שבת, 18/2/2012...תגידי, יכול להיות שמשהו לא בסדר איתי?
- carmicarmi
- איזה_גולש_אתה: גולש קייט
שבת, 18/2/2012...תגידי, יכול להיות שמשהו לא בסדר איתי?
"תגידי, יכול להיות שמשהו לא בסדר איתי?"
זה הסיפור:
אתמול, שבת, אסא מתקשר אליי ו"מתעניין"
אמרתי לו: "קר, רוח חלשה, גאסטים מטורפים, לא יודע איזה קייט להרכיב ברוח של 12 - 30"
בקיצור ים של תירוצים כדי לא לשים חליפה שעוד רטובה מיום שישי של הסטורם ריידר.
אבל אסא לחץ: "רוח מצויינת, אני רואה את הים, אצלי 20 מעלות צלסיוס..." אתם יודעים... כל הסיפורים שגולש מספר כדי למצוא פרטנר לסשן הזוי... אז ויתרתי על התנור והגעתי לבת גלים.
קור אימים. יצאתי להניף עם גל דרעי קייט למישהו וקפאתי מקור עם 3 שכבות בגדים.
היו כמה גולשי רוח ששוטטו בלגונה ואף אחד לא יצא החוצה.
מסביב ללגונה חומה "בלתי עבירה" בצבע לבן בוהק ובגובה של 3 מטר (הנמוכים) ומפלצות ענקיות בעומק.
הרוח בזוית צפ מערבית מגעילה. הגאלס הולך מהמועדון למצוף של הקזינו.
אסא נכנס ראשון וחצה בגבורה את חומת הגלים. גל דרעי ואני יושבים באוטו, פותחים בקושי קצת חלון מסתכלים על אסא מדלג "ליפים" בגובה מטורף בעומק ואומרים "זה לא יכול להיות, הבנאדם תותח על..." (ואסא באמת תותח).
אז גם גל דרעי התחיל ללחוץ, אתם יודעים... הבנאדם עם חליפה 2 מ"מ וחם לו... ואני בלחץ חברתי (חברתי בלבד... חלש אופי, אתם יודעים) נכנסתי עם קייט 7מ"ר למה שנראה ים בלתי אפשרי מחוץ ללגונה של המועדון.
טמפרטורת האויר - 9 מעלות, אבל במים חמים ונעים.
סיבוב אחד בלגונה וניסיתי את מזלי לחצות את קיר הקצף וראה זה פלא - צ'אנלים מפנקים פה ושם מאפשרים את המעבר הזה במאמץ סביר של דילוג על שבירות קטנות של 200 ס"מ (בצ'אנל).
מעבר הגלים קשה, אבל אפשרי. היו כמה גלים ממש "נושכים ביציאה" מעל חלקם פשוט קפצתי. לא מצאתי פתרון יותר אינטיליגנטי לעבור את קיר הקצף.
בחוץ הרים, פשוט הרים. לייד המצוף של הקזינו מסתכלים לכיוון העומק והשבירות בכלל נמצאו 300 מטר צפ מערבית למצוף.
הבעיה היתה שהשבירות כאילו בכל מקום, אין כמעט מקום לנוח בלי שבירות ואין כמעט מרווח טעות לנפילה במהפכים.
הגלים מהירים כמו טיל. ברוח הזאת אין מצב להפיל אף לדרופים הגדולים, כי בזוית האון שור הזאת הקייט מייד נופל למים וזה יכול להסתיים רע רע מאד, אם אתה נזרק על חוטים בגל כזה עצמתי, זה הסוף שלך. זה לא רק הגובה האדיר של הגלים, זה האון שור הדפוק שעושה את הסשן הזה לכל כך מסוכן... הרבה יותר מסוכן מה-45 קשרים שאכלנו אתמול ביום שישי...
