בטיחות בגלישה - המלצות השיטור הימי

פורום גלישת רוח, גלישת קייט ושייט - windsurf, kitesurf, sailing

מנהלים: batgalim, גולן

שלח תגובה
rossro

בטיחות בגלישה - המלצות השיטור הימי

שליחה על ידי rossro »

עכשיו שנגמרים המשחקים בכנרת ומתחילים לגלוש בים, צריך לזכור שכל הנסחפים בכנרת שהתחלצו בשלום, לא היו מצליחים לעשות את זה במזרחית. אז מעבר לברור מאליו (לגלוש עם ציוד תקין, לגלוש בתנאים שמתאימים לרמת הגולש, לא לגלוש לבד, להודיע למישהו בכניסה וביציאה וכו'), כדאי לשים לב שגלישה עם פלאפון היתה חוסכת את כל המחולצים והמתים בשנים האחרונות. אבל מכיוון שגם פלאפון יכול לאכזב, קיימתי היום שיחה עם בחור בשם יובל מהשיטור הימי, בכדי להבין מה הם ממליצים:

1. במקרה חירום עדיף להתקשר 100 ולא ישירות אליהם. זה עניין שקשור למערכת המחשוב שלהם + ההודעות ב 100 מוקלטות ועוד כמה דברים
2. גלישה עם פלאפון מאוד מומלצת:
א. יש כיסוי לסלולר בכל אזור מפרץ חיפה עד כ-4 מייל מהחוף
ב. יש להם אפשרות לאתר את המיקום של הסלולר, אבל זה עולה להם כסף. אי לכך, הם עושים זאת רק במקרה של סכנת חיים. כלומר, זה תלוי בהחלטה של המפקד התורן. להיות עקשנים בנושא יכול לעזור.
3. מומלץ להשתמש באמצעי פירוטכני

א. נצנץ (פנס קטן שמהבהב ונראה למרחוק) – לא מומלץ
i. סביר להניח שיופעל בגובה המים ולכן יהיה קשה לראות אותו
ii. ישנם הרבה נצנצים במים המשמשים לסימון רשתות
iii. צריך לדאוג שהסוללות יעבדו ברגע האמת

ב. סטיקלייט – לא מומלץ
i. סביר להניח שיופעל בגובה המים ולכן יהיה קשה לראות אותו

ג. נור עשן – 165 ₪. די מומלץ. 165 ₪ ב- http://www.seaspeed.co.il/index.php?opt ... &task=view" onclick="window.open(this.href);return false;
i. בגודל של מרקר
ii. נראה גם ביום וגם ובלילה
iii. בוער כ 40 שניות – אי לכך יש להשתמש רק כאשר אתה יודע שמחפשים אחריך והמחפשים די קרובים (פחות ממייל)
iv. נגעת נסעת – לא ראו אותך => נדפקת חזק

ד. עפרון זיקוקים – הכי מומלץ. 690 ₪ ב http://www.seatrade.co.il/showSinglePro ... p?p_id=110" onclick="window.open(this.href);return false;
i. מציין מיקום לא רע
ii. מאיר רק למספר שניות
iii. להשתמש רק בזיקוקים אדומים המיועדיים לשימוש בים. אלה שהרמתם במילואים לא יעבדו אחרי שירטבו...
iv. נראה רק בלילה
v. אפשר לגלוש עם מספר זיקוקים
vi. צריך לשים לב שיודעים איך לתפעל. אפשר לאבד יד עם תפעול לא נכון

מצאתי באינטרנט רק חנות אחת בארץ שמוכרת עפרון זיקוקים והמחיר די יקר (690 ש"ח לעפרון עם 8 זיקוקים). באיביי ראיתי ב 22$ עפרון + 3 זיקוקים במארז מאוד קומפקטי. מישהו יודע איפה אפשר להשיג משהו כזה בארץ במחיר סביר?
סמל אישי של משתמש
roniza
יצירת קשר:

Re: בטיחות בגלישה - המלצות השיטור הימי

שליחה על ידי roniza »

תן בבקשה לינק למה שמצאת ב-eBay
עד כמה שידוע לי עיפרון זיקוקים אינו חוקי ליבוא בישראל ויש כאלה רק בצבא.
ההמלצה שלי - קסדה בצבע צהוב
rossro

שליחה על ידי rossro »

זה היה באמזון http://www.amazon.com/gp/product/B002IV ... e=&seller=" onclick="window.open(this.href);return false;

קסדה צהובה לא נשמע לי כמו משהו שיעזור. מקסימום יתן לוק של פיקוד העורף :)
סמל אישי של משתמש
Levich

שליחה על ידי Levich »

קצת מוזר לי שהנושא של מיקום עולה הרבה אבל אף אחד לא העלה את הרעיון של GPS. אני גולש עם פלאפון ועם שעון GPS שיכול לתת נ"צ נוכחי. שניהם, לדעתי, יכולים להיות מאד שימושיים במקרה חירום. אגב, ניתן לדבר בפלאפון בלי להוציא אותו מ-AquaPac.
בשגרה השעון הזה נחמד למדידת מהירות ולשמירת מסלול גלישה (שניתן להעלה ל-Google Earth). עולה פחות מעפרון זיקוק: 145$ ב-eBay.
סמל אישי של משתמש
rajdoot

שליחה על ידי rajdoot »

קיימות משוואות רדיו sar מסוג GEPIRB שעובדות גם בתחום התג"מ VHF CH/70 שמשדרות אתרעת מצוקה משתמשים בזה לאנשים שמסתובבים או עובדים על סיפונים
הבעיה שזה משדר ברגע שזה בא במגע אם מים:-)
ילכול להיות שניתן להשיג כאלה שעובדות רק כאשר מפעילים אותן את זה אני אבדוק בהמשך
המכשיר באזור חיפה למשל יכסה למרחק של מינימום 10-15 מייל
בהצלחה
שלח תגובה