שאלה
שאלה
רציתי לברר על גלשני גלים למתחילים
מה עדיף גלשן רגיל או לונגבורד?
ואם רגיל--אז איזה אורך?
ומה טוחי המחירים בענף המשומשים פחות או יותר?
מה עדיף גלשן רגיל או לונגבורד?
ואם רגיל--אז איזה אורך?
ומה טוחי המחירים בענף המשומשים פחות או יותר?
שלילי, גולן לא מבין בזה (-: גלישה על לונגבורד שונה לחלוטין מגלישה על גלשן רגיל, לא מתחילים בו ומתקדמים, מה שאתה צריך זה כנראה פאנבורד שהוא גלשן רגיל, ארוך יותר, בעל נפח גדול יותר ושייפ מעוגל או אפילו גלשן רגיל רק גדול יותר.
שניהם ניתן למצוא בפורומים למיניהם או אצל היצרנים (מוסא\ניר) מטרייד-אין.
- יונתן
שניהם ניתן למצוא בפורומים למיניהם או אצל היצרנים (מוסא\ניר) מטרייד-אין.
- יונתן
יש לונגבורד
אני מתנצל אם זה לא המקום..אבל יש לי לונגבורד חדש מהוואי למכירה.
צור קשר אם אתה מעוניין בפרטים נוספים.
צור קשר אם אתה מעוניין בפרטים נוספים.
קובי
coby - תן יותר פרטים על הלונגבורד (בפורום קנייה מכירה) .אם כבר פרסמת תן את הלינק.
יניבי היקר - תתחיל עם גלשן קלקר במסגרת התקציב הנוכחי או שלא יהיו חיתולים
קצת יותר ברצינות - אני ממליץ לך ללמוד את ה-Basics על גלשן ספוג ארוך (לפחות בגובה ראש אחד מעליך) והעלות שלו סבירה לכל כיס (600 ש"ח משומש במצב טוב).
לדעתי האישית גלישה ב-ShortBoard מתאימה יותר לדור הצעיר (מקביל לגלישת freestyle ברוח), לנו הזקנים יותר מתאים לגלוש על ה-funboard וה-longboard, פחות מאמץ ויותר הנאה.
יניבי היקר - תתחיל עם גלשן קלקר במסגרת התקציב הנוכחי או שלא יהיו חיתולים
קצת יותר ברצינות - אני ממליץ לך ללמוד את ה-Basics על גלשן ספוג ארוך (לפחות בגובה ראש אחד מעליך) והעלות שלו סבירה לכל כיס (600 ש"ח משומש במצב טוב).
לדעתי האישית גלישה ב-ShortBoard מתאימה יותר לדור הצעיר (מקביל לגלישת freestyle ברוח), לנו הזקנים יותר מתאים לגלוש על ה-funboard וה-longboard, פחות מאמץ ויותר הנאה.
- alonkaplan
- יצירת קשר:
לא ממליץ על לונג בורד למתחילים.
זה קל יותר ללמוד ולעמוד בהתחלה, אבל זהו סגנון גלישה שלא מתאים לכולם, ואת זה יודעים רק אחרי שכבר גולשים...
לא ממליץ על גלשן ספוג.
זה מתאים למתחילים בלבד ומהווה פיתרון מצויין לבתי ספר שלא רוצים שהתלמידים שלהם יחטפו מכות מהגלשנים. במקרה שלך אתה כבר רגיל למכות מהגלישת רוח, אז אין לך בעיה.
ממליץ על פאן-בורד (אורך בערך 2.20 מטר).
ארוך יחסית, בעל נפח ורוחב שנותנים יציבות. אפשר להתקדם איתו עד רמה של תפיסת גלים לפני השבירה, פניות קלות והליכה לפינה של הגל. אחרי שמגיעים לרמה הזו (בתקווה שלא נשברים בדרך...) אפשר להחליט מה רוצים להמשך.
גלשן קצר לפניות רדיקליות, לונג-בורד לסטייל ולגלישה רגועה שצוחקת על כולם בגלים קטנים, פיש המשלב הרבה יתרונות בעיקר בגלים קטנים, או להמשיך עם פאן בורד.
אני גולש על לונג-בורד ונהנה ממנו מאד.
זה קל יותר ללמוד ולעמוד בהתחלה, אבל זהו סגנון גלישה שלא מתאים לכולם, ואת זה יודעים רק אחרי שכבר גולשים...
לא ממליץ על גלשן ספוג.
זה מתאים למתחילים בלבד ומהווה פיתרון מצויין לבתי ספר שלא רוצים שהתלמידים שלהם יחטפו מכות מהגלשנים. במקרה שלך אתה כבר רגיל למכות מהגלישת רוח, אז אין לך בעיה.
ממליץ על פאן-בורד (אורך בערך 2.20 מטר).
ארוך יחסית, בעל נפח ורוחב שנותנים יציבות. אפשר להתקדם איתו עד רמה של תפיסת גלים לפני השבירה, פניות קלות והליכה לפינה של הגל. אחרי שמגיעים לרמה הזו (בתקווה שלא נשברים בדרך...) אפשר להחליט מה רוצים להמשך.
גלשן קצר לפניות רדיקליות, לונג-בורד לסטייל ולגלישה רגועה שצוחקת על כולם בגלים קטנים, פיש המשלב הרבה יתרונות בעיקר בגלים קטנים, או להמשיך עם פאן בורד.
אני גולש על לונג-בורד ונהנה ממנו מאד.
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
...
אחי תלוי בגובה ובמשקל שלך...
תתחיל לא עם סופטבורד ולא פאן בורד זה סתם יאיט אותך ויקשה עליך תקנה גלשן רגיל רק תדאג שהוא יהיה החל מ20 ס"מ יותר מהגובה שלך.
