אימייל מעניין שקיבלנו לאתר בת גלים
- גולן
- איזה_גולש_אתה: גולש חספקה
- יצירת קשר:
אימייל מעניין שקיבלנו לאתר בת גלים
נראה לי שאולי מישהו צריך לנסוע ולעזור
Dear Sir or Madam,
Your success in maintaining a beach in its natural form is an inspiration for many people around the world, including us.
The town of Cabarete in the Dominican Republic has been a windsurfing, kite surfing Mecca for many years.
In recent years surfers, Laser sailors and mountain bike riders have began to enjoy our are, too.
The special ambiance and scenery with over 300 sails on the water on a windy day have brought here real estate developers who have no consideration to the long term benefit of the town. These developers are looking for ways to build 8 to 12 story buildings in an area that is restricted to 11.5 meters in height.
We expect these towers to kill the wind close to shore, thus making launching of windsurfing and kitesurfers impossible. We also expect major traffic Jams on Cabarete's only little road, and huge environmental effect on the sweet water lagoon that is part of Cabarete.
We would like to ask for any links in English to articles about your cause in Bat Galim, and the arguments you used to stop the developers.
Any information you have of similar causes from around the world will help, too.
Most importantly, please let me know if you were able to find proof or samples from other parts of the world where "developers" actually ruined a town due to careless construction.
If you received any kind of help from International organizations, please send us their names.
Thank you,
Ari Barshi
Cabarete
Dear Sir or Madam,
Your success in maintaining a beach in its natural form is an inspiration for many people around the world, including us.
The town of Cabarete in the Dominican Republic has been a windsurfing, kite surfing Mecca for many years.
In recent years surfers, Laser sailors and mountain bike riders have began to enjoy our are, too.
The special ambiance and scenery with over 300 sails on the water on a windy day have brought here real estate developers who have no consideration to the long term benefit of the town. These developers are looking for ways to build 8 to 12 story buildings in an area that is restricted to 11.5 meters in height.
We expect these towers to kill the wind close to shore, thus making launching of windsurfing and kitesurfers impossible. We also expect major traffic Jams on Cabarete's only little road, and huge environmental effect on the sweet water lagoon that is part of Cabarete.
We would like to ask for any links in English to articles about your cause in Bat Galim, and the arguments you used to stop the developers.
Any information you have of similar causes from around the world will help, too.
Most importantly, please let me know if you were able to find proof or samples from other parts of the world where "developers" actually ruined a town due to careless construction.
If you received any kind of help from International organizations, please send us their names.
Thank you,
Ari Barshi
Cabarete
העזרה הראשונה שאפשר לתת להם זה יעוץ בהקמת אתר...
ולכן כל מה שנשאר לך זה לארוז מזודה ולצאת לשליחות .
הבעיה שאנחנו בתקופת בחירות ואני לא יודע אם כרמי יהיה מוכן לתת לך חופש.
בכל מקרה זו תיהיה חופשה ללא תשלום , השנה כבר תוקצבה.
אפשר גם לשלוח את משורר וזמר המאבק.
אם רוצים ליהיות רציניים כבוד גדול הוא לנו לקבל מכתב כזה.
ולכן כל מה שנשאר לך זה לארוז מזודה ולצאת לשליחות .
הבעיה שאנחנו בתקופת בחירות ואני לא יודע אם כרמי יהיה מוכן לתת לך חופש.
בכל מקרה זו תיהיה חופשה ללא תשלום , השנה כבר תוקצבה.
אפשר גם לשלוח את משורר וזמר המאבק.
אם רוצים ליהיות רציניים כבוד גדול הוא לנו לקבל מכתב כזה.
- carbon fiber
כן גולן אני הייתי אחראי על קשרי חוץ. אז דיברתי עם רובי נייש והוא היה מאד נחמד ושלח לנו מייל תומך. אפשר לדבר איתו גם הפעם, הוא בנאדם מקסים.
חוץ מזה יש לצערי דוגמאות רבות להרס חופים, צריך לחפש קצת בחומרים מאז.
ארגונים שיכולים לעזור: pwa , pkra , surfers fudation
וגם אנחנו כמובן. אפשר לספר להם מה אנחנו עשינו (הקמנו פורום, הקמנו צוות הנהגה, הפעלנו קשרים, הפגנות, אדם טבע ודין, חברה להגנת הטבע, דורון חכם אחד ועוד...).
אני מרגיש המון אמפתיה כלפיהם - חייבים לעזור להם. אני מוכן לעזור במה שצריך.
חוץ מזה יש לצערי דוגמאות רבות להרס חופים, צריך לחפש קצת בחומרים מאז.
ארגונים שיכולים לעזור: pwa , pkra , surfers fudation
וגם אנחנו כמובן. אפשר לספר להם מה אנחנו עשינו (הקמנו פורום, הקמנו צוות הנהגה, הפעלנו קשרים, הפגנות, אדם טבע ודין, חברה להגנת הטבע, דורון חכם אחד ועוד...).
אני מרגיש המון אמפתיה כלפיהם - חייבים לעזור להם. אני מוכן לעזור במה שצריך.
- carbon fiber
עצוב לקרוא, אבל זה היה צפוי. כמה שאנחנו חושבים על רשויות התכנון הישראליות שהן מושחתות ומונעות מאינטרסים אישיים ופוליטיים, אין מה להשוות למקומות אחרים. לא נראה לי שהפגנות ומאמרים בעיתון יעזרו לקברטים. אם כאן מעטפות זה דבר מקובל, על אחת כמה וכמה שם. עצוב לי לדמיין את המקום המדהים הזה הופך לסוג של מיאמי.
