שאלה לאילתיים ????

פורום גלישת רוח, גלישת קייט ושייט - windsurf, kitesurf, sailing

מנהלים: batgalim, גולן

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
flaka

שאלה לאילתיים ????

שליחה על ידי flaka »

לכל קרעני הפריסטייל ..בפעם הראשונה בחיי אני רוצה להתייעץ איתכם,לפני קניית גלשן,אז ככה אני גולש "אול ארואונד " ישיש וקשיש 35 חורפים,אני אוהב לגלוש בכל תנאי הים האפשריים ואני מחפש גלשן חדש שיענה על כל הדרישות לתנאי הרוח במרכז,רוח למפרשים בגודל של 5.5 ועד 5 מ" ים שטוח ועד לגלים גבוהים.כשיש סערות יש לי כבר גלשן קטן לסערות,אז אין דילמה.גלשתי עד עכשיו על 83 real world jp גלשן סבבה לגמרי גם בגלים וגם בפריי סטייל למתחילים (וולקן+וויל סקיפר+ספוק+ספוק o h +סוויץ סטאנס וולקן .)אני מרגיש שהגלשן קצת קטן לי לפריי סטייל ולא הכי טוב בגלים.ההיתי רוצה ללמוד גם gruby +flaka ואז לפרוש ..לבית אבות, השאלה היא האם אפשר לעשות וללמוד את התרגילים האלה גם על גלשן wave 86 ליטר, ניסיתי את free wave של פאנטיק והיה לא רע,ואפילו התלהבתי.לא היה ים טוב לפריי סטייל אבל הלך לא רע בשביל יום ראשון.שוב האם כדאי לקנות גלשן קצת יותר גדול בנפח ויותר wave .ומקסימום להחליף לסנפיר פריי סטייל כי זה מה שמשמעותי יותר? .או שבשביל התרגילים האלה זה לא משנה בכלל על מה גולשים והאימון זה מה שקובע בסופו של דבר...קדימה מחכה לתשובה בהקדם..
bar

שליחה על ידי bar »

אהלן..
גלשן פרייסטייל וייב 90-100 ליטר יתאים לך , הפנאטיק פריי וייב הוא אחלה גלשן אבל תבקש עוד הצעות על גלשנים..
אל תקנה גלשן יותר מדי וויב וקטן מ90 ליטר זה לא לפרייסטיל ולא יתאים לך(בהנחה שאתה רוצה לשלב בין פרייסטייל לוויב)

מקווה שעזרתי 8)
סמל אישי של משתמש
flaka

שליחה על ידי flaka »

ומה אתה אומר על real world 92 l????תודה על התגובה אגב.
bar

שליחה על ידי bar »

אני לא מכירה את הגלשן אבל כמו שאמרתי קודם גלשני פרייסטייל וייב מתאימים לכל התנאים שאתה מחפש, היחידים ששמעתי עליהם תגובות טובות הם הפנאטיק פריי וייב והנייש
אני מאמינה שתוכל לנסות גלשנים לפני שתחליט לקנות.
בהצלחה!
סמל אישי של משתמש
alonkaplan
יצירת קשר:

שליחה על ידי alonkaplan »

שחר פלאקה
מוזר שאתה שואל דווקא את האילתים. הם מומחים לפריסטייל, אבל רובם לא מנוסים בגלישה בגלים.
אתה מגדיר את עצמך כגולש "אולאראונד" ומחפש גלשן גדול יחסית שיתאים לתרגילי פריסטייל מתקדמים (לצורך העניין אין הבדל בין ספוק לבין קומבינציות מסובכות יותר) וגם לגלישה בגלים בימים של רוח חלשה.
מהיכרותי העמוקה איתך (עמוקה, לא?) אתה לא גולש אולאראונד. אתה גולש גלים שמתרגל פריסטייל כשאין גלים.
לדעתי, אין גלשן אחד שיתאים לדרישותיך... אם אתה רוצה להצליח ולשלוט בתרגילי פרסטייל רצוי לגלוש על גלשן פריסטייל, רחב ובעל נפח.
גלשן כזה לא מתפקד היטב בגלים ויתסכל אותך בימי הגלים כשהרוח חלשה.
גלשני ווייב גדולים לא נוחים לתרגילי פריסטייל כמו הגלשנים המיועדים לכך, למרות שניתן כמובן לעשות איתם תרגילים.
אתה צריך להחליט מה אתה יותר - גולש גלים או פריסטייל, ולפי זה לבחור את הגלשן.
מהיכרותי איתך (העמוקה, כאמור) אני ממליץ לך על רעיון שאתה הצעת - גלשן ווייב בעל נפח (85 ליטר+-) ולהחליף לסנפיר קטן יותר בימים בלי גלים כדי להקל על תרגילי ההחלקה על החרטום.
גלשן פריסטייל-ווייב הוא לדעתי פיתרון לא נכון לגולש ברמתך...
מקוה שעזרתי.
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
סמל אישי של משתמש
tald

אני גם עברתי לפריסטייל

שליחה על ידי tald »

flaka,
אחרי כמה שנים גלישה עם גלשני wave עברתי לגלשן freestyle טהור לפני כמה שבועות. קניתי נפח לא גדול 88 ליטר ועברתי מ wave 86 ליטר כך שהנפח לא גדל הרבה, אבל ...... התנהגות הגלשן במים שונה מאוד יחסית ל wave.
בהתחלה הייתי די בהלם. יש לו יותר נפח בחלק האחורי וכנראה שאחרי שאתה גולש הרבה שנים עם גלשני wave אתה מפתח טכניקה שמתאימה לגלשן wave.
הוא מרגיש די עגלה בכל מה שנוגע לסיבובים חדים ותנועות חדות, אבל באמת שומר על מהירות יפה בתרגילים ובסיבובים למיניהם. אין ספק של-freestyle הוא מעניין ויקדם אותי הרבה (וגם גלשתי איתו בלי בעיות בשישי ושבת לפני שבוע בבת גלים) אבל אם אתה רוצה חדות בסיבובים הוא ממש לא זה. יש לו גם חרטום שטוח יחסית ל wave וכשגלשתי איתו בשישי שבת מדי פעם החרטום נכנס בצ'ופים במים וממש בלם אותי חזק בכל מקרה כזה. בים לא חלק צריך לשמור שהחרטום שלו לא יצלול בתוך איזה גל.
בקיצור אני מחפש עכשיו גלשן 80 ליטר wave כי הפריסטייל לא נוח בתנאי ים סוערים. אין לי נסיון עם freestyle wave אבל קשה לי להבין איך אפשר לחבר טוב בין שני סגנונות הגלישה האלה בגלשן אחד
אני מציע לך להפריד בין שני התחומים ולא לנסות למצוא גלשן שיתאים לשניהם

בהצלחה
טל
סמל אישי של משתמש
flaka

שליחה על ידי flaka »

תודה לכל העונים ,אבל איפה האיילתים שצריך אותם........קפלן אני לא מחפש להתקדם לתרגילים מטורפים ואני חושב שאת היעד שלי שהוא עוד 2 תרגילים אפשר אולי להגשים אם גלשן wave לא ראדיקאלי מיידי לגלים ,כי האמת ואני לא משווה אבל פלג+ושלף עושים את כל התרגילים המצויינים על גלשני וויב.אז אולי כדאי לי להתיעץ איתם ולא עם האילתים שלללללללף איפה אתה תענה..............
שלח תגובה