הגלים נפתחו עם פלאטות של 100 מטרים בין גל לגל. זה עשה את ההתארגנות יותר נוחה לפני שמגיעה מפלצת, אבל בכל שנייה העיניים מתרוצצות ומחפשות שבירה שעולה מימין ומשמאל. אין שם רגע לנוח.
פתאום נפתחים דרופים אדירים שטסים לכיוון הקזינו, אני זורק אותם בחידוד וממשיך מערבה לחפש גל שתואם את רמתי הנמוכה.
ואז הגיע גולש רוח אחד אמיץ - אילן אליהו - חוצה את הגלים כמו ארנבת. ריספקט אדיר. הבנאדם התחנך באוסטרליה
לרגע חשבתי להוציא מהכיס את המצלמה, אבל ירדתי מהרעיון מהר מאד. קודם כל אין בכלל אופציה לצלם תמונה שתעביר את מה שהיה שם. אולי עדיף בכלל שיום כזה יישאר רק בזיכרון... חוצמזה כל שנייה צריך לתת כבוד לים הזה. אסור לאבד ריכוז.
בסוף היום נכנסה פצצה של 30 קשרים צפ מע. שזה נתן אופציה להתחיל ולהפיל אף לתוף הדרופים הקטנים יותר (מקסימום 3 מטרים, לא יותר).
התיישבתי חזק על גל מסודר והתחלתי לרדת את הדרופ. משמאל התחילה לעלות פינה מטורפת. ואז זה התחיל הקול הפנימי הזה: "שבור שמאלה, אתה מפגר, שבור שמאלה, תברח, יש פאואר בקייט, יש גסאט, זה עכשיו או לעולם לא..." תפסתי אומץ ותקפתי בקייט לופ קיר עצבני שעלה ויצר צינור חצי מטר מעל הראש שלי... פול פאואר עד הליפ + אוף דה ליפ בשכיבה ובוםםםםםםם נעלמתי עם הדרופ בתוך הר של קצף אבל הקייט משך למעלה אז הבנתי פחות או יותר איפה הצד של הלמעלה ואיפה הים... יצאתי מזה על הרגליים... יששששש.
אין ספק, זה הגל הכי מטורף שלי עד היום. בשביל זה הכול היה שווה.
כמו שאני יוצא מהגל אני רואה מולי את אילן וצורח לו בטירוף: "ראית את זה ?"
אילן ראה את הקטע של הליפ. אילן, תגיד להם
גל אחר שירדתי בדרופ מטורף פשוט השיג אותי וטחן אותי בהתכבסות ענקית. יצאתי ממנה בטיסה על הגחון כשהקייט מושך לכיוון החוף והגלשן תופס ליידי את הגל במקצוענות רבה ובלעדיי (יש יתרונות לאון שור). בסוף גיליתי שנתלשה לי נעל. מוטי מצא אותה צפה בלגונה (תודה מוטי).
זה היה היום הכי מסוכן שגלשתי בו. כל מקדמי הבטיחות קרסו. היו שם צלמים. מעניין מה הם תפסו מכל הסיבוב הזה.
כשחזרתי הביתה, קפוא ויחף, הבית היה חם ובני המשפחה שיחקו במשחקי קופסא.
שאלתי את נגה (והתכוונתי לזה): "תגידי, יכול להיות שמשהו לא בסדר איתי?"
מה אתם חושבים שהיא ענתה?
ירון
זה הסיפור:
אתמול, שבת, אסא מתקשר אליי ו"מתעניין"
אמרתי לו: "קר, רוח חלשה, גאסטים מטורפים, לא יודע איזה קייט להרכיב ברוח של 12 - 30"
בקיצור ים של תירוצים כדי לא לשים חליפה שעוד רטובה מיום שישי של הסטורם ריידר.
אבל אסא לחץ: "רוח מצויינת, אני רואה את הים, אצלי 20 מעלות צלסיוס..." אתם יודעים... כל הסיפורים שגולש מספר כדי למצוא פרטנר לסשן הזוי... אז ויתרתי על התנור והגעתי לבת גלים.
