חוקי שייט, מי מפנה למי וכו
חוקי שייט, מי מפנה למי וכו
היןם בקיסריה והיה נחמד מאד אבל ...
חזרתי לכיוון החןף במפנה שמאלי כי זן היתה צפונית, נכון, ואז תוך כדי ירידה של גל קטן פתאום הופיע מולי גולש אחר וכמעט נכנס בי. הוא היה מכיוון החוף כלומר בסטארבורד יענו מפנה ימני ולכן הוא היה אמור לפנות לי אבל באותו רגע הוא כבר כמעט נכנס בי וירדתי חזק מהרוח. הוא עצר או ירד או נפל מהגלשן וצעק לעברי מילים מאד לא נעימות שאני לא בדיוק זוכר אבל היתה שם התיחסות להפרשות גוף וכו. בכל אופן, אותן גולש, שכמובן היה שמן ומכוער, התנהג בצורה שממש לא מקובלת בין גולשים, גם לא נהג לפי הכללים וגם עוד בא בטענות. זה היה אירוע חד פעמי ביןתר ובכל שאר המקרים היום שבהם חלפתי מול גולשים אחרים, תמיד פינו לי כשנכנסתי ותמיד פיניתי כשיצאתי והכל היה כשורה. חוצמז היה אחלה
חזרתי לכיוון החןף במפנה שמאלי כי זן היתה צפונית, נכון, ואז תוך כדי ירידה של גל קטן פתאום הופיע מולי גולש אחר וכמעט נכנס בי. הוא היה מכיוון החוף כלומר בסטארבורד יענו מפנה ימני ולכן הוא היה אמור לפנות לי אבל באותו רגע הוא כבר כמעט נכנס בי וירדתי חזק מהרוח. הוא עצר או ירד או נפל מהגלשן וצעק לעברי מילים מאד לא נעימות שאני לא בדיוק זוכר אבל היתה שם התיחסות להפרשות גוף וכו. בכל אופן, אותן גולש, שכמובן היה שמן ומכוער, התנהג בצורה שממש לא מקובלת בין גולשים, גם לא נהג לפי הכללים וגם עוד בא בטענות. זה היה אירוע חד פעמי ביןתר ובכל שאר המקרים היום שבהם חלפתי מול גולשים אחרים, תמיד פינו לי כשנכנסתי ותמיד פיניתי כשיצאתי והכל היה כשורה. חוצמז היה אחלה
Re: חוקי שייט, מי מפנה למי וכו
הפוך גוטה הפוך ....
מפנה שמאלי מפנה לימני.
מפנה שמאלי מפנה לימני.
נערך לאחרונה על ידי amk ב 07 אוגוסט 2010, 09:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
ממש , אבל ממש לא!!! הכלל שנוגע לחרטום מול חרטום מתייחס אך ורק למנועיות!!!
ישנו חוק אחר המתייחס למצב הקרוי "משיג ועובר" , מצב בו אתה עוקף כלי שייט אחר דרך הירכתיים שלו ואז לא משנה איזה
כ"ש אתה ( לא נכנס לזה) האחריות על הבטיחות של שני כלי השייט היא עליך ובלבד ששהכלי הנעקף לא משנה קורס ומהירות.
במקרה המתואר המפנה השמאלי מחוייב לפנות לימני
ישנו חוק אחר המתייחס למצב הקרוי "משיג ועובר" , מצב בו אתה עוקף כלי שייט אחר דרך הירכתיים שלו ואז לא משנה איזה
כ"ש אתה ( לא נכנס לזה) האחריות על הבטיחות של שני כלי השייט היא עליך ובלבד ששהכלי הנעקף לא משנה קורס ומהירות.
במקרה המתואר המפנה השמאלי מחוייב לפנות לימני
מעל הרוח מפנה למתחת הרוח, שמאלי מפנה לימני
- carbon fiber
אבי אתה תותח על
ואתה גם צודק!!!!!!!!!
