סיכום ביקור וגלישה בסרדיניה

פורום גלישת רוח, גלישת קייט ושייט - windsurf, kitesurf, sailing

מנהלים: batgalim, גולן

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Moran T

סיכום ביקור וגלישה בסרדיניה

שליחה על ידי Moran T »

בשבוע שעבר קפצנו לביקור באי סרדיניה, חשבנו שזה יכול להיות מקום נחמד לשילוב בין טיול וגלישה אחרי שקראתי עליו ב-World Windsurf and Kitesurf Guide.
קצת על המקום:
תמונה
סרדיניה הוא האי השני בגודלו בים התיכון ושטחו 23,821 קמ"ר. אורכו 270 ק"מ ורוחבו 145 ק"מ, סרדיניה היא אי הררי. לאורך החוף ישנם מעט מפרצים המשמשים לעגינה ולנופש. רוב החופים מסולעים ואינם נוחים כחופי רחצה אך יוצרים תנאי גלישה משובחים.
בעונת התיירות (יולי - ראוגוסט) האי מוצף באירופאים ונופשים אחרים. בשאר השנה, בסתיו, בחורף ובאביב האי מתרוקן מתיירים כמעט לחלוטין ונשארים בו בעיקר גולשים, רוכבי אופניים, מטפסי הרים ומקומיים.
העונות המומלצות לגולשים הם הסתיו והאביב, בחופי האי נושבות רוחות צפון מערביות שמביאות איתן גלים וגורמות לתנאי גלישה איכותיים בחוף הצפוני או רוחות דר' מע' ודר' מז' שהופכות את החלק הדרומי של האי לאטרקטיבי מבחינת גלישת רוח וגלים.
טמפרטורת המים היתה באזור ה-23 מעלות והחבר'ה גלשו עם חליפות ארוכות ושרוולי ידיים קצרים.
מרכז הגלישה בחוף הצפוני הוא ללא ספק Porto Pollo בו מצאנו המון גולשים אירופאיים ושלושה מועדני גלישה מכובדים שמאפשרים השכרת ציוד איכותי. במקום תנאי רוח מושלמים למתלמדים ו-freestyle. כל מקום אחר בחוף הצפוני בו חיפשתי ציוד להשכרה היה סגור / ללא ציוד מתאים.
בטיול התמקדנו בחוף הצפוני בעיקר בגלל התחזית. אסקור שני Spot-ים בהם גלשתי:

La Pechina - מסומן באות B על המפה
מפרץ סלעי שנושבת בו רוח NW בכיוון Side-on shore הגלים נשברים על לשון אימתנית של סלעים.
את המפרש מרכיבים בחנייה שצופה על הספוט והמפרץ, הירידה למטה כרוכה בשביל צר עם שיחים משני צידיו וירידה של 4 דקות אל מפרץ חולי. היציאה אל הים מצריכה שחייה של 25 מטר כדי לצאת מההסתרה. יש נתיב די נוח במורד הרוח בו אפשר לצאת החוצה מבלי לחטוף גל על הפרצוף. ביום בו גלשתי נשבה רוח שהתאימה למפרשים בטווח ה- 5.3 - 5.7. גל בגובה חצי תורן עד לוגו עולה בלשון ומאפשר לבצע שלוש - ארבע פניות על קירות מושלמים אם כי השבירה מאוד קרובה לסלעים ככה שטעות קטנה יכולה לעלות בציוד מרוסק. המקומיים טוענים שזו הנקודה הטובה ביותר על האי ל-wave-riding.
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה

La Ciaccia - מסומן באות A על המפה
רוח בכיוון Side-on shore, חוף חולי הרבה יותר ידידותי לגולש הממוצע עם ריף תת מימי שיוצר שבירה יפה של הגל לשני הכיוונים ויציאה נוחה החוצה במורד הרוח.
מתחם חנייה גדול עם דשא מאפשרים גישה נוחה והרכבת ציוד במרחק הליכה סביר מהחוף. ביום בו גלשתי טווח המפרשים נע בין 5.0 - 5.5 גובה הגל הגיע ללוגו ואפשר לבצע שתיים - שלוש פניות.
תמונה
לסיכום: קיבלנו שני ימי גלישה איכותיים מתוך שישה על האי (בפועל אפשר היה לגלוש יומיים נוספים בתנאי flat water). את שאר הימים ניצלנו לטיולים בעיירות השונות ובחופים המדהימים שיש לאי להציע. מחירי הטיסות לא גבוהים והמחיה בעונת הסתיו לא יקרה במיוחד.
ניפגש במים, מורן
נערך לאחרונה על ידי Moran T ב 26 אוקטובר 2010, 23:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
yotam

Re: סיכום ביקור וגלישה בסרדיניה

שליחה על ידי yotam »

הי מורן,
כתבה יפה ולוקיישן נחמד מאוד.
ראה הודעה בפרטי
סמל אישי של משתמש
Amit

שליחה על ידי Amit »

looks like a cool place
thx tapiro
urotman

שליחה על ידי urotman »

