גלישה במאגרים

פורום גלישת רוח, גלישת קייט ושייט - windsurf, kitesurf, sailing

מנהלים: batgalim, גולן

רכס בן אהרון

גלישה במאגרים

שליחה על ידי רכס בן אהרון »

כתבה על נושא הגלישה במאגר חגי! http://www.mynet.co.il/articles/0,7340, ... 54,00.html" onclick="window.open(this.href);return false;
s_b_A

Re: גלישה במאגרים

שליחה על ידי s_b_A »

אחרי החלפת ההנהלה בקיבוץ ובמדגה (להנהלה חיצונית שמאחוריה מסתתרים כל מיני נחשים מהקיבוץ שלא רוצים ללכלך את הידיים ) הוחלט לפרק את מועדון הגלישה שלנו, ניסנו להגיע איתם לדיונים ואחרי שהם הסכימו "שנשים את הדברים על השולחן" ונגיע לפשרה הם הגיעו זרקו לנו את הציוד באיזה מחסן בקיבוץ ושברו לנו את המכולה שהיתה על המאגר...
מאז מצאנו לנו מחסן בקיבוץ והתחלנו לרדת עם עגלה בכל פעם שיש רוח .. בתקופה האחרונה הם מגיעים למאגר כשהחברה גולשים .. אני נמצא שם רק בסופ"שים ורואה אותם .. כל פעם שאנחנו שם הם מנסים לגרש אותנו ומזמינים משטרה שתוציא אותנו מהשטח שלנו (אנחנו בני משק )!
בטענה שאין לנו ביטוח ושאנחנו לא מורשים לגלוש שם ... פנינו למועצה והיא סידרה לנו ביטוח למאגר הבנו את זה הפוליסה להנהלה של הקיבוץ והם התעלמו ממנה ... לאחר מכן הם הגיע ביציאה חדשה שהגלישה מפריע לגידול הדגים.., פניתי למשרד החקלאות, לענף הדייג ושאלתי אותם על הנושא והם אמרו שאין שום סיבה שהגלישה תפריע לדגים ,אלה עם הגולשים עצמם יגרמו נזק לציוד וכד'..
הקיבוץ ממשיך להתעלם מכל ההצאות והפתרונות שמצאנו לבעיות שלהם ... והם שלחו לנו את המכתב מעורך דין .. אני יעלה אותו יותר מאוחר, תסתכלו ותגידו מה דעתכם ..

שלו בן אהרון
סמל אישי של משתמש
גולן
איזה_גולש_אתה: גולש חספקה
יצירת קשר:

שליחה על ידי גולן »

הדייגים בבת גלים אף פעם לא אמרו שהגולשים מפריעים או עושים רעש לדגים.
:roll:
סמל אישי של משתמש
carbon fiber

שליחה על ידי carbon fiber »

לא לוותר לחארות האלו
אנשים רעים בלי אופק מחשבה
דגנראטים זה מה שהם
תמונה
סמל אישי של משתמש
omers81

שליחה על ידי omers81 »

מעניין מאוד איזה פרצוף יעשה השופט שיתקל במקרה מטופש שכזה ... הסגת גבול בלבד !!! (חוסר עניין לציבור-והמבין יבין) אני לא רואה סעיף גרימת נזק נכנס לסעיפי האישום במקרה הזה .. :violin:
הגשתי מועמדות לנציג משטרת ישראל בפוזו
סמל אישי של משתמש
alonkaplan
יצירת קשר:

שליחה על ידי alonkaplan »