קור אימים. יצאתי להניף עם גל דרעי קייט למישהו וקפאתי מקור עם 3 שכבות בגדים.
היו כמה גולשי רוח ששוטטו בלגונה ואף אחד לא יצא החוצה.
מסביב ללגונה חומה "בלתי עבירה" בצבע לבן בוהק ובגובה של 3 מטר (הנמוכים) ומפלצות ענקיות בעומק.
הרוח בזוית צפ מערבית מגעילה. הגאלס הולך מהמועדון למצוף של הקזינו.
אסא נכנס ראשון וחצה בגבורה את חומת הגלים. גל דרעי ואני יושבים באוטו, פותחים בקושי קצת חלון מסתכלים על אסא מדלג "ליפים" בגובה מטורף בעומק ואומרים "זה לא יכול להיות, הבנאדם תותח על..." (ואסא באמת תותח).
אז גם גל דרעי התחיל ללחוץ, אתם יודעים... הבנאדם עם חליפה 2 מ"מ וחם לו... ואני בלחץ חברתי (חברתי בלבד... חלש אופי, אתם יודעים) נכנסתי עם קייט 7מ"ר למה שנראה ים בלתי אפשרי מחוץ ללגונה של המועדון.
טמפרטורת האויר - 9 מעלות, אבל במים חמים ונעים.
סיבוב אחד בלגונה וניסיתי את מזלי לחצות את קיר הקצף וראה זה פלא - צ'אנלים מפנקים פה ושם מאפשרים את המעבר הזה במאמץ סביר של דילוג על שבירות קטנות של 200 ס"מ (בצ'אנל).
מעבר הגלים קשה, אבל אפשרי. היו כמה גלים ממש "נושכים ביציאה" מעל חלקם פשוט קפצתי. לא מצאתי פתרון יותר אינטיליגנטי לעבור את קיר הקצף.
בחוץ הרים, פשוט הרים. לייד המצוף של הקזינו מסתכלים לכיוון העומק והשבירות בכלל נמצאו 300 מטר צפ מערבית למצוף.
הבעיה היתה שהשבירות כאילו בכל מקום, אין כמעט מקום לנוח בלי שבירות ואין כמעט מרווח טעות לנפילה במהפכים.
הגלים מהירים כמו טיל. ברוח הזאת אין מצב להפיל אף לדרופים הגדולים, כי בזוית האון שור הזאת הקייט מייד נופל למים וזה יכול להסתיים רע רע מאד, אם אתה נזרק על חוטים בגל כזה עצמתי, זה הסוף שלך. זה לא רק הגובה האדיר של הגלים, זה האון שור הדפוק שעושה את הסשן הזה לכל כך מסוכן... הרבה יותר מסוכן מה-45 קשרים שאכלנו אתמול ביום שישי...
הגלים נפתחו עם פלאטות של 100 מטרים בין גל לגל. זה עשה את ההתארגנות יותר נוחה לפני שמגיעה מפלצת, אבל בכל שנייה העיניים מתרוצצות ומחפשות שבירה שעולה מימין ומשמאל. אין שם רגע לנוח.
פתאום נפתחים דרופים אדירים שטסים לכיוון הקזינו, אני זורק אותם בחידוד וממשיך מערבה לחפש גל שתואם את רמתי הנמוכה.
ואז הגיע גולש רוח אחד אמיץ - אילן אליהו - חוצה את הגלים כמו ארנבת. ריספקט אדיר. הבנאדם התחנך באוסטרליה
לרגע חשבתי להוציא מהכיס את המצלמה, אבל ירדתי מהרעיון מהר מאד. קודם כל אין בכלל אופציה לצלם תמונה שתעביר את מה שהיה שם. אולי עדיף בכלל שיום כזה יישאר רק בזיכרון... חוצמזה כל שנייה צריך לתת כבוד לים הזה. אסור לאבד ריכוז.
בסוף היום נכנסה פצצה של 30 קשרים צפ מע. שזה נתן אופציה להתחיל ולהפיל אף לתוף הדרופים הקטנים יותר (מקסימום 3 מטרים, לא יותר).