אתה בין הבודדים שמצליח לשלב...
כול הכבוד על היוזמה ועל התיאור המפורט :D
סמל אישי של משתמש
kiteclub
איזה_גולש_אתה: גולש קייט
יצירת קשר:

שליחה על ידי kiteclub »

הייתי שם מספר חודשים,
מקום נהדר, נופים וטבע נהדרים , ותנאי גלישה טובים..
www.surfclub.co.il
בית-ספר ומועדון גלישה בחיפה 04-8550183
סמל אישי של משתמש
adizomer

שליחה על ידי adizomer »

:cc1: בוא'נא אתה בנאדם רציני!!!
סמל אישי של משתמש
alonkaplan
יצירת קשר:

שליחה על ידי alonkaplan »

סיכום יפה וממצה. וגם עושה חשק ופותח עוד אופציה (בעיקר בחודשים המדוברים - ספטמבר-אוקטובר).
מורן - אם לא אכפת לך אני אוסיף את הסקירה שלך לאתר שלי לדף חופשות הגלישה ב"סקירה על יעדים לחופשות גלישה" - http://www.yamia.co.il/128415/windsurfi ... -vacations
אני חשבתי שאתרי הגלישה הטובים בסרדיניה הם בדרום האי. מקום שבו הגלים שנוצרים מרוחות ה"מיסטראל" בדרום צרפת מקיפים את האי והופכים לגלים ארוכים שנשברים יפה. האם טעיתי? או שיש שם משהו כזה?
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
סמל אישי של משתמש
Moran T

שליחה על ידי Moran T »

אלון - אין בעיה שתפרסם את הסקירה באתר שלך כך שעוד אנשים יחשפו למקומות בהם ניתן לשלב גלישה וחופש.
אכן אתרי הגלישה שסוקרו במדריך שקניתי התרכזו בחלק הדרומי של האי וזה גם היה התכנון המקורי שלי, להקיף את החלק הדרומי של האי, אבל כשדיברתי עם גולשים שפגשנו שם יחד עם התחזית שנתן ה-Guru הבנתי שאם אני רוצה לגלוש אני חייב לשנות כיוון ולעלות צפונה. כשהגעתי לחוף הצפוני החבר'ה אמרו שבאמת האי מקבל רוחות וגלים מכל כיוון אפשרי ומשטר הרוחות יכול להשתנות כל שבוע (שלא כמו רוחות הסחר ב-Maui).
לדעתי זה היתרון באי סרדיניה, יש סיכוי טוב לקבל תנאי גלישה גם בחופשה יחסית קצרה רק אם באמת עוקבים טוב אחרי התחזית ומתייעצים עם הגולשים המקומיים.
carlos

שליחה על ידי carlos »

שלום מורן
אנו מעוננים להגיע לסרדיניה
קראתי את חוויה שלך בסרדניה ואם יש לך אתר בו ניתן להגיע: הכוונה לינה וארוחת בוקר וכמובן מועדון גלישה
בברכה
קרלוס
סמל אישי של משתמש
Moran T

שליחה על ידי Moran T »

מועדון הגלישה היחיד שמצאתי פתוח עם ציוד להשכרה היה ב-Porto Pollo (בחוף הצפוני), בחוף הדרומי לא חיפשתי.
תמונה
תמונה
אתר האינטרנט של המועדון: http://www.portopollo.it/index_eng.asp
במקום הזה תמצא רוח טובה, חוף חולי ומים שטוחים, אם תרצה גלים תצטרך להעמיס ציוד וליסוע לחופים אחרים במרחק חצי שעה נסיעה.
מקווה שעזרתי
תהנו
סמל אישי של משתמש
Arnon Dagan
יצירת קשר:

שליחה על ידי Arnon Dagan »

קודם כל סרדיניה מקום מעולה
יש שם המון ספוטים אולי עוד עשר מקומות מעבר למה שמורן ציין וכיווני רוחות שמתאימים להם ולכן צריך להכיר כדי להיות בזמן הנכון במקום הנכון.
פורטו פולו - המקום שראיתם בו מועדון הוא מקום יפיפה עם רוחות פצצה אבל זה לא מקום עם גלים.
נערכו שם תחרויות פריסטייל בעבר ואני אישית גלשתי שם הרבה סלאלום.
לספוטים האחרים אין מועדונים כי הרוח לא קבועה והגולשים מתבססים על מערכות שמגיעות כמו אצלינו רק ששם התדירות יותר גבוהה אבל צריך להיות נייד ובקיא לדעת לאיפוא להגיע בשביל לתפוס את התנאים הטובים.
הבעיה היא שהאי הוא גדול וצריך לדעת לאיפוא נוסעים כי יש ספוטים במרחקים של 4 שעות אחד מהשני.
אני מגיע לשם 3 פעמים בשנה לתקופות ארוכות לעבוד על מפרשי גאסטרה ואהיה שם שוב באביב הקרוב.
arnondagan.com
"הוא מכיר את זה הוא אוהב את זה הוא כמו דג במים" (מולי גרובר האגדי)
שלח תגובה