עד שישי האחרון, לא ידעתי כלל שיש פורום. ידעתי שיש ועד שכונתי שלחם בבניית המרינה, אבל לא ידעתי שאנחנו כה מאורגנים כאן. אני חיה כאן הרבה שנים, אבל קצת מנותקת מפעילויות קהילתיות, ברוב עוונותיי.
בשישי האחרון זה הגיע לי "עד כאן", כמו שאומרים. אני נוהגת לצאת עם הכלב שלי לטיול בימי שישי בסביבות 21:00 עד 23:00. לטיילת אני לא הולכת, משום שהיא שורצת מיטרדים. לכן, אנו מטיילים לאורך רחוב העלייה השנייה והלאה לכיוון חוף התכלת. מידיי שישי, כשאנו עוברים ליד יטבתה, החניון מלא במכוניות, מוזיקה בערבית בקולי קולות, טינופת, עשן סמיך של מנגלים, צרחות וצעקות, אפילו אחד שמוכר צמר-גפן מתוק. ממש הפנינג. כולי פליאה מידיי שישי, הכיצד סובלים זאת תושבי שני הבתים האחרונים ברציף מרגולין? ומדוע לא מזמינים משטרה בשל המטרד? יש לציין שהחאפלה נמשכת לרוב עד השעות הקטנות, לפעמים עד 4 בבוקר.
למה התעוררתי עכשיו? כי זה הגדיש את הסאה בשישי האחרון.
זכיתי להטרדות מרכבים שנסעו ברחוב העלייה. כמעט כל רכב האט לידי, מישהו הוציא את ראשו וזרק הערה, אם בנוגע לחלק מגופי או בנוגע לכלב, כמובן במבטא ערבי.
מלבד זאת - בחיים שלי לא ראיתי תנועה כזו ערנית וצפופה כאן בבת גלים, שלא לדבר על המהירות שבה הם נוסעים. ב-15 דקות ראיתי 3 חתולים נדרסים.
יום שישי, אני חוזרת הביתה מטיול עם הכלב בתחושת תשעה באב.
אף אחד כאן לא שם לב לתופעה? מדוע אנחנו שותקים?
חאפלות בטיילת ואוטסטראדה ברח' העלייה - ימי שישי העליזים...
אז מה? שכונתנו הפכה למעוזם של פורעי החוק...
אני חושבת שהתושבים המתגוררים קרוב למטרדים צריכים להתקשר למשטרה בזמן אמת. אני גרה ברחף. בעיקרון - כל הרעש הזה לא אמור להפריע לי, אלא כשאני מטיילת להנאתי. אבל לתושבים שגרים במרגולין או סוף העליה ואלישע יש סיבה טובה להתקשר למשטרה. מישהו עשה את זה פעם? הרי ידוע שהעירייה מצפצפת עלינו. למה שתהיה תגובה?
אני חושבת שהתושבים המתגוררים קרוב למטרדים צריכים להתקשר למשטרה בזמן אמת. אני גרה ברחף. בעיקרון - כל הרעש הזה לא אמור להפריע לי, אלא כשאני מטיילת להנאתי. אבל לתושבים שגרים במרגולין או סוף העליה ואלישע יש סיבה טובה להתקשר למשטרה. מישהו עשה את זה פעם? הרי ידוע שהעירייה מצפצפת עלינו. למה שתהיה תגובה?
כתבה בידיעות חיפה
ל-Jass שלום,
שנים אנו פונים למשטרה, לעירייה להגביר פיקוח ולמי לא. והרשויות מתעלמות.
אנא ראי כתבה שהתפרסמה בידיעות חיפה ביום ששי האחרון.
פנינו לירון חנן מהירוקים להזמין את ועדת הבטחון של העירייה להגיע
לסיור בשעות ערב-לילה בחופי חיפה מחוף הכרמל דרך פארק הכט ובבת-גלים
ולהתרשם מהמצב. חברי הוועדה נפגשו עם תושבים שדיווחו להם על
הטרור שהם עוברים והרגשת ההפקרות הן של מפירי הסדר הציבורי והן של
הרשויות שאמורות להגן עלינו.
ירון חנן הוציא דו"ח מפורט על מה שקורה ודו"ח זה התפרסם בידיעות חיפה השבוע.
עכשיו כשיצא דו"ח רשמי של ועדת הבטחון של העירייה יהיה קשה לעירייה ולמשטרה להתעלם.
חבל שאנו צריכים לפנות לעיתונות כדי לעורר דעת קהל לקריסת האכיפה של העירייה.
