שאלה בנושא בחירת גלשן
שאלה בנושא בחירת גלשן
שלום
אני גולש רוח כבר בערך שנה. לאחרונה קניתי גלשן starboard go 133 L ואיתו עליתי ממש ברמה (נכנסתי לרצועות, ווטר סטארט - לפני כן היה לי bic core 135 ולא הצלחתי לגלוש ברצועות).
בצפונית האחרונה לקחתי לנסיעת מבחן futura 93, הצלחתי לגלוש ממש טוב אבל היה קשה לעשות ווטר סטארט. מהפכים אני לא יודע לעשות לא בזה ולא בזה.
השאלה שלי היא האם לקנות גלשן כזה או ללכת לכיוון משהו יותר גדול אני רוצה משהו שיתאים גם לכנרת וגם לים. אני שוקל 72 קילו.
תודה.
אני גולש רוח כבר בערך שנה. לאחרונה קניתי גלשן starboard go 133 L ואיתו עליתי ממש ברמה (נכנסתי לרצועות, ווטר סטארט - לפני כן היה לי bic core 135 ולא הצלחתי לגלוש ברצועות).
בצפונית האחרונה לקחתי לנסיעת מבחן futura 93, הצלחתי לגלוש ממש טוב אבל היה קשה לעשות ווטר סטארט. מהפכים אני לא יודע לעשות לא בזה ולא בזה.
השאלה שלי היא האם לקנות גלשן כזה או ללכת לכיוון משהו יותר גדול אני רוצה משהו שיתאים גם לכנרת וגם לים. אני שוקל 72 קילו.
תודה.
נערך לאחרונה על ידי orkats ב 01 יולי 2010, 09:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
- carmicarmi
- איזה_גולש_אתה: גולש קייט
המלצות
תקדיש בכל יום גלישה שעה לאימונים של מהפכים וסיבובים.
כך תתקדם יותר מהר ומצד שני לא תפספס יום גלישה.
תעשה את זה בכנרת ולא בים בגלל המדוזות.
ממליץ שתעבור לגלשן של 100-110 ליטר לפני שאתה עובר לכיוון של 90.
כך תתקדם יותר מהר ומצד שני לא תפספס יום גלישה.
תעשה את זה בכנרת ולא בים בגלל המדוזות.
ממליץ שתעבור לגלשן של 100-110 ליטר לפני שאתה עובר לכיוון של 90.
תאמת הfutura נשמע אחלה אל תקנה פעמים גלשן בסביבת נפח כזה...
לדעתי תשקיע בגוף בין 95-107 ליטר שיהיה FREESTYLE WAVE שישמש אותך אפילו שתדע לגלוש ברמה גבוהה ולא FREERIDE וחבל להשקיע פעמיים וזה שטויות באמת כל עוד אתה לא לוקח גלשן קטן מ 90 ליטר אתה יכול להתקדם בכל גלשן בלימוד מהפכים.
מוסיף לעידן: תיפול ככה שהמפרש הסתובב ותשתדל ליפול באופן כזה שהמפרש לא נוגע במים ומקסימום של המקסימום החלק הרחוק מהתורן מעט נוגע וככה זה באמת שתי ציפורים במכה...
לדעתי תשקיע בגוף בין 95-107 ליטר שיהיה FREESTYLE WAVE שישמש אותך אפילו שתדע לגלוש ברמה גבוהה ולא FREERIDE וחבל להשקיע פעמיים וזה שטויות באמת כל עוד אתה לא לוקח גלשן קטן מ 90 ליטר אתה יכול להתקדם בכל גלשן בלימוד מהפכים.
מוסיף לעידן: תיפול ככה שהמפרש הסתובב ותשתדל ליפול באופן כזה שהמפרש לא נוגע במים ומקסימום של המקסימום החלק הרחוק מהתורן מעט נוגע וככה זה באמת שתי ציפורים במכה...
תודה לכולם! נראה לי שאני אלך על זה!
בליפול אני מצויין!!
90-95
אני חושב שסביב ה 90 עד 95
אם גלשת עם 93 והצלחת WS אין סיבה לגלשן גדול יותר
למרות שהיה לך קשה, אחרי יום או יומים גלישה תתרגל לגלשן
אם גלשת עם 93 והצלחת WS אין סיבה לגלשן גדול יותר
למרות שהיה לך קשה, אחרי יום או יומים גלישה תתרגל לגלשן
ירון
ספרים באנגלית קונים בארץ
[url]http://www.combooks.co.il[/url]
ספרים באנגלית קונים בארץ
[url]http://www.combooks.co.il[/url]
- alonkaplan
- יצירת קשר:
כתבתי פה בעבר את הנוסחה שלי לגודל גלשן מומלץ:
20 ליטר מעל משקל הגוף - יכול להיות הגלשן הגדול עבור גולש ששולט בווטר-סטרט.
נפח כזה מאפשר עדיין הרמת מפרש עם חבל במקרה הצורך ומאפשר שליטה טובה אחרי שעולים לפלנינג.
מצד שני, אם אתה לא יודע לעשות מהפכים, יהיה לך מאד קשה להצליח אותם על הגלשן הקטן, ולכן אני ממליץ לך להתאמן עליהם דוקא על הגלשן הגדול יותר (133 ליטר).
לגבי סוג הגלשן - לדעתי מומלץ גלשן מקטגוריית הגלים או קרוס-אובר (פריסטייל-וויב או כל שם אחר שנותנים לזה).
הפוטורה הוא גלשן פרירייד שמצטיין יותר במהירות ופחות ביכולת תימרון.קשה ללמוד עליו מהפכים, אך מאד כיף לגלוש איתו אחרי שיודעים אותם.
