החוף השקט:כרוניקה של סגירת חוף ע''י רשויות והמשך המהלכים

פורום גלישת רוח, גלישת קייט ושייט - windsurf, kitesurf, sailing

מנהלים: batgalim, גולן

שלח תגובה
gal silverman

החוף השקט:כרוניקה של סגירת חוף ע''י רשויות והמשך המהלכים

שליחה על ידי gal silverman »

הסטורייה/כרוניקה של סגירת החוף השקט ע''י הרשויות

1)בעבר (ושוב כיום) גולשים היו יוצאים ממועדון ב''ג ומחדדים לכיוון החוף השקט גולשים,וחוזרים
לפני שהרוח יורדת חזרה למועדון.ההנפה והיציאה וכן החזרה מ/אל המועדון בעייתית מאד כי הרוח שנופלת
מההר מתייצבת רק בעומק רב מול אזור המועדון.על הקושי בהנפת קיטים בחוף הצר ממילא והמאוכלס בשני מבני המועדון נוספה כמובן גם המסעדה הלא חוקית שטרם גולחה למרות צו הריסה שאושר ב3 ערכאות כולל העליון.החזרה אל המועדון גם היא דורשת תיזמון כי אם עשית זאת מאוחר מדיי,אתה בעומק... ראוי לציין שבתקופות מסויימות הגלישה מהמועדון הייתה עם חילוץ ביוזמות חיצוניות שונות.

2)ב2006 השיג הדר הסדר 'סחבקים' עם מפעיל החוף השקט -לי ים בע''מ אשר הביא לרווחת הגולשים במזרחיות,משום שמדובר בחוף היחיד בארץ שבו המזרחית היא סייד סייד און עם טווח בטחון של כ-400 מטר ובנוסף משטרת החופים בסמוך.הסדר זה החזיק עד החורף שעבר.

3)בחוף השקט בנוסף למפעיל לי ים בע''מ יושב גם מועדון השייט.המועדון הוא פרטי ומבצע פעילות שייט פרטית לחברים משעות הצהריים וכן גם פעילות שייט בשעות הבוקר לילדי בי''ס מתקציב של משרד החינוך אשר עובר בכל חודש לעירייה.עכב לחצים שהפעיל מועדון השייט על העירייה לא הותר השנה ההסדר עם הגולשים.הנימוק הרשמי:כמעט תאונות שהיו בין השייטים לגולשי הקייט .יותר מכך נורמטיבית כרגע:נאסר על גולשים להתקרב ולאכוף לחוף השקט משום סיבה שהיא.. וזאת בניגוד לכל נורמה ימית

המידע שנאסף/הקלפים שבידינו

1)החוף השקט לפי תמ''א 13 שינוי 3 העדכנית הוא ''אתר חופי לשייט וספורט ימי''.
(לפי ראות עיניי אנחנו ספורט ימי. לפי ראות עיניו של בכיר מעמותת השייט חיפה בשיחה לא רשמית
שקיימנו ''אני לא יודע אולי אתם ספורט אווירי?''...)

2))הפעילות של בתי הספר מתקיימת בימים א'-ד' בשעות 8-13:30 בבוקר
הפעילות הפרטית מתקיימת בימי חול משעה 14:00 ,ושישי שבת משעה 11:00 לערך.

3)לפי חוזר של משרד החינוך התשס''ב הבטחת הבטיחות בפעילויות מיים נכתב במפורש בסעיף:
21.3.1.ח.''יציאה לים תתאפשר רק בתנאים אלו:
1)מזג האויר או הים אינו מסכן את התלמידים,לפי שיקול דעתו של מנהל המרכז הימי
3)אם יש רוח מזרחית מהירותה אינה עולה על 15 קשר (בים תיכון בלבד)''

כלומר ברמה העקרונית בימי חול יש אפשרות שאנו ניגלוש בימים של מזרחיות חזקות (שזה כל רצוננו)
מבלי ביכלל להוות איום על ביטחון השייטים מביה''ס, ואותו כנ''ל בשישבת עד 11:00 בבוקר

המהלכים שבטיפול והמהלכים העתידיים הנדרשים
1)הוגשה בקשה ליוע''מ ע.חיפה לקבל את ההסכם בין המועדון והעירייה,וכן הופנו שאלות לגביי
עמדת העירייה בעניין לפי ראות עיני המחלקה המשפטית בכל מה שנוגע לביטחון הגולשים
(תושבי חיפה/אזרחי המדינה/תיירי גלישה מחו''ל),ועל זכויותינו המשפטיות בחוף זה .

כמובן ש''ניפתח תיק'' בעניין אצלם ועלינו להזדיין בסבלנות ולהמתין להעתק החוזה ולנייר עמדה..
(את החוזה לא ניתן להוציא מאשנב המידע בעירייה )

2)קויימו שיחות בלתי רשמיות עם כל הצדדים ולמרות שעל פניו אם משקללים את הסטטוס של החוף וחוק החינוך הימי של משרד החינוך (להם אני קורא הקלפים שבידינו),ניתן להגיע להסדר שיאפשר גלישה במזרחיות מבלי לסכן את השייטים האחרים כלל.למרות זאת מהתגובות הלא רשמיות של הנוגעים בדבר אני מתרשם שייש להכין מערכת לחצים חזקה לקראת /אחרי הפגישה הרשמית שאמורה להתקיים.