אני קוראת לכל הקוראים לשלוח מכתבים אישיים לראש העירייה יהב בקריאה להתחיל להתייחס לדו"ח ולהיערך בהתאם ולא לצאת רק בקריאות שהעניין בטיפול.
קיימת גם התארגנות של מספר פעילים מהשכונה הפועלים בשיתוף פעולה
עם תושבי חיפה שהיו בעבר תושבי השכונה ויחדיו אנו פועלים לאור הדו"ח
מול גורמים שונים וביניהם גם חברי כנסת, שרים ועיתונות ארצית.
הננו מקווים שאחרי שדחפנו ולחצנו ליצירת הדו"ח, ששם את העובדות על השולחן,
יהיה לנו יותר קל ללחוץ על כלל הגורמים שאמורים לדאוג לשלומנו ולאיכות חיינו ועד כה לא ביצעו את תפקידם.
נקווה שבאמצעות דו"ח זה נצליח למנוע את הרצח הבא כדוגמת הרצח שהיה בחופי תל-ברוך.
אני אעביר לועדת הבטחון גם את עדותך האישית על "חווית הטיול" בלב שכונה חיפאית בארץ ישראל כתוספת לעדויות שדאגנו שיועברו כבר לחברי הוועדה.
תודה על תגובתך.
את יכולה לקרוא את הדו"ח בקישורית הבאה ואת מוזמנת להגיב":
http://haipo.co.il/forum/viewtopic.php?f=17&t=608
בברכה ותודה על תגובתך.
נאוה כרמל - "פורום בת-גלים"
שנים אנו פונים למשטרה, לעירייה להגביר פיקוח ולמי לא. והרשויות מתעלמות.
אנא ראי כתבה שהתפרסמה בידיעות חיפה ביום ששי האחרון.
פנינו לירון חנן מהירוקים להזמין את ועדת הבטחון של העירייה להגיע
לסיור בשעות ערב-לילה בחופי חיפה מחוף הכרמל דרך פארק הכט ובבת-גלים
ולהתרשם מהמצב. חברי הוועדה נפגשו עם תושבים שדיווחו להם על
הטרור שהם עוברים והרגשת ההפקרות הן של מפירי הסדר הציבורי והן של
הרשויות שאמורות להגן עלינו.
ירון חנן הוציא דו"ח מפורט על מה שקורה ודו"ח זה התפרסם בידיעות חיפה השבוע.
עכשיו כשיצא דו"ח רשמי של ועדת הבטחון של העירייה יהיה קשה לעירייה ולמשטרה להתעלם.
חבל שאנו צריכים לפנות לעיתונות כדי לעורר דעת קהל לקריסת האכיפה של העירייה.
אני קוראת לכל הקוראים לשלוח מכתבים אישיים לראש העירייה יהב בקריאה להתחיל להתייחס לדו"ח ולהיערך בהתאם ולא לצאת רק בקריאות שהעניין בטיפול.
קיימת גם התארגנות של מספר פעילים מהשכונה הפועלים בשיתוף פעולה
עם תושבי חיפה שהיו בעבר תושבי השכונה ויחדיו אנו פועלים לאור הדו"ח
מול גורמים שונים וביניהם גם חברי כנסת, שרים ועיתונות ארצית.
הננו מקווים שאחרי שדחפנו ולחצנו ליצירת הדו"ח, ששם את העובדות על השולחן,
יהיה לנו יותר קל ללחוץ על כלל הגורמים שאמורים לדאוג לשלומנו ולאיכות חיינו ועד כה לא ביצעו את תפקידם.
נקווה שבאמצעות דו"ח זה נצליח למנוע את הרצח הבא כדוגמת הרצח שהיה בחופי תל-ברוך.
אני אעביר לועדת הבטחון גם את עדותך האישית על "חווית הטיול" בלב שכונה חיפאית בארץ ישראל כתוספת לעדויות שדאגנו שיועברו כבר לחברי הוועדה.
תודה על תגובתך.
את יכולה לקרוא את הדו"ח בקישורית הבאה ואת מוזמנת להגיב":
http://haipo.co.il/forum/viewtopic.php?f=17&t=608
בברכה ותודה על תגובתך.
נאוה כרמל - "פורום בת-גלים"
עליזה שקולניק ואני הננו העורכות של עיתון שכונת בת-גלים "עושים גלים". תושבי בת-גלים המעוניינים לכתוב לעיתון נושאים הקשורים לשכונה מוזמנים לשלוח כתבות למייל: carnav05@gmail.com או להשאיר הודעה במענה הקולי בטלפון: 04-8536697 בצרוף שם ומס' טלפון.