אני חושב שהנושא הרבה יותר רציני וחשוב מתגובה צינית...
מדובר בתקדים מסוכן שיכול לפגוע בקהילת הגולשים בכל מקום בארץ!
לפני הכל מדובר פה בבני קיבוץ שנאסר עליהם לגלוש במקום שהוא שטח של הקיבוץ, כלומר נאסר עליהם לגלוש בתוך ביתם שלהם!
שלל הטיעונים נגד הגלישה תלושים רובם מהמציאות, וחלקם אפילו הזויים. הטיעון העיקרי הוא נושא הביטוח, אך נושא זה טופל בגיבוי מלא של המועצה האיזורית.
להזכירכם - באותה בריכת דגים ממש התקיימו בשנים האחרונות מספר אירועי גלישה גדולים ומוצלחים (תחרות פריסטייל בגלישת רוח ולפחות 2 תחרויות קייט).
ההחלטה נגד הגלישה, יחד עם הטיפול האגרסיבי של הקיבוץ בבניו שלו מעורר בעיני סלידה וגובל בהתעללות.
ביליתי במקום ימים לא מעטים ושעות רבות ובכל פעם התפעלתי מחדש מהדרך בה בני נוער מקיימים בכוחות עצמם מועדון גולשים פעיל, חיובי ומקצועי. משהו שכל הורה היה יכול להיות גאה בו אם ילדיו היו שותפים בו.
התקדים המסוכן הוא שבעתיד תוכל אולי עיריית חיפה, למשל, לאסור את הגלישה בתחומה משיקולי ביטוח או שיקולי פגיעה בדגה או שיקול אחר בשקל ותהפוך את הגולשים לעבריינים הראויים לטיפול משטרתי ומשפטי.
ראוי להזכיר ששטחי בריכות הדגים, כמו גם חופי הים התיכון הם שטחים של מדינת ישראל ושל אזרחיה (אנחנו) ואל לנו לוותר עליהם בקלות לנדל"ניסטים ולדומיהם.
לפחות דבר אחד הם לא יעצרו - את הרוח הנושבת כל יום ב"עמק המאגרים"
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
סמל אישי של משתמש
omers81

שליחה על ידי omers81 »

אלון המשטרה אף לא תיכנס לנישה הזאת. שיגלשו וזהו מה כבר יכול להיות ?!?!?! אני לא רואה מצב שתובעים ילד בגיל 14 כי הוא גלש בבריכת דגים . זה אפילו מצחיק אותי....
סמל אישי של משתמש
shelleyz

שליחה על ידי shelleyz »

קישור למכתב האיום שהילדים קבלו מעורך הדין של קיבוץ:
https://docs.google.com/document/d/1Fru ... l09EU/edit" onclick="window.open(this.href);return false;

ואני תוהה, ממתי החלטת הנהלת הקיבוץ לגבי פעילות כזאת או אחרת מגדירה את הגלישה כעבירה פלילית של השגת גבול?
צריך להבין, אין כאן עבירה, סיכון או גרימת נזק מכל סוג שהו ע"י הילדים. מדובר בסיפור שנולד ומתוחזק ממניעי רוע בלבד.
נערך לאחרונה על ידי shelleyz ב 12 מאי 2012, 10:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
גולן
איזה_גולש_אתה: גולש חספקה
יצירת קשר:

שליחה על ידי גולן »

אלון,
כמובן שהתלוצצתי. הנושא נשמע רציני מאוד ובאמת מקומם. פעילות ספורט חיובית וחברתית שעד עתה לא הזיקה
לאיש הופכת פתאום משום מה למטרד. וכמובן כמו במקרים דומים יש עו"ד מת"א "שמטפל/מתפרנס" בנושא ושולח מכתב אזהרה לגולשים.
כמה חבל. מציע להמשיך להפציץ בתקשורת. בסוף ההיגיון ינצח.
אפשר להיזכר באירוע הנפלא שנערך שם רק לפני פחות משנתיים:

תמונה

http://www.batgalim.org.il/forum/viewto ... f=1&t=9882" onclick="window.open(this.href);return false;
סמל אישי של משתמש
alonkaplan
יצירת קשר:

שליחה על ידי alonkaplan »

גולן, התמונה שצירפת קצת מטעה... היא מראה מתקנים בבריכות הדגים ומישהו יכול לחשוב שבאמת יש כאן נזק לציוד.
קבל תמונה מאותו אירוע - אבל מהצד "הנכון" - הצד של הגלישה. גם כאן רואים את הדגלים של "טרייד ווינדס"
תמונה

