על גלישה +כושר תזונה ומנוחה ומה שבינהם

פורום גלישת רוח, גלישת קייט ושייט - windsurf, kitesurf, sailing

מנהלים: batgalim, גולן

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
carbon fiber

על גלישה +כושר תזונה ומנוחה ומה שבינהם

שליחה על ידי carbon fiber »

אתחיל בי
אני מזה כשלושה ימים סוחב שיעול חזק ועוד כל מיני מרעין בישין שלא נעלה כאן חח
אני מעלה את הטופיק הזה עקב התרשמותי אתמול בחוף מכמה וכמה גולשי רוח שלא בדיוק מבינים את הסטאוס האישי שלהם ונכנסים לתנאי גלישה גדולים עליהם בכמה רמות!
ראשית אני אחרי מחלה ועוד סוחב כמה ריקושטים ונימנעתי מלהכנס למים במיוחד שזרם מלא ביוב מצחין ומרובה בקטריות לרוב.
ניתקלתי אתמול בגולש מבוגר יחסית שניכנס בתכל'ס עם ציוד טוב אבל לא מתוח כראוי לתנאים ששררו אתמול בחוף.
נכנס הבחור ולאחר 20 דקות יצא החוצה ללא אויר וממש רצוץ כאילו גלש שעות.
ניגשתי אליו וראיתי שהמפרש שלו רפוי מאוד ותכלס התנאים גדולים עליו מאוד
הצעתי לו למתוח את המפרש וכך עשיתי ולפתע אני רואה את חבל המתיחה שלו קרוע לחלוטין קרוב לניתוק והוא גולש כך...
האמת כעסתי...
שלחתי אותו ליהודה שדאג לו לחדש .תודה יהודה אתה בסדר
בעוד אני מותח את המפרש לבחור אני שואל אותו אם הוא חושב שיוכל להיכנס חזרה למים הצעתי לו לנוח עוד חצי שעה לפחות .
הסברתי לו את רצף ההתקפות ועוד פרטים על היציאה למים
,אגר כוחות וניסה את כוחו
תוך 10 דקות של ניסיונות להניף מפרש יצא החוצה וויתר .
באופק אני רואה גולש קייט צעיר שכרמי מוביל לו את הגלשן לחוף והבנתי שהסתבך או משהו כזה
בקיצור יקיריי תמיד לחשוב קדימה ולוודא את תקינות הציוד חבלים מאריכים וכו
לא לזלזל בדברים משום שהדברים יתפסו ויקבלו משנה תוקף במים ויהפכו למקור צרות רציני
משפט המפתח הוא: יש ספק אין ספק להחליף כל מה שדורש החלפה ולמתוח היטב את הציוד בהתאם לתנאים
תזונה היא חלק בלתי ניפרד מהספורט ובכלל לגוף.
זה הדלק אשר מניע את הגוף תנו לגוף דלק טוב הוא ישמח ויתפקד
תמנעו ממנו דלק יפול ולא ישוקם
אצלי ברכב תמיד בארסנל פירות יבשים (תמרים אגוזים לא קלויים , משמשים ועוד )
לפני הגלישה כחצי שעה מזין את הגוף בהם + מים והולך לחוף
במהלך הגלישה מחזק ומוסיף
בסיום אני משתמשמ גם בג'לי של רוכבי אופניים שבא לקצר את אופן ההתאוששות ולא להיות במצב של חוסר מינרליים .
ישנם חטיפים של חברת פאוור בר מעולים ופשוט מכונת אנרגייה זמינה
מומלץ ביותר
רכיב נוסף ולא פחות חשוב מהאחרים היא המנוחה . גוף אשר לא יניחו לו הוא לא יניח לך.
תנו לו את מה שהוא צריך והא יחזיר אהבה ויתפקד
תמנעו ממנו הוא יכעס ויראה לכם את זה מהר מאוד
חשוב להיות קשובים לו
מקווה שניהנתם והפקתם ידע
תודה
רון
תמונה
סמל אישי של משתמש
גולן
איזה_גולש_אתה: גולש חספקה
יצירת קשר:

Re: על גלישה +כושר תזונה ומנוחה ומה שבינהם

שליחה על ידי גולן »

