היום הדרומית בשדות ים צהריים-אחרי הצהריים עד לשקיעה הרוח הייתה מעולה וכיפית.......
אתמול נפטר שמשון בובר מייסד הימיה בנהריה ובשדות ים,חבר קיבוץ שדות-ים,איש גדול וותיק בשייט הישראלי....70 שנות ים!
ההלוויה התקיימה היום בצהריים כך שבעצם כשגלשנו גלשנו בסשן אחרון לזכרו...
שדות ים הרוח עבדה פיצוץ!25-35 קשר,שמשון בובר ז"ל
- carmicarmi
- איזה_גולש_אתה: גולש קייט
יהי זכרו ברוך.
שמשון ממייסדי הימאות בארץ הקודש.
זכיתי להיות בין חניכיו בשנות ה"עשרה" לחיי במסגרת מחנות הקייץ של הפועל בשייט וימאות, בתחילת שנות ה-80'.
זכור לי משפט אחד שאמר לנו בהרצאה:
"פעם הסירות היו מעץ והאנשים היו מפלדה...היום הסירות מפייברגלאס והאנשים מקלקר"
והוא היה שואג את המשפט הזה בקול חזק ואז הוא היה נרגע שבע רצון מעצמו לאחר שהצליח להרביץ את תורתו בזאטוטים.
איש גדול.
שמשון ממייסדי הימאות בארץ הקודש.
זכיתי להיות בין חניכיו בשנות ה"עשרה" לחיי במסגרת מחנות הקייץ של הפועל בשייט וימאות, בתחילת שנות ה-80'.
זכור לי משפט אחד שאמר לנו בהרצאה:
"פעם הסירות היו מעץ והאנשים היו מפלדה...היום הסירות מפייברגלאס והאנשים מקלקר"
והוא היה שואג את המשפט הזה בקול חזק ואז הוא היה נרגע שבע רצון מעצמו לאחר שהצליח להרביץ את תורתו בזאטוטים.
איש גדול.
נערך לאחרונה על ידי carmicarmi ב 12 מאי 2010, 10:47, נערך 4 פעמים בסך הכל.
-
- יצירת קשר:
- alonkaplan
- יצירת קשר:
למי שא הכיר ולא יודע - שמשון בובר הוא אולי האדם שהשפיע יותר מכולם על ענף השייט בישראל.
הוא היה ממקימי הימיות ומועדוני השייט לאורך חופי המדינה, פרוייקט חינוכי אדיר מימדים שניסה להמשיך את הפעילות הימית שהתפתחה בתקופת ההעפלה שלפני קום המדינה.
תרומתו היתה רבה. לספורט העממי, לחינוך הימי וגם לספורט התחרותי ברמות הגבוהות ביותר שלו.
דבר שהיה לו חשוב ביותר הוא קידום נשים בספורט. זה תמיד הרשים אותי ואני מודה שלמדתי ממנו רבות בעניין זה.
ב-2004, אחרי זכייתו של גל פרידמן בזהב האולימפי בגלישת רוח, כינס שמשון את כל מדריכי השייט בחוף הכרמל, דיבר וגם נתן לנו מתנה - ספר "הימיה".
הספר הוא אוסף סיפורי ים שליקט וערך שמשון מתקופת ההעפלה, הפלי"ם וגם סיפורים מאוחרים יותר מהימים הראשונים של החינוך הימי בארץ.
בהקדשה כתב לי: "לאלון, מזכרת מימים מפוארים שלא יחזרו יותר".
יותר מהכל אני זוכר את קריאותיו בקולו הרם בכל פעם שהייתי עולה עם אחי ארז לקבל פרס בתחרויות השייט בשנות ה-80: "ארז ואלון קפלן - בנים להורים מגשימים..."
הוא ידע לפרגן ואנחנו הערצנו.
יהי זכרו ברוך
הוא היה ממקימי הימיות ומועדוני השייט לאורך חופי המדינה, פרוייקט חינוכי אדיר מימדים שניסה להמשיך את הפעילות הימית שהתפתחה בתקופת ההעפלה שלפני קום המדינה.
תרומתו היתה רבה. לספורט העממי, לחינוך הימי וגם לספורט התחרותי ברמות הגבוהות ביותר שלו.
דבר שהיה לו חשוב ביותר הוא קידום נשים בספורט. זה תמיד הרשים אותי ואני מודה שלמדתי ממנו רבות בעניין זה.
ב-2004, אחרי זכייתו של גל פרידמן בזהב האולימפי בגלישת רוח, כינס שמשון את כל מדריכי השייט בחוף הכרמל, דיבר וגם נתן לנו מתנה - ספר "הימיה".
הספר הוא אוסף סיפורי ים שליקט וערך שמשון מתקופת ההעפלה, הפלי"ם וגם סיפורים מאוחרים יותר מהימים הראשונים של החינוך הימי בארץ.
בהקדשה כתב לי: "לאלון, מזכרת מימים מפוארים שלא יחזרו יותר".
יותר מהכל אני זוכר את קריאותיו בקולו הרם בכל פעם שהייתי עולה עם אחי ארז לקבל פרס בתחרויות השייט בשנות ה-80: "ארז ואלון קפלן - בנים להורים מגשימים..."
הוא ידע לפרגן ואנחנו הערצנו.
יהי זכרו ברוך
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144