התיישבתי חזק על גל מסודר והתחלתי לרדת את הדרופ. משמאל התחילה לעלות פינה מטורפת. ואז זה התחיל הקול הפנימי הזה: "שבור שמאלה, אתה מפגר, שבור שמאלה, תברח, יש פאואר בקייט, יש גסאט, זה עכשיו או לעולם לא..." תפסתי אומץ ותקפתי בקייט לופ קיר עצבני שעלה ויצר צינור חצי מטר מעל הראש שלי... פול פאואר עד הליפ + אוף דה ליפ בשכיבה ובוםםםםםםם נעלמתי עם הדרופ בתוך הר של קצף אבל הקייט משך למעלה אז הבנתי פחות או יותר איפה הצד של הלמעלה ואיפה הים... יצאתי מזה על הרגליים... יששששש.
אין ספק, זה הגל הכי מטורף שלי עד היום. בשביל זה הכול היה שווה.
כמו שאני יוצא מהגל אני רואה מולי את אילן וצורח לו בטירוף: "ראית את זה ?"
אילן ראה את הקטע של הליפ. אילן, תגיד להם
גל אחר שירדתי בדרופ מטורף פשוט השיג אותי וטחן אותי בהתכבסות ענקית. יצאתי ממנה בטיסה על הגחון כשהקייט מושך לכיוון החוף והגלשן תופס ליידי את הגל במקצוענות רבה ובלעדיי (יש יתרונות לאון שור). בסוף גיליתי שנתלשה לי נעל. מוטי מצא אותה צפה בלגונה (תודה מוטי).
זה היה היום הכי מסוכן שגלשתי בו. כל מקדמי הבטיחות קרסו. היו שם צלמים. מעניין מה הם תפסו מכל הסיבוב הזה.
כשחזרתי הביתה, קפוא ויחף, הבית היה חם ובני המשפחה שיחקו במשחקי קופסא.
שאלתי את נגה (והתכוונתי לזה): "תגידי, יכול להיות שמשהו לא בסדר איתי?"
מה אתם חושבים שהיא ענתה?
ירון
נערך לאחרונה על ידי carmicarmi ב 19 פברואר 2012, 21:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
- גולן
- איזה_גולש_אתה: גולש חספקה
- יצירת קשר:
Re: אתמול, שבת, 18/2/2012 - בבת גלים גלשתי וגם פחדתי. זה הסי
ואההו מדהים.
עם סיפור וסגנון כזה מי צריך מצלמה ? ? ?
נשארו כמה שאלות פתוחות:
1. האם אילן אליהו באמת יכול לאשר את הדברים או שמדובר בחלום ליל חורף ?
2. אם התשובה לשאלה 1 היא כן . . . איזו סיבה באמת יש להיכנס לגלוש ביום כזה?
איפה הגבול של הגלישה בגלים? תקלה ביום כזה יכולה להיגרם באסון.
הופתעתי לשמוע וידוי של גולש מוכר מאוד (שהפך לאב לאחרונה - ולא אוסיף יותר פרטים )
שאמר לי כי הימים המטורפים עם הרי המים מחוץ ללגונה כבר קצת מפחידים אותו,
הוא חושב קצת אחרת ומוותר על חלקם
עם סיפור וסגנון כזה מי צריך מצלמה ? ? ?
נשארו כמה שאלות פתוחות:
1. האם אילן אליהו באמת יכול לאשר את הדברים או שמדובר בחלום ליל חורף ?
2. אם התשובה לשאלה 1 היא כן . . . איזו סיבה באמת יש להיכנס לגלוש ביום כזה?
איפה הגבול של הגלישה בגלים? תקלה ביום כזה יכולה להיגרם באסון.
