עדכון מהשטח - מאווי , הוואי

פורום גלישת רוח, גלישת קייט ושייט - windsurf, kitesurf, sailing

מנהלים: batgalim, גולן

סמל אישי של משתמש
tald

עדכון מהשטח - מאווי , הוואי

שליחה על ידי tald »

###################################################### 27.11.13 ######################################
מעודכן בדף הבא
###################################################### 25+26.11.13 ######################################
מעודכן למטה
###################################################### 24.11.13 #####################################
התחילה התחרות קייטים של קברינה. מקווה שתסתיים תוך יומיים כי אי אפשר לגלוש בחוף. הנה סרטון מהחימום שלהם לפני התחרות. נראה שיודעים מה הם עושים ....
http://www.youtube.com/watch?v=kG4r6mo1 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
עוד סרטון של גלישת גלים וקצת של החוף מהיום
https://www.youtube.com/watch?v=0ahXzaX2JWM" onclick="window.open(this.href);return false;

###################################################### 23.11.13 #####################################
החדשות הטובות הם שהרוח מגיעה מחר וכבר התחילה היום אבל הייתה חלשה ובכיוון און שור. המשך השבוע נראה פצצה. גלים ורוח. הגלים עולים בהדרגה עד ליום שישי שכנראה שוב לא יהיו בליגה שלי
החדשות הרעות הן שאתמול התחילה בהוקיפה אליפות כלשהי של קייטים שתמשך עד לתחילת דצמבר. האיזור הטוב של החוף יהיה מחוץ לתחום רוב שעות היום. לא ציפיתי לדבר כזה פה. נראה לי הזוי . נראה איך העניין יתנהל מחר. אני מניח שיהיו חייבים לתת לגולשים להכנס ולצאת בהוקיפה אפילו אם יתבקשו לגלוש יותר נמוך (בחוף שנקרא ליינס). בכל מקרה הגישה משאר החופים לים אתגרית עוד יותר מהוקיפה, סלעים, זרמים, הסתרות ... בלאגן. מקסימום נלך לקנהה. שם הכל נראה חברותי הרבה יותר. היום לקחתי שוב הציוד מהחנות ונרטבתי קצת בקנהה. מחכים למחר ... סוף סוף יום עם פוטנציאל
###################################################### 22.11.13 #####################################
הוקיפה ביום גלאסי לגמרי, גלים 1-2 פיט כל היום בתחזיות הגורו למיניהן. עדיין התקפות יפות מאוד. הסרטתי קצת ואז הלכתי לגלוש. תנאים פצצה !!!!
http://www.youtube.com/watch?v=m0q33a1K ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
עברתי לגלוש עם 6.2 כבר לפני כמה ימים. גלשן עם נפח טוב ושייפ לא רדיקלי בכלל, תענוג של גלשן . Kazuma
תמונה

###################################################### 21.11.13 #####################################
הוקיפה בים של "2-3 פיט" עם כיוון טוב ומחזור של 13-14 שניות. בלי רוח. יום מצוין לגלישת גלים ואכן היו מלא גולשים. התקפות של שני מטר חופשי. שמתי מצלמה לכיוון מסוים שאחר כך הבנתי שלא היה המקום האידיאלי. הגלים היפים נשברו שמאלה ולא רואים את זה בסרט . אני לא ממש הסתדרתי באיזור של המקצוענים. כל גל שתפסתי, הגיע עליו גולש מרחוק במהירות אימים ונאלצתי לפנות כל הזמן. בסוף מצאתי את המקום לגלוש בו במרכז רצועת החוף ושם הסתדרתי לא רע. גם שם רוב הגלים נשברים שמאלה ובצורה יפה. הם פשוט יותר קטנים ונכנסים בתדירות נמוכה יותר. גלשתי מלא שעות ..... אין עבודה , אין משפחה, אין מחויבויות לכלום , פשוט גלשתי עד שהייתי ממש רעב ... (וממש כואב...)
הנה סרטון עלוב מהיום הזה:
http://www.youtube.com/watch?v=PB5S68Rq ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
###################################################### 19+20.11.13 #####################################
טיילתי באי. הגעתי ליערות הגשם בצד המזרחי של האי. יפה
מי שמעניין אותו תמונות יכול להסתכל פה
http://s1179.photobucket.com/user/talta ... t=2&page=1" onclick="window.open(this.href);return false;
הים היה די שטוח ובלי רוח בימים אלו. הסאפים והלונגים עדיין חגגו
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה[/URL

