רוח מזרחית בכנרת
רוח מזרחית בכנרת
שאלה שאני חושב עליה הרבה זמן .
למה לא גולשים בכנרת בעונת המזרחיות בחורף ?
הרוחות חזקות בשעות הבוקר , הגלים יפים , מה הסיבה ?
למה לא גולשים בכנרת בעונת המזרחיות בחורף ?
הרוחות חזקות בשעות הבוקר , הגלים יפים , מה הסיבה ?
- גולן
- איזה_גולש_אתה: גולש חספקה
- יצירת קשר:
Re: רוח מזרחית בכנרת
כי זה קור כלבים
זו הסיבה ?
בים התיכון יותר חם , טמפ' המים והסערות ?
מעניין ?!
בים התיכון יותר חם , טמפ' המים והסערות ?
מעניין ?!
אשר שאלה לי אלייך...מתי המים יתקררו מהר יותר ... סיר מלא במים שבצידו האחד יש שמש ובצידו האחר גשם או כוס מים על אדן חלון ביום חורפי ? והמבין יבין, תמיד תמצא את התשובות בדברים הפשוטים ..
הגשתי מועמדות לנציג משטרת ישראל בפוזו
מניסיון של לפני הרבה שנים בצד המערבי גלשתי ומכיר עוד כמה, הקור לא כזה נורא.
הבעיה הגדולה שהרוח מאוד לא יציבה יש חורים בלי רוח כלל ומכות רוח נוראיות.
במזרחיות יש תופעה מדהימה ששכבת מים מתנתקת ועפה ברוח כתוצאה מהמכות החזקות
לדעתי שווה ניסיון.
לדעתי שווה ניסיון.
הבנתי את כוונתך עומר , יש בזה מן האמת .
אני במשך הרבה שנים הייתי יוצא לשחות בכנרת בשעות הבוקר המוקדמות ( 5:00 - 6:00 בבוקר) , נכון המים קרים והרוח קרה
אבל כאשר הייתי יוצא מהמים , הייתי עומד בחוץ והיה לי חם לכמה דקות טובות , טוב זה בגלל שבחוץ יותר חם .
אבל לא בדקתי את העיניין כאשר אני לבוש חליפת גלישה ארוכה וטובה .
השאלה האם הכנרת מסוכנת בחורף ?, הכוונה למערבולות בגלל שינויי כיוון ברוח , או זרמים שיכולים לסכן גולש ?
אני במשך הרבה שנים הייתי יוצא לשחות בכנרת בשעות הבוקר המוקדמות ( 5:00 - 6:00 בבוקר) , נכון המים קרים והרוח קרה
אבל כאשר הייתי יוצא מהמים , הייתי עומד בחוץ והיה לי חם לכמה דקות טובות , טוב זה בגלל שבחוץ יותר חם .
אבל לא בדקתי את העיניין כאשר אני לבוש חליפת גלישה ארוכה וטובה .
השאלה האם הכנרת מסוכנת בחורף ?, הכוונה למערבולות בגלל שינויי כיוון ברוח , או זרמים שיכולים לסכן גולש ?
שוה לחבר את ההסבר שלך יינון לאנדרטת הטייסים הטורקים בעין גב , מעניין אם מישהו מכיר את הסיפור וידע לקשר להסבר הנכון של יינוןינון גרבר כתב:מניסיון של לפני הרבה שנים בצד המערבי גלשתי ומכיר עוד כמה, הקור לא כזה נורא.
לדעתי שווה ניסיון.
עומר בודאי ימצא קשר נכון גם למזרחיות המטורפות בחיפה .
[img]http://communabuilder.tapuz.co.il/UsersFolders/hisardut/images/1712200646701.jpg[/img]
- fabianspiner
- יצירת קשר:
- carmicarmi
- איזה_גולש_אתה: גולש קייט
בכנרת יש מזרחיות מצויינות מדי פעם.
יש שם תופעה מוזרה: בחצי המזרחי של הכנרת נכנסת רוח פצצה. בכל אזור מעגן עד עין גב רואים ים לבן.
בחלק המערבי בדרך כלל רוח חלשה עם חורים.
קצת דומה למשאבות בקיץ, אבל הרבה יותר קיצוני.
הספוט המומלץ ביותר למזרחית היה אזור צמח עד בית גבריאל. יכול להיות שגם מעגן יעבוד טוב. לא זוכר אם חידדתי עד שם.
אפשר לקבל שם ימים של 20 - 25 יציבה.