הופתעתי לשמוע וידוי של גולש מוכר מאוד (שהפך לאב לאחרונה - ולא אוסיף יותר פרטים )
שאמר לי כי הימים המטורפים עם הרי המים מחוץ ללגונה כבר קצת מפחידים אותו,
הוא חושב קצת אחרת ומוותר על חלקם
- carbon fiber
Re: שבת, 18/2/2012...תגידי, יכול להיות שמשהו לא בסדר איתי?
התכוונת אליי גולן?
- גולן
- איזה_גולש_אתה: גולש חספקה
- יצירת קשר:
Re: אתמול, שבת, 18/2/2012 - בבת גלים גלשתי וגם פחדתי. זה הסי
גולן כתב: לא אוסיף יותר פרטים
כרמי ידידי
אני מאמין שה"הרד קור" של הגולשים נולדו עם שריטה או ליתר דיוק סדק עמוק.....
אני יכול להבין את כל מי שניכנס למים!!
אני לא יכול להבין את מי שנשאר והמשיך לגלוש!! לקחת לי את המילים מהפה: "זה היה היום הכי מסוכן שגלשתי בו. כל מקדמי הבטיחות קרסו"
לאחר שעברתי את השבירה חזרתי בגלס אחד החוצה- זה ממש לא שווה את הסיכון! תמיד יהיה מחר... עם גל יותר מסודר.. ושיהיה אפשר לסגור מפרש 4 .....
אני מאמין שה"הרד קור" של הגולשים נולדו עם שריטה או ליתר דיוק סדק עמוק.....
אני יכול להבין את כל מי שניכנס למים!!
אני לא יכול להבין את מי שנשאר והמשיך לגלוש!! לקחת לי את המילים מהפה: "זה היה היום הכי מסוכן שגלשתי בו. כל מקדמי הבטיחות קרסו"
לאחר שעברתי את השבירה חזרתי בגלס אחד החוצה- זה ממש לא שווה את הסיכון! תמיד יהיה מחר... עם גל יותר מסודר.. ושיהיה אפשר לסגור מפרש 4 .....
לא בוכים על גל שנשפך! להתראות במים!
קובי
קובי
- Bg Surfing
- יצירת קשר:
אתם כולכם תסלחו לי, אבל היה סתם ים מגניב, עם גלים מרוחים רוב הזמן והיה ממש קל לעבור את הגלים בגלל האון שור, אתה פשוט יורד מהרוח ועוקף את הרי הקצף המרוחים,,,לא יודע אבל אולי אחרי שגולשים באוקיינוס 4 שנים זה באמת
לא נראה מפחיד, כרמי נתן אחד יפה,,,אני מאשר (:
אבל הים היה כיף חיים, ושהרוח נכנסה היא היתה יציבה ואני עפתי עם ה 4.3 החדש שלי בהנאה מרובה
בסיכומו של דבר, גלשנו בימים הרבה יותר גבוהים ומסוכנים
היה צונן וקר זה בטוח
לא נראה מפחיד, כרמי נתן אחד יפה,,,אני מאשר (:
אבל הים היה כיף חיים, ושהרוח נכנסה היא היתה יציבה ואני עפתי עם ה 4.3 החדש שלי בהנאה מרובה
בסיכומו של דבר, גלשנו בימים הרבה יותר גבוהים ומסוכנים
היה צונן וקר זה בטוח
Bg Surfing
Bat Galim Gold Coast
Surfing Company
since 2009 dbie
www.bgsurfing.com
יבואני RRD בישראל
http://www.robertoriccidesigns.com/
info@bgsurfing.com
ilanbg2009@gmail.com
אילן אליהו 052-6272429
ארנון דגן חיפה 054-6822222
נתי כהן - 052-4556867
Bat Galim Gold Coast
Surfing Company
since 2009 dbie
www.bgsurfing.com
יבואני RRD בישראל
http://www.robertoriccidesigns.com/
info@bgsurfing.com
ilanbg2009@gmail.com
אילן אליהו 052-6272429
ארנון דגן חיפה 054-6822222
נתי כהן - 052-4556867
- alonkaplan
- יצירת קשר:
רון קרבון,
כדי שלא תיפול עליך האשמה, גולן התכוון כנראה אלי ואני מודה בציטוט...
