המלצה לגלשן
המלצה לגלשן
שלום לכולם,
מחפש המלצה לגלשן לקניה (גודל,יצרן וכדומה) שעפ"י ניסיונכם יתאים לי
אני שוקל 73 ק"ג
מבחינת הרמה:
משהו בין מתחיל לבינוני...פלנינג,טרפז,רצועות,מבחינת waterstart עדיין לא מושלם (הבנתי שעם גלשן קטן יהיה לי הרבה יותר קל)
כרגע גולש על 130 ליטר של מיסטרל ובימים שהים קצת צ'ופי (גלים עד 1 מטר בעיקר צפוניות) מרגיש גדול מידי ולא יציב
סוג הגלישה שאני מכוון אליו כרגע הוא בעיקר גלישת freeride לימוד מהפכים וקפיצות
אשמח לשמוע את דעתכם
מחפש המלצה לגלשן לקניה (גודל,יצרן וכדומה) שעפ"י ניסיונכם יתאים לי
אני שוקל 73 ק"ג
מבחינת הרמה:
משהו בין מתחיל לבינוני...פלנינג,טרפז,רצועות,מבחינת waterstart עדיין לא מושלם (הבנתי שעם גלשן קטן יהיה לי הרבה יותר קל)
כרגע גולש על 130 ליטר של מיסטרל ובימים שהים קצת צ'ופי (גלים עד 1 מטר בעיקר צפוניות) מרגיש גדול מידי ולא יציב
סוג הגלישה שאני מכוון אליו כרגע הוא בעיקר גלישת freeride לימוד מהפכים וקפיצות
אשמח לשמוע את דעתכם
אחי לא נראה לי שיש קשר בין גודל הגלשן לבין waterstart, ההבדל הוא שאם גלשן קטן יותר קשה להרים עם החבל ואז יש יותר מוטיבציה לנסות וגם נופלים יותר...
אם אתה רוצה freeride אז גלשן 100 ליטר לדעתי יקדם אותך ברמה הכי הרבה והוא מספיק בשביל לבצע קפיצות יפות...
אחר כך לא בעיה לרדת בנפח אבל יותר מ30 ליטר בפעם אחת זה טיפה מוגזם
ויצרן לא כזה משנה
אם אתה רוצה freeride אז גלשן 100 ליטר לדעתי יקדם אותך ברמה הכי הרבה והוא מספיק בשביל לבצע קפיצות יפות...
אחר כך לא בעיה לרדת בנפח אבל יותר מ30 ליטר בפעם אחת זה טיפה מוגזם
ויצרן לא כזה משנה
יש לי גלשן שיכול להתאים לך
יש לי גלשן שיכול להתאים לך
טכנו 118 גם מהנה יותר לגלישה .קל ללמוד כל דבר גם מהפכים . (נכנס לכל רכב יתרון גדול) .
תמונה ב yad2
טכנו 118 גם מהנה יותר לגלישה .קל ללמוד כל דבר גם מהפכים . (נכנס לכל רכב יתרון גדול) .
תמונה ב yad2
המלצה לגלשן
אביעד אני מחפש יותר בכיוון של ה 100 ליטר...
תודה בכל זאת
תודה בכל זאת
המלצה שלי .....
לפי כל הנתונים שנתת -למתי פרידמן הסוכן של סטאר בורד יש גלשן שנקרא "קומבאט ווייב"" 96 ליטר... הגלשן נמצא בשוק כבר לפחות 4 שנים וניתן להשיג משומש במצב ממש טוב,חוץ מזה שהגלשן מאוד יפה ועושה חשק לגלוש הוא גם מאוד נוח ומתאים לימים שקטים כמו בכינרת עם הצו"פים המעצבנים וימים עם גלים סוערים תוכל להתקדם איתו המון ללמוד לקפוץ טוב ,וגם לרדת גלים יקח המון זמן לפני שתחליף לחדש ...
בהצלחה..
לפי כל הנתונים שנתת -למתי פרידמן הסוכן של סטאר בורד יש גלשן שנקרא "קומבאט ווייב"" 96 ליטר... הגלשן נמצא בשוק כבר לפחות 4 שנים וניתן להשיג משומש במצב ממש טוב,חוץ מזה שהגלשן מאוד יפה ועושה חשק לגלוש הוא גם מאוד נוח ומתאים לימים שקטים כמו בכינרת עם הצו"פים המעצבנים וימים עם גלים סוערים תוכל להתקדם איתו המון ללמוד לקפוץ טוב ,וגם לרדת גלים יקח המון זמן לפני שתחליף לחדש ...
בהצלחה..
- aviv_bamba
וואלה...לא!!
