איך שומרים על הציוד
איך שומרים על הציוד
תגידו מה אתם עושים כדי לשמור על הציוד.
חזרתי עכשיו מבערך לגלוש.
הכל מלא חול ומי מלח.
אז שטפתי את כל הציוד במים מתוקים. אבל אין שום סיכוי שיהיה לי זמן לעשות
את זה כשאני צריך להגיע לעבודה אחרי גלישה.
ובכלל אני לא שמח להשאיר את הציוד ככה בחצר להתייבש.
יש טיפים ?
חזרתי עכשיו מבערך לגלוש.
הכל מלא חול ומי מלח.
אז שטפתי את כל הציוד במים מתוקים. אבל אין שום סיכוי שיהיה לי זמן לעשות
את זה כשאני צריך להגיע לעבודה אחרי גלישה.
ובכלל אני לא שמח להשאיר את הציוד ככה בחצר להתייבש.
יש טיפים ?
בחיים לא שטפתי את הציוד
וזה לא מזיז לו
וגם לא יבשתי אותו. מים מלוחים או מתוקים.
אתה לא אוהב חול על הציוד ? זה מובן ומוצדק. צא מהמים עם הציוד באויר עד לנקודה בה אתה יכול לפרק בלי חול. אם אין כזו אז במהלך הגלגול תדפוק על המפרש שישיל ממנו את החול
זו דעתי האישית מנסיוני הדל (20 שנה +)
והאמת שממש כואב לי לראות אנשים שוטפים מפרשים/גלשנים עם צינור במקומות בהם יש צינור למטרה זו
דרך אגב, כשאני הולך לעבודה אחרי גלישה בים אז גם את עצמי אני לא שוטף וגם זה לא מזיז לי.
בהצלחה
טל
וגם לא יבשתי אותו. מים מלוחים או מתוקים.
אתה לא אוהב חול על הציוד ? זה מובן ומוצדק. צא מהמים עם הציוד באויר עד לנקודה בה אתה יכול לפרק בלי חול. אם אין כזו אז במהלך הגלגול תדפוק על המפרש שישיל ממנו את החול
זו דעתי האישית מנסיוני הדל (20 שנה +)
והאמת שממש כואב לי לראות אנשים שוטפים מפרשים/גלשנים עם צינור במקומות בהם יש צינור למטרה זו
דרך אגב, כשאני הולך לעבודה אחרי גלישה בים אז גם את עצמי אני לא שוטף וגם זה לא מזיז לי.
בהצלחה
טל
תשטוף אבל
בתנאי שאתה מייבש בצל אחרי זה.
בשום פנים לא לייבש בשמש כי זו גומרת את המונופיל.
המלח פוגע בציוד אבל פחות מאשר השמש והחום
בשום פנים לא לייבש בשמש כי זו גומרת את המונופיל.
המלח פוגע בציוד אבל פחות מאשר השמש והחום
זורקין, קראת אותי מצחוק
חחח חזק זורקין
אני מאמין
אני מאמין
- doron_hackam
אם אתה חולם פעם לגלוש על אמת, עם קפיצות ומהפכים וגלים ועאמיאת, תפסיק מייד, אבל מייד, לשטוף את הציוד. לא שוטפים ציוד. יש שמועות שאחרי גלישה בכנרת (מים מתוקים) כדאי לתת למפרש להתייבש לפני שמכניסים אותו לשק ולאוטו אחרת אולי יהיה עובש (פניצילין זה טוב ). אבל אחרי ים - שאני לא אשמע את זה.
אם לא הצלחת לפרק במקום נורמאלי ויש לך חול - שטוף את הקרדן, את המאריך ואת הכניסה של התורן, כדי שלא יתקעו בהרכבה הבאה. וחסל. זה גם יותר כיפ, גם חוסך זמן, גם חוסך פעילות מיותרת לגמרי. גם סטייל. גם ככה כל הגולשים הרציניים בעולם עושים. כדי לשמור על המפרש, כדאי באמת לא לגלגל אותו כשהוא מלא חול או אבנים קטנטנות כאלה של ים אז אם יצאת מלוכלך, חזור למים וטבול שוב את הציוד. תיזהר שלא יבוא גל וידביק לך את התורן והמערך לקרקעית כי ציוד יכול להשבר מזה.
אם לא הצלחת לפרק במקום נורמאלי ויש לך חול - שטוף את הקרדן, את המאריך ואת הכניסה של התורן, כדי שלא יתקעו בהרכבה הבאה. וחסל. זה גם יותר כיפ, גם חוסך זמן, גם חוסך פעילות מיותרת לגמרי. גם סטייל. גם ככה כל הגולשים הרציניים בעולם עושים. כדי לשמור על המפרש, כדאי באמת לא לגלגל אותו כשהוא מלא חול או אבנים קטנטנות כאלה של ים אז אם יצאת מלוכלך, חזור למים וטבול שוב את הציוד. תיזהר שלא יבוא גל וידביק לך את התורן והמערך לקרקעית כי ציוד יכול להשבר מזה.
לגבי הכנרת....
כנרת זה קיץ ורוח חמה ויובש
בדרך כלל עד שהתאוששת מהיציאה מהמים, דיברת עם שני אנשים על החוף, הלכת לשים את הטרפז באוטו וכו המפרש כבר די יבש ובהחלט ברמה של לגלגל ולהכניס לשק ולאוטו.
מה שכן כשהמפרשים שלי מאופסנים רטובים אז אני משאיר להם שק פתוח ומופשל חלקית שינשמו קצת אויר בכל זאת.