יום שישי האחרון היה יום גלישה אדיר ללא ספק, או כמו ש aharon אומר "בשביל יום כזה נלחמנו על החוף".
הבעיה שהיום הזה הגיע לאחר בצורת גלישה ארוכה של בת גלים.
(למרות שהיו מלא צפוניות בימים האחרונים).
אנשים באו עם מלא ציפיות ותיאבון לגלוש, אבל מה לעשות שמהר מאוד
היום התפתח ליום לא פשוט בכלל. ים גבוה, רוח חזקה מאוד (הייתי באובר עם 4.5m)
ואצל הרבה גולשים גם הרבה חלודה כי לא גלשו הרבה זמן.
תמיד צריך לזכור שעם כל ההתלהבות הים זה פשוט מקום מאוד מסוכן, אסור להיכנס למים אם הציוד
לא מורכב כמו שצריך, מרגישים לא טוב או עייפים וכל אחד צריך לעשות את החשבון האם הים באותו יום לא גדול עליו.
בנושא תזונה: היה מעניין מאוד לקרוא פה דעות נוספות ואפילו אם מישהו מכיר אנשים שעוסקים בזה שיכולים להעשיר את ידיעותינו
זה יהיה מצוין.
dried_fruit.jpg
dried_fruit.jpg (24.54 KiB) נצפה 1013 פעמים
סמל אישי של משתמש
tald

שליחה על ידי tald »

בנושא תזונה ..... (מגיע מהמרכז)
עוצר בבית ינאי למאפה שקדים או בורקס פינוקים וקפה גדול. שותה מים בדרך לבת גלים, איזה ליטר
גולש .. גולש .. גולש ..
באפיסת כוחות מגיע למכולת של הרוסים בכיכר בבת גלים, יורד על בקבוק נסטי אפרסק 1.5 ליטר ושלוש טעמי
מגיע למרכז כמעט כמו חדש ....
סמל אישי של משתמש
Levich

שליחה על ידי Levich »

טל,

שכחת חלבונים... אחרי יום גלישה מפרך (ולאחר כל פעילות מאומצת) גוף עסוק בפעילות שיקום נזקים: פינוי תאים שנקרעו ובניית תאים חדשים. חומר בנייה הוא חלבונים. לכן מומלץ לאכול ארוחה עתירת חלבונים.
דרך אגב פעילויות קלות כמו הליכה, שחיה קלה וכו, מועילות גם כן כי הן מפשרות זרימת דם אשר עוזרת לאותן פעולות שיקום.
סמל אישי של משתמש
naty

שליחה על ידי naty »

תזונה : הפעילות המאומצת עשויה לגרום להרבה מאד שרירים להתכוץ, יש כאלו שלוקחים מגנזיום לא לקחתי לא ניסיתי אך בתהליך כניסה לכושר מהר מאד התכוצו לי שרירים בהתחלה , הורדתי נפח פעילות ולאט לאט התחלתי להרגיש את העליה בסיבולת.

רחוק מאד ממה שהיה , אך כמי שלא גלש עשר שנים וחזר עכשיו גם מרוח חזקה 20+ אני כבר לא מתפרק, הסיבה חתירה לאורך זמן בקייק סרף סקי שמאד הגדילה את יכולת השרירים .

פירות כבר הזכירו בנוסף לכך במכולת הכי זול ברחוב אלנבי קרוב מאד לבת גלים יש בקבוקי מיץ גזר ותפוחים של פרי ניב , אחרי כל חתירה או גלישה אני מתדלק בשני ליטרים מיץ טבעי מאלו , מאחר שכבר הגעתי למצב של התפרקות כוללת שלקח לי הרבה מאד זמן לצאת ממנה אני יכול להמליץ על דרך ההתאוששות הזו היא עובדת היטיב .

במהלך השבוע כל יום , הולך די הרבה בונה את הגוף מחדש בעומס נמוך ,וחותר כמה שיוצא לי בסרף סקי קייק מאד לא יציב שעובד חזק על שריר הבטן ביום ששי הקודם הייתי בירדן עם קייק נהרות, שם אי אפשר לרמות והסתבר כי תהליך ההתאוששות הצליח ,הייתי ביום חלש מאד שלי מפאת מחלה ולמרות זאת החזקתי מעמד יפה ללא אף התהפכות אחת , הטכניקה השתפרה היכולת הגופנית השתפרה והכי חשוב הראש עובד ואני נמנע מלהיכנס למצבים שאני לא במאה אחוז בטוח שאני יודע לצאת מהם .

על טעויות משלמים , הטעות שלי היתה הפלגה חיפה עכו חיפה בסירת יחיד חדשה שלא היכרתי מספיק ולא הייתי בכושר המתאים להפלגת מרחק כזו עליה , התשלום היה ניתוח וקרוב לעשר שנים של עבודה במקסימום במהלך ראשון עד ראשון וחצי , על טעויות כאלו אני לא חוזר , לא מפריע לי למחוא כפיים לאחרים ..., גיבור אני לא מנסה להיות יותר , לא שווה את המחיר , אלא אם כן אני במאה אחוז משוכנע שאני יודע לטפל בפעילות מאומצת מסוימת מנסיון , במידה ולא אני לא מנסה.
[img]http://communabuilder.tapuz.co.il/UsersFolders/hisardut/images/1712200646701.jpg[/img]
שלח תגובה