איני מבין את התגובות שלך, כמו:
"אנחנו מוקפים טפשים"
"בורותך בנושא ברורה"
אני מספר מה שאני ראיתי, חלק מהגולשים גם הכרתי.
אני חושב שגלישת קייט זה ספורט מדהים, רק צריך לדעת שזה גם מסוכן.
ציוד קייט צריך להיות חדש ותקין.
לידע כללי שלך:
http://insurance.essentialtravel.co.uk/kitesurfing.asp
או שאתה חושב שגם הם בורים וטיפשים.
Windsurfing is considered a Grade 1 risk sport. When engaging in it, it is recommended that you obtain travel insurance.
Kite surfing exposes you to unpredictable elements, which is why it is considered a Grade 4 risk sport. Consider securing ravel insurance before going on a kite surfing adventure.
נושא חשוב קייט ובטיחות
רק לא חוק!!
אני לא כותב כאן הרבה, ועם כל הצער והבהלה בעקבות המקרה -
לחוקק חוקים על ענף ספורט במדינת ישראל משמעו פשוט לקבור את הענף.
דוגמא דומה? הנה:
"חוק הספורט המוטורי"- יחודי למדינתנו הנאורה אין צורך לציין, לא קיים משהו מקביל בשום מקום אחר בעולם (בדוק).
החוק בא למסד לראשונה עיסוק בענף המסוכן והמדהים הזה שפופולרי מאוד בכל מקום חוץ מאשר בארץ הקודש.
התוצאה?
החוק אושר לפני כשנתיים בכנסת באופן "עקרוני" ומאז ועד היום נוספו אין ספור עסקנים, פוליטיקאים ומאעכרים למינהם שאין להם כלום עם הענף והם עסוקים ב"השלמת התקנות" וגו שיאפשרו תחרויות ועיסוק חוקי.
בקיצור - גם המעט שהיה קיים לפני כן בהעלמת עין של הרשויות (ראלי במיתחם מגודר, מסעות ניווט, ג'ימיקאנות במגרשי חניה סגורים, מוטוקרוס אופנועים במסלול סגור ועוד) הפך לנרדף ומוחרם בידי שומרי החוק המסורים והענף שומם לחלוטין (למעט הפקות פירטיות ומסוכנות) ללא עתיד נראה לעין.
התאגדות, חינוך והקפדה על בטיחות מצד כל העוסקים זה מספיק טוב בכל העולם גם לענף בו מסתכלים למוות בעינים ולפעמים גם פוגשים אותו בכל הרמות, מהמתחילים ועד למקצוענים.
מישהו כאן באמת רוצה את השוטרים שאמרו ל-YNET שהם שוללים "רקע פלילי" (בחייכם, וואלה??!) לטרגדיה בשדות ים מתערבבים לנו בחוף ובתחביב?
שיוציאו את העצבים שלהם על אופנועי הים והג'יפים החוף.
הדרכות - כן. הסברה - בטח. חינוך -אחלה. אגודות ומועדונים מסודרים - מעולה.
אבל באמת שלא צריך חוק - זה יביא רק צרות.
לחוקק חוקים על ענף ספורט במדינת ישראל משמעו פשוט לקבור את הענף.
דוגמא דומה? הנה:
"חוק הספורט המוטורי"- יחודי למדינתנו הנאורה אין צורך לציין, לא קיים משהו מקביל בשום מקום אחר בעולם (בדוק).
החוק בא למסד לראשונה עיסוק בענף המסוכן והמדהים הזה שפופולרי מאוד בכל מקום חוץ מאשר בארץ הקודש.
התוצאה?
החוק אושר לפני כשנתיים בכנסת באופן "עקרוני" ומאז ועד היום נוספו אין ספור עסקנים, פוליטיקאים ומאעכרים למינהם שאין להם כלום עם הענף והם עסוקים ב"השלמת התקנות" וגו שיאפשרו תחרויות ועיסוק חוקי.
בקיצור - גם המעט שהיה קיים לפני כן בהעלמת עין של הרשויות (ראלי במיתחם מגודר, מסעות ניווט, ג'ימיקאנות במגרשי חניה סגורים, מוטוקרוס אופנועים במסלול סגור ועוד) הפך לנרדף ומוחרם בידי שומרי החוק המסורים והענף שומם לחלוטין (למעט הפקות פירטיות ומסוכנות) ללא עתיד נראה לעין.
התאגדות, חינוך והקפדה על בטיחות מצד כל העוסקים זה מספיק טוב בכל העולם גם לענף בו מסתכלים למוות בעינים ולפעמים גם פוגשים אותו בכל הרמות, מהמתחילים ועד למקצוענים.
מישהו כאן באמת רוצה את השוטרים שאמרו ל-YNET שהם שוללים "רקע פלילי" (בחייכם, וואלה??!) לטרגדיה בשדות ים מתערבבים לנו בחוף ובתחביב?
