פשששששששששששששששש איזה מקום מקסים
הגענו לכאן פרסוניסי רודוס , צפי לרוח של 15 קשר , קיבלנו מעל 20 .
\אחלה אווירה מליון גולשים אחלה ציוד פשוט חו"ל, גולשים כמעט כל היום, הפסקה ללחמניה ויוגורט קצת קשקושים עם הפולנים , מחליפים
לגלשן בצבע אחר וחזרה למים, מתאמנים על כל מה שרצינו כל השנה ,
ג ד ו ל
קפלן יש לך מלא דשים מכל מיני ישבנים מדהימים שאנחנו נבוכים מידי לפתוח איתם בשיחה , אה וגם מ קריס - אחלה בן אדם
בקיצור מומלץ
היום כבר יום רביעי הרוח
לא משהו משהו מתרגלים תרגלילים ברוח קלה ובצהרים מפרשים 7.3 NATURAL לא להיט אבל זה מה יש.
מלא חברה נחמדים פה להיט
עוד יומים בארץ
היום כבר יום שישי ( האינטרנט פה לא משהו ) היתה אמורה להיות רוח מדהימה - היה עד 5.7 על 98 ליטר
פרסוניסי סיכום + תמונות
פרסוניסי סיכום + תמונות
נערך לאחרונה על ידי zorkin ב 24 אוגוסט 2011, 13:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני אתה והוא , וגי'נגי קנגרו
- alonkaplan
- יצירת קשר:
Re: פרסוניסי דופקת והעולם שותק
זורקין, אני שמח על הדיווח שלך.
המקום באמת מדהים. פשוט גלישה מקצועית כל היום בתנאים שאין בישראל.
כמובן שאני יותר שמח על אותם ישבנים... מקווה שהם יהיו שם גם כשאני אבוא לסגור את העונה - 15-18.9.
מה אתה אומר על תחזית הרוח שנתתי לך שבוע מראש? נראה לי שדי פגעתי.
שוב, מאד שמח שאתם נהנים מהמקום, הציוד והאווירה.
המקום באמת מדהים. פשוט גלישה מקצועית כל היום בתנאים שאין בישראל.
כמובן שאני יותר שמח על אותם ישבנים... מקווה שהם יהיו שם גם כשאני אבוא לסגור את העונה - 15-18.9.
מה אתה אומר על תחזית הרוח שנתתי לך שבוע מראש? נראה לי שדי פגעתי.
שוב, מאד שמח שאתם נהנים מהמקום, הציוד והאווירה.
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: פרסוניסי דופקת והעולם שותק
היה מעולה !!!!
קפלן -
אני עדין מארגן את התמונות ואתן דיווח מלא על מה שקורה שם - יש מסקנות.
התחזית שלך היתה נכנה ליום שנתת אותה ולא לימים שהיתכוונת !
התחזיות של הגורו לא שוות כלום שם !!!!!
ביומיים הראשונים אמרו יהיה חלש והיה בין 18 -20 , ביום ה אמרו כלום כלום , והיה מצויין.
הרוח עלתה לקראת צהריים, ירדה בשתיים וחזרה בטירוף בסביבות ארבע. מוזר.
ובכלל הם מודדים שם רוח ב " בופור " מה זה החרטא הזה ? זה זרם עם רוח וכל מיני.
קפלן -
אני עדין מארגן את התמונות ואתן דיווח מלא על מה שקורה שם - יש מסקנות.
התחזית שלך היתה נכנה ליום שנתת אותה ולא לימים שהיתכוונת !
התחזיות של הגורו לא שוות כלום שם !!!!!
ביומיים הראשונים אמרו יהיה חלש והיה בין 18 -20 , ביום ה אמרו כלום כלום , והיה מצויין.
הרוח עלתה לקראת צהריים, ירדה בשתיים וחזרה בטירוף בסביבות ארבע. מוזר.
ובכלל הם מודדים שם רוח ב " בופור " מה זה החרטא הזה ? זה זרם עם רוח וכל מיני.
פרסוניסי סיכום + תמונות
הינו שם שבוע , טסנו בשיא העונה 14-21 לאוגוסט,
ההגעה היתה קלה טיסה לרודוס , +אוטובוס של 2.5 שעות יוצא ב 9 בבוקר מרודוס , או בסביבות 14 ( מרחק של 80 קילומטר -9.5 יורו , או מונית 110 יורו ) מרודוס עד לפראסוניסי – הנקודה הדרומית ביותר באי.
