בלילה של יום כיפור, גיליתי לתדהמתי שאני חיה באירן, למרות שכל הזמן חשבתי שזו בת גלים...
עשרות (אם לא מאות) בני נוער התגודדו להם בשדרות ההגנה, ליד המעבר התת קרקעי של רחוב הרחף. חולצות לבנות וכיפות ו...סלעים בידיהם - מחכים לרכבים שיחלפו וסוקלים אותם במטחים תוך צרחות אקסטטיות מטורפות. היו שם זבי-חוטם בני 12-13 וגם חבר'ה בני 16-17.
כך זה נמשך עד 1:00 בלילה. היום בצהריים חזר גרעין של פורעים והמשיך בבילוי.
רופאה צעירה שנסעה למשמרת בבי"ח רמב"ם חטפה מטח סלעים. אחד מהם שבר את החלון שמאחורי מושב הנהג, כשהוא מפספס את ראשה בסנטימטרים אחדים. וזו לא פעם ראשונה שזה קורה. גם בשנים עברו היו אירועים כאלו. מזעזע. אין לי מילים.
פרעות כיפור תש"ע
והעצוב מכל זה שתושבי השכונה פנו אישית לבכירים במשטרה בבקשה
להיערך בעוד מועד לפרעות השבאב הבת-גלימי חובשי הכיפות הצבועים במטרה למנוע ארועים אלו. והמשטרה לא נערכה כיאות.
נסיוננו המר משנים קודמות לימד אותנו להתריע בפני המשטרה ולהזכיר לה מה היה בעבר ומה ככל הנראה הולך להיות גם השנה. אמנם שלחו שתי ניידות אתמול בערב, אולם במבחן התוצאה נראה שהיערכות המשטרה היתה כושלת והמענה לקוי.
פשוט עצוב.
להיערך בעוד מועד לפרעות השבאב הבת-גלימי חובשי הכיפות הצבועים במטרה למנוע ארועים אלו. והמשטרה לא נערכה כיאות.
נסיוננו המר משנים קודמות לימד אותנו להתריע בפני המשטרה ולהזכיר לה מה היה בעבר ומה ככל הנראה הולך להיות גם השנה. אמנם שלחו שתי ניידות אתמול בערב, אולם במבחן התוצאה נראה שהיערכות המשטרה היתה כושלת והמענה לקוי.
פשוט עצוב.
עליזה שקולניק ואני הננו העורכות של עיתון שכונת בת-גלים "עושים גלים". תושבי בת-גלים המעוניינים לכתוב לעיתון נושאים הקשורים לשכונה מוזמנים לשלוח כתבות למייל: carnav05@gmail.com או להשאיר הודעה במענה הקולי בטלפון: 04-8536697 בצרוף שם ומס' טלפון.