בוננזה אחי סורי שאני יוצא נגדך...
אבל JP זה הגלשן האחרון שהייתי קונה אם הייתי ברמה של לימוד מהפכים וקפיצות!!!
אני עוד זוכר מתקופת העבודה במועדון את כמות החרטומים השבורים בJP מבליסטרות שקורות לעתים קרובות לכל גולש מתחיל...
לסטארבורד באמת יש גלשנים חזקים יותר שלא יתפרקו בכל נגיעה של התורן בחרטום,
או STAR BOARD או RRD או MISTRAL רק לא JP!!!!!
אבל JP זה הגלשן האחרון שהייתי קונה אם הייתי ברמה של לימוד מהפכים וקפיצות!!!
אני עוד זוכר מתקופת העבודה במועדון את כמות החרטומים השבורים בJP מבליסטרות שקורות לעתים קרובות לכל גולש מתחיל...
לסטארבורד באמת יש גלשנים חזקים יותר שלא יתפרקו בכל נגיעה של התורן בחרטום,
או STAR BOARD או RRD או MISTRAL רק לא JP!!!!!
אני לא באמת מאמין בשיטה של לקנות גלשן לפי החוזק או להחזיק EZZY WAVE מ 2004 כי הוא "חסין כדורים"
גולשים, משתפרים ועולים ברמה וכשהציוד הוא טוב- זה קורה מהר יותר.
היה לי 92 JP FSW עד לפני כמה חודשים.
JP זה הגלשן הכי טוב שהיה לי נקודה.
עולה לפלנינג הכי מהר, מהיר וחד.
הוא גם חטף ועבר תיקונים כמו כל גלשן אחר שהיה לי(אמנם לא בחרטום).
כל הסיפורים האלו לדעתי - אגדות.
גולשים, משתפרים ועולים ברמה וכשהציוד הוא טוב- זה קורה מהר יותר.
היה לי 92 JP FSW עד לפני כמה חודשים.
JP זה הגלשן הכי טוב שהיה לי נקודה.
עולה לפלנינג הכי מהר, מהיר וחד.
הוא גם חטף ועבר תיקונים כמו כל גלשן אחר שהיה לי(אמנם לא בחרטום).
כל הסיפורים האלו לדעתי - אגדות.
- alonkaplan
- יצירת קשר:
אריק, שים לב לנוסחה שלי:
עבור גולש ששולט בווטר-סטרט - גלשן בנפח של 20 ליטר מעל משקל הגוף יכול לשמש כגלשן גדול.
בהתאם לנוסחה, אם אתה עדיין לא שולט בווטר-סטרט, כלומר מתקשה בעלייה ברוח חלשה וצריך להרים עם חבל מדי פעם, אני ממליץ לך לשמור בינתיים את הגלשן הנוכחי בנפח של 130 ליטר, עד שתשתלוט היטב בווטר-סטרט.
אחרי שתשלוט בפרוצדורה, גלשן בנפח של סביב 95 ליטר יכול להתאים.
בנפחים אלו תמצא בעיקר את גלשני הפריסטייל-ווייב. מנסיוני (הלא רב) בגלישה עם גלשנים אלו, מיצרנים שונים, אני מוצא אותם יותר מתאימים לגלישה מהירה בקו ישר מאשר בעלי יכולת תימרון טובה, בעיקר לאחר העלייה לפלנינג.
בגלשנים אלו ח ו ב ה לדעתי להחזיק 2 סנפירים - אחד ארוך יותר שיאפשר עלייה מהירה לפלנינג ויכולת חידוד טובה. השני קצר יחסית שיאפשר תימרון טוב ויקל מאד על התהליך המתיש של לימוד מהפך ברוח חזקה.
ההמלצה שלי היא דוקא על גלשן בעל יכולת תימרון גבוהה (גלשן לגלים), אך בעל נפח של 95-100 ליטר. גלשנים אלו אמנם איטיים מעט יותר, אך נוחים הרבה יותר לשליטה ולתימרון.
אה, וגם הגולש חשוב.
בהצלחה
עבור גולש ששולט בווטר-סטרט - גלשן בנפח של 20 ליטר מעל משקל הגוף יכול לשמש כגלשן גדול.
בהתאם לנוסחה, אם אתה עדיין לא שולט בווטר-סטרט, כלומר מתקשה בעלייה ברוח חלשה וצריך להרים עם חבל מדי פעם, אני ממליץ לך לשמור בינתיים את הגלשן הנוכחי בנפח של 130 ליטר, עד שתשתלוט היטב בווטר-סטרט.
אחרי שתשלוט בפרוצדורה, גלשן בנפח של סביב 95 ליטר יכול להתאים.
