היום

פורום גלישת רוח, גלישת קייט ושייט - windsurf, kitesurf, sailing

מנהלים: batgalim, גולן

סמל אישי של משתמש
דורון
יצירת קשר:

היום

שליחה על ידי דורון »

זה שישה ימים ו\או 144 שעות
להריסת הדק,שקיעתה של הזריחה.
שעון החול אוזל.
שעון חול
הזהר במחשבותיך - הן הופכות למילותיך , הזהר במילותיך - הן הופכות למעשיך , הזהר במעשיך - הם הופכים להרגליך , הזהר בהרגליך - הם הופכים לאישיותך , הזהר מאישיותך - היא הופכת לגורלך
סמל אישי של משתמש
דורון
יצירת קשר:

האמת

שליחה על ידי דורון »

האמת קשה לעיכול וצצה מתחת לכל אבן
אם יורשה לי בכל יום יוצגו 2 מסמכים או 3 שישפכו אור על העוול
שנגרם לגולשים ולדורון דוכס,תצתמררו איתי.

נצא להפסקה,המשך יבוא מחר,פשוט לא יכול להתמודד עם העובדות לבד
יום טוב
הזהר במחשבותיך - הן הופכות למילותיך , הזהר במילותיך - הן הופכות למעשיך , הזהר במעשיך - הם הופכים להרגליך , הזהר בהרגליך - הם הופכים לאישיותך , הזהר מאישיותך - היא הופכת לגורלך
סמל אישי של משתמש
דורון
יצירת קשר:

היום

שליחה על ידי דורון »

היום זה 5 ימים ו\או 120 שעות
להריסת דק,לפי שעון הרכבת

שעון רכבת

הנה באה הרכבת... שעון רכבת מדהים ביופיו, הינו דגם מוקטן של שעון הרכבת המפורסם בתחנת "קנסינגטון" שבלונדון. השעון עשוי ברזל מושחם, בעיצוב ויקטוריאני, נתלה על הקיר באמצעות וו תליה המעוצב במיוחד לשעון. במרכזו של השעון מודפס KENSINGTON STATION, LONDON 1879 והוא מגיע בגודל 18/18 ס"מ. פריט שימושי ודקורטיבי שיהפוך כל חדר ומשרד לאטרקטיבי ביותר

תמונה
Moshe

שליחה על ידי Moshe »

דורון, אתה עדיין לא עו"ד,למה להאריך את הזמן?. זה 5 ימים או 120 שעות. לא נראה לי ש-5 ימים ו-120 שעות מתאים לך. הינך מופנה בזאת לספירת ימי העומר שם תוכל לתרגל את הנושא.
סמל אישי של משתמש
דורון
יצירת קשר:

משה

שליחה על ידי דורון »

תשמע משה
אותי למדו שביום יש 24 שעות כפול 5 =120
ספירת העומר אף פעם לא היתה חלק מהווית חיי
תודה על התיקון
תמונה
סמל אישי של משתמש
דורון
יצירת קשר:

היום

שליחה על ידי דורון »

היום זה 4 ימים ו\או 96 שעות
להריסת הדק הלא חוקי והעמודים.
השעון הוא שעון קוקייה
שעון קוקייה המצויד במנגנון מכני. המנגנון המכני עובד באמצעות כוח הכבידה, האצטרובלים משמשים כמשקולות והם אלו שמפעילים את מנגנוני השעון, שהם, 1. מנגנון השעה (המחוגים ומטוטלת). 2. מנגנון הקוקייה הכולל את בובת הקוקייה ואת מנגנון הצלילים הנמצא בצדי תיבת השעון. התמונה צולמה בעת פעולת הקוקייה

תמונה
סמל אישי של משתמש
דורון
יצירת קשר:

היום

שליחה על ידי דורון »

היום זה 3 ימים ו\או 72 שעות
להריסת הדק הלא חוקי
לפי שעון שמש
שעון שמש
הקדמה
שעון השמש הוא העתיק ביותר. המציאו אותו לפני כ- 5000 שנה במצרים. השתמשו בו בארצות רבות אחרות וגם בארץ ישראל עד לפני כ- 1000 שנים.

לפי מקום השמש בשמים ידעו בני האדם מה השעה בערך, וכמה זמן עבר בערך, אבל הם רצו מכשיר שיעזור להם לדעת את הזמן המדויק. לכן המציאו את שעון השמש. שעון זה הוא העתיק והיעיל ביותר בעולם.