3)עמותת אדם טבע ודין מעורבת בעניין זה ואני ממתין לתגובתם אחרי לימוד החומר,אולי
באמצעותם יהייה את הגיבוי המשפטי הכלכך נדרש פה.לצערי פנייתי לסיוע מי מהעו''ד הגולשים
נענו בשתיקה.

אשמח על הארות /הערות והצעות בדבר המשך המהלכים,משום שלהערכתי ולצערי יידרש מאבק של ממש על מנת להשיג את דרישתנו הצנועות (20 יום בשנה לערך בסה''כ)בעניין הזכויות שלנו בחוף השקט כעוסקים בספורט ימי.

מטה הפעולה של גולשי הקייט בישראל
Moshe

שליחה על ידי Moshe »

I say KISS כלומר Keep It Simple Stupid (ואין טעם להפגע). כולנו יודעים מה זה להכנס לצד המשפטי ולפי דעתי צריך להתעסק עם הצד הזה ובשלב הזה כמה שפחות (ואולי זה קצת מאוחר עכשיו). כל הכבוד על מה שעשית עד עכשיו אבל לפי דעתי צריך לעזוב את הצד המשפטי בשלב הזה מכיוון שתמיד אפשר לחזור אליו אם נסיונות השכנוע לא יעזרו.
סמל אישי של משתמש
alonkaplan
יצירת קשר:

שליחה על ידי alonkaplan »

בזמנו, כשהדר הציג את ההסדר שהגיע אליו עם בעלי החוף, הבעתי בפניו התנגדות.
לא התנגדתי כמובן לגלישה בחוף, אלא לעיקרון של "תשלום עבור גלישה", או אפילו לכניסה לחוף הים, ועוד בעונת החורף.
לכן אני מציע לגולשי הקייט - כנסו לחוף ותגלשו!
תעשו את זה במלוא הזהירות וההתחשבות בכלי השייט והמשתמשים האחרים, אבל על תוותרו על הגלישה.
חוף הים הוא של כולם (ובחינם)!

אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
סמל אישי של משתמש
us780

שליחה על ידי us780 »

alonkaplan כתב:תעשו את זה במלוא הזהירות וההתחשבות בכלי השייט והמשתמשים האחרים,  
הצחקת אותי :ssee:

אתה חושב מהיכרותך את הגולשים שברוח מזרחית, 20-35 קשר "זהירות והתחשבות" בכלי שייט אחרים זה מה שעובר בראשו של הגולש הממוצע ? ? ?

נו באמת...
סמל אישי של משתמש
דורון
יצירת קשר:

חופשי מצחיק

שליחה על ידי דורון »

הרי ברור שצריך אישור לגלוש בחוף השקט
סילברמן,רק עו"ד רציני לא קקהמייקה יביא לכם את החוף
אמרתי לך מזמן,כל הזמן שאתה מבזבז בשיחות סרק,עם אנשים
עמותה,לא עמותה,לא יעזור,כו שאתה רואה,אף אחד לא עושה כלום כדי לעזור לך
אנשים בקושי חתמו,עזוב את העמותה זה לא הזמן שלה עדיין,צריכות להיות עוד תאונות ומתים,כדי שאנשים יבינו,ככה זה בשוויץ של חיפה או בחיפה של עזה.
אשמח לעזור לך,בתור מי שכבר הוכיח ש"המאבד את צדקת הדרך סופו ליפול"

תמונה
הזהר במחשבותיך - הן הופכות למילותיך , הזהר במילותיך - הן הופכות למעשיך , הזהר במעשיך - הם הופכים להרגליך , הזהר בהרגליך - הם הופכים לאישיותך , הזהר מאישיותך - היא הופכת לגורלך
gal silverman

משה:עם האנשים האלה נסיונות שיכנוע זה לא רלוונטי.מה שרלוונטי זה עם איזה קלפים אתה מגיע ומה יש להם להרויח או להפסיד.אם במישור המשפטי או לא כרגע זה הקלפים שבידינו.

אגב חשוב לדעת שהסיבה האמיתית לזה שאנו לא גולשים שם היא נקמנות על ניצחון הגולשים במאבק המרינה (המידע הזה בדוק),והסיבה הרשמית היא שאנחנו כביכול מסכנים את השייטים.כך שמי שקרא את הדברים שכתבתי היטב מבין שניתן להגיע להסדר כי במזרחיות חזקות ילדים לא יוצאים לשוט לפי חוקי הבטיחות של משרד החינוך וניתן להסדיר שעות וכו.

