מחאה ראוייה של חברי קהילת "גלים" כנגד מצב הקזינו
מחאה ראוייה של חברי קהילת "גלים" כנגד מצב הקזינו
אנא כנסו ללינק הבא והוסיפו בו את תגובתכם.
כל הכבוד לחברי קהילת "גלים". מחאה כזו מזמן לא ראינו מצד סטודנטים.
http://www.shakoof.org.il/2008/11/12/1990/
וזה רק מראה את יכולת היעילות של העירייה רק כשזה נוגע לאינטרסים שלהם.
כל הכבוד לחברי קהילת "גלים". מחאה כזו מזמן לא ראינו מצד סטודנטים.
http://www.shakoof.org.il/2008/11/12/1990/
וזה רק מראה את יכולת היעילות של העירייה רק כשזה נוגע לאינטרסים שלהם.
עליזה שקולניק ואני הננו העורכות של עיתון שכונת בת-גלים "עושים גלים". תושבי בת-גלים המעוניינים לכתוב לעיתון נושאים הקשורים לשכונה מוזמנים לשלוח כתבות למייל: carnav05@gmail.com או להשאיר הודעה במענה הקולי בטלפון: 04-8536697 בצרוף שם ומס' טלפון.
מה היתה המטרה בהקמת המבנה הזה ?
למה הוא אמור לשמש ?
בעבר רצינו שהוא יהיה מרכז של צופי ים ופעילות ים לבני נוער ובכלל לכל
מה שקשור לספורט ים.
אבל....אין לנו את הצ'קים.
מה שיהיה בסוף תלוי ביזם שירכוש זאת מהבעלים שהחליט
להפסיק להשקיע כי ראה שזה לא משתלם לו.
התכניות האפשריות שיהיה מלון בוטיק או מרכז בילוי של מסעדות ובתי קפה.
הבעייה שכל יזם שהגיע עד היום דרש שיאפשרו לו עוד שתי קומות והיה יזם
שפעם התגורר בשכונה וכיום הוא אמריקאי שרצה להשקיע בבניית מלון
ולהחזיר את הבריכה. הוא בקש ליבש את הים ליד הקזינו כדי לעשות מגרש חנייה
ותגובתו של יהב היתה: "הירוקים יאכלו אותנו אם נאשר תכנית זו".
זה רק מרמז שיהב חושש מלהתחיל עם מאבקים איתנו.....
בסוף יזם זה החליט להשקיע כספו בקפריסין.
בניין זה הוא בניין לשימור ולכן קשה לשנות את התכניות ולאפשר 2 קומות נוספות.
הרעיון של הצעירים מקהילת גלים וששקולניק (יו"ר פורום בת-גלים) גם הציע בעבר
שהעירייה תרכוש את הנכס מהבעלים הוא הגיוני ומעשי.
וצריך ללחוץ בכיוון.
מה שקשור לספורט ים.
אבל....אין לנו את הצ'קים.
מה שיהיה בסוף תלוי ביזם שירכוש זאת מהבעלים שהחליט
להפסיק להשקיע כי ראה שזה לא משתלם לו.
התכניות האפשריות שיהיה מלון בוטיק או מרכז בילוי של מסעדות ובתי קפה.
הבעייה שכל יזם שהגיע עד היום דרש שיאפשרו לו עוד שתי קומות והיה יזם
שפעם התגורר בשכונה וכיום הוא אמריקאי שרצה להשקיע בבניית מלון
ולהחזיר את הבריכה. הוא בקש ליבש את הים ליד הקזינו כדי לעשות מגרש חנייה
ותגובתו של יהב היתה: "הירוקים יאכלו אותנו אם נאשר תכנית זו".
זה רק מרמז שיהב חושש מלהתחיל עם מאבקים איתנו.....
בסוף יזם זה החליט להשקיע כספו בקפריסין.
בניין זה הוא בניין לשימור ולכן קשה לשנות את התכניות ולאפשר 2 קומות נוספות.