###################################################### 17+18.11.13 #####################################
הוקיפה נהייתה פלטה ואין רוח. עברתי לגלוש גלים
אתמול היו התקפות של מטר. גלשתי גלים בבוקר. ב 9 היו איזה 30 גולשים. ב 11 היו בערך 100 (יום ראשון) אבל ממש לא עמוס (יחסית לחוף הדרומי בהרצליה ....). הסתדרתי יפה עם המקומיים, לא היו צעקות/תאונות/פציעות. באיזור 12 התחילה להכנס רוח שנראתה מבטיחה. יצאתי, הרכבתי 5.3 אבל היא לא עלתה מספיק ואף אחד אחר לא נכנס אז ויתרתי גם. פירקתי הציוד ונסעתי להזדכות עליו בחנות שלא יחייבו אותי. לא נראה שאזדקק לו בימים הקרובים

היום , התקפות יותר קטנות , היו 30 גולשים בשיא בכל החוף. עדיין נחמד. צבי ים מסתובבים ממש קרוב אליך. יותר גדולים מהצבים בבת גלים
מים נעימים מאוד, אתמול לא כל כך הבנתי את כל אלה שגלשו עם חולצות מיוחדות או חליפות קצרות עד שנכנסה הרוח אחרי כמה שעות במים .... אז התחיל להרגיש קצת קר בישיבה על הגלשן
היה לי קצת קשה להתרגל לקרקעית הסלעית הנמוכה. אני רגיל לגלוש מעל חול. ב Line up העומק היה בערך 160 סמ. אני מוריד תרגליים אני נוגע ברצפה. במקומות מסוימים בסיום הגל העומק היה פחות ממטר. בסה"כ אלו היו יומיים מצוינים של הכרות עם החוף והקרקעית. המקום באמת מזכיר את בת גלים בהרבה דברים. הים יעלה רק בסוף שבוע לפי הגורו
יש פה בערך 30 אחוז בנות גולשות, כולן גולשות ממש טוב , וגם נראות לא רע .......

סרטון קצרצר מהיום בבוקר שבו אני שוחה פנימה (מכנס כתום, חולצה לבנה) כאשר ברקע הגולשים המקומיים ובסוף תופס שני גלים פצפונים:
http://www.youtube.com/watch?v=WVI6-wwYadc&feature=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

זה הבית שאני גר בו בעיר שנקראת Haiku במרחק 5 דקות נסיעה מהוקיפה
http://www.youtube.com/watch?v=7VT0C3VKJ3k&feature=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

###################################################### 16.11.13 ########################################
הי ,
היום כבר היה שפוי
בבוקר עצרתי בהוקיפה וראיתי סוף סוף הרבה גולשי גלים ותנאים רגועים. היתה תחרות גלישת גלים לילדים והחוף היה מפוצץ. כשהגעתי להוקיפה פעם ראשונה ביום חמישי לא היה אף אחד שם ולא הייתי בטוח בכלל שזה המקום. אז היום כבר היה מפוצץ. על כל גל עולים 3-4 גולשי גלים
[url=http://s1179.photobucket.com/user/taltaltal1/media/hawaii_maui_161113/IMG_0746_zps7f13144f.jpg.html]תמונה

הייתי כבר יותר נחוש היום, המשכתי לחנות ציוד, לקחתי הציוד (קוואטרו קווד 84 , מפרשים 4.7 ו 5.3 ezzy elite ושורט "6.4) והמשכתי לקנהה. בקנהה מותר להכנס עם גלשנים החל מ 11 בבוקר בלבד. עד אז דיברתי קצת עם המציל במקום להבין מי נגד מי.

גלשתי בקנהה כמה שעות, רוח 20-25 קשר, נכנסתי עם ה 5.3 שהיה גדול לי מדי רוב הזמן אבל שרדתי. אני מעריך שהיו 400 גולשים בחוף
שני איזורים שם : lower kanaha יותר בתוך המפרץ , יותר מוגן מרוח וים יותר מסודר וגל יותר קטן. ו upper kanaha יותר בים הפתוח, פחות מוגן מהרוח וגל יותר גבוה וים כמו בלנדר ענקי. השבירות בחוף הזה רחוקות בערך 400 מטר מהחוף. רוב הזמן גלשתי ב upper kanaha ומה שיוצא מהרוח הפראית והשבירה בים הפתוח זה די בלאגן. הגלישה דומה מאוד לחורשה ביום חזק מבחינת כיוון הרוח וגלי הרוח רק שעל הגלי רוח ישב גם גל סוול לכיוון החוף שנשבר על הריף במרחק ~400 מטר כמו שאמרתי. בקיצור בלאגן רציני. גם כשעלה גל סוול גבוה, היכולת לעשות עליו פניה במהירות גבוהה היא דיי אפסית כי בדרך יש לך סלט של גלים קטנים מכל הכיוונים. בקיצור ... לא משהו, למרות שבתחילת היום כשרק נכנסה הרוח אז כן הספקתי לרדת שם כמה גלים יפים ויחסית מסודרים
כשיצאתי שאלתי שם איזה בחור אם זה תמיד ככה והוא אמר לי שכן ..... לא מפתיע אם תמיד יש פה רוח כזו חזקה

