שלום לכל חברי הפורום,
קוראים לי רון ואני בן 17 וגר בחיפה, התחלתי להתעניין בתחום של גלישת רוח אבל אני עדין לא התחלתי ללמוד ממש.
יש לי כמה שאלות:
1. האם זה ספורט מסוכן יחסית? אני קצת מפחד מפעילויות בים פתוח, בעיקר בגלל סחף או מערבולות. השאלה שלי אם זה באמת מסוכן או שזה סתם פחד שלי שאינו קשור למציאות והאם בכלל נכנסים לעומק בזמן גלישה או שנשארים יחסית קרוב לחוף?
2. איפה מומלץ ללמוד גלישת רוח? לפי המחירים שאני ראיתי זה עולה משהו כמו 1000 שקל לקורס פרטי של שש שעות, אז רציתי לדעת אם יש קבוצות שלומדים במקום אחד על אחד כי זה קצת יקר...
3. האם יהיה אפשר להשכיר ציוד לכל פעם שארצה לגלוש? כי ראיתי שהמחירים של גלשני רוח יחסית יקרים, ואני גם לא רוצה להשקיע כל כך הרבה כסף לפני שאני בטוח שאני מתמיד וגם אין לי רכב אז אני לא ממש יכול להביא גלשן לים...
תודה רבה לכולם ומצטער עם העמסתי עליכם מלא שאלות
מקווה להתחיל לבקר פה בפורום באופן קבוע
מתעניין בגלישת רוח
- גולן
- איזה_גולש_אתה: גולש חספקה
- יצירת קשר:
Re: מתעניין בגלישת רוח
רון שלום,
ברוך הבא לאתר ולספורט שישנה את חייך. (לא בטוח בסדר של הדברים ).
אני מניח שאתה מתעניין בגלישת רוח אז שיניתי את הכותרת (כי שם רשמת גלישת גלים).
לגבי הסכנה בספורט - לפי דעתי רמת הסיכון בספורט גלישת הרוח אם מקפידים על כללי הבטיחות היא נמוכה מאוד.
בעשרות השנים בהן הספורט קיים בישראל היו מקרים בודדים (ניתנים לספירה באצבעות יד אחת) של תאונות קטלניות ולהערכתי כמעט כולן התרחשו בתנאי ים קיצוניים מאוד או אי שמירה על כללי בטיחות בסיסיים. --> זהו ספורט בטוח.
כרגע בחיפה קיים בית ספר אחד לגלישת רוח הממוקם בחוף הנירוונה. קישור לקייטקלאב
אם תוכל לצאת מגבולות חיפה יש את בתי הספר הבאים באזור הצפון:
קריית ים - המרכז הימי בקריית ים
מעגן מיכאל - הימייה של אלון קפלן
שדות ים - בית הספר של פריגל
כינרת - יעל מסג' - לימוד גלישת רוח
אני חושב שכל בתי הספר שציינתי מחוץ לחיפה מקיימים גם שירותי השכרה אך מוטב שתבדוק זאת איתם.
הדבר הנכון בעיני לגולש מתחיל הוא באמת לעשות קורס ולשכור ציוד עד שהוא משתכנע כי הוא מעוניין להתמיד ולרכוש ציוד.
אתה מוזמן לשאול כאן עוד שאלות...
בהצלחה - הגעת לעולם מופלא
ברוך הבא לאתר ולספורט שישנה את חייך. (לא בטוח בסדר של הדברים ).
אני מניח שאתה מתעניין בגלישת רוח אז שיניתי את הכותרת (כי שם רשמת גלישת גלים).
לגבי הסכנה בספורט - לפי דעתי רמת הסיכון בספורט גלישת הרוח אם מקפידים על כללי הבטיחות היא נמוכה מאוד.
בעשרות השנים בהן הספורט קיים בישראל היו מקרים בודדים (ניתנים לספירה באצבעות יד אחת) של תאונות קטלניות ולהערכתי כמעט כולן התרחשו בתנאי ים קיצוניים מאוד או אי שמירה על כללי בטיחות בסיסיים. --> זהו ספורט בטוח.
כרגע בחיפה קיים בית ספר אחד לגלישת רוח הממוקם בחוף הנירוונה. קישור לקייטקלאב
אם תוכל לצאת מגבולות חיפה יש את בתי הספר הבאים באזור הצפון:
קריית ים - המרכז הימי בקריית ים
מעגן מיכאל - הימייה של אלון קפלן
שדות ים - בית הספר של פריגל
כינרת - יעל מסג' - לימוד גלישת רוח
אני חושב שכל בתי הספר שציינתי מחוץ לחיפה מקיימים גם שירותי השכרה אך מוטב שתבדוק זאת איתם.
הדבר הנכון בעיני לגולש מתחיל הוא באמת לעשות קורס ולשכור ציוד עד שהוא משתכנע כי הוא מעוניין להתמיד ולרכוש ציוד.
אתה מוזמן לשאול כאן עוד שאלות...
בהצלחה - הגעת לעולם מופלא
Re: מתעניין בגלישת רוח
תודה רבה על התיקון בכותרת, ועל כל העזרה, אני אברר קצת אצל אלו שהמלצת עליהם,
אני מניח שאני אוכל להסתדר איך שהוא ולהגיע לחופים מחוץ לחיפה, אפילו עם רק לשם הקורס הבסיסי...
תודה על הפירוט והקישורים, מאוד עזרת לי
אני מניח שאני אוכל להסתדר איך שהוא ולהגיע לחופים מחוץ לחיפה, אפילו עם רק לשם הקורס הבסיסי...
תודה על הפירוט והקישורים, מאוד עזרת לי