הרעיון של הצעירים מקהילת גלים וששקולניק (יו"ר פורום בת-גלים) גם הציע בעבר
שהעירייה תרכוש את הנכס מהבעלים הוא הגיוני ומעשי.
וצריך ללחוץ בכיוון.
עליזה שקולניק ואני הננו העורכות של עיתון שכונת בת-גלים "עושים גלים". תושבי בת-גלים המעוניינים לכתוב לעיתון נושאים הקשורים לשכונה מוזמנים לשלוח כתבות למייל: carnav05@gmail.com או להשאיר הודעה במענה הקולי בטלפון: 04-8536697 בצרוף שם ומס' טלפון.
נכון יהיה אם העיריה תעודד יזמים לשימור הקזינו בצורתו ולהתיר בניית מלון מלון שיהיה בו גם אולם ארועים . כך אני אוכל להגשים חלום ולקיים לנכד שלי 13 שנה אחרי שיוולד בר מצווה. (בתקווה שזה יהיה באוגוסט כאשר אין רוחות).
הבר מצווה שלי נערכה שם בדמצבר לפני 45 שנה ביום של סערה
מזל שאז עוד לא גלשו וכל האורחים היגיעו.
כבוד לחברה הצעירים מבת גלים על פעולת המחאה האומנותית.
יישר כח .
הבר מצווה שלי נערכה שם בדמצבר לפני 45 שנה ביום של סערה
מזל שאז עוד לא גלשו וכל האורחים היגיעו.
כבוד לחברה הצעירים מבת גלים על פעולת המחאה האומנותית.
יישר כח .
דווקא הרעיון של מרכז ספורט ימי נשמע מעולה.
יש מקום להדרכה, אחסנת ציוד וחנות; וכמובן המיקום המעולה מאפשר יציע לקהל הפונה לים - מעולה לתחרויות, במיוחד מפני שהוא על הספוט ועם יתרון הגובה של המבנה.
אפשר בנוסף גם להקצות שטח ללינה של תיירי-גלישה.
בנוסף כמובן שאפשר יהיה לקיים במקום מסיבות ואירועים (גם בר-מיצוות, ספיישל בשביל אקי )
מישהו יודע עוד פרטים כמו המחיר המבוקש, גודל המבנה במטרים וכו'..?
יש מקום להדרכה, אחסנת ציוד וחנות; וכמובן המיקום המעולה מאפשר יציע לקהל הפונה לים - מעולה לתחרויות, במיוחד מפני שהוא על הספוט ועם יתרון הגובה של המבנה.
אפשר בנוסף גם להקצות שטח ללינה של תיירי-גלישה.
בנוסף כמובן שאפשר יהיה לקיים במקום מסיבות ואירועים (גם בר-מיצוות, ספיישל בשביל אקי )
מישהו יודע עוד פרטים כמו המחיר המבוקש, גודל המבנה במטרים וכו'..?
- carmicarmi
- איזה_גולש_אתה: גולש קייט
"הולכים על בת-גלים"
עליזה שקולניק מהפעילים של "פורום בת-גלים" העלתה רעיון שכרגע אנו מתכווננים
לארגן ולפרסם אותו והא להתחיל במסורת של מפגש תושבים ושוחרי בת-גלים בכל יום שישי האחרון בחודש בשעות הבוקר.
המפגש יהיה ליד הקזינו והרעיון הוא להתחיל בצעידה קלילה לאורך הטיילת עד יוטבתה או שקמונה ותוך כדי ההליכה המשותפת יהיה תהליך
של קרוב לבבות והיכרויות בין התושבים ומי שבת-גלים חשובה לו ויתחזקו הקשרים בין התושבים כמו שפעם היו הרבה מפגשי רחוב בין האנשים ולא
היה הניכור של היום. ככה אנשים ייחשפו לקסם של השכונה.
אני מציעה שצעדה זו אחת לחודש תהיה גם סוג של מחאה ולחץ על העירייה להפסיק עם ההזנחה ולהתחיל להשקיע בבת-גלים למען כל תושבי חיפה.