מפנה שמאל מפנה לימין
אחי הלייקרה שלך מושכת עיניים בים
אתה לא מבין באים אליי אנשים ורוצים לקנות אותה..........
חזקקק
ואתה גם צודק!!!!!!!!!
מפנה שמאל מפנה לימין
אחי הלייקרה שלך מושכת עיניים בים
אתה לא מבין באים אליי אנשים ורוצים לקנות אותה..........
חזקקק
איך הגעתה למשיג ועובר ? אחד גולש לכיוון החוף והשני לעומק. (צודק לגבי חרטום מול חרטום מדובר על כלי שייט ממוכן )
אם כבר בגלישה נהוג שלמי שיוצא מול הגלים יש זכות דרך כי הוא במצב יותר מסוכן אבל אין לזה איזכור בספר חוקי השייט
אם כבר בגלישה נהוג שלמי שיוצא מול הגלים יש זכות דרך כי הוא במצב יותר מסוכן אבל אין לזה איזכור בספר חוקי השייט
ציטוט מתוך הבלוג של אייל http://isra-cats.blogspot.com/2009/04/2009-2.html לגבי חוקת השייט:
חוק מס'10 -סירות במפנים שונים:
כאשר סירות נמצאות במפנים שונים, סירה במפנה שמאלי תשמור מרחק מסירה במפנה ימני.
חוק מס' 11- סירות באותו מפנה, בחיפוי:
כאשר סירות נמצאות באותו מפנה ובחיפוי, הסירה שמעל הרוח תשמור מרחק מהסירה שמתחת לרוח.
חוק מס'12- סירות באותו מפנה, ללא חיפוי:
כאשר סירות נמצאות באותו מפנה, ללא חיפוי, הסירה שנמצאת בבירור מאחור תשמור מרחק מן הסירה שנמצאת בבירור מלפנים.
וכן כדאי לראות את ההגדרות כאן: http://isra-cats.blogspot.com/2009/04/2009.html
יש עוד כמה בעיות בטיחות בחוף והגדולה מכולן היא קייטים בחלק הצפוני של החוף, מעל לגולשים. אני מצפה ממתי בהיותו גולש ותיק, אלוף בעבר וסמכות בחוף לנקות את הענין הזה.
חוק מס'10 -סירות במפנים שונים:
כאשר סירות נמצאות במפנים שונים, סירה במפנה שמאלי תשמור מרחק מסירה במפנה ימני.
חוק מס' 11- סירות באותו מפנה, בחיפוי:
כאשר סירות נמצאות באותו מפנה ובחיפוי, הסירה שמעל הרוח תשמור מרחק מהסירה שמתחת לרוח.
חוק מס'12- סירות באותו מפנה, ללא חיפוי:
כאשר סירות נמצאות באותו מפנה, ללא חיפוי, הסירה שנמצאת בבירור מאחור תשמור מרחק מן הסירה שנמצאת בבירור מלפנים.
וכן כדאי לראות את ההגדרות כאן: http://isra-cats.blogspot.com/2009/04/2009.html
יש עוד כמה בעיות בטיחות בחוף והגדולה מכולן היא קייטים בחלק הצפוני של החוף, מעל לגולשים. אני מצפה ממתי בהיותו גולש ותיק, אלוף בעבר וסמכות בחוף לנקות את הענין הזה.
איזי
טוב, אז ככה,כנראה שבאמת אני הייתי אמור לפנות מה שבאמת עשיתי ברגע שראיתי את הגןלש השני אבל ... בטח שלא צריך לדבר ככה ובדקתי שוב את כל הנושא ןהנה סיכום קצרצר
החוק הראשון שגובר על כל שאר החוקעם הוא "מנע התנגשות בכל מחיר".
החוק השני הוא שמי שמגיע אל החוף מפנה למי שיוצא ממנו.
החוק השלישי הוא שמי שבמפנה שמאלי מפנה למי שבמפנה ימני.
החוק הרביעי ברכיבה על גל כולם מפנים למי שהכי קרוב לשפה.
החוק הראשון שגובר על כל שאר החוקעם הוא "מנע התנגשות בכל מחיר".
