#BatgalimWind תחזית ודיווחים לגולשי רוח וקייט ים תיכון
- carmicarmi
- איזה_גולש_אתה: גולש קייט
גם לדעתי מחר צפויה רוח טובה
המפה המצורפת היא לחץ אטמוספרי בקרקע, אפשר לראות שקע עמוק יחסית ( 1003 מב ) תוך האפיק הפרסי שמגיע ממיזרח
יש 2 פרמטרים עיקריים שאני מסתכל -
1) צפיפות האיזוברים למשל החץ האדום מראה הפרש של 3 מב בין חופי מיצריים לבין אמצע הים התיכון מתחת לקפריסין , מנסיון הפרש כזה נותן בד"כ 10-20 קשר, הפרש של 5 מב בין קפריסין למיצריים זה רוח 20-30 , הפרש של 10 מב מקבלים בסערות קיצוניות בחורף, כמובן לא תמיד עוצמת רוח בפועל מתאימה לתחזית, לפעמים המודל טועה לפעמים יש השפעות מקומיות לפעמים הפרשנות לא נכונה
2( כיוון הרוח ( חץ שחור ) בערך כמו כיוון האיזוברים עם נטיה פנימה לתוך מרכז השקע, לפי המפה דרום מערבית
יש 2 פרמטרים עיקריים שאני מסתכל -
1) צפיפות האיזוברים למשל החץ האדום מראה הפרש של 3 מב בין חופי מיצריים לבין אמצע הים התיכון מתחת לקפריסין , מנסיון הפרש כזה נותן בד"כ 10-20 קשר, הפרש של 5 מב בין קפריסין למיצריים זה רוח 20-30 , הפרש של 10 מב מקבלים בסערות קיצוניות בחורף, כמובן לא תמיד עוצמת רוח בפועל מתאימה לתחזית, לפעמים המודל טועה לפעמים יש השפעות מקומיות לפעמים הפרשנות לא נכונה
2( כיוון הרוח ( חץ שחור ) בערך כמו כיוון האיזוברים עם נטיה פנימה לתוך מרכז השקע, לפי המפה דרום מערבית
- carmicarmi
- איזה_גולש_אתה: גולש קייט
יום שבת?
שלום לכרמי ואברהם - מה תחזיתכם ליום שבת - נשארה רוח?
תודה,
גילי
תודה,
גילי
להערכתי גם מחר תהיה רוח
כמו היום
הנה לינק לאתר שממנו אני מוציא את המפות
http://nomad3.ncep.noaa.gov/ncep_data/index.html
יש להכנס בטבלה ל "GFS 1x1 (rotating) " ושם יש לבחור את שעת העידכון האחרונה ואח"כ לבחור שדה PRMSL (לחץ גובה פני הים ) ביחידות מ"ב את קרודינטות אורך ורוחב המתאימות לאיזורינו ....
הנה לינק לאתר שממנו אני מוציא את המפות
http://nomad3.ncep.noaa.gov/ncep_data/index.html
יש להכנס בטבלה ל "GFS 1x1 (rotating) " ושם יש לבחור את שעת העידכון האחרונה ואח"כ לבחור שדה PRMSL (לחץ גובה פני הים ) ביחידות מ"ב את קרודינטות אורך ורוחב המתאימות לאיזורינו ....
- aviv_bamba
מ"ב
מה זה מ"ב? זה כמו מגה בייט במחשב???:roll:
אז איך אפשר לקבל איזה 20-30 מב כל שבוע?? כנראה רק לכנרת יש פס רחב...
אחד שלא מבין...
אז איך אפשר לקבל איזה 20-30 מב כל שבוע?? כנראה רק לכנרת יש פס רחב...
אחד שלא מבין...
אביב - לא מלמדים אתכם כלום באוניברסיטה, אה ?
מ"ב = מיליבר, היינו אלפית בר, יחידת מדידת לחץ אויר אטמוספרי.
כל קו "גובה" במפה מסומן במספר; כאשר יש הפרש בין המספרים, נניח 1002 באיזור מיצרים ו-1005 באיזור קפריסין יש הפרש לחצים של 3 מיליבר בין האיזורים האלה.
הרוח זורמת בעיקרון בכיוון מקביל בין הקוים, נגד כיוון השעון (ישנה גם סטיה קלה מערבה בגלל סיבוב כדוה"א - כוח קוריוליס - אבל זה כבר לשיעור אחר...)
יש?
מ"ב = מיליבר, היינו אלפית בר, יחידת מדידת לחץ אויר אטמוספרי.
כל קו "גובה" במפה מסומן במספר; כאשר יש הפרש בין המספרים, נניח 1002 באיזור מיצרים ו-1005 באיזור קפריסין יש הפרש לחצים של 3 מיליבר בין האיזורים האלה.
הרוח זורמת בעיקרון בכיוון מקביל בין הקוים, נגד כיוון השעון (ישנה גם סטיה קלה מערבה בגלל סיבוב כדוה"א - כוח קוריוליס - אבל זה כבר לשיעור אחר...)
יש?