לפעמים המשבים עוברים את ה-30 קשר.
צריך לתפוס אותה בבוקר, כי בסביבות 12 היא נופלת.
יש שם תופעה מוזרה: בחצי המזרחי של הכנרת נכנסת רוח פצצה. בכל אזור מעגן עד עין גב רואים ים לבן.
בחלק המערבי בדרך כלל רוח חלשה עם חורים.
קצת דומה למשאבות בקיץ, אבל הרבה יותר קיצוני.
הספוט המומלץ ביותר למזרחית היה אזור צמח עד בית גבריאל. יכול להיות שגם מעגן יעבוד טוב. לא זוכר אם חידדתי עד שם.
אפשר לקבל שם ימים של 20 - 25 יציבה.
לפעמים המשבים עוברים את ה-30 קשר.
צריך לתפוס אותה בבוקר, כי בסביבות 12 היא נופלת.
- carmicarmi
- איזה_גולש_אתה: גולש קייט
ראיתי שבצמח יש יער של אשלים בגלל שנות השפל.אשר כתב:נשמע מעניין !!!!
אם תצליח להכנס למים באיזו נקודה בחוף צמח אז זה טוב.
כדאי לנסות את מעגן ולראות איך הרוח עובדת שם.
בעיקרון הספוט הכי טוב בדרום הכנרת, מבחינת רוח, הוא חוף צמח, אך הכניסה לשם מוגבלת בגלל ההשתלטות על החוף הזה על ידי יזמים.
ייתכן שבחורף תתאפשר גישה לשם. אינני יודע ...
כרמי מזרחית יכולה להיות דרום מזרחית יכולה להיות צפון מזרחית ויכולה להיות סתם מזרחית כדי שרוח תעבוד טוב היא צריכה להיות ניזונה מתופעת הוונטורי ההיצרות של הטופוגרפיה .carmicarmi כתב:ראיתי שבצמח יש יער של אשלים בגלל שנות השפל.אשר כתב:נשמע מעניין !!!!
אם תצליח להכנס למים באיזו נקודה בחוף צמח אז זה טוב.
כדאי לנסות את מעגן ולראות איך הרוח עובדת שם.
בעיקרון הספוט הכי טוב בדרום הכנרת, מבחינת רוח, הוא חוף צמח, אך הכניסה לשם מוגבלת בגלל ההשתלטות על החוף הזה על ידי יזמים.
ייתכן שבחורף תתאפשר גישה לשם. אינני יודע ...
עכשיו דרומית מזרחית לא תעבוד טוב בדרום הכינרת בשל התרחבות הבקעה לעומת זאת צפונית מזרחית תהיה מצוינת במעגן .
הטייסים התורכים נהרגו בתאונה עקב השרקיה כי התקרבו מדי לקיר המצוק ונכנסו לאזור העירבוליות רוטור ליד קיבוץ האון מתחת למבוא חמה הנוצר עקב ירידת הרוח מהצוק אותה תופעה הקימת בשארקיות של חיפה הרוח המעורבלת היורדת מהכרמל ,זה האזור המסוכן והמעורבל ביותר במזרחיות , קרוב לצוק אז בתקופה ההיא לא הכירו את התופעה הזו טוב.
זוכר שדאיתי מעל האנדרטה ממש מעל עמוד החשמל מעליה ותפסתי שם טרמיקה ניתן היה לראות את הציפורים והחממות כמו על כף היד שלי מחזה מדהים .
זו היתה הפעם הראשונה בה הצלחתי לתפוס טרמיקה ולהרוויח גובה ובשל חוסר נסיון לא הצלחתי להגביה מספיק ולנחות למעלה .
ואפילו ביצעתי להטוט מאד מסוכן כמעט נחתתי ברוח גבית , הרוח אז היתה דרומית מערבית , מאז למדתי משהו בתחום הזה.
בעיקר המסר הלוקח במצבים האלו הוא מה שאתה לא יודע אל תעשה וזו לא מליצה .
[img]http://communabuilder.tapuz.co.il/UsersFolders/hisardut/images/1712200646701.jpg[/img]
כרמי ... למה להתעקש על מעגן ?! גלשתי מזרחית עם 4.5 ברותם-שיזף - חופים פתוחים ממש אחרי קיבוץ האון, הרוח יורדת מרמה"ג, מתחילים במפנה ימני וגולשים במקביל לחוף ...קור כלבים יחסית לדרום מערבית בבת גלים
הגשתי מועמדות לנציג משטרת ישראל בפוזו