שיוציאו את העצבים שלהם על אופנועי הים והג'יפים החוף.
הדרכות - כן. הסברה - בטח. חינוך -אחלה. אגודות ומועדונים מסודרים - מעולה.
אבל באמת שלא צריך חוק - זה יביא רק צרות.
- carmicarmi
- איזה_גולש_אתה: גולש קייט
אייל, ראיתי את רשימת התאונות שציינת. זו רשימה אפסית מול כמות התאונות האמיתית. רק לא הבנתי את הפאנץ' ליין. אשמח אם תסביר.
גלישת קייט בסערות זה ספורט מסוכן. פציעות זה חלק מהעניין, לצערי הרב !
אגב, גם גלישת רוח בגלים בסערת חורף זה ספורט מסוכן. מאד !!! במצבים מסויימים של התכבסות בתוך שבירה, אפילו יותר מסוכן מקייט.
אם תגלוש קייט ב-13 קשר בצפונית עם גל של 20 ס"מ לא יקרה לך כלום.
מי שהסיכון לא בשבילו שיישב מול הטלויזיה בסלון עם פיצוחים. אחר כך שילך לחדר כושר.
גלישת קייט בסערות זה ספורט מסוכן. פציעות זה חלק מהעניין, לצערי הרב !
אגב, גם גלישת רוח בגלים בסערת חורף זה ספורט מסוכן. מאד !!! במצבים מסויימים של התכבסות בתוך שבירה, אפילו יותר מסוכן מקייט.
אם תגלוש קייט ב-13 קשר בצפונית עם גל של 20 ס"מ לא יקרה לך כלום.
מי שהסיכון לא בשבילו שיישב מול הטלויזיה בסלון עם פיצוחים. אחר כך שילך לחדר כושר.
מסכים עם אלון, דרור ועדי
אני חושב שאנחנו לא מוקפים ב"חבורה של טיפשים" כמו שדוכס ציין, אנשים פשוט לא מודעים לסיכונים במיוחד אנשים חדשים בספורט.
צריך להדגיש את נושא הבטיחות שיש בקורסים (כמו שיש בענפי ספורט אחרים בכלל וימיים בפרט), ולמסד חוקים/הנחיות של רצון טוב בין הגולשים (כמו שקיים במקומות אחרים בעולם).
אני מאמין שאם זה יקרה ואנשים יהיו מודעים לסיכונים ולכללים הבסיסיים במים כמות התאונות תרד ורוב האנשים יפעלו לפי החוקים (הלא כתובים) הקיימים,פשוט צריך לתת קצת קרדיט לאנשים.
ואני מצדד בריענון חוקי המים בין גולשי הרוח, אולי אפילו להדפיס ולתלות במועדו, או מחוצה לו בכניסה לחוף. ככה יקרו גם פחות תאונות והתנגשיות וחיכוים מיותרים בין גולשי רוח.
ולבסוף אין תחליף לאדיבות בסיסית בין אדם לאדם, אם אין את זה שום חוקים כתובים או לא, לא יגרמו לזה לקרות.
צריך להדגיש את נושא הבטיחות שיש בקורסים (כמו שיש בענפי ספורט אחרים בכלל וימיים בפרט), ולמסד חוקים/הנחיות של רצון טוב בין הגולשים (כמו שקיים במקומות אחרים בעולם).
אני מאמין שאם זה יקרה ואנשים יהיו מודעים לסיכונים ולכללים הבסיסיים במים כמות התאונות תרד ורוב האנשים יפעלו לפי החוקים (הלא כתובים) הקיימים,פשוט צריך לתת קצת קרדיט לאנשים.
ואני מצדד בריענון חוקי המים בין גולשי הרוח, אולי אפילו להדפיס ולתלות במועדו, או מחוצה לו בכניסה לחוף. ככה יקרו גם פחות תאונות והתנגשיות וחיכוים מיותרים בין גולשי רוח.
ולבסוף אין תחליף לאדיבות בסיסית בין אדם לאדם, אם אין את זה שום חוקים כתובים או לא, לא יגרמו לזה לקרות.
- alonkaplan
- יצירת קשר:
גלישת קייט מסוכנת בעיקר למתחילים, ולא רק לגולשים בסערות.
הקייט, בניגוד לכלי שייט אחרים "עובד" גם ביבשה ולא רק במים.
לכן אני ממליץ לכל מי ששואל אותי איפה קונים את זה - ללכת ולעבור קודם כל קורס מקצועי.
הקייט, בניגוד לכלי שייט אחרים "עובד" גם ביבשה ולא רק במים.
לכן אני ממליץ לכל מי ששואל אותי איפה קונים את זה - ללכת ולעבור קודם כל קורס מקצועי.
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;