בנפחים אלו תמצא בעיקר את גלשני הפריסטייל-ווייב. מנסיוני (הלא רב) בגלישה עם גלשנים אלו, מיצרנים שונים, אני מוצא אותם יותר מתאימים לגלישה מהירה בקו ישר מאשר בעלי יכולת תימרון טובה, בעיקר לאחר העלייה לפלנינג.
בגלשנים אלו ח ו ב ה לדעתי להחזיק 2 סנפירים - אחד ארוך יותר שיאפשר עלייה מהירה לפלנינג ויכולת חידוד טובה. השני קצר יחסית שיאפשר תימרון טוב ויקל מאד על התהליך המתיש של לימוד מהפך ברוח חזקה.
ההמלצה שלי היא דוקא על גלשן בעל יכולת תימרון גבוהה (גלשן לגלים), אך בעל נפח של 95-100 ליטר. גלשנים אלו אמנם איטיים מעט יותר, אך נוחים הרבה יותר לשליטה ולתימרון.
אה, וגם הגולש חשוב.
בהצלחה
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
המלצה לגלשן
חברים אני רוצה להודות לכם על העזרה בבחירת גלשן....אני עדיין מתלבט אבל אין ספק שקיבלתי ממכם הרבה מידע שעזר לי מאוד לצמצם את האפשרויות...
ולפלאקה (שחר) אין סיכוי שאני יעבור לקייט אני יותר מידי אוהב את הספורט הזה שנקרא גלישת רוח...ולי יש עוד המון לאן לשאוף עד שני יגיע למצב שאני יחפש משהו אחר
אחלה סופ"ש
ולפלאקה (שחר) אין סיכוי שאני יעבור לקייט אני יותר מידי אוהב את הספורט הזה שנקרא גלישת רוח...ולי יש עוד המון לאן לשאוף עד שני יגיע למצב שאני יחפש משהו אחר
אחלה סופ"ש
סטארבורד
1) אני מצטרף להמלצה על סטארבורד קומבט - יש לי כזה 86 ליטר והוא פשוט מעולה. ראיתי שיש משומשים בפורום. אם אתה לא ממש שולט בווטרסטארט הייתי לוקח באמת 95-100 ליטר כדי שאוכל גם להרים מפרש.
2) שני סנפירים זה פשוט פנטסטי - הקומבט ב 2006 בא עם שני סנפירים - אחד לגלים 24 סמ ואחד לפרירייד 30 סמ. אני מודה שעד שלא "הכריחו" אותי לא חשבתי להשקיע בשני סנפירים - אבל ההבדל הוא דרמטי. זה כמו להחליף מפרש רק לוקח 2 דקות, ומשנה את כול התנהגות הגלשן. עם סנפיר 30 אפשר לגלוש עם 6.5 ברוח חלשה ועם סנפיר 24 אפשר לגלוש עם 4.5 ברוח 30 קשר.
2) שני סנפירים זה פשוט פנטסטי - הקומבט ב 2006 בא עם שני סנפירים - אחד לגלים 24 סמ ואחד לפרירייד 30 סמ. אני מודה שעד שלא "הכריחו" אותי לא חשבתי להשקיע בשני סנפירים - אבל ההבדל הוא דרמטי. זה כמו להחליף מפרש רק לוקח 2 דקות, ומשנה את כול התנהגות הגלשן. עם סנפיר 30 אפשר לגלוש עם 6.5 ברוח חלשה ועם סנפיר 24 אפשר לגלוש עם 4.5 ברוח 30 קשר.
- doron_hackam
ווטר סטארט לומדים וזהו. קח שיעור או כמה הסברים מחבר או גולש קצת יותר מנוסה או תסתכל באתרים באינטרנטו שמלמדים איך עושים ומתקנים שגיאות נפוצות. אין לך מה לרדת בהדרגה חמש ליטר בכל פעם עד שתשלוט בנושא. רד מייד לאיזור מאה ליטר ומטה (לא פחות מתשעים ליטר - אלא אם כן אתה יוצא לשבוע גלישה מרוכז איפהשהוא ואז לשנים הקרובות שמונים וחמש ליטר פריסטייל וייב יעשה אותך מאושר. אגב, במעבר לגלשן כזה, כל גלשן מהשנים האחרונות יעשה אותך מאושר. רק תבדוק שאתה לא רוכש מיבואן או סוכן מסויים שאיננו מומלץ על ידי הגולשים. קח את הקיץ הקרוב כתקופת חניכה בכנרת, תשתדל להגיע כמה פעמים בתקופה של שבועיים ומשם ואילך אתה מלך בכל ים.