שעון השמש הראשון היה פשוט מאוד:

מקל זקוף תקוע באדמה שצלו נופל על קיר או על אבן זקופה,

שעליהם סומנו יחידות המידה של הזמן.

לפניו ומאחוריו אבנים, המונחות במרחקים קבועים זו מזו.

שימוש בשעון השמש
בוקר
כאשר הצל נפל על האבן הרחוקה ביותר מן המקל הייתה אז השעה הראשונה ביום.

כשנפל הצל על האבן השניה מהסוף הייתה אז השעה השניה ביום וכך עד הערב.

במשך הזמן פיתחו ושיכללו את השעון. במקום אבנים הניחו קרש ארוך על פני האדמה. הקרש היה מסומן בקווים במרחקים,

בקצה הקרש היה מקל זקוף. בבוקר הפנו את "ראשו " של השעון, ז"א, את הצד שאליו מחובר המקל

כלפי מזרח כנגד השמש והצל היה מראה את השעות כמו עלפני האבנים.

צהרים
מן הצהרים והלאה הפנו את ה"ראש" כלפי מערב וקבעו את השעות לפי הצל המתארך.

בעקבות פיתוחו ושיכללו של השעון הוא כונה בשם נוסף "שעון צל"

חסרונות שעון השמש

בשעון השמש יכלו להשתמש רק בשעות היום. בעזרתו יכלו לדעת מה השעה המדויקת.

שעה בשעון השמש לא הייתה שווה באורך שלה לשעה בימנו.

חידה

כיצד לדעתכם ידעו את השעה בלילה או בחורף כאשר לא היתה שמש בשמים?

לחצו וגלו את התשובה

תמונה

תמונה
Moshe

שליחה על ידי Moshe »

למה 3 ימים? ה-15 זה מחר.
סמל אישי של משתמש
דורון
יצירת קשר:

היום

שליחה על ידי דורון »

היום זה 2 ימים 48 שעות
לפינוי הדק הלא חוקי
שעון מטוטלת.

שעון קיר, הוא שעון גדול התלוי על קיר. במקומות רבים בעולם יש על בניינים ובמקומות מרכזיים שעוני קיר גדולים, שאפשר לראותם מרחוק. סוג מיוחד של שעוני הקיר הוא שעון מטוטלת, הנקרא גם אורלוגין. זהו שעון שבתחתיתו קבועה מטוטלת, המתנדנדת בקצב קבוע מצד לצד ומווסתת את תנועת המנגנון שלו. גלילאו גליליי גילה את מחזוריות המטוטלת, פיתח וייצר שעונים שהתבססו על תנועה מחזורית. שעון המטוטלת הומצא במאה ה-17.

תמונה
סמל אישי של משתמש
דורון
יצירת קשר:

היום

שליחה על ידי דורון »

היום זה יממה ו\או 24 שעות
לפינוי הדק והריסת העמודים
השעון הוא שעון אטומי :lol:

שעון אטומי הוא שעון המבוסס על מעברים בין רמות אנרגיה אטומיות, היוצרים אות מחזורי בעל תדירות שהשינויים בה נמוכים במיוחד, ומנייתה מאפשרת את אמידת הזמן החולף בדיוק גבוה. שעונים אטומיים הם השעונים המדויקים ביותר בנמצא, והם משמשים כמקורות התקניים לזמן, בגלל דיוק התדירות הגבוה שלהם. אות השעון שיוצרים מספר שעונים אטומיים מופץ ברחבי העולם בדרכים שונות ומשמש, בין היתר, להפעלת רשתות טלפון ומערכות ניווט לווייניות.

לא כל שעון אטומי מראה את השעה. רוב המכשירים המכונים "שעון אטומי" מייצרים רק תדר כלשהו שדיוקו גבוה (שונותו נמוכה). הואיל והתדר ידוע, ניתן למנות את מספר המחזורים באות השעון וכך לעדכן את השעה. למשל, אם השעון מייצר אות בתדר 1 מגה הרץ, הרי מדי מיליון מחזורים חולפת שנייה אחת, ויש לקדם את הזמן המוצג, בהתאם. את מניית המחזורים מבצע מונה מתאים. כך למשל, אם אות השעון הוא גל מרובע, קל למנות את המחזורים על ידי ספירת מספר הפעמים שבהן האות חוצה את האפס.