קהילת הגולשים וגם הצעירים שהחלו במחאה מוזמנים להגיע לפני הגלישה ואנו יכולים לעשות גם קצת רעש ותקשורת ולהביא את בת-גלים לקדמת הספוט.
אנו יכולים לעשות הפגנות כדי שהעירייה תרכוש את הקזינו ותהפוך אותו למבנה ציבור לספורט הימי.
כיום דורשים עבור הקזינו כ-20 מיליון ש"ח ואני לא חושבת שלעירייה זה הרבה כסף כדי להקים מבנה ציבור.
אני חושבת שזה רעיון מבורך המפגש הזה ותוך כדי הליכה ודו-שיח יכולים לעלות רעיונות נוספים ביו האנשים לפיתוח השכונה. אנו יכולים להוכיח
לעירייה וליהבם שלמרות כל ההזנחה המכוונת שלהם יש המון אנשים שתומכים בבת-גלים ובחוף ואנו נהנים מהטיילת והחוף גם בלי הטובות שלהם.
בארועים אלו אנו יכולים להחתים אנשים כדי שיהיו לנו רשימות מוכנות וכתובות מייל של התומכים בפיתוח החוף ושימורו כדי שנחתימם על כל עצומה כשנצטרך.
אם למישהו יש רעיונות נוספים יעלה ויבוא ויכתוב.
כשיהיה לו"ז - אעדכנן אתכם.
בברכת שמיים ומים כחולים ואפשרות לנצלם.
לארגן ולפרסם אותו והא להתחיל במסורת של מפגש תושבים ושוחרי בת-גלים בכל יום שישי האחרון בחודש בשעות הבוקר.
המפגש יהיה ליד הקזינו והרעיון הוא להתחיל בצעידה קלילה לאורך הטיילת עד יוטבתה או שקמונה ותוך כדי ההליכה המשותפת יהיה תהליך
של קרוב לבבות והיכרויות בין התושבים ומי שבת-גלים חשובה לו ויתחזקו הקשרים בין התושבים כמו שפעם היו הרבה מפגשי רחוב בין האנשים ולא
היה הניכור של היום. ככה אנשים ייחשפו לקסם של השכונה.
אני מציעה שצעדה זו אחת לחודש תהיה גם סוג של מחאה ולחץ על העירייה להפסיק עם ההזנחה ולהתחיל להשקיע בבת-גלים למען כל תושבי חיפה.
קהילת הגולשים וגם הצעירים שהחלו במחאה מוזמנים להגיע לפני הגלישה ואנו יכולים לעשות גם קצת רעש ותקשורת ולהביא את בת-גלים לקדמת הספוט.
אנו יכולים לעשות הפגנות כדי שהעירייה תרכוש את הקזינו ותהפוך אותו למבנה ציבור לספורט הימי.
כיום דורשים עבור הקזינו כ-20 מיליון ש"ח ואני לא חושבת שלעירייה זה הרבה כסף כדי להקים מבנה ציבור.
אני חושבת שזה רעיון מבורך המפגש הזה ותוך כדי הליכה ודו-שיח יכולים לעלות רעיונות נוספים ביו האנשים לפיתוח השכונה. אנו יכולים להוכיח
לעירייה וליהבם שלמרות כל ההזנחה המכוונת שלהם יש המון אנשים שתומכים בבת-גלים ובחוף ואנו נהנים מהטיילת והחוף גם בלי הטובות שלהם.
בארועים אלו אנו יכולים להחתים אנשים כדי שיהיו לנו רשימות מוכנות וכתובות מייל של התומכים בפיתוח החוף ושימורו כדי שנחתימם על כל עצומה כשנצטרך.
אם למישהו יש רעיונות נוספים יעלה ויבוא ויכתוב.
כשיהיה לו"ז - אעדכנן אתכם.
בברכת שמיים ומים כחולים ואפשרות לנצלם.