אמרתי לו שאני כבר פחות משתגע על גלים ענקיים ומעדיף תנאים נוחים יותר בהם אני מרגיש בטוח גם לתת בראש וגם לחשוב על הילד הקטן באותו זמן מבלי שאני צריך לוותר על הביצוע.
אבל - כל זה לא קשור לתנאים שכרמי תאר ביום שבת. אני ראיתי את זה יותר דומה למה שאילן מתאר:
גלים גדולים ביותר, אבל רוח און-שור. בתנאים כאלה יחסית לא קשה לעבור את הגלים, אבל תאכלס - למה? אי אפשר ממש לרכב עליהם בדרך חזרה, אלא רק לרדת את הר המים ולהתפעל.
העדפתי לגלוש "בבריכה" שם היה אפשר היה להתפרע עם קפיצות, פריסטייל ושאר ניסיונות כושלים, בביטחון מלא ועם מפרש 4.5 מ"ר.
אגב, למרות הגלים הגדולים, הים היה מתאים לכל גולש ששולט בווטר-סטרט. לא צריך יותר מזה.
היו מעט גולשים שבאו ל"אפטר פארטי" של התחרות. מי שהגיע - נהנה ביותר!
כדי שלא תיפול עליך האשמה, גולן התכוון כנראה אלי ואני מודה בציטוט...
אמרתי לו שאני כבר פחות משתגע על גלים ענקיים ומעדיף תנאים נוחים יותר בהם אני מרגיש בטוח גם לתת בראש וגם לחשוב על הילד הקטן באותו זמן מבלי שאני צריך לוותר על הביצוע.
אבל - כל זה לא קשור לתנאים שכרמי תאר ביום שבת. אני ראיתי את זה יותר דומה למה שאילן מתאר:
גלים גדולים ביותר, אבל רוח און-שור. בתנאים כאלה יחסית לא קשה לעבור את הגלים, אבל תאכלס - למה? אי אפשר ממש לרכב עליהם בדרך חזרה, אלא רק לרדת את הר המים ולהתפעל.
העדפתי לגלוש "בבריכה" שם היה אפשר היה להתפרע עם קפיצות, פריסטייל ושאר ניסיונות כושלים, בביטחון מלא ועם מפרש 4.5 מ"ר.
אגב, למרות הגלים הגדולים, הים היה מתאים לכל גולש ששולט בווטר-סטרט. לא צריך יותר מזה.
היו מעט גולשים שבאו ל"אפטר פארטי" של התחרות. מי שהגיע - נהנה ביותר!
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
רוצה לאשר את דבריו של אלון ואילן.
בשבילי (גולש בינוני), היה ים נוח ונעים במיוחד.
נהניתי גם לראות עשרות פרונטים של אילן...
בשבילי (גולש בינוני), היה ים נוח ונעים במיוחד.
נהניתי גם לראות עשרות פרונטים של אילן...
- carmicarmi
- איזה_גולש_אתה: גולש קייט
לגולשי הרוח,
מה שאתם צריכים רק לזכור זה שעבור קייטרים, הים הכי מסוכן שיש זה גל גבוה ומהיר ורוח בינונית און שור.
הסיבה היא שקייט, בניגוד למפרש, עלול ליפול בגל מהיר ואנחנו מסתבכים בחוטים
מה שאתם צריכים רק לזכור זה שעבור קייטרים, הים הכי מסוכן שיש זה גל גבוה ומהיר ורוח בינונית און שור.
הסיבה היא שקייט, בניגוד למפרש, עלול ליפול בגל מהיר ואנחנו מסתבכים בחוטים
ירון, די לבכות
אני תמיד אמרתי שבת גלים זה לא מקום לגלישת קייט.
אני תמיד אמרתי שבת גלים זה לא מקום לגלישת קייט.