עידכונים בקשר לסירה-הפלגת הבכורה בבריכת הדגים...יש תמונה
- carmicarmi
- איזה_גולש_אתה: גולש קייט
כרמי ידידי - הנה דעה שונה:carmicarmi כתב:טיסן,
גלית היא אחד המוצרים היותר מחורבנים שיצא לי לשוט עליהם.
זאת פשוט סירה שבנו אותה בזילזול.
מעבר לאיכות הבניה הירודה, השיט בסירה הזאת משעמם להחריד.
אם אתה כבר מידרדר למצב שאתה מתכוון להפליג על הדבר הזה אז לפחות תדאג לחלקים מקוריים ובמצב טוב.
תבדוק טוב שאין לה חורים, כי חלק מהבעיה בסירה הזאת היא שהסירה שותה מים.
בכלל היתי ממליץ לך להתרחק ממנה ולהתמקד בגלישה.
אם אתה כבר בקטע של סירת יחיד, ממליץ לך למצוא לייזר במצב טוב. ככה אולי תיהנה קצת.
בהצלחה.
אני מחזיק בגלית למעלה מ - 20 שנה ולא אחליף אותה בשום כלי אחר!
זה כלי פשוט, אמין, מיועד לרוח קלה וים שקט, נהדר לשיט עם ילדים
10 דקות ואתה במים לשיט של כיף.
זה לא כלי תחרותי ובטח שלא מיועד לאקסטרים.
אגב - הסירה בתמונה אינה גלית (OD11), לא יודע מה זה אבל גלית זה לא!
זו גלית:
[img][img]http://img355.imageshack.us/img355/5258/dsc00827resizeio0.th.jpg[/img][/img]
[img][img]http://img396.imageshack.us/img396/57/dsc00826resizefx5.th.jpg[/img][/img]
לפי דעתי
אם כבר אתה משקיע כ"כ הרבה עדיף להשקיע טוב ולא להסתכן.
הזול הוא היקר!!!!!
ולא ממש כדאי לך לשחק עם הים.... (כמו שלא נכנסים עם ציוד גלישה רופף כמו קרדן מודבק וכדומה)
הזול הוא היקר!!!!!
ולא ממש כדאי לך לשחק עם הים.... (כמו שלא נכנסים עם ציוד גלישה רופף כמו קרדן מודבק וכדומה)
קודם כל תודה על הדאגה.
הייעוד שלי לסירה הוא שיט של עד 100 מטר מהחוף בשביל הכיף ובשביל לגרור זורז'רה ולנסות לתפוס דגים בטרולינג,,שיט עם חליפת הצלה, פלאפון,וחשוב מאוד,2 משוטים קטנים{שנהפכים למשוט אחד ארוך כשמחברים אותם אחד עם השני}שאני הולך לשפצר לצדדים של הסירה בדיוק למקרי כשל כלשהם בהגה/מערך...{במקרה הכי גרוע הסירה תתפקד בתור קיאק עד לחזרה של החוף...}
בנוסף מה שטוב במפרש הנ"ל זה שהוא מורכב משחיפים לכל רוחב ואורך המפרש דבר שיפצה על אובדן המנור.{טפו טפו לא עלינו...}
במקרה הכי גרוע קושרים ישירות את השחיף לחבל ומחזיקים ביד. זה עובד ניסינו את זה בבריכת דגים.
מה שאני אומר בסה"כ זה שזה משחק מסוכן אם אני מתכנן לעשות עם זה הפלגות לעומק רציני או להסתובב בין ספינות.
אבל זו אינה כוונתי ועל כן אני חושב שאני לא עושה שטויות
דבר נוסף אחרון, המערך עוד לא מוכן לגמרי. אני עדיין משפצר את המנור והמפרש כדי שהמפרש יהיה מתוח כמו שצריך...
שבוע טוב לכולם...אני אמשיך לעדכן{סביר להניח שזה יהיה בעוד שבועיים כשאני יחזור מהצבא ואז אני אחבר את כל החבלים והגלגלות הנחוצים...