פראסוניסי היא מין מספר מבנים שנמצאים במקום בו נגמר הכביש ומגיע הים. יש מספר מלונות בסיסים בצידי הכביש , וכול אחד מקושר למועדון גלישה אחר!!
יש שני סופרים עם כל מה שצריך מלבד קפה חם בשש בבוקר, מחירים מקובלים + עמלה.
אין פעילות לילית מלבד עשרות צעירים ששותים בירות זולות לרגלי סופר המרקט " קיקי".
ואם היה היינו יודעים !?
כל אורחי המקום הם גולשים או מדריכי גלישה או כוסיות מדהימות שמחפשות להם חבר גולש.
קצת משפחות , קרוואנים, ואוהלים של צעירים ועובדי המקום.
אחרי שבוע שלם במקום ושיחות עם מספר לא מבוטל של גולשים ועובדים, גלינו מספר עובדות:
במקום יש 3 מועדוני גלישה :
1) פראסוניסי קלאב ,
הוקם ע"י קריס הפולני לפני 19 שנה , בשנים הראשונות רק אכסן ציוד לקבוצות גולשים שהביא מפולין למסע גלישה במקום מסתורי וחדש שאף אחד לא שמע עליו קודם – זו הייתה סנסציה מדהימה בזמנו והלך מצוין. אחרי מספר שנים ( שהתרומם עוד מועדון) נתקבלה הבנה שצריך להרים מועדון אמיתי עם ציוד מעודכן בכדי לגרוף תיירים ותלמידים , ומאז העסק רץ יפה.
כל אנשי הצוות פולנים נחמדים ואדיבים שמרכיבים לך את הציוד ומחליפים לך מה שתרצה, בחיוך וביקיני, תשאל מה שתרצה – תקבל תשובה והסבר גם טכניקות הכול – ממש אווירה מהנה!!
בד"כ כלל עובד עם מלון OASIS הצמוד לו , ומחובר למועדון פראסוניסי קלאב שבעיירה קטביה.
גלשנים :
המקום משכיר גלשני FANATIC ן STARBOARD הכול מתחלף כל שנה. הציוד במצב טוב למרות שלא הייתי קונה אותו בסוף העונה – הגלשנים עם מגנים מכל הצדדים, הגרסאות הכבדות, משום מה הגלשנים מרגישים קצת כבדים. גלשנים קטנים (75-95 ליטר ) יש 2-4 מכל דגם , גדולים יש יותר ,
מפרשים :
מפרשי נורט , יש ICE, NATURAL , CURVE REM . מצב טוב , רוב ICE על סקיני, לצערי לא היו DUKE ועל ה CURVE הייתי מוותר הוא רק עושה רעש. כולם אותו הצבע , מנורים בסיסים של נורט, חבקים רובם 26" קצת 28 ו30 , אם אתם צריכים 24 יש שני זוגות, תמצאו אותם ואל תרפו!
לדעתי המועדון הכי טוב באי !!! יותר נכון אני מפציר בכם – אם הגעתם לפראסוניסי אל תבחרו מועדון אחר!!!
2) פרו קלאב
מועדון אוסטרי, הוקם ארבע שנים אחרי פראסוניסי קלאב, כמתחרה שרכב על ההצלחה, התחיל ישר כמועדון השכרה יוקרתי שהביא עימו המון קליינטים גרמנים אוסטרים ומהז'אנר הזה.
האווירה במועדון כמו בסיס צבאי – משרד ,ציוד, מקבל כרטיס – הולך לציוד נותן כרטיס , מקבל ציוד, לוקח אותו 120 מטר למים, גומר , חוזר את כל הדרך ( תאר לך ציוד לרוח חלשה – מפרש 8.2 ) , מניח את הציוד בדיוק בנקודה המיועדת לכך, עובר בדיקה שהציוד בסדר, הולך למשרד מבקש בנימוס מבחור השרירי והקשוח , גלשן אחר. וחוזר חלילה, - לא מבינים בדיחות !!
היה לנו אירוע שמצאנו גולש רוסי מהמחנה של האוסטרים,עם מנור שבור בעומק – הבאנו סירת חילוץ מהמחנה שלנו ( בחינם) , לאחר מעשה גלינו שהאוסטרים חייבו אותו 500 יורו על מפרש ומנור שבורים !!!!
עובד עם מלון המגדלור 1,2,3 , לא תוכל לקבל חדר במלונות הללו אם אתה לא גולש עם האוסטרים!!
