ארוע (הפגנה) למען שחרור חוף המבצר בעתלית מידי הצבא.

פורום גלישת רוח, גלישת קייט ושייט - windsurf, kitesurf, sailing

מנהלים: batgalim, גולן

סמל אישי של משתמש
dovich

ארוע (הפגנה) למען שחרור חוף המבצר בעתלית מידי הצבא.

שליחה על ידי dovich »

לכל הגולשים!!!
מתוכנן ארוע הפגנתי שבו יבואו המונים וייכנסו למבצר בבסיס השייטת בעתלית.
המטרה היא להתחיל מהלך להעלאת המודעות בציבור לשחרור המבצר והחוף.
את האירוע מארגנים כחול-ירוק שהיא עמותה לאיכות הסביבה, והמועצה.
הנושא חשוב מאוד מבחינת המאבק הארצי לשחרור חופי הארץ, וכולם מתבקשים להגיע ולהשפיע!!!
החוף האמור הינו החוף הכי יפה בארץ, מפרץ בצורת חצי ירח, חוף מדהים לגלישה ושייט!!!
האירוע ייתקיים ב18.5 יום שישי ב 11:00 לייד שער הבסיס.
רצוי לתאם ההגעה עם המועצה בטלפון: 04-8136220

קצת רקע למתענינים:
במפרצים שסביב המבצר היה נמל עתיק, ושרידיו פזורים במפרצים.
מבצר עתלית הינו המבצר הצלבני האחרון בארץ לפני גירושם, והוא אחד היפים בארץ ובו אולמות מדהימים שרק מעטים זכו לראותם.
בימי המנדט היה שדה תעופה קטן ובסיס לייד המבצר, הבריטים ביצעו חפירות ארכיאולוגיות והקימו מוזיאון לממצאים לייד המבצר.
לפני מספר עשורים סגר חיל הים ע"י צו אלוף לזמן חירום את שטח המבצר והחוף שמדרום לו, וכך נחסם המעבר לאזרחים, אפילו למוזיאון הקיים.
לפני שנים מספר הוחלט על הכרזת גן לאומי במבצר ובחוף, והצבא הפסיק לבצע אימוני ירי במבצר.
החוף משמש את חיל הים למסיבות ולביצוע גיבוש לשייטת, וכן להורדת סירות למים.
בזמנו אפילו עמי איילון כמפקד החייל אמר שאין סיבה לא לפנות את החוף והמבצר אם פותרים את צרכי האימון של השייטת (הרי מסיבות אפשר לעשות בכל מקום).
תמונה
תמונה
תמונה
אתה מתחיל הכי מהר שלך ולאט לאט מגביר את הקצב...
סמל אישי של משתמש
גולן
איזה_גולש_אתה: גולש חספקה
יצירת קשר:

שליחה על ידי גולן »

פשוט מרתיח מה שקורה במדינה הזו.
איזה מישהו שיש לו את הכח מחליט לסגור אזור שלם ומשתמש במשפט הקסם "לצורכי ביטחון המדינה".
באותה צורה יש שטח אש מיותר של בה"ד חיל הים ובאותה צורה עומדים להקים האנגר מכוער מול שדרות בן גוריון תוך מספר חודשים.
את המבנה הלבן והמכוער שבנו שם ליד המבצר רואה כל מי שנוסע בכביש 2.
לדעתי אסור לנו להיות אדישים גם בנושא הזה.
שיפנו את המבצר וייתנו לנו לגלוש שם בצפוניות :sr:
פעם אחרונה שגלשתי שם יצאה סירה של השייטת מולי להסביר לי שהתקרבתי לבסיס.
(לא עזר שהסברתי שאין מספיק רוח למפרש 5.0 :roll: )
יאללה עוד מאבק !
נערך לאחרונה על ידי גולן ב 02 מאי 2007, 20:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
גולן
יצירת קשר:

שליחה על ידי גולן »

ערן,
לפי דעתי הכי טוב יהיה לעשות את הארוע הזה ביום שיש בו טקס סיום מסלול.
בצורה הזו זה יוכל להגיע לתקשורת מצויין
סמל אישי של משתמש
carbon fiber

עד כאן מיסטר

שליחה על ידי carbon fiber »