הייעוד שלי לסירה הוא שיט של עד 100 מטר מהחוף בשביל הכיף ובשביל לגרור זורז'רה ולנסות לתפוס דגים בטרולינג,,שיט עם חליפת הצלה, פלאפון,וחשוב מאוד,2 משוטים קטנים{שנהפכים למשוט אחד ארוך כשמחברים אותם אחד עם השני}שאני הולך לשפצר לצדדים של הסירה בדיוק למקרי כשל כלשהם בהגה/מערך...{במקרה הכי גרוע הסירה תתפקד בתור קיאק עד לחזרה של החוף...}
בנוסף מה שטוב במפרש הנ"ל זה שהוא מורכב משחיפים לכל רוחב ואורך המפרש דבר שיפצה על אובדן המנור.{טפו טפו לא עלינו...}
במקרה הכי גרוע קושרים ישירות את השחיף לחבל ומחזיקים ביד. זה עובד ניסינו את זה בבריכת דגים.
מה שאני אומר בסה"כ זה שזה משחק מסוכן אם אני מתכנן לעשות עם זה הפלגות לעומק רציני או להסתובב בין ספינות.
אבל זו אינה כוונתי ועל כן אני חושב שאני לא עושה שטויות
דבר נוסף אחרון, המערך עוד לא מוכן לגמרי. אני עדיין משפצר את המנור והמפרש כדי שהמפרש יהיה מתוח כמו שצריך...
שבוע טוב לכולם...אני אמשיך לעדכן{סביר להניח שזה יהיה בעוד שבועיים כשאני יחזור מהצבא ואז אני אחבר את כל החבלים והגלגלות הנחוצים...
http://www.facebook.com/profile.php?id=1119388543
תבלינים עושים ללשון מה שצבעים עושים לעיניים...
תמונה בהפלגה
יש סיכוי שברגילה אני יקח את הסירה לטייל בבת גלים אבל אני ישוט איתה בעיקר במעגן מיכאל...{האיזור של האיים שורץ דגים לפי מה שהבנתי ולהוריד שם חכה נראה לי רעיון טוב...או לגרור שם ז'ורז'רה...}
ההשקה בבריכה לא נחשבת...בפעם הבאה שאני אשוט איתה בים אני יארגן איזה משהו...
ההשקה בבריכה לא נחשבת...בפעם הבאה שאני אשוט איתה בים אני יארגן איזה משהו...
- alonkaplan
- יצירת קשר:
הסירה של טיסן צפה, הסירה של טיסן מפליגה והסירה של טיסן עוד תגיע רחוק! (טיסן – תעלה כמה תמונות להוכחה).
נכון, זו לא סירה מדגם מוכר וידוע והיא לא מאובזרת במלואה ונדרשו לא מעט אילתורים, אבל הסירה שטה!
אבינעם (טיסן...) פינטז על סירה.
שתהיה קטנה, כזו שאפשר לקחת על גג האוטו המשפחתי, שתוכל להחזיק אדם אחד אולי שניים, שתהיה פשוטה להפעלה ואפשר יהיה להפליג איתה כשהרוח חלשה ולא גולשים, לגרור חכה ואולי לתפוס איזה דג ובעיקר ליהנות מהמרחבים הכחולים.
לא יכולתי להתנגד לו, גם כשהצביע על הגרוטאה שנחה כבר זמן רב ללא שימוש. התנאי שלי היה שהסירה תעבור שיפוץ גוף כדי שלא תתמלא במים. את כל שאר האביזרים ניתן לייצר לבד, לאלתר ולסדר. נכון, זה לא מקורי, אבל זה מאד יצירתי וגם לפעמים אפילו נותן תוצאה מוצלחת.
הסירה חזרה, צבועה ומתוקנת...
הרכבנו תורן מחלקי תורן של גלשן רוח, מפרש גלשן רוח שחלקו התחתון נגזר, מנור של אופטימיסט, הגא שמצאתי אצלי במחסן, חרב תוצרת עצמית, גלגלות, חבלים – ולמים.
הפלגתי על הסירה. לדעתי היא תענה על שאיפותיו של אבינעם (שהקפיד גם לקחת שעור בהפעלת סירה). היא מוגבלת לים שקט יחסית ולרוח