גלשנים
JP 120 ליטר ומטה ברמה גבוה – כל הפרו אדישן, הסלאלומים, פריי סטייל, הכל יפה שמור ומלוקק.
120 ומעלה כמעט הכל אקסייט – לא נראה להיט גדול.
מפרשים
הכל נייל פריד חדש מכל הגוונים קומבט, הייליקאט, אלפה, נראים טוב מאוד , מסתבר שהלכו להם כ 100 מפרשים מתחילת העונה !!!! לא ברור למה , אומרים פאק בציוד. הם מאוד מבואסים וכועסים על העיניין הזה.
3) WIND 4 FUN
הכי חדשים ( עדין כ 10 שנים ) גלשני רוברט רא'צי - RRD , הגלשנים הכי יפים בחוף!! מפרשי NASH , אין הרבה ציוד ומבחר , ממוקמים הכי למעלה ברוח , מה שמקטין לך את מרחב הגלישה .
גם פולנים נחמדים ואדיבים.
עובדים עם מלון אושן פאלאס בפראסוניסי.
אנחנו כמובן גלשנו עם פראסוניסי סנטר, היה מעולה, ישנו ב OASIS ומאוד נהננו עד שגלינו אב ובנו פולנים שגילו לנו שהם שילמו 30 יורו פחות ( יחסית ) ללילה ממה שאנחנו שלמנו.
די משעמם לגור בפראסוניסי, הינו מורידים ויסקי כל ערב, ונרדמים מול ה DISCOVRY CHANEL
אי אפשר להשכיר שם רכב טוסטוס או אופניים,
בלילה האחרון עברנו לכפר קטביה ולנו ב prasonisi club יותר זול, כולל רק ארוחת בוקר, ואפשר לאכול בכפר באחת מ 5 המסעדות, יש יותר חיים שם , יותר תיירים , אך אתה לא יכול לקום ב 9 בבוקר לאכול לאט ןלצאת ב 12 לים, ההסעה לחוף היא ב 10 וזהו!
התמונות
https://picasaweb.google.com/1159967872 ... 6IKIgMOzbQ
ההגעה היתה קלה טיסה לרודוס , +אוטובוס של 2.5 שעות יוצא ב 9 בבוקר מרודוס , או בסביבות 14 ( מרחק של 80 קילומטר -9.5 יורו , או מונית 110 יורו ) מרודוס עד לפראסוניסי – הנקודה הדרומית ביותר באי.
פראסוניסי היא מין מספר מבנים שנמצאים במקום בו נגמר הכביש ומגיע הים. יש מספר מלונות בסיסים בצידי הכביש , וכול אחד מקושר למועדון גלישה אחר!!
יש שני סופרים עם כל מה שצריך מלבד קפה חם בשש בבוקר, מחירים מקובלים + עמלה.
אין פעילות לילית מלבד עשרות צעירים ששותים בירות זולות לרגלי סופר המרקט " קיקי".
ואם היה היינו יודעים !?
כל אורחי המקום הם גולשים או מדריכי גלישה או כוסיות מדהימות שמחפשות להם חבר גולש.
קצת משפחות , קרוואנים, ואוהלים של צעירים ועובדי המקום.
אחרי שבוע שלם במקום ושיחות עם מספר לא מבוטל של גולשים ועובדים, גלינו מספר עובדות:
במקום יש 3 מועדוני גלישה :
1) פראסוניסי קלאב ,
הוקם ע"י קריס הפולני לפני 19 שנה , בשנים הראשונות רק אכסן ציוד לקבוצות גולשים שהביא מפולין למסע גלישה במקום מסתורי וחדש שאף אחד לא שמע עליו קודם – זו הייתה סנסציה מדהימה בזמנו והלך מצוין. אחרי מספר שנים ( שהתרומם עוד מועדון) נתקבלה הבנה שצריך להרים מועדון אמיתי עם ציוד מעודכן בכדי לגרוף תיירים ותלמידים , ומאז העסק רץ יפה.
כל אנשי הצוות פולנים נחמדים ואדיבים שמרכיבים לך את הציוד ומחליפים לך מה שתרצה, בחיוך וביקיני, תשאל מה שתרצה – תקבל תשובה והסבר גם טכניקות הכול – ממש אווירה מהנה!!
בד"כ כלל עובד עם מלון OASIS הצמוד לו , ומחובר למועדון פראסוניסי קלאב שבעיירה קטביה.
