אתה עומד בפליאה מול חוף עם מאות גולשי רוח ומבין שהספורט הזה עוד רחוק מאוד מלמות... אתה שואל את עצמך 20 פעם האם אתה מסוגל להתמודד עם תנאי גלישה קיצוניים שכאלה ואולי בכל זאת כדאי להישאר בחוץ ולצפות במקצוענים מתעופפים להם, לוקח אויר ובוחר את התזמון הנכון רק כדי להצליח לעבור את קו החוף ושבירת הגלים המאיימת לשבור אותך יחד עם התורן מול מאות הצופים, סוף סוף נכנס ואז מנסה להבין את גודל הגל, איפה הוא נשבר ומה לעזאזל חשבתי לעצמי כשנכנסתי לגלוש... לוקח גל ראשון, עושה Buttom Turn, Top Turn ובורח לפני שהגל נשבר.. רואה שזה אפשרי ולוקח עוד שניים רגועים.. בגל הרביעי אוזר מספיק אומץ, עולה לOff the lip ונופל.. מתערבל בתוך המים, שומע קול קנאק ומבין שמשהו נשבר.. רואה שהחלק העליון של התורן שבור וביציאה בשבירת החוף גם קורע את המפרש.... יוצא עם חיוך, מרכיב מפרש אחר, יוצא לסיבוב נוסף להשלמת החוויה ומבין כמה אני באמת אוהב את הספורט הזה כשאני מקפיד לתפוס את הגל האחרון של כל התקפה.
תמונה
תמונה
תמונה

אפשר למצוא טיסות ישירות של אל-על פעם בשבוע לליסבון וחזרה ומומלץ להביא ציוד, ב-Guincho יש מקום אחד שקורא לעצמו מועדון גלישה, סה"כ 5 מפרשים, אחד מכל מידה ו-5 גלשנים במחירים מופקעים (35 יורו לשעה / 80 יורו ליום), לפחות לא התאכזבנו מאיכות הציוד שהיה במצב יחסית טוב.

בחיפושיי אחרי מועדוני גלישה אלטרנטיביים זולים יותר מצאתי את Elisiario מנהל המועדון ב-Costa da Caparica (מסומן באות A במפה למעלה), הבנתי שיש אלטרנטיבה טובה כש-Guincho במצב רוח אימתני וכשהגעתי מצאתי חוף עם קצת רוח ובלי גלים במרחק של 30 דקות נסיעה מ-Guincho. אליסיריו, מנהל המועדון הסביר לי שהגאות חרבנה את הגלים ושצריך לחכות לשפל שיביא איתו את הסוול המיוחל בערך בשעה המוארת האחרונה של היום. וככה בין השעות 19:30 – 20:30 מצאתי את עצמי גולש בתנאי Side – off מדהימים עם רוח קלה של 15 קשר, רק מנהל המועדון ואני מפרקים גלים בגובה של חצי תורן בלי שאף אחד יפריע לנו – ללא ספק היום הטוב ביותר בחופשה.
תמונה
תמונה
תמונה

במהלך החופשה גרנו ביחידת דיור (צימר) בשטח של מעצב גלשני Fanatic – סבסטיאן ונזל www. sebastian-wenzel.com שמסתבר שהוא גם אחד מהגולשים הטובים בחוף, קיבלנו יחס חם וטיפים טובים לטיול ולגלישה ובמחיר סבבה, יש עוד פתרונות באזור באתר הקמפינג לכל סוג של מגורים (אוהל, בונגלו, קראוואן וכו') מקום עם מסעדה, בריכה והרבה מאוד תיירים נחמדים.

השילוב של משפחה (אישה וילדה בת שנתיים) ועוד משפחה יקרה (Oren1) הצליח לא רע בפורטוגל בעיקר מכיוון שהיום סיפק הרבה מאוד שעות אור ושעות הגלישה הטובות הן שעות אחה"צ מה שאפשר לטייל בשעות הבוקר / צהריים ולגלוש בשעות אחה"צ ערב.
תמונה

לסיכום – חוף Guincho זוכה בכבוד בתואר "הוקיפה האירופאית" מבחינת תנאי הגלישה, האנשים והאנרגיות.
פורטוגל יכולה בהחלט לספק חוויית גלישה (גלים / רוח וקייט) בעונת הקיץ ומאפשרת שילוב מוצלח של טיול משפחתי וטיול גלישה.

לפרטים נוספים morantapiro@gmail.com
סמל אישי של משתמש
גולן
איזה_גולש_אתה: גולש חספקה
יצירת קשר:

Re: סיכום טיול גלישה משפחתי בפורטוגל - קיץ 2012

שליחה על ידי גולן »

אחלה סקירה, תמונות וסיפור. ממש הרגשתי איך אני שם.
תודה מורן :)

אהבתי מאוד את התמונה:
תמונה
סמל אישי של משתמש
naty

שליחה על ידי naty »

כל הכבוד על ההשקעה בסיקור.

כפי שגולן כתב חופשה בצבעים חיים.

תענוג

תודה
[img]http://communabuilder.tapuz.co.il/UsersFolders/hisardut/images/1712200646701.jpg[/img]
סמל אישי של משתמש
Amit

שליחה על ידי Amit »

נראה מעולה.
סחטיין
סמל אישי של משתמש
alonkaplan
יצירת קשר:

שליחה על ידי alonkaplan »

הפורטוגל נשמע ונראה סבבה. צריך להיות גם אוכל טוב ומחירים נוחים, לא?
תנאי הגלישה בגינצ'ו נראים פחות מפתים. לא מבין למה קוראים לזה "הוקיפה האירופאית". נראה לי שמטעמי שיווק.
הבדל קטן ועיקרי הוא שעושה את ההבדל הגדול - כיוון הרוח ביחס לחוף ולגלים.
דווקא החוף השני נראה הרבה יותר מפתה. אני בטוח שיש עוד ספוטים שעובדים בתנאים מסוימים ומספקים תנאי גלישה ראויים.
תודה על הסיקור. מורן, ברשותך אני מכניס גם את הסיקור הזה לרשימת הכתבות על יעדי גלישה באתר שלי (מצטרפת לכתבה שלך על סרדיניה)
http://www.yamia.co.il/128415/articles" onclick="window.open(this.href);return false;
תודה
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
סמל אישי של משתמש
לי1

שליחה על ידי לי1 »

יופי של סקירה אישית
רואים שנהנתם :D
mulmul
איזה_גולש_אתה: גולש גלים

שליחה על ידי mulmul »

אני רוצה להמליץ לכם בחום על טיול גלישה בפורטוגל,
הייתי כבר בכמה מקומות בחיים שלי אבל הטיול שחזרתי ממנו הכי מבסוט היה בפורטוגל
כל יום יש גלים וכל גל בפורטוגל זה גל!
המחייה זולה ויש איפה לבלות. גלשנו באריסיירה ופניש יש שם אולי 200 חופים לכל הרמות. שוכרים רכב בגרושים ונוסעים מחוף לחוף. כל יום חוזרים לבית שותים בירות בחצי יורו וערק מהדיוטיפרי ויוצאים לבלות...
אתם יכולים לראות תמונות והסברים לחופשת גלישה בפורטוגל בלינק אתם גם יכולים לראות תמונות, וידאו, סקירת חופים בפורטוגל ותחזית גלישה בפורטוגל
האתר שייך לגיא טולדו גולש וותיק שגר בפורטוגל כבר 5 שנים

תתחילו לתכנן...
שלח תגובה