hoffman10 כתב:הדר
תודה רבה על התגובה
אני טיפה יותר רגוע אבל עדיין לא לגמרי
אני מנסה לחשוב בגישה של האם באמת שווה לעירייה להשקיע הרבה מאד כסף בבניית מועדון.
ו... זה עדיין לא לגמרי מסתדר לי. הלוואי שאני טועה. לכן אני אשמח עם הכל יהיה בכתב לפי הצעת גל
תזכרו כמה ועדות היו לנו בעבר. מה זה עוד אחת או שתיים?
אגב, מה לגביי חנייה במקום? האם היא מופיעה בתכנונים או שנאלץ להתחיל להשתמש בחנייה שלפני יטבתה?
המחלף הזה הולך לגאום להרבה שינויים בשטח. כשהוא יהיה גמור איך שיהיה גמור (2 או 3 מסלולים זה הבדל משמעותי) לא נוכל לעשות כלום.
גם מסגרת הזמן מעניינת פה. הלוWO אנחנו בלבנט! מתחילים פה עבודה בתאריך מסויים ולך תדע מתי מסיימים. בינתיים החוף יכול להיות חסום לפעילות.
רזי היי
1. אל תהיה רגוע.אפילו לא טיפה. אני אומר זאת ברצינות. כולנו צריכים להיות ערניים ולא "להרדם בשמירה".
2. לעירייה בהחלט שווה להשקיע במועדון גלישה. זה אחד מהצרכים החיוניים של חיפה. האם הם באמת ישקיעו ? תפקידנו לנסות לשכנע.
3. אנחנו, לצערי הרב, לא בפוזיציה של להחתים את העירייה על תצהירים/מכתבים/הבטחות. המיטב שביכולתנו לעשות הוא לעקוב אחרי התפתחויות, לנסות להתערב בתהליכי תכנון, להשתדל להסביר את החשיבות והיתרונות, ולקוות שנצליח להשפיע.
4. בתכניות שראיתי, לא מתוכננת חנייה במקום. נושא החנייה מאד בעייתי מכיוון שפרוסת היבשה בין מסילת הברזל לבין קו המים מאד צרה וצריכה להכיל בתוכה : חוף חולי, טיילת, משטחי הרכבת ציוד,מבנה הגשר ומועדון הגלישה מתחתיו, כביש (הקיים), ורצועה המיועדת להרחבת פסי הרכבת . ע"פ הבנתי, החנייה תהיה חייבת להדחק לשולי התכנית, דהיינו ליד מסעדת יוטבתה מצד מזרח, וליד "חוף יהודה"/מצוק הדייגים מצד מערב.
5. המחלף מתוכנן להכיל 2 מסלולים, ותוכנן בצורה הקומפקטית ביותר האפשרית, כולל הידוק רדיוס העקומות.
6. לגבי סכנת הנחתת קייטים ע"ג הגשר, אני חושב שיש כאן סכנה אמיתית, לפחות בקטעים מסויימים, ולפיכך יש צורך להמליץ למתכננים לדאוג למגן אנכי שיכול לפתור את הבעייה. אני חושב שמגן שקוף יהיה המתאים ביותר (ראיתי מגן מסוג דומה בגשר המצוי בין מחלף אבן יהודה למכון וינגייט).
7. לגבי השפעת הגשר על משטר הרוחות המקומי/הסתרות/ערבול רוח : ללא ספק שתהיה השפעה של המבנה על כך. קשה מאד לקבוע את ההשפעה המדוייקת. אני חושב (אבל מאד לא בטוח בכך), שההשפעה לא תהיה משמעותית במיוחד. בדרומיות כנראה שלא תהיה השפעה בכלל, וככל שהרוח תחוג מערבה/צפון-מערב, ההשפעה תגבר. נדמה לי שזה יהיה דומה להשפעה של מבנה הרכבל התחתון/יטבתה המצויים בשטח, שהשפעתו אינה קריטית. אבל בהחלט עלולים לקבל כאן "הפתעה" בדמות הסתרות וערבול יותר משמעותיים.
8. מסגרת הזמן/מדינת הלוונט : מסכים איתך לגמרי. כולנו מסתובבים בכבישי הארץ רואים ויודעים את קצב העבודה, תחילה וסיום פרוייקטים. [{
כרגע אנחנו עסוקים בחיפוש אחרי צוות משולב של סינים ושוויצרים שיוטסו למקום ויסיימו את הכול תוך 21 יום (כולל שבתות וחגים) }].
לא קשה לנחש שבחלק מהזמן הארוך שידרש לבנייה, תהיינה הגבלות לכניסה לחוף, שיהוו מבחן ודוגמה לכולנו עד כמה החוף הזה חשוב/חסר לנו.