באיזור 16:30 חזרתי להוקיפה בשביל לקבל מדד איך נראה שם תחת אותם תנאים ..... נראה הרבה יותר טוב. ים חלק בלי צ'ופים , רוח חלשה באיזור השבירה. הגלים גם בהוקיפה לא נראו אידיאלים ונשברו לא הכי מסודר, אבל לפחות המים היו הרבה יותר חלקים. לא נכנסתי. אבל יכולתי ...
כנראה שבימים הקרובים לא יהיה פה משהו .....

תמונות מהוקיפה בבוקר ב 9:
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה

תמונות מקנהה אחרי שיצאתי :
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה

תמונות מהוקיפה בסוף היום:
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה

###################################################### 15.11.13 ########################################
היום, שישי, רוב היום ישבתי המום מול הגולשים בהוקיפה. מטורף !!!
הרוח עדיין היתה יחסית חלשה ויותר מדי מכיוון דרום שזה off shore וגורם להסתרת רוח ביציאה אבל בחוץ כולם רצו
אז בהתחלה היו רק קייטים שההסתרה בשבילם קטנה יותר והעמידות שלהם בגלים גבוהה יותר. ראיתי כמה גלי ענק שקברו קייטרים ופתאום הקייטר משוגר למעלה בעזרת העפיפון מתוך הגל שקבר אותו לאיזה 5 מטר גובה ואחריו הגלשן עף החוצה מהגל והוא ממשיך כאילו כלום לא קרה !! אח"כ נכנסו 3-4 גולשי רוח. אחד נראה לי היה JP וכולם היו מקצוענים
זה היה די מדהים לראות אותם. היו עדיין התקפות ענק. ממש לא בליגה שלי
אח"כ הלכתי לקנהה ושם נראה רגוע הרבה יותר . לא נכנסתי גם שם כי כבר נגמר היום. אבל שם כבר היו הרבה גולשים ונראה סביר (למרות סיפורי כרישים מפחידים ששמעתי בחוץ)
סרטון של היציאה לגלוש בהוקיפה, אין מקום לטעויות ... :
תמונה
תמונות מהוקיפה:
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה

תמונות מקנהה:
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה

###################################################### 14.11.13 ########################################

הי חברים,
בתור התחלה אני באמת מאמין שבלי הפורום הזה לא הייתי מגיע לפה אז בלי ציניות תודה לגולן ! ומכיוון שאין שום דבר מעניין בארץ לפי מה שראיתי אז מי שרוצה להתעדכן מוזמן לקרוא, אני אשתדל לעדכן
נחתתי במאווי אתמול (חמישי) בצהריים לחופשה של שלושה שבועות לגלוש רוח וגלים . זה אני למי שלא מחבר משתמש לפרצוף:
תמונה

ביום רביעי היו פה גלים מפלצות של 20-30 פיט . חבל שפיספסתי את המראות האלה.
בעלת הדירה שלי אומרת שברביעי בבוקר שמעו בבוקר מוקדם את השבירות ב jaws עד למקום בו אני מתגורר שהוא כמה מאות מטרים לתוך האי מנקודת התצפית ל jaws
גולש גלים גבוהים אחד הלך באיזה חוף פה בצד הצפוני .....
http://magicseaweed.com/news/kirk-passm ... wave/5822/" onclick="window.open(this.href);return false;

ביום חמישי היה עדיין גבוה ומסוכן, 12-15 פיט
עצרתי בהוקיפה להסתכל על הים קצת. היו 3-4 גולשי גלים במים וכל פעם שהם תפסו גל היה אפשר להבין איזה גלים מפלצות אלו.
סט אחד של גלים תפס שם שני גולשים לא במקום טוב. אחד יצא עם גלשן מקוצר והשני עם חתך עסיסי בירך מהסנפיר (לא נראה שהצריך תפרים ... אני מנסה להתעודד...)

