עצות לרכישת גלשן רוח

פורום גלישת רוח, גלישת קייט ושייט - windsurf, kitesurf, sailing

מנהלים: batgalim, גולן

שלח תגובה
magamik

עצות לרכישת גלשן רוח

שליחה על ידי magamik »

שמי קובי ואני מבקש מספר עצות בנוגע לרכישת גלשן רוח

אני גולש ותיק אם כי לא מקצועי. שוקל 78-80 ק"ג, וגולש בים התיכון, בכנרת בקיץ ובאילת כשיוצא.
לאחרונה התחלתי לעשות WATER START , ולפעמים אני מצליח עם מהפכים. ככלל, אני עושה סיבוב מקדימה ואין לי בעייה, גם בכנרת בקיץ...
אני גולש על מיסטרל סכרימר 117 ליטר, 269 ס"מ אורך, 65 ס"מ רוחב, ומסתדר אתו מצויין, אבל מעוניין להשתפר. אני מעוניין לגלוש גם ברוחות חלשות יחסית – 13-14 קשר אם יתאפשר לי להיכנס ל PLANING עם מפרש גדול.
הבנתי מהחנויות השונות שבשנים האחרונות יש עיצוב קצר יותר של גלשנים, ושהוא משפר את חוויית הגלישה באופן דרמטי. האם עד כדי כך?
ניסיתי לאחרונה (אם כי ברוח לא חזקה) סטרבורד S-TYPE אצל מתי בקיסריה, ולא כל כך הסתדרתי אתו בכניסה לרצועות וכו'.
מוכרים בחנויות מציעים כל מיני דברים, וקשה לי לקבל החלטה. הסבירו לי שאני צריך גלשן FREE-RIDE ולא גלשן RACE – אינני מבין ההבדלים ביניהם ואם זה נכון.

ההשאלות שלי:
1. לפי האפיונים שלי וההעדפות שלי – איזה סוג גלשן מתאים לי, אורך, נפח, סוג (FREE-RIDE או RACE).
2. איזה תוצרים יש בשוק לגלשנים שמתאימים לי.
3. מכיוון שחדש יקר מאוד – אילו דגמים יכולים משומשים יכולים לבוא בחשבון.
4. טווחי מחירים של משומשים שיכולים לבוא בחשבון.

אודה על תשובות לשאלותי.

שנה טובה ונפגש בים,

קובי
סמל אישי של משתמש
adizomer

Re: עצות לרכישת גלשן רוח

שליחה על ידי adizomer »

קובי,
1. לך על גלשן freeride זה עדיף לך כרגע. כשתתקדם תוכל לעבור ל race.
2. כן, הגלשנים של היום יותר קצרים מבעבר והרבה יותר טובים. הגלשן שאתה גולש עליו מאד מיושן, ועל החדשים אתה מאד תהנה.
3. חפש גלשן משומש בטווח של 2-3 שנים אחורה. זו הקנייה הכי משתלמת.
4. יש כאן פורום משומשים מעולה. תבדוק אותו.
בהצלחה!
סמל אישי של משתמש
itaywitzer

שליחה על ידי itaywitzer »

קובי,

גם אני גולש מספר שנים, שוקל בערך כמוך, וגולש במקומות שציינת.
למעט הגלשן האחרון שלי, לא הוצאתי הרבה כסף על אלו שהיו לפניו.
חבל, כי קצב ההתקדמות שלי היה איטי עם הגלשנים הישנים...

בשנה האחרונה אני גולש עם גלשן חדש שקניתי וקצב ההתקדמות מהיר יותר משמעותית!

אני לא ממליץ לך לרכוש גלשן חדש לגמרי, אבל לדעתי תוכל בקלות להשיג גלשן מעולה מהשנה שנתיים האחרונות בפחות מ3000 שקלים.
כשתתרגל לגלשן החדש, תצטער שלא עשית זאת קודם.

* מחזק את דבריו של עדי, יש פה הרבה מציאות בפורום. בחנות - תשלם 30% יותר על משומש
סמל אישי של משתמש
alonkaplan
יצירת קשר:

שליחה על ידי alonkaplan »