עוד תמונת מאותה תחרות: https://picasaweb.google.com/1133256186 ... heLake2010" onclick="window.open(this.href);return false;
ותמונת יפות שצילמה נגה באוגוסט 2009: https://picasaweb.google.com/1133256186 ... 539/AFMRQJ#" onclick="window.open(this.href);return false;
אני מציע כאן לגייס את עזרת הגולשים לדבר שאנחנו יודעים לעשות הכי טוב - לגלוש!
לארגן גלישת הזדהות גדולה ככל הניתן באחד מימי השישי הקרובים.
לא נראה לי שיש כאן עברה פלילית כלשהי ולכן אף אחד לא מסתכן בהסתבכות עם החוק. פשוט לבוא לגלוש.
טענת הסגת הגבול נראית לי מגוחכת. האם אסור גם לרכב על אופניים באותם שטחים? לטייל ברגל? האם גם עשרות רוכבי האופניים הפוקדים את האיזור מדי שבת נדרשים לבטח את עצמם או את השטח כולו?
בקיצור, נראה לי שבקיבוץ קצת הסיגו את הגבול בין החלטות פנימיות לחוקי המדינה והחופש של האזרחים בה.
אני שוב קורא לגולשים - בואו נצטרף לגלישת הזדהות עם גולשי המאגרים!
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
סמל אישי של משתמש
carbon fiber

שליחה על ידי carbon fiber »

תארגנו יום ונבוא בהמונינו מבת גלים
אז נראה את הקיבוץ....
תמונה
סמל אישי של משתמש
ירון

שליחה על ידי ירון »

תארגנו יום ונבוא בהמונינו מבת גלים
אז נראה את הקיבוץ....
רק תגידו מתי :!:
סמל אישי של משתמש
mosherbl

שליחה על ידי mosherbl »

לא הבנתי לא הבנתי
בא הקיבוץ ואומר לחבר קיבוץ אסור לך להיכנס לשטח שהוא בבעלותך, חבר קיבוץ?? מה? כלומר יבוא אב יגיד לבנו אסור לך להכנס לחדר העבודה??
ואז שוכרים עו"ד שמוציא מכתב על הסגת גבול?? כלומר, המסיג הוא הבעלים??? ושכותב על עבירה שהיא פלילית?? לפי איזה סעיף בחוק העונשין הוא מתכוון לבסס את טענותיו?? האם זו עבירה הנושאת עימה קלון? פשע? עוולה? מאסר עולם אולי???

לא הייתי רוצה להיות חבר קיבוץ בקיבוץ שאין בו חברים

אין גבול להפתעות אצלינו
If you wanna shoot, shoot. Don't talk!
סמל אישי של משתמש
omers81

שליחה על ידי omers81 »

אלון בעיקרון לבעלים של הבריכה (שאין לי מושג מי הוא) יש זכות לדרוש שלא יכנסו אליה , לא ? הרי זה שטחו הפרטי. אם הקיבוץ הוא הבעלים זה נשמע כמו בדיחה...
סמל אישי של משתמש
carmicarmi
איזה_גולש_אתה: גולש קייט

שליחה על ידי carmicarmi »

טוב חבר'ה, הנושא רציני. אין ספק.
אני חושב שאסור בשום אופן לעבור על העניין הזה לסדר היום.
אני מציע לפנות לייצוג משפטי ברמה גבוהה ולנסח תגובה הולמת למנהלי המדגה שהוציאו את המכתב המחוצף הזה.
במכתב הזה אין מילה אחת שהיא אמת ואין שם טיעון אחד הגון
אני מוכן לתרום 100 ש"ח למאבק המשפטי הזה
ירון
מכתב הקיבוץ ופרשנות בלתי משפטית שלי
image00.jpg (278.23 KiB) נצפה 2934 פעמים
שלח תגובה