מדגמי סטארבורד בנפח כזה - ההמלצה שלי היא על ה-kode.
ואל תשכח - גם על גלשן חדש וטוב צריך לעמוד גולש. והא צריך להתאמן הרבה כדי להצליח.
בהצלחה
20 ליטר מעל משקל הגוף - יכול להיות הגלשן הגדול עבור גולש ששולט בווטר-סטרט.
נפח כזה מאפשר עדיין הרמת מפרש עם חבל במקרה הצורך ומאפשר שליטה טובה אחרי שעולים לפלנינג.
מצד שני, אם אתה לא יודע לעשות מהפכים, יהיה לך מאד קשה להצליח אותם על הגלשן הקטן, ולכן אני ממליץ לך להתאמן עליהם דוקא על הגלשן הגדול יותר (133 ליטר).
לגבי סוג הגלשן - לדעתי מומלץ גלשן מקטגוריית הגלים או קרוס-אובר (פריסטייל-וויב או כל שם אחר שנותנים לזה).
הפוטורה הוא גלשן פרירייד שמצטיין יותר במהירות ופחות ביכולת תימרון.קשה ללמוד עליו מהפכים, אך מאד כיף לגלוש איתו אחרי שיודעים אותם.
מדגמי סטארבורד בנפח כזה - ההמלצה שלי היא על ה-kode.
ואל תשכח - גם על גלשן חדש וטוב צריך לעמוד גולש. והא צריך להתאמן הרבה כדי להצליח.
בהצלחה
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
אלון
זה תלוי במיומנות.
נכון שאני לא בדיוק גולש מתחיל אבל כשאין מספיק רוח לווטרסטארט רוח אני מרים מפרש גם על גלשן 84 ליטר ואני שוקל 80. זה אינדבידואלי. לדעתי עדיף לגולש שעכשיו יורד מ 130 ליטר לרדת לכיוון של המאה פלוס מינוס.
נכון שאני לא בדיוק גולש מתחיל אבל כשאין מספיק רוח לווטרסטארט רוח אני מרים מפרש גם על גלשן 84 ליטר ואני שוקל 80. זה אינדבידואלי. לדעתי עדיף לגולש שעכשיו יורד מ 130 ליטר לרדת לכיוון של המאה פלוס מינוס.
- alonkaplan
- יצירת קשר:
הופמן,
כפי שאתה יודע, הכל תלוי.
התיחסתי ל-20 ליטר מעל משקל הגוף כאל גלשן גדול. אני מניח שה-84 ליטר שלך הוא לא הגלשן הגדול ביותר שאתה מחזיק.
המעבר מגלשן בנפח 130 ליטר~ לנפח של 95 ליטר אפשרי לדעתי בשלב אחד ואין צורך לרדת לנפח ביניים כמו 100-110 ליטר. הדבר החשוב יותר הוא לשלוט בווטר-סטרט.
מומלץ לשמור את הגלשן הגדול לצורך תרגולים ברוח חלשה.
כפי שאתה יודע, הכל תלוי.
התיחסתי ל-20 ליטר מעל משקל הגוף כאל גלשן גדול. אני מניח שה-84 ליטר שלך הוא לא הגלשן הגדול ביותר שאתה מחזיק.
המעבר מגלשן בנפח 130 ליטר~ לנפח של 95 ליטר אפשרי לדעתי בשלב אחד ואין צורך לרדת לנפח ביניים כמו 100-110 ליטר. הדבר החשוב יותר הוא לשלוט בווטר-סטרט.
מומלץ לשמור את הגלשן הגדול לצורך תרגולים ברוח חלשה.
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
אור אני מסכים עם כל מה שנאמר מעלי, אבל עכשיו אתה צריך לשאול את עצמך מה אתה יותר אוהב, גלשן הFrutura הוא גלשן פרירייד ואפילו משתמשים בו כעת לסללום, זאת אומרת גלשן מהיר מאוד, קצת פחות נח בתמרונים והרבה פחות נח בתנאים צ'ופיים. אי הנוחות מתבטאת בעבודת רגליים חזקה כדי לשמור על הגלשן יציב, כמו כן בגלל שמיועד למהירות ההמלצה שהרצועות יהיו יותר בחלק החיצוני של הגלשן, דבר המקשה מאט על הכניסה לרצועות. אם המהירות זה דבר שאתה מתחבר אליו מאוד, לך על זה, סביבות ה100 ליטר יספיק לך גם לכנרת וגם למזרחיות צפוניות של ים תיכון.
אם אתה רוצה להנות מגלישה קצת יותר סלחנית, ואפילו לכיוון של גלישה בגלים הייתי ממליץ על גלשן קרוסאובר כמו הKode שוב בסביבות ה100 ליטר.
יש גם אפשרות נוספת והיא גלשן פריסטייל, אלו גלשנים שמאפשרים תרגילים ולכן נבנים בצורה מיוחדת, נראה לי שכרגע זה לא הכיוון שלך, ולכן לא ארחיב
בקיצור תהנה
אם אתה רוצה להנות מגלישה קצת יותר סלחנית, ואפילו לכיוון של גלישה בגלים הייתי ממליץ על גלשן קרוסאובר כמו הKode שוב בסביבות ה100 ליטר.
יש גם אפשרות נוספת והיא גלשן פריסטייל, אלו גלשנים שמאפשרים תרגילים ולכן נבנים בצורה מיוחדת, נראה לי שכרגע זה לא הכיוון שלך, ולכן לא ארחיב
בקיצור תהנה