אין פה טיפה רוח מאז שהגעתי. הסערה בפיליפינים השפיעה פה קצת כך נאמר לי. בכל אופן מחר הרוח חוזרת לנשוב כרגיל והים ממשיך לרדת אז זה נראה מעודד.
עד עכשיו הייתי במוד של תייר. מחר אני משכיר ציוד והולך לקנהה לבדוק מה קורה. 12 שעות הבדל בין הארץ לפה . אני עדיין בשעון ישראל לצערי.

עדכונים בהמשך
טל

הנה תמונות שצילמתי היום בהוקיפה:
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה

תמונות מהוקיפה בסוף היום:
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה

###################################################### 15.11.13 ########################################
היום, שישי, רוב היום ישבתי המום מול הגולשים בהוקיפה. מטורף !!!
הרוח עדיין היתה יחסית חלשה ויותר מדי מכיוון דרום שזה off shore וגורם להסתרת רוח ביציאה אבל בחוץ כולם רצו
אז בהתחלה היו רק קייטים שההסתרה בשבילם קטנה יותר והעמידות שלהם בגלים גבוהה יותר. ראיתי כמה גלי ענק שקברו קייטרים ופתאום הקייטר משוגר למעלה בעזרת העפיפון מתוך הגל שקבר אותו לאיזה 5 מטר גובה ואחריו הגלשן עף החוצה מהגל והוא ממשיך כאילו כלום לא קרה !! אח"כ נכנסו 3-4 גולשי רוח. אחד נראה לי היה JP וכולם היו מקצוענים
זה היה די מדהים לראות אותם. היו עדיין התקפות ענק. ממש לא בליגה שלי
אח"כ הלכתי לקנהה ושם נראה רגוע הרבה יותר . לא נכנסתי גם שם כי כבר נגמר היום. אבל שם כבר היו הרבה גולשים ונראה סביר (למרות סיפורי כרישים מפחידים ששמעתי בחוץ)
סרטון של היציאה לגלוש בהוקיפה, אין מקום לטעויות ... :
תמונה
תמונות מהוקיפה:
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה

תמונות מקנהה:
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה

###################################################### 14.11.13 ########################################

הי חברים,
בתור התחלה אני באמת מאמין שבלי הפורום הזה לא הייתי מגיע לפה אז בלי ציניות תודה לגולן ! ומכיוון שאין שום דבר מעניין בארץ לפי מה שראיתי אז מי שרוצה להתעדכן מוזמן לקרוא, אני אשתדל לעדכן
נחתתי במאווי אתמול (חמישי) בצהריים לחופשה של שלושה שבועות לגלוש רוח וגלים . זה אני למי שלא מחבר משתמש לפרצוף:
תמונה

ביום רביעי היו פה גלים מפלצות של 20-30 פיט . חבל שפיספסתי את המראות האלה.
בעלת הדירה שלי אומרת שברביעי בבוקר שמעו בבוקר מוקדם את השבירות ב jaws עד למקום בו אני מתגורר שהוא כמה מאות מטרים לתוך האי מנקודת התצפית ל jaws
גולש גלים גבוהים אחד הלך באיזה חוף פה בצד הצפוני .....
http://magicseaweed.com/news/kirk-passm ... wave/5822/" onclick="window.open(this.href);return false;

ביום חמישי היה עדיין גבוה ומסוכן, 12-15 פיט
עצרתי בהוקיפה להסתכל על הים קצת. היו 3-4 גולשי גלים במים וכל פעם שהם תפסו גל היה אפשר להבין איזה גלים מפלצות אלו.
סט אחד של גלים תפס שם שני גולשים לא במקום טוב. אחד יצא עם גלשן מקוצר והשני עם חתך עסיסי בירך מהסנפיר (לא נראה שהצריך תפרים ... אני מנסה להתעודד...)

אין פה טיפה רוח מאז שהגעתי. הסערה בפיליפינים השפיעה פה קצת כך נאמר לי. בכל אופן מחר הרוח חוזרת לנשוב כרגיל והים ממשיך לרדת אז זה נראה מעודד.
עד עכשיו הייתי במוד של תייר. מחר אני משכיר ציוד והולך לקנהה לבדוק מה קורה. 12 שעות הבדל בין הארץ לפה . אני עדיין בשעון ישראל לצערי.

עדכונים בהמשך
טל

הנה תמונות שצילמתי היום בהוקיפה:
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
נערך לאחרונה על ידי tald ב 29 נובמבר 2013, 07:56, נערך 11 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
aviad

Re: עדכון מהשטח - מאווי , הוואי

שליחה על ידי aviad »

נראה בתמונות שגם בקצף אפשר להנות עם אין זרם חזק בגלישת גלים כמובן.
תהנה!!!!
סמל אישי של משתמש
zorkin
יצירת קשר:

שליחה על ידי zorkin »

טל

טוב ששמת תמונה, דברים עכשיו יותר ברורים.