שעונים אטומיים מסתמכים על תהודה אטומית, שיוצרת אות מחזורי שאותו מודד מונה (counter). השעונים האטומיים הראשונים התבססו על מייזרים (מכשירים המשתמשים בקרינה כדי להגביר גלי מיקרו). כיום השעונים האטומיים המתקדמים מבוססים על מערכות מתקדמות ומדויקות יותר, הכוללות אטומים "קרים" ועל מקורות אטומיים. מכונים לאומיים לתקנים מגיעים לסטיית שעון של פחות מ-10-9 שניות (ננו-שנייה) ביום. השעונים מקיימים סקאלת זמן רציפה, הנקראת זמן אטומי בינלאומי (International Atomic Time) (TAI). לשימוש אזרחי קיימת סקאלה נוספת UTC Coordinated Universal Time (זמן יקום מתואם). UTC נגזר מ-TAI, אך מסונכרן עם מעבר הימים והלילות לפי תצפיות אסטרונומיות.

השעון האטומי הראשון נבנה ב-1949 במכון התקנים הלאומי האמריקאי. את השעון האטומי המדויק הראשון בנה לואיס אסן ב-1955 במעבדה הלאומית לפיזיקה (National Physical Laboratory) בבריטניה. שעון זה התבסס על מעברים של אטום צסיום-133. הדבר הוביל להגדרה בינלאומית מוסכמת כי יחידת הזמן "שנייה" תתבסס על זמן אטומי.

באוגוסט 2004 הציגו מדעני המכון הלאומי לתקנים וטכנולוגיה בארצות הברית (NIST) (National Institute of Standards and Technology) שעון אטומי בגודל שבב. על פי החוקרים, גודל השעון הוא כמאית מגודלם של שעונים אטומיים אחרים. נטען גם כי הוא צורך רק 75 מיליוואט, דבר שהופך אותו יעיל לשימוש במכשירים ניידים המופעלים על ידי סוללות חשמליות.
תמונה
tirosh_sk8er

שליחה על ידי tirosh_sk8er »

יאללה דוכס אתה כזה פסיכי
הרגת אותי עם השעונים האלה
אחד הטופיקים היותר מצחיקים שלך !!! :D :D :D :D :fg: :fg: :jj: :jj: :bade3:
סמל אישי של משתמש
דורון
יצירת קשר:

תירוש

שליחה על ידי דורון »

תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה

תודה תירוש
tirosh_sk8er

שליחה על ידי tirosh_sk8er »

דוכס....
כמו שאתה רואה אני לא מגיב הרבה לאחרונה,
נכנסתי לשלבים האחרונים בפרוייקט שלי, ורוב הזמן אין לי הרבה זמן לנשום
לצערי הרב בסערה האחרונה שכולם מצאו להם איזה יום לתפוס, אני פספסתי לגמרי
וזה מה זה ביאס אותי, אבל תוך שבועיים הפרוייקט שלי נגמר...

אני עוקב אחריך מידי פעם בכל הפורומים,
ורואה שיש רק קומץ של אנשים שמעריכים את עבודתך ודאגתך
ומגיביפ פה ושם, עצוב

יאללה חזק ואמץ - עבודתך קדושה!

מקווה גם לפגוש אותך במים לפעמים ולא רק בבתי משפט... :lol:
שלך
תירוש.
סמל אישי של משתמש
דורון
יצירת קשר:

תירוש

שליחה על ידי דורון »

תשמע,אני לעומתך גלשתי בסערה האחרונה
ומאוד נהנתי,ושאלתי את עצמי איפה תירוש,בכל הסערה הזאת
היה רק יום אחד טוב לקייט וזה היה היום שבו פגשנו את גולדברג עו"ד
ומאז הכל הסטוריה כבר,היה באמת יום טוב,אני צריך להחליף מצנח אחד
ל 7.0 יש לי שני 10.0 2009,בהקדם,ונראה לי צריך להעניק לכרמי
"מצנח זהב" אה כמו ליו"ר הפורש של דיסקונט חחח.{מחמאה כן)
דבר איתי
ציאו
דוכס
תמונה
סמל אישי של משתמש
דורון
יצירת קשר:

היום והיום שאחרי

שליחה על ידי דורון »

היום זה 0 ימים ו-0 שעות
לפינוי הדק הלא חוקי לפי החלטת העליון
לפי שעור "עצר"
שעון עֶצֶר (סטופר) משמש בתחרויות ספורט, כדי למדוד זמני ריצה ועוד. שעון עצר בנוי כך שרק כאשר לוחצים בלחצן אחד הוא מתחיל לפעול וכשלוחצים שוב הוא מפסיק לפעול. שעון עצר משמש למדידת זמן קצוב בלבד ולא כדי לדעת מה השעה. היום, כמעט בכל שעון יד יש סטופר.
תמונה
תמונה
נעול