גלשנים :
המקום משכיר גלשני FANATIC ן STARBOARD הכול מתחלף כל שנה. הציוד במצב טוב למרות שלא הייתי קונה אותו בסוף העונה – הגלשנים עם מגנים מכל הצדדים, הגרסאות הכבדות, משום מה הגלשנים מרגישים קצת כבדים. גלשנים קטנים (75-95 ליטר ) יש 2-4 מכל דגם , גדולים יש יותר ,
מפרשים :
מפרשי נורט , יש ICE, NATURAL , CURVE REM . מצב טוב , רוב ICE על סקיני, לצערי לא היו DUKE ועל ה CURVE הייתי מוותר הוא רק עושה רעש. כולם אותו הצבע , מנורים בסיסים של נורט, חבקים רובם 26" קצת 28 ו30 , אם אתם צריכים 24 יש שני זוגות, תמצאו אותם ואל תרפו!
לדעתי המועדון הכי טוב באי !!! יותר נכון אני מפציר בכם – אם הגעתם לפראסוניסי אל תבחרו מועדון אחר!!!
2) פרו קלאב
מועדון אוסטרי, הוקם ארבע שנים אחרי פראסוניסי קלאב, כמתחרה שרכב על ההצלחה, התחיל ישר כמועדון השכרה יוקרתי שהביא עימו המון קליינטים גרמנים אוסטרים ומהז'אנר הזה.
האווירה במועדון כמו בסיס צבאי – משרד ,ציוד, מקבל כרטיס – הולך לציוד נותן כרטיס , מקבל ציוד, לוקח אותו 120 מטר למים, גומר , חוזר את כל הדרך ( תאר לך ציוד לרוח חלשה – מפרש 8.2 ) , מניח את הציוד בדיוק בנקודה המיועדת לכך, עובר בדיקה שהציוד בסדר, הולך למשרד מבקש בנימוס מבחור השרירי והקשוח , גלשן אחר. וחוזר חלילה, - לא מבינים בדיחות !!
היה לנו אירוע שמצאנו גולש רוסי מהמחנה של האוסטרים,עם מנור שבור בעומק – הבאנו סירת חילוץ מהמחנה שלנו ( בחינם) , לאחר מעשה גלינו שהאוסטרים חייבו אותו 500 יורו על מפרש ומנור שבורים !!!!
עובד עם מלון המגדלור 1,2,3 , לא תוכל לקבל חדר במלונות הללו אם אתה לא גולש עם האוסטרים!!
גלשנים
JP 120 ליטר ומטה ברמה גבוה – כל הפרו אדישן, הסלאלומים, פריי סטייל, הכל יפה שמור ומלוקק.
120 ומעלה כמעט הכל אקסייט – לא נראה להיט גדול.
מפרשים
הכל נייל פריד חדש מכל הגוונים קומבט, הייליקאט, אלפה, נראים טוב מאוד , מסתבר שהלכו להם כ 100 מפרשים מתחילת העונה !!!! לא ברור למה , אומרים פאק בציוד. הם מאוד מבואסים וכועסים על העיניין הזה.
3) WIND 4 FUN
הכי חדשים ( עדין כ 10 שנים ) גלשני רוברט רא'צי - RRD , הגלשנים הכי יפים בחוף!! מפרשי NASH , אין הרבה ציוד ומבחר , ממוקמים הכי למעלה ברוח , מה שמקטין לך את מרחב הגלישה .
גם פולנים נחמדים ואדיבים.
עובדים עם מלון אושן פאלאס בפראסוניסי.
אנחנו כמובן גלשנו עם פראסוניסי סנטר, היה מעולה, ישנו ב OASIS ומאוד נהננו עד שגלינו אב ובנו פולנים שגילו לנו שהם שילמו 30 יורו פחות ( יחסית ) ללילה ממה שאנחנו שלמנו.
די משעמם לגור בפראסוניסי, הינו מורידים ויסקי כל ערב, ונרדמים מול ה DISCOVRY CHANEL
אי אפשר להשכיר שם רכב טוסטוס או אופניים,
בלילה האחרון עברנו לכפר קטביה ולנו ב prasonisi club יותר זול, כולל רק ארוחת בוקר, ואפשר לאכול בכפר באחת מ 5 המסעדות, יש יותר חיים שם , יותר תיירים , אך אתה לא יכול לקום ב 9 בבוקר לאכול לאט ןלצאת ב 12 לים, ההסעה לחוף היא ב 10 וזהו!
התמונות
https://picasaweb.google.com/1159967872 ... 6IKIgMOzbQ
- קבצים מצורפים
-
- DSCN1877.JPG (62.77 KiB) נצפה 561 פעמים