אלון:אם אני מבין נכון אתה מציע לפרוץ את הגדרות שם? לא נראה כמהלך נבון
כי נהפוך מיידית מסטטוס של נאבקים על זכויות לעבריינים

ודוכס:''בשביל רמונט צריך כסף.וכסף מי ישלם?בנון?''
אני כרגע בודק את הכלים החינמיים שייש ברשותנו כגון השרות המשפטי והסיוע של אדם טבע ודין,תקשורת וכו.במידה והדברים יגיעו רחוק יותר ונצטרך עו''ד אז נתת סיבה ללמה כן צריך במאבקים מול רשויות עמותה ואפילו מקצועית ממומנת שיהייה לה לשלם בין היתר לעו''ד.

אשמח לעוד תגובות ורעיונות
Moshe

שליחה על ידי Moshe »

שמע גל, כל הסיפור הזה נשמע לי כרגע כבדיחה מצחיקה. בא מועדון, שאסור לו בכלל לשחרר שייטים בשעה שהגולשים במים, ומפחיד את בעל הבית (מתניה והשותפים) שכנראה כמו כולנו, היה חסר לו מידע כשהחליט את מה שהחליט (סעיף הרוח המזרחית לשייטים).אותו מועדון, שעדיין לא הבין שהים שייך לכולם, החליט שכולם מסוכנים, כולל גולשי הרוח (שלפי דעתי יכולים לשכנע את מתניה שהם לא מסוכנים), ושכח שאם ישנו גולש מסוכן הוא יכול להתקשר לשיטור הימי ולהתלונן על אותו גולש.

מה שאני מציע זה לפנות שוב פעם למתניה ולהבהיר לו במדויק את הטיעונים (הזכות לגלוש בכל מקום, האינטרסים של המועדון, גולשים יכולים להגיע גם מסרף פוינט, סעיף הרוח המזרחית לשייטים, מועדון יכול להתלונן במשטרה, שעות גלישה בודדות בעונה, הסיכון במזרחית ועוד) ולנסות להרגיע אותו מכל הבהלה שהכניס בו המועדון. חוץ מזה אפשר לפי דעתי לשכנע אותו להנפיק מנויים לגולשי הרוח בגלל הסיכון הפחות שלהם.
gal silverman

משה אני ממליץ לך לקרוא שוב את הסעיף הראשון שכתבתי ההסטוריה.
מתניה-לי ים בע''מ, הוא 'מהטובים',אין לו בעייה עם המשך ההסדר איתנו.
ההתנגדות באה ממועדון השייט שהוא הגורם השני בחוף.
בכל השאר אגב אתה צודק אבל אין מי שיצדיק אותנו....
Moshe

שליחה על ידי Moshe »

מועדון השייט הוא בעל החוף?. לא,עד כמה שאני יודע. אז מה יש לנו לדבר איתם. צריך לשכנע רק את בעלי המקום.
hoffman10

משה תקרא טוב

שליחה על ידי hoffman10 »

ידידנו סילוורמן אומר שלעירייה יש חלק בעניין שאנחנו לא נגלוש שם.
לפי מידע שיש לו (ואני סומך על דבריו) העירייה לא מעוניינת בנו שם.
כן או לא נקמה על עיכוב/ביטול המרינה?
gal silverman

על הבמה ומאחורי הקלעים...

"כן או לא נקמה על עיכוב/ביטול המרינה?"

שוב: רשמית מועדון השייט מתנגד ביגלל החיכוך עם השייטים הילדים
וזה הטיעון הרשמי שבגינו העירייה הורתה ללי ים בע''מ להפסיק את ההסדר עימנו והאסטרטגיה כרגע היא לטפל בטיעון הזה (עיין סעיף הקלפים שבידינו)

לא רשמית זו הסיבה (ודאי!מנוע מלמסור מקורות מידע)
hoffman10

Re: על הבמה ומאחורי הקלעים...

שליחה על ידי hoffman10 »

gal silverman כתב:"כן או לא נקמה על עיכוב/ביטול המרינה?"

שוב: רשמית מועדון השייט מתנגד ביגלל החיכוך עם השייטים הילדים
וזה הטיעון הרשמי שבגינו העירייה הורתה ללי ים בע''מ להפסיק את ההסדר עימנו והאסטרטגיה כרגע היא לטפל בטיעון הזה (עיין סעיף הקלפים שבידינו)

לא רשמית זו הסיבה (ודאי!מנוע מלמסור מקורות מידע)
מקובל עליי :wink:
סמל אישי של משתמש
דורון
יצירת קשר:

סילברמן אחי

שליחה על ידי דורון »

יש לך מסר מהאיש הזה,וגם מראש העיר חח
הרשה לי לחזק את ידך,בכיף.

מאיר שושני נושא ההודעה: טוב שכךפורסם: 10 אפריל 2008, 22:00

משתמש מכור

מיקום: בנייד למי שהבין מן הכתוב נאמר בו שהחלקות והגושים הנ"ל שכנראה הם רצועות חוף ,ישמרו כמו שהן ואף ישופרו בעתיד למען רווחת הציבור ,שיכללו חניות מסודרות וחופי רחצה מוכרזים .
החופים שמוכרזים כרגע כשמורת טבע ישמרו ולא ישונו.

ןכל זה ככתוב רווח שלנו שרצועת חוף זו תשמש אותנו לשנים הבאות .

כל הכבוד לראש העיר