בדרך כלל עד שהתאוששת מהיציאה מהמים, דיברת עם שני אנשים על החוף, הלכת לשים את הטרפז באוטו וכו המפרש כבר די יבש ובהחלט ברמה של לגלגל ולהכניס לשק ולאוטו.
מה שכן כשהמפרשים שלי מאופסנים רטובים אז אני משאיר להם שק פתוח ומופשל חלקית שינשמו קצת אויר בכל זאת.
לגבי החול...
אפשר להשתמש במברשת לנקות את החול אחרי שהציוד קצת התייבש ככה אני עושה ולגבי קיפול הציוד רני הולך לפי הכלל של רון , או לגלגל כשהמפרש יבש לגמרי או אחרי שיוצאים מהים כשהוא עדיין רטוב ואז בבית ליבש.
שמירה על הציוד
חברים, אני פשוט המום למקרא הדברים שנכתבו כאן על ידי גולשים וותיקים ומנוסים.
אני מפנה אתכם להוראות המצורפות לכל מפרש, למשל מתוך האתר של NAISH:
• Rinsing your rig with fresh water before storage will prolong the lite of the sail. Do not use solvents or chemicals to clean the sail. If it becomes dirty, clean it using fresh water and mild soap.
ואני גם מוכן לתרגם את המשפט הראשון: טבילה של המערך במים מתוקים לפני אחסנה תאריך את חיי המפרש.
מי מלח גורמים לבלאי מואץ של כל חלקי המערך והציוד בלי יוצא מן הכלל.
לא חייבים להשתמש בצינור. בלב-הים הוחלף הצינור במיכל מים גדול שממולא אחת לכמה ימים ומשמש את כל הגולשים.
אני מפנה אתכם להוראות המצורפות לכל מפרש, למשל מתוך האתר של NAISH:
• Rinsing your rig with fresh water before storage will prolong the lite of the sail. Do not use solvents or chemicals to clean the sail. If it becomes dirty, clean it using fresh water and mild soap.
ואני גם מוכן לתרגם את המשפט הראשון: טבילה של המערך במים מתוקים לפני אחסנה תאריך את חיי המפרש.
מי מלח גורמים לבלאי מואץ של כל חלקי המערך והציוד בלי יוצא מן הכלל.
לא חייבים להשתמש בצינור. בלב-הים הוחלף הצינור במיכל מים גדול שממולא אחת לכמה ימים ומשמש את כל הגולשים.
זה כנראה נכון
אבל גם על הרבה בגדים שלי כתוב "לכבס ביד" ואני חוטא במכונת כביסה.
לאורך שנים אתה מבין שהציוד הזה בא לשרת אותך ולא להתפנק וזה תפיסה שאתה משנה בראש. אי אפשר באמת לגלוש רציני ועדיין לעקוב אחרי ההנחייה של שטיפה במים ודומיהן.
בזמן חיים ממוצע של מפרש של מישהו שגולש הרבה המלח לא נראה לי סיפור. זו דעתי האישית כמובן
לאורך שנים אתה מבין שהציוד הזה בא לשרת אותך ולא להתפנק וזה תפיסה שאתה משנה בראש. אי אפשר באמת לגלוש רציני ועדיין לעקוב אחרי ההנחייה של שטיפה במים ודומיהן.
בזמן חיים ממוצע של מפרש של מישהו שגולש הרבה המלח לא נראה לי סיפור. זו דעתי האישית כמובן
כמו שכתבתי
מלח בסוף הורס הכל.
אחרי יציאה מהים רצוי לשטוף את המפרש במים מתוקים ולשים פרוש לייבוש במקום מוצל. אין לפרוש בשמש!
אותו הדבר עם שאר הציוד. המלח כאמור מעכל ומייבש הכל.
אחרי יציאה מהים רצוי לשטוף את המפרש במים מתוקים ולשים פרוש לייבוש במקום מוצל. אין לפרוש בשמש!
אותו הדבר עם שאר הציוד. המלח כאמור מעכל ומייבש הכל.
מלח מעכל ומיבש PET/PVC לא מיבש ולא נעליים
אם כבר אז המלח יוצר שכבת משקעים על פני היריעה דבר שמוריד את השקיפות וגורם לשריטות (מיקרוניות) על פני השטח.
הדבר הכי הרסני ליריעות זה, כמו בכל מקרה עם פלסטיק, קרינת UV וחום.
בשני המקרים המפרש יזדקן מהר יותר כתוצאה מפרוק החומר.
אני אישית משתין על הציוד בקשת ומגלגל איך שיוצא (יבש בקיץ רטוב בחורף) וזורק לרכב.. קצת מסריח אבל לא נורא..
שם הציוד מאוחסן בביטחה רוב השנה ומתבשל להנאתו בשמש
פעם בשלוש שנים מחליפים מפרש..
הציוד אמור לשרת אותך ולא להיפך.
אם כבר אז המלח יוצר שכבת משקעים על פני היריעה דבר שמוריד את השקיפות וגורם לשריטות (מיקרוניות) על פני השטח.
הדבר הכי הרסני ליריעות זה, כמו בכל מקרה עם פלסטיק, קרינת UV וחום.
בשני המקרים המפרש יזדקן מהר יותר כתוצאה מפרוק החומר.
אני אישית משתין על הציוד בקשת ומגלגל איך שיוצא (יבש בקיץ רטוב בחורף) וזורק לרכב.. קצת מסריח אבל לא נורא..
שם הציוד מאוחסן בביטחה רוב השנה ומתבשל להנאתו בשמש
פעם בשלוש שנים מחליפים מפרש..
הציוד אמור לשרת אותך ולא להיפך.