גולן, אם יש מאמרים רלוונטים בעברית שיש לתרגמם, אשמח לעזור. שלח לי בפרטי.
גולן, אם יש מאמרים רלוונטים בעברית שיש לתרגמם, אשמח לעזור. שלח לי בפרטי.
- carbon fiber
- גולן
- איזה_גולש_אתה: גולש חספקה
- יצירת קשר:
זה באמת מרגש לקבל אימייל כזה.
המאבק התפרסם בכמה אתרי גלישה ובטח הבחור מצא אותנו בגוגל.
חוץ מזה גם ארנון וחבר'ה ישראלים במאווי מספרים ואנשים שמעו על זה.
אז מי שרוצה לענות לבחור האימייל שלו: ari@caribwind.com
אבל תזכרו שאם הם משלמים לביקור מומחה מחו"ל אז קודם כל אני נוסע
המאבק התפרסם בכמה אתרי גלישה ובטח הבחור מצא אותנו בגוגל.
חוץ מזה גם ארנון וחבר'ה ישראלים במאווי מספרים ואנשים שמעו על זה.
אז מי שרוצה לענות לבחור האימייל שלו: ari@caribwind.com
אבל תזכרו שאם הם משלמים לביקור מומחה מחו"ל אז קודם כל אני נוסע
- alonkaplan
- יצירת קשר:
כותב המכתב הוא ארי ברשי, ישראלי בעל מועדון גלישה ושייט בקברטה.
למי שלא מכיר או צעיר מדי בתחום בשביל לזכור - ארי היה מבכירי גולשי הרוח בארץ בראשית שנות ה-80, עבד בימית בת"א ופעל רבות לקידום הענף בארץ.
לפני כ-20 שנה הקים יחד עם אישתו הקנדית את המועדון בקברטה, בסיפור די רומנטי של גלישה ואהבה...(מסופר באתר שלו).
באמצע שנות ה-90 עשה ארי נסיון לחזור לארץ ואף הגיש הצעה עם השקעה כספית דמיונית במושגים שלנו למועדון בחוף בת-גלים. הוא הפסיד במכרז...
קברטה זו דוגמא קלאסית לאיום נדל"ני על אתרי גלישה - כפר קטן ונידח שהיתגלה ע"י הגולשים, שהביאו איתם את המועדונים וסחבו על גבם את כל הפיתוח התיירותי הנלווה.
המקום ידע עליות וירידות מבחינה תיירותית, אך בשנים האחרונות שב לפרוח, בזכות גולשי הקייט שמגיעים למקום בהמוניהם.
אחד הדברים היפים במקום היה שהקפידו לא לבנות את המבנים ובתי המלון לגובה, לפי הכלל של "פחות מגובה עצי הקוקוס שעל החוף".
בביקורי האחרון בקברטה http://yamia.freehostia.com/cabarete2008.htm שמתי לב לבניין שעובר שיפוצים ונבנה לגובה בסמוך לחוף.
שאלתי את ארי לפשר הדבר והתחלנו לשוחח על הפיתוח הנדל"ני המאיים על הרוח, שהיא מקור הכוח במקום. כמובן שנתתי לו בתור דוגמא את המאבק על חוף בת גלים.
ארי התעניין, התרשם ועכשיו גם פונה לעזרה...
מדובר באחד החופים הידועים בעולם ויחסי ציבור לא חסרים למקום, אבל כנראה שצריך להגיד גם שם ש"חוף הים הוא לא נדל"ן".
אני מתכננן ליסוע לשם שוב בחורף הקרוב. מתנדב לקחת איתי מדבקות של האתר!
למי שלא מכיר או צעיר מדי בתחום בשביל לזכור - ארי היה מבכירי גולשי הרוח בארץ בראשית שנות ה-80, עבד בימית בת"א ופעל רבות לקידום הענף בארץ.
לפני כ-20 שנה הקים יחד עם אישתו הקנדית את המועדון בקברטה, בסיפור די רומנטי של גלישה ואהבה...(מסופר באתר שלו).
באמצע שנות ה-90 עשה ארי נסיון לחזור לארץ ואף הגיש הצעה עם השקעה כספית דמיונית במושגים שלנו למועדון בחוף בת-גלים. הוא הפסיד במכרז...
קברטה זו דוגמא קלאסית לאיום נדל"ני על אתרי גלישה - כפר קטן ונידח שהיתגלה ע"י הגולשים, שהביאו איתם את המועדונים וסחבו על גבם את כל הפיתוח התיירותי הנלווה.
המקום ידע עליות וירידות מבחינה תיירותית, אך בשנים האחרונות שב לפרוח, בזכות גולשי הקייט שמגיעים למקום בהמוניהם.
אחד הדברים היפים במקום היה שהקפידו לא לבנות את המבנים ובתי המלון לגובה, לפי הכלל של "פחות מגובה עצי הקוקוס שעל החוף".
בביקורי האחרון בקברטה http://yamia.freehostia.com/cabarete2008.htm שמתי לב לבניין שעובר שיפוצים ונבנה לגובה בסמוך לחוף.
שאלתי את ארי לפשר הדבר והתחלנו לשוחח על הפיתוח הנדל"ני המאיים על הרוח, שהיא מקור הכוח במקום. כמובן שנתתי לו בתור דוגמא את המאבק על חוף בת גלים.
ארי התעניין, התרשם ועכשיו גם פונה לעזרה...
מדובר באחד החופים הידועים בעולם ויחסי ציבור לא חסרים למקום, אבל כנראה שצריך להגיד גם שם ש"חוף הים הוא לא נדל"ן".
אני מתכננן ליסוע לשם שוב בחורף הקרוב. מתנדב לקחת איתי מדבקות של האתר!
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
- doron_hackam