גלשן חדש מתחיל מ2000 שקל (את זה אתה בינתיים לא צריך...)
גלשן למתחילים יעלה לך כ200-400 שקל (מצב שמיש) (!!לא לקנות משהו מיליפני שנת 2000 כי גם שנת 2000 זה גבולי וזה דיי ענתיקה מיליפני..!!)
משהו יותר חדש שתוכל להתחיל לעבוד איתו יעלה לך כ700+ (ושוב שים לב לשנתון ולמצב של הגלשן) ועם אתה רציני בעניין ולתפוש פינות זה קטן עלייך והתחלתה כבר תרגילים תשקיע באחד חדש
כשאתה הולך לקנות את הגלשן תבקש קודם חוות דעת של גולש וותיק.
אל תיכנס לגלוש לבד זה מסוכן וטיפשי
בהצלחה,
תתחיל לא עם סופטבורד ולא פאן בורד זה סתם יאיט אותך ויקשה עליך תקנה גלשן רגיל רק תדאג שהוא יהיה החל מ20 ס"מ יותר מהגובה שלך.
גלשן חדש מתחיל מ2000 שקל (את זה אתה בינתיים לא צריך...)
גלשן למתחילים יעלה לך כ200-400 שקל (מצב שמיש) (!!לא לקנות משהו מיליפני שנת 2000 כי גם שנת 2000 זה גבולי וזה דיי ענתיקה מיליפני..!!)
משהו יותר חדש שתוכל להתחיל לעבוד איתו יעלה לך כ700+ (ושוב שים לב לשנתון ולמצב של הגלשן) ועם אתה רציני בעניין ולתפוש פינות זה קטן עלייך והתחלתה כבר תרגילים תשקיע באחד חדש
כשאתה הולך לקנות את הגלשן תבקש קודם חוות דעת של גולש וותיק.
אל תיכנס לגלוש לבד זה מסוכן וטיפשי
בהצלחה,
..."שהוא בא בא בא אווו, תמיד הוא בא בזמן"...
- alonkaplan
- יצירת קשר:
יניב
ריבוי התשובות אולי מבלבל, אבל בשורה התחתונה זה לא ממש משנה...
ללמוד לגלוש גלים דורש הרבה תרגול והתמדה. הרבה שעות במים והרבה נפילות עד שמגיעים לרמה הבסיסית שהיא: חתירה מהירה, תפיסת גל ועמידה על הגלשן.
תשיג, או תקנה גלשן ותתחיל לעבוד. הרבה עבודה, אבל משתלמת.
בהתחלה אולי תראה כך
המתבונן מהצד אולי לא יבין, אבל גל אחד טוב שתתפוס יתן לך כוח להמשיך לקרטע בין משברי הגלים.
אחרי זה תזדקף קצת
ובסוף תראה כמו גולש אמיתי - בלונדיני וחטוב
אם תרצה עוד עצות אתה מוזמן להתקשר. בהצלחה!
ריבוי התשובות אולי מבלבל, אבל בשורה התחתונה זה לא ממש משנה...
ללמוד לגלוש גלים דורש הרבה תרגול והתמדה. הרבה שעות במים והרבה נפילות עד שמגיעים לרמה הבסיסית שהיא: חתירה מהירה, תפיסת גל ועמידה על הגלשן.
תשיג, או תקנה גלשן ותתחיל לעבוד. הרבה עבודה, אבל משתלמת.
בהתחלה אולי תראה כך
המתבונן מהצד אולי לא יבין, אבל גל אחד טוב שתתפוס יתן לך כוח להמשיך לקרטע בין משברי הגלים.
אחרי זה תזדקף קצת
ובסוף תראה כמו גולש אמיתי - בלונדיני וחטוב
אם תרצה עוד עצות אתה מוזמן להתקשר. בהצלחה!
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
אלון, הסבר יפה ותמונות יפות אבל איפה לעזאזל המפרש???!!!
חלק מהכיף{ומהתסכול}זה שיש טכניקה של שליטה במפרש וברוח בנוסף לשליטה בגלשן.
זה שילוב של הטוב מכל העולמות...
יש את המהירות, יש את הגלים ויש את המפרש...
אתה מתאמץ הרבה פחות{לא צריך לחתור, הרוח מעלה אותך ישר על הגל ועליו...} ונהנה הרבה יותר{חוץ מזה שגלים טובים נדיר שיש בארץ...}
חשוב לציין שאני מסייג את הכל ב"לפי דעתי"...
תכלס גם אני פוזל לגלישת גלים ולצלילה אבל מונע את עצמי מזה כדי לא להתפזר יותר מידי ואז אני יקיים על עצמי את הכתוב "תפסת מרובה, לא תפסת"...
חלק מהכיף{ומהתסכול}זה שיש טכניקה של שליטה במפרש וברוח בנוסף לשליטה בגלשן.
זה שילוב של הטוב מכל העולמות...
יש את המהירות, יש את הגלים ויש את המפרש...
אתה מתאמץ הרבה פחות{לא צריך לחתור, הרוח מעלה אותך ישר על הגל ועליו...} ונהנה הרבה יותר{חוץ מזה שגלים טובים נדיר שיש בארץ...}
חשוב לציין שאני מסייג את הכל ב"לפי דעתי"...
תכלס גם אני פוזל לגלישת גלים ולצלילה אבל מונע את עצמי מזה כדי לא להתפזר יותר מידי ואז אני יקיים על עצמי את הכתוב "תפסת מרובה, לא תפסת"...
http://www.facebook.com/profile.php?id=1119388543
תבלינים עושים ללשון מה שצבעים עושים לעיניים...
תבלינים עושים ללשון מה שצבעים עושים לעיניים...