החוק השני הוא שמי שמגיע אל החוף מפנה למי שיוצא ממנו.
החוק השלישי הוא שמי שבמפנה שמאלי מפנה למי שבמפנה ימני.
החוק הרביעי ברכיבה על גל כולם מפנים למי שהכי קרוב לשפה.
- carmicarmi
- איזה_גולש_אתה: גולש קייט
בדיוק כמו שאמר AMK קניפלroniza כתב:חזרתי לכיוון החןף במפנה שמאלי...צפונית... הוא היה מכיוון החוף כלומר בסטארבורד יענו מפנה ימני
זה שבא במפנה שמאלי לכיוון החוף חייב לפנות. זה שבא במפנה ימני חייב להמשיך באותו קורס.
כמו בתרשים של הסירות הכחולות בפינה השמאלית תחתונה.
ירון כרמי
לא נכון !!!!!החוק הרביעי ברכיבה על גל כולם מפנים למי שהכי קרוב לשפה.
ראיתי באיזה סרט גלישה שיטה טובה לזכור את זה בקלות -
if you have your right hand on the front of the boom you have right of way
if you have your right hand on the front of the boom you have right of way
- צביקה על הים
הצעה !!!
למה לא לפתוח טופיק בנושא חוקי דרך וחוקים ימיים בכלל...
יהיה מעניין וגם יכול לתרום רבות לתרבות הגלישה בין אם קייט או רוח – במיוחד לאור הגידול המבורך באוכלוסיית הגולשים,
גם חוקים הנוגעים לאופנועי הים יכולים להיות מעניינים למרות שאין אכיפה הולמת בנושא במדינתנו...
למה לא לפתוח טופיק בנושא חוקי דרך וחוקים ימיים בכלל...
יהיה מעניין וגם יכול לתרום רבות לתרבות הגלישה בין אם קייט או רוח – במיוחד לאור הגידול המבורך באוכלוסיית הגולשים,
גם חוקים הנוגעים לאופנועי הים יכולים להיות מעניינים למרות שאין אכיפה הולמת בנושא במדינתנו...
- carmicarmi
לא חוכמה החוק הזה
אצלנו כולם מחדדים.
תמיד.
אצלנו כולם מחדדים.
תמיד.
- carmicarmi
חוקי שייט למעלה - למטה - הסבר ודוגמאות
אצלנו זה אומר ש:Amit כתב:לא חוכמה החוק הזה. אצלנו כולם מחדדים. תמיד.
1. עם הגל: אם 2 גולשים נמצאים על אותו גל, אז לגולש העליון אסור לרדת על הגל בצורה שתפגע בגולש שמתחתיו.
כלומר שזה שמתחת לרוח מקבל את זכות הדרך.
2. נגד הגלים: כששני גולשים יוצאים מול גלים יחד, אם הגולש העליון רוצה לברוח משבירה על ידי ירידה מהרוח, אסור לו לרדת כך שיפגע בגולש שמתחתיו.
3. תרגיל: אסור לבצע תרגיל, קפיצה וכו' כך שמישהו שגולש מתחתיך יפגע.
כלומר, כל גולש חייב להסתכל למטה ומעט אחורה לפני שיבצע תרגיל, כך שלא יפגע בגולש שמתחתיו.
זכות הדרך היא לזה שלמטה.
אגב, במידה שתהיה פגיעה שכזו וייגרם נזק לגולש עצמו או לציודו ואם העניין יגיע לבית המשפט, הגולש שעבר על חוקי הדרך הימיים יהיה אשם.
החוקים הימיים תופסים בכל העולם בדיוק כמו חוקי הדרך בכביש, גם אם אתם לא ממש יודעים אותם.
עדיף לדעת את החוק ולהיזהר מאשר להצטער.
לגולש שלמטה (מצד ימין בתמונה) זכות דרך מול שני הגולשים שמעליו.
לגולש האמצעי זכות דרך מול הגולש שמעליו (השמאלי)
צולם בסטורם ריידר 2007