אחיי ויקירי הפורום אין לכם מושג כמה חשוב השטח הזה על כל מרכיביו הביטחוניים של הבסיס הזה ונמצאים איתנו כאן אנשי הש------------ת שיכולים לאשש את דברי אז דוביק או מי שאתה כנראה שלא כל אתר עתיק בארץ הוא יעד גלישה קדוש להזכירך אנו לא חיים כאן בקנדה ואיכויות הבסיס מבחינת שטח אשר מאפשר פעילויות צבאיות ולא רק מסיבות כמו שציינת וגיבושים לא יסולא בפז אז קייטים וגלישה אפשר גם במקום אחר ולא "רק "במפרץ נכון שהוא מדהים יפה ויחודי אבל ...........ברוך הבא למדינה שורצת ביטחוניזם שבזכות השייטת אתה יכול לכתוב כאן בפורום ולקשקש כאן על פינוי הבסיס המיוחד הזה .
לך לגלוש ותעשה דברים אחרים קצת יותר מענינים מאין אלו
חוצפן שכמוך
תמונה
סמל אישי של משתמש
dovich

רוז או איך שקוראים לך...

שליחה על ידי dovich »

מי שפה חוצפן זה אתה בלבד.
אתה מדבר בלי שאתה יודע שום דבר בנושא, ומשמיץ כאילו אתה יודע.
לפני שאתה כותב, תברר.
נראה שאתה גם לא יודע לקרוא, כי אם הייתה קורא הייתה שם לב שאפילו מפקד השייטת התבטא בנושא והסכים לנושא.
לידיעתך, ולידיעת כל מי שלא קרא בעיון את מה שכתבתי...
המבצר כבר שנים רבות לא משמש לכל פעילות בטחונית שהיא (ולכן טיעוניך אינם נכונים לגביו), החוף משמש למסיבות, לגיבושים, לשחיית הבוקר של השייטת ולהורדת והעלאת סירות.
כפי שכתבתי, ישנו פתרון הנדסי מצויין לכל הפעילויות שתיארתי, (מדובר על הכשרת מפרצון דרומי יותר עבור השייטת). ואם הייתה מכיר את הנושא בטח הייתה יודע זאת, אבל קל יותר ללכלך במקום לשאול, נכון?
לגבי פעילויות שייט שלהם שאינן צבאיות, אחד הפתרונות המוצעים הוא "מועדון שייט אזרחי" שינוהל ע"י הצבא ללא סגירת השטח לאזרחים, על החצי הדרומי של המפרץ.
ולסיום (בתור אחד שכנראה עשה קצת יותר צבא ממך) לא כל מה שהצבא אומר ודורש זה קדוש, ולא כל דרישה מהצבא היא פגיעה בבטחון המדינה.
אין שום הצדקה צבאית להשתלטות הצבא על המבצר והחוף!!!!!
סמל אישי של משתמש
גולן
יצירת קשר:

שליחה על ידי גולן »

רון,
באמת התפרצת לדלת פתוחה.
אתה לא מכיר מספיק את דוביץ.
תאמין לי שהוא למד את הנושא כמו שצריך ותשאל גם אנשים שהיו בשייטת מה דעתם
(ואנחנו מכירים עוד אחד כזה לפחות ואני יודע על כמה מאנשי הדממה שכותבים פה בפורום ואולי יהיו מוכנים להביע את דעתם)
להגיד לדוביץ חוצפן ושהוא לא מבין שהוא חי במדינה עם צרכים בטחוניים זה הדבר הכי לא קשור שבעולם.
בודדים עשו את מה שהוא עשה בצבא וגם היה שם די הרבה זמן.
סמל אישי של משתמש
carmicarmi
איזה_גולש_אתה: גולש קייט

שליחה על ידי carmicarmi »

dovich שלום, ברשותך, יש לי כמה שאלות הבנה באשר למאבק הזה:
האם הבסיס משמש לפעילות סודית או שהפעילות יכולה להתבצע גם במקום גלוי?
האם יש אלטרנטיבה לפעילות הזאת במקום אחר?
האם בכלל ניתן לפתוח את האזור לציבור מבלי לפגוע בפעילות המתקיימת שם?
האם הפעילות המתקיימת שם פוגעת בערכי טבע ונוף לטווח הארוך?
מה הן הסיבות המיוחדות המצריכות פתיחה של המקום הספציפי הזה לציבור?

תודה מראש על תשובותיך,
ירון כרמי
hoffman10

מסכים אם רון אבל לא עם הדרך בה תקף את דוביץ

שליחה על ידי hoffman10 »

מסכים אם רון אבל לא עם הדרך בה תקף את דוביץ.
השטח שם צריך להשאר למטרות צבאיות וכל התקרבות אליו יכולה לפגוע בבטחון מדינת ישראל. תארו לעצמכם שהערבים יוכלו תחת מטריה זו להגיע לחוף ולצלמו.
יש מספיק חרה כמו עזמי כוסאמו ואביו שישמחו לשלוח מידע סודי לכולרות מעבר לגבול
סמל אישי של משתמש
dovich

ירון שלום

שליחה על ידי dovich »

מבלי להיכנס יותר מדי לעניני סודיות אני יכול לאמר את הדברים הבאים, ובשיחות פנים אל פנים אוכל לפרט יותר.

הדברים שאמרתי בקשר לשימושים שעושים חיל הים בחוף הספציפי הזה (ולא מדובר על שאר הבסיס שאינו קשור לחוף) הם נכונים. והם לפי דבריהם של אנשים שתכננו מבנים רבים בשייטת וערכו תוכניות מתאר לעתלית, וכן אנשים נוספים הקשורים לחיל הים. כולם מוזמנים להגיע לארוע, ואני בטוח שחלק מאותם אנשים גם ינאמו ויסבירו טוב ממני.

המבצר לא משמש לכלום את השייטת, ולפני מספר שנים בעקבות ההרס שהם עשו שם ללא צורך כשהתאמנו בו, הם התבקשו להפסיק זאת, ואכן הם הפסיקו.

לגבי התירוץ שמרגלים יבואו לצלם את הבסיס מהחוף או המבצר, זה לא ממש תופס בימינו כשניתן לקבל תצלומי לוין של הבסיס אפילו באינטרנט.
לגבי התירוץ שניתן לראות פעילות סודית מהמבצר, זה נכון, אבל מוצע פתרון לבעיה אותו תיארתי קודם. הפיתרון הוא להכשיר את המפרצון הדרומי יותר בבסיס כתחליף, וכך השייטת יקבלו מעגן ראוי יותר לשימושיהם וניסתר מהעין, ויוכלו לפנות את החוף.

הפעילות שהם מבצעים שם פוגעת בערכי הנוף, וזה החל רק בשנים האחרונות.
הם בנו את "בית הסירות" על קו המים ממש, מבנה מכוער וענק. והבעייה היא שלצבא אין בעייה להשיג היתרי בנייה מכיוון שאינו כפוף לועדות הבנייה האזרחיות, ולכן הם גם לא שמים על איכות סביבה או משהו כזה (למרות שיכלו להתייחס לזאת).
מעבר לזה המבצר עומד ומתפורר לאיטו, במקום להיות משופץ כראוי ופתוח למבקרים וכן כל אותם שאר עתיקות בסביבתו (ויש הרבה).

בקיצור, ניתן למצוא פיתרון חלופי לכל דרישות חיל הים, ואין שום כוונה לפגוע בחיל הים או בצבא. רק צריך לדחוף את גורמי התכנון דחיפה קלה בכיוון, מכיון שהכי קל להם לא לעשות כלום. ובימים אלו יש לנו הזדמנות נדירה להשפיע בנושא זה שחבל לפספס.
סמל אישי של משתמש
גולן
יצירת קשר:

שליחה על ידי גולן »

חבר'ה,
סתם בשביל הנוסטלגיה חשוב שתדעו שמאבק בת גלים החל ביולי 2005 בטופיק שפתח דוביץ בקייטסייט .......
סמל אישי של משתמש
dovich

גולן - האם אתה יכול לפרסם את קובץ ההזמנה ששלחתי לך במייל?

שליחה על ידי dovich »

או שתסביר איך ניתן לצרף ואני אעשה זאת.
סמל אישי של משתמש
גולן
יצירת קשר:

שליחה על ידי גולן »

hoffman10

יפה מאד

שליחה על ידי hoffman10 »

את המאבק הנוכחי התחיל אולי דובי וכבודו במקומו מונח :!:
אבל את המאבק הראשון על בת גלים התחילו אנשים אחרים שאת שמם אני לא אגיד פה (אין סימפטיה בינינו :wink:
בתכלס תמשיכו לתת פה פרטים לגבי הארוע ואני אשתדל להגיע על מנת לשמוע.
עדיין איתן בדעתי שלמרות שיש כיום לווינים שמצלמים הכל מלמעלה, חסרה להם זווית מהצד שאנשים יכולים לתת.
גישה טובה לתצפית יכולה לפגוע בפעילות של השייטת ולתת אינפורמציה על אופן האימונים במקום. המקום נבחר לפעילות השייטת בגלל שהוא מוסתר הייטב מהיבשה ולכן קשה לתיצפות. מאותה סיבה נמצאת כנף 2 במקום שהגישה אליו והתצפ
hoffman10

המשך

שליחה על ידי hoffman10 »

מאותה סיבה נמצאת כנף 2 במקום שהגישה אליו והתצפית עליו בלתי אפשריים וגם התצפית מלמעלה בלתי אפשרית כמעט. המיקום לא רחוק משני בסיסי ח"א אחרים לא מאפשר גם תצפית מלמעלה :wink:
סמל אישי של משתמש
carbon fiber

שליחה על ידי carbon fiber »

מר דוביץ היקר ארשה לעצמי לעדכן אותך אני איש חיל הים מזה 5 שנים ובין היתר מתעסק עם השייטת אבי היה איש חיל הים הרבה מאוד שנים ורובן בבסיס הנ"ל,אזי "קצת צבא אני עדיין עושה אז................
יפה!!!!!!!!!!
ב; מה לעשות שלא ניתן לשתף את האזרחים במקום בו מתבצעות פעילויות מעין אלו שבמקום ויש לנו מספיק חופים להתנהל בהם ונכון שהמבצר הוא יפה ויחודי אך את מיקומו קבעו הצלבנים (אולי יונה יהב קשור אליהם :lol: :lol: :lol: )אז זוהי עובדה מוגמרת ונכון גם אני רוצה לנפוש בחוף אבל מבין שללא היחידה המופלאה הזו ומיקומה לא אני ולא אתה ננפוש בכלל אלא נשחה בכיוון אחד ...................................................ואני יודע לשחות מעולה :lol: :lol: :lol: :lol:
יום טוב אוקיי אתה לא חוצפן אבל יש דברים שהם בגדר על תעשה וזו דעתי הכנה ובתור איש צבא בכיר יש לך הרבה טעויות כתיב אז מה זה אומר על רמת אנשי הצבא הבכירים שעשו יותר מכולנו .ככה סתם חומר למחשבה אולי היינו מנצחים את הלחימה בלבנון ללא טעויות כמו של אנשים שטועים כל הזמן פרץ אולמרט ושות!!!!!!!!! ולפתרונות "ההנדסיים" שאתה מציע אין כל ביסוס וזה רק מראה כמה שאתה לא מכיר את אופיה היחודי של היחידה הזו ואת צורת עבודתה ושיהיה לכולם ערב טוב נ.ב אולי מחר תרצה גם לפנות את בניין הכנסת משום שאתה רוצה שהילד שלך חפצה נפשו לעשות סקייט בורד במורד ירושליים ולהתחיל מהכנסת (זה לא משנה את עצם העובדה שיש מלא טיפשים שם וזה נושא אחר לטופיק וזה בכלל בית סוהר אחד גדול :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: או אולי ולחילופין אם אתה מכיר את בסיס פלמחים ויש שם שדה ניסויים וכל מיני מרעין בישין אז ובגלל ומשום שאנשים כמוך ולא נאמר מתוך השמצה רוצים לגלוש שם יש רצון לפנות את הבסיס והחוף המדהים שהוא נמצא בו ולו רק שאתה רוצה לגלוש קייט ואחרי המבול!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אז סורי דוביץ היקר לא יקום ולא יהיה!!!!!!!!!!! שנגור בויקטוריה הבריטית אני בהחלט אעזור לך ויעמוד לימינך אבל לא במקרה הזה ולא תוכל לשכנע אולי אנשים שבאמת לא מכירים את הנושא ומקרוב אז באמת חושבים שיש תחליף לבסיס הזה וזה שאתה מתחיל הכי מהר ולאט מגביר את הקצב לבסוף תישאר ריק ממאגרי אנרגיה וחלבון :lol: :lol: :lol:
נערך לאחרונה על ידי carbon fiber ב 03 מאי 2007, 23:29, נערך 2 פעמים בסך הכל.
תמונה
שלח תגובה