קובי שלום,
ההבדלים בין שני סוגי הגלשנים:
גלשן רייס מיועד לגלישה מהירה. הוא מתאים לגולשים המחפשים את חווית המהירות וכבר שולטים בטכניקה החשובה של הגלישה - ווטר-סטרט, פלנינג, גלישה ברצועות ומהפכים. הייתי אומר שאלו גלשנים שלא מתאימים ללימוד ולהשתפרות בטכניקות הבסיסיות.
מיקום הרצועות בגלשנים אלו הוא ממש על דופן הגלשן. מיקום זה מאפשר להפיק מהירות מקסימלית, אך הוא בהחלט לא נוח ללימוד הכניסה לרצועות.
גלשן פרירייד מתאים לגלישה הבסיסית שאותה עושים רוב הגולשים, כלומר גלישה "הלוך-חזור" שכוללת מהפכים וסיבובים וניתן לשלב בה גם קפיצות ותרגילי פריסטייל old school. גלשנים אלו ישלבו תכונות של מהירות עם נוחות בשליטה ובתימרון.
לרוב, יש אפשרויות רבות של מיקום הרצועות, כך שניתן ללמוד בקלות את הכניסה לרצועות (ע"י מיקומן קדימה ופנימה) ולאחר מכן למקם אותן יותר אחורה והחוצה להפקת יותר מהירות.
מתיאור זה אתה יכול להבין שגלשן רייס לא מתאים לרמה שלך בשלב זה...
ממליץ לך על גלשן עם נפח טיפה יותר גדול (120-130 ליטר), עליו תוכל לתרגל וליהנות גם ברוחות חלשות. בהמשך "תיאלץ" לקנות גלשן נוסף, קטן יותר ממנו תוכל ליהנות ברוחות חזקות בלבד.
ההוצאה הכספית בגלישת רוח, כמו בכל תחביב אחר, לעולם אינה נגמרת. אפשר לחפש ולמצוא פריטים זולים, אך לא הייתי מתפשר על משהו שאינו מתאים.
בהצלחה
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
סמל אישי של משתמש
tsahih

שליחה על ידי tsahih »

הפעם אני נאלץ לא להסכים עם חברי אלון (למרות שהוא הרבה יותר מקצועי ממני ובמקומך הייתי שומע לעצתו :D )
אתה היום גולש על גלשן מיושן הגלשנים החדשים יותר סלחניים ולכן במשקל שלך הייתי הולך לכיוון 100 ליטר פרירייד
גלשני הקרוסאובר כגון הקוד של סטאר יכולים להיות מעולים לצורך העיניין, הם הרבה יותר גמישים וסלחניים הבעיה היחידה הינה הטווח התחתון שאותו הגדרת והוא קשה כמעט לכל גלשן. הייתי שם פה עדיפויות:
אם חשוב לך יותר להתקדם רד לקרוסאובר/פרירייד של 100-105
אם הרוחות החלשות יותר חשבות לך, הייתי הולך על משהו שקרוב מאוד לפורמולה של 130 ליטר כלומר גלשן רחב מאוד וקצר כגון isonic יש לזכור שגלשנים אלה כמו שציינו קודמי הם קשים בכניסה לרצועות, בשליטה בצ'ופים וכניסה למהפכים, אבל הם ללא ספק יוציאו אותך לפלנינג ב14 קשר
תהנה
סמל אישי של משתמש
oferpetr

שליחה על ידי oferpetr »

מסכים לגמרי עם אלון ועם קודמיו:
יהיה לך הרבה יותר קל ומהנה עם FREE RIDE מהשנתונים האחרונים (כך היה לי).
לדעתי אם אתה מחפש PLANING ברוחות חלשות(לצערנו אין מספיק רוחות חזקות בים התיכו :( ן), אל תרד מ120 ליטר.
כל זה נכון, אלא אם כן יש לך תוכניות ל:
א. להרזות (לא שאתה שמן :lol: ).
ב. גלשן נוסף (עלות נוספת).
[img]http://img340.imageshack.us/img340/6053/128509811731.jpg[/img]
magamik

שליחה על ידי magamik »

הי

תודה לכל מי שנתן טיפים.
חג שמח ונפגש בים

קובי
magamik

שליחה על ידי magamik »

בוקר טוב וחג שמח,
יתכן שהטעיתי בתיאור היכולות שלי.
אני נכנס לרצועות ולטרפז ללא בעייה, התחלתי עם WATER START לא מזמן ואני מצליח ברוב המקרים, ומהפכים יוצא לי לעיתים לעשות, אם כי אינני מתמיד כי אני עושה סיבוב מקדימה ללא בעיות.
אם נתקדם בנושא, יש לי מספר חלופות שאבקש חוות דעתכם בקשר אליהם, בהתייחס לייעוץ המקדים ולהשלמה לעיל. כל החלופות הן בטווח של כ- 3000 ש"ח:
1. מיסטרל אנרג'י 130 ליטר
2. מיסטרל סינכרו 120 ליטר מהסוג הקל - האם אינו רך ורגיש מידי למכות? נפילות?
3. סטארבורד GOTUFFSKIN מאה ואחד עשר ליטר.
4 סטארבורד S-TYPE מאה עשרים וששה ליטר.

אילו מהנ"ל הם FREE RIDE ומתאימים י (הבנתי שאני צריך כזה ולא RACE ).
מה מומלץ?
יש בשטח משומשים אחרים שיכולים להתאים בטווח המחיר של 3000 ש"ח?
שוב - תודה רבה לעונים וחג שמח.

קובי
שלח תגובה