אחלה דיווחים, כיף לשמוע.

תהנה כמה שאפשר ותן תמונות. זה הדבר הכי מעניין פה כרגע.
אני אתה והוא , וגי'נגי קנגרו
סמל אישי של משתמש
גולן
איזה_גולש_אתה: גולש חספקה
יצירת קשר:

שליחה על ידי גולן »

היי טל
כיף לקרוא את הדיווח שלך. מאווי זה באמת מקום שכל גולש רוח חייב להיות בו פעם בחיים.
אני בטוח שזו תהיה גם עבורך חוויה לכל החיים.
תעדכן אותנו פה זה ממש מעניין וצרף תמונות אם אתה יכול.
ד"ש חם לכל החברה הישראלים שם במיוחד לגיורא המלך :D
סמל אישי של משתמש
doron_hackam

שליחה על ידי doron_hackam »

מחזיק אצבעות. נצטרף אליך במים באמצע השבוע הבא, אי"ה. אחלה תמונות
סמל אישי של משתמש
ינון גרבר

שליחה על ידי ינון גרבר »

דורון באמריקה עברת לחליפה על משקל "ברומא תהיה רומאי "
סמל אישי של משתמש
zorkin
יצירת קשר:

שליחה על ידי zorkin »

אהלן טל

שוב תודה על כל העדכונים והסרטונים, פעם ראשונה שמישהו מראה מזוית של אורח ישראלי מה קורה שם, ואיך זה נראה באמת הוואי.

אני חייב לציין שלי זה ממש חידד את התמונה הכללית של המקום.

מה שבאמת לא מובן לי עדין- איך זה שגימי הייפ היה באותו חוף שאתה הייתי, באותו היום, והתמונות שלו מראות כוסיות עם בקיני,
ושלך מראות כל מיני בוריסים כאלו. ועוד אחרי שאמרת שיש מלא גולשות.
מעניין .

איך האווירה בין הגולשים? יש הרגשה של חבורה? תחרותית? עויינת?

תהנה
סמל אישי של משתמש
גולן
איזה_גולש_אתה: גולש חספקה
יצירת קשר:

שליחה על ידי גולן »

היי טל,
ממש סבבה ותודה על העדכונים. זה ממש מחזיר אותי לטיול שלי במאווי.
עדיף שתרשום אותם בתור תגובה במקום לערוך את הנושא הראשון.
אני למשל רק עכשיו ראיתי שיש עדכונים. אני בטוח שהרבה אנשים מפספסים בגלל שהם קוראים רק את התגובה האחרונה.
סמל אישי של משתמש
tald

שליחה על ידי tald »

גולן,קבל גם פה וגם שם ....
###################################################### 23.11.13 #####################################
החדשות הטובות הם שהרוח מגיעה מחר וכבר התחילה היום אבל הייתה חלשה ובכיוון און שור. המשך השבוע נראה פצצה. גלים ורוח. הגלים עולים בהדרגה עד ליום שישי שכנראה שוב לא יהיו בליגה שלי
החדשות הרעות הן שאתמול התחילה בהוקיפה אליפות כלשהי של קייטים שתמשך עד לתחילת דצמבר. האיזור הטוב של החוף יהיה מחוץ לתחום רוב שעות היום. לא ציפיתי לדבר כזה פה. נראה לי הזוי . נראה איך העניין יתנהל מחר. אני מניח שיהיו חייבים לתת לגולשים להכנס ולצאת בהוקיפה אפילו אם יתבקשו לגלוש יותר נמוך (בחוף שנקרא ליינס). בכל מקרה הגישה משאר החופים לים אתגרית עוד יותר מהוקיפה, סלעים, זרמים, הסתרות ... בלאגן. מקסימום נלך לקנהה. שם הכל נראה חברותי הרבה יותר. היום לקחתי שוב הציוד מהחנות ונרטבתי קצת בקנהה. מחכים למחר ... סוף סוף יום עם פוטנציאל
###################################################### 22.11.13 #####################################
הוקיפה ביום גלאסי לגמרי, גלים 1-2 פיט כל היום בתחזיות הגורו למיניהן. עדיין התקפות יפות מאוד. הסרטתי קצת ואז הלכתי לגלוש. תנאים פצצה !!!!
http://www.youtube.com/watch?v=m0q33a1K ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
עברתי לגלוש עם 6.2 כבר לפני כמה ימים. גלשן עם נפח טוב ושייפ לא רדיקלי בכלל, תענוג של גלשן . Kazuma
תמונה

###################################################### 21.11.13 #####################################
הוקיפה בים של "2-3 פיט" עם כיוון טוב ומחזור של 13-14 שניות. בלי רוח. יום מצוין לגלישת גלים ואכן היו מלא גולשים. התקפות של שני מטר חופשי. שמתי מצלמה לכיוון מסוים שאחר כך הבנתי שלא היה המקום האידיאלי. הגלים היפים נשברו שמאלה ולא רואים את זה בסרט . אני לא ממש הסתדרתי באיזור של המקצוענים. כל גל שתפסתי, הגיע עליו גולש מרחוק במהירות אימים ונאלצתי לפנות כל הזמן. בסוף מצאתי את המקום לגלוש בו במרכז רצועת החוף ושם הסתדרתי לא רע. גם שם רוב הגלים נשברים שמאלה ובצורה יפה. הם פשוט יותר קטנים ונכנסים בתדירות נמוכה יותר. גלשתי מלא שעות ..... אין עבודה , אין משפחה, אין מחויבויות לכלום , פשוט גלשתי עד שהייתי ממש רעב ... (וממש כואב...)
הנה סרטון עלוב מהיום הזה: ###################################################### 19+20.11.13 #####################################
טיילתי באי. הגעתי ליערות הגשם בצד המזרחי של האי. יפה
מי שמעניין אותו תמונות יכול להסתכל פה
http://s1179.photobucket.com/user/talta ... t=2&page=1" onclick="window.open(this.href);return false;
הים היה די שטוח ובלי רוח
תמונה
תמונה
תמונה
[url=http://s1179.photobucket.com/user/talta ... 0.jpg.html]תמונה[/URL
סמל אישי של משתמש
tald

שליחה על ידי tald »

זורקין,
אני בונה לי במחשב תיקיית ביקיני מאווי 2013 לצורך מחקר
הנה דוגמא:

תמונה

שברתי את הראש למה כולן פה עם גזרת הבגד ים הזה בחלק התחתון, אבל כולן !!
ובסוף הבנתי, במקום לגלוש גלים וכל הזמן להוציא את הבגד ים מהתחת, עשו לו גזרה בלי חלקים שמפריעים . גאוני מכל הבחינות

לגבי הגולשים, מבחינת גולשי גלים, אין אחד שתצליב איתו מבט ולא יגיד לך שלום או יהנהן ויחייך. יש גם הרבה מאוד פרגון. כל מי שתופס משהו מקבל פה קריאות חיזוק יפות. וגם הרף מותאם לרמת הגולש אז אם קולטים שאתה מתחיל ותפסת איזה גל דרדלה קטן עדיין יפרגנו לך ....
אין כמעט מריבות בין הגולשים. הצעקות היחידות שראיתי היו של מקומיים מבוגרים על גולשים תיירים (מתחילים אולי) בסגנון של "תפנה לי את הדרך או למה אתה מתחתיי ולא זז"
או משהו כמו "כל הגלים פה נשברים שמאלה אז אל תגיד לי שחשבת שאני הולך ימינה על הגל" בצעקות
אבל בסה"כ אוירה סבבה בין הגולשי גלים. יש הרבה זמן מת בין ההתקפות. כמה דקות יכולות לעבור. אז כולם מקשקשים עם כולם על כל דבר.
אם כבר פתחנו פה גם קשקושיה (באוירת האי הזה) אז מפתיעה אותי כמות הגולשים המקומיים בחוף והתדירות שלהם בחוף. בסדר, אני בחופש אז אני יכול לטחון 5 שעות במים כל יום ... אבל איך גם הם יכולים להיות פה ככה ? בקיצור כולם פה בזולה רצינית אבל מאוד מאוד חברותיים ואוהבים לדבר ולשמוע (דרך אגב, כל אלה שאני מתאר פה זה בדרך כלל אמריקאים מה main land שהגיעו לפה לפני X שנים והשתקעו פה. הטונים מהמקומיים שהרבה דורות פה הם קצת יותר צורמים אבל נעזוב את זה (אני רק אציין שאנחנו, אוכלוסיית גולשי הרוח, מזהמים להם את הים ולא מנקים אחרינו, כך האשים אותי פה בנימוס איזה יליד מקומי שסיפר לי איך נראית קרקעית הים של הוקיפה ... ואיך הם סובלים מהתיירות))

לגבי גולשי רוח, כל מי שפגשתי היה סופר נחמד , אבל שוב, זה עוד לא נבדק על גלים גדולים וצפופים
אני רק יכול להגיד שביום שהגעתי לפה והיו פה תנאים מטורפים אז קווין פריצ'רד וגייסון פולקוב נכנסו לגלוש ואני דיברתי איתם תוך כדי ההכנות. אמרתי שבאתי גם לגלוש אבל לא ביום כזה. אז קווין שאל אותי ככה בצחוק אם אני מחכה שעוד יעלה קצת הגל .. בקיצור נחמדים

בקיצור, לא רע פה ...... אפשר להבין איך אתה מגיע לפה לביקור ולא חוזר יותר
טל
סמל אישי של משתמש
tald

שליחה על ידי tald »

###################################################### 24.11.13 #####################################
התחילה התחרות קייטים של קברינה. מקווה שתסתיים תוך יומיים כי אי אפשר לגלוש בחוף. הנה סרטון מהחימום שלהם לפני התחרות. נראה שיודעים מה הם עושים ....
http://www.youtube.com/watch?v=kG4r6mo1 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
עוד סרטון של גלישת גלים וקצת של החוף מהיום
https://www.youtube.com/watch?v=0ahXzaX2JWM" onclick="window.open(this.href);return false;
סמל אישי של משתמש
tald

שליחה על ידי tald »

###################################################### 25+26.11.13 ##################################
הי חברים ,
אז ביום שני נכנסה פה רוח ומאז היא מנשבת באכזריות. בבוקר עוד נתתי סשן גלישת גלים אחרוןן של שעתיים
הכתפיים והשכמות שלי כואבות ומעיקות , לא משנה איך אני שם את הידיים, אז בינתיים אני לא גולש יותר גלים עד לשיקום סביר.
למזלי בגלישת רוח איך שהוא זה לא מפריע לי

הנה תמונה של גל מהסשן אתמול גם מהחוף וגם מהגו פרו.
http://www.youtube.com/watch?v=5PO_LidR ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

ביום שני גלשתי 4 שעות בחוף קוואו שאפשר לראות בסרטון הבא. נכנסים אליו מרחוב kaimao שנמצא בין הוקיפה לעיר paia
עוד חוף מאתגר ... בכל מקרה הים היה רגוע, עם התקפות של מטר עד מטר וחצי והיה לי ממש קליל וכיף וירדתי כמה גלים נחמדים
Kuau beach
http://www.youtube.com/watch?v=ioxJKywI ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

ביום שלישי, הגעתי לאותו חוף (הוקיפה עדיין סגור ליום האחרון של תחרות הקייט) , הים בתחזיות היה עד 6 פיט עם מחזור גל 13-14 שניות. חיכיתי שייכנסו כמה חבר'ה בכדי לראות איך זה נראה
לאט לאט נכנסו אנשים וזה לא נראה כזה מאיים. זה בעיה פה, כולם טובים מאוד ושלא כמו בארץ , שאני יכול להבין איך אני אסתדר (לפי גולשים אחרים) ומכיר את החוף והתנאים, קשה להחליט אם התנאים גדולים עליך או לא. אז חיכיתי עוד קצת ועוד קצת. סה"כ צפיתי שעתיים בגולשים מצויינים מפרקים גלים של 2-2.5 מטר בערך. היה שם איזור רגוע יחסית במעלה הרוח בלי התקפות רציניות בכלל שאין ספק שהיה קטן עליי, אבל אז , במורד הרוח ראיתי שתי התקפות של תורן שבסופו של דבר גרמו לי להתנקנק ולעזוב את המקום. לא מתאים להסתבך שם. גם דיברתי עם ישראלי מקומי , תדהר, שיצא מהמים. הוא מסביר לך מה לעשות אם "התפרקת" במורד הרוח, איפה הסלעים הכי נוחים לצאת ... ושבגלל שהוא צולל שם אז הוא מכיר איזה נתיב יציאה קטן בסלע, ולפני שבוע הוא שחה שם (כי גם אין רוח כשאתה נכנס שם למפרצון וכו ...).
אז נסעתי לחוף kanaha בסופו של דבר ונכנסתי למים באחת בצהריים, הרוח כבר נשבה בשיא הכח. 25 קשר בלב ים. זה באמת חוף נוח
גלשתי עם 4.7 ב upper kanaha בתנאי רוח מאוד חזקים והייתי ב over power רוב הזמן. לפחות באיזור שבירת הגלים הייתה הסתרה והמים היו יחסית חלקים, והיו שם ממש איזורים בלי רוח. היו שם עוד 30 גולשים בערך אבל לא היה צפוף על הגל כי הרוב עסוקים בחידוד בלב ים בכל רגע נתון, כי כל גל שאתה תופס מוריד אותך במורד הרוח איזה 200 מטר, גם כי אתה גולש עליו מרחק גדול וגם כי כשאתה מסיים אותו אתה עדיין צריך להמשיך לרדת במורד הרוח כי אתה במקום נטול רוח לגמרי ולפנייך איזור במים עם מערבולות וסלט שאתה לא רוצה להכנס אליו
למי שרוצה לדעת איך הראש שלי זז אז הנה תמונות גופרו מ upper kanaha:
http://www.youtube.com/watch?v=REcL4H6j ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

ואז אחרי 3 שעות שדיי מיציתי את התנאים האלה התכוונתי לצאת ואז אמרתי שאקפוץ ל lower kanaha לראות מה יש שם (אמור להיות פחות גבוה ומעניין). היו שם 100 גולשים ויותר וחשבתי שכולם בטח מתחילים. אז ירדתי עם הרוח לשם (700 מטר ירידה אני מעריך) ואני מגיע לשם ומקבל שוק. קודם כל כולם כמובן מקצוענים. כל אחד יותר תותח מהשני. פרונטים, בקים מכל כיוון. והתנאים מדהימים. רוח מצויינת ל 4.7 אחרי ששלוש שעות אכלתי XXX למעלה. ים חלק מדהים בלי צ'ופים כמעט והתקפות יפות מאוד מסודרות להפליא מדי פעם. היציאה כבר יותר אתגרית וצריך להיות חכם כבר (קצת הזכיר לי את בת גלים) כי בפנים אתה כבר מוסתר למדיי אז צריך היה כבר לתזמן את היציאה בשביל לא להלחם בסט גדול מדיי. אבל עדיין תנאים רגועים והסתדרתי בלי בעייה. גלשתי שם עד החושך שזה בשש בערב פה. היה מדהים שם. פעם ראשונה שפגשתי תנאים מושלמים פה.יצאתי מבסוט עם שאר החבר'ה שסגרו את המקום .....
תמונות גופרו משם:
http://www.youtube.com/watch?v=frPRDViP ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
סמל אישי של משתמש
ינון גרבר

שליחה על ידי ינון גרבר »

שלום לכולם ובעיקר לך טל
זו פעם ראשונה בשבילי לפחות שניתן לראות את הוואי כמקום של אנשים.
אני מכיר את הוואי רק דרך הסרטים/סיפורים של תותחי העל.
בסרטים הכל נראה "מושלם לא מהעולם הזה ובטח לא בשבילי".
בסרטים ובכל מה שאתה כותב ומצלם יש מימד יפה של אנשים רגילים שבאים לגלוש ולהנות.
בכל הזדמנות אתה מדגיש את הבטיחות והזהירות הנדרשת כולל הכתבה בפתיחה על הגולש שלא חזר.

שמור על עצמך תמשיך להנות, לכתוב, לצלם ולפרסם בפורום
סמל אישי של משתמש
tald

שליחה על ידי tald »

יינון,
זה מעניין לראות שיש פה משפחות שיושבות על החופים האלה כמו שאתה ואני יושבים על החוף עם המשפחה בארץ והילדים משחקים בבריכה הקטנה שיש בהוקיפה בגלל המסלעה לאורך החוף, יש מים לכודים בצד המסלעה הפונה לחוף. תראה פה בתמונה מאחוריי משפחות:
תמונה

kanaha beach national park הוא יער מדהים עם דשא מטופח שנמצא ממש על שפת הים. מקום ממש יפה. ומלא משפחות עושות שם פיקניקים עם כל המליון גולשים שמסביב.

זורקין,
בכדי שלא תחשוב שנרדמתי בשמירה פה....
תמונה

ומכיוון שקל מדי לצלם פה כאלה דברים אז החלטתי שמעכשיו אני מצלם רק זוגות (גם בשביל לחסוך נפח אחסון, מי היה מאמין שהגו פרו הזה יגמור לי את הנפח של הכונן בלפטופ שלי ..... )
תמונה
סמל אישי של משתמש
zorkin
יצירת קשר:

שליחה על ידי zorkin »

חזק ואמץ טל.

אנחנו קצת בהלם השבוע , אריק איינשטין הלך לעולמו וזה מלווה אותנו פה בכל רגע מכל "גלי האתר".
חוץמיזה אין כלום בים, רק יום א' מבשר מזרחית מטורפת.

תהנה שם ותמשיך לעדכן אותנו בתובנות שלך מהאי החלומי הזה.

אה , הפסקתי לעשן , והתחלתי לגדל שפם . - אז בעצם כן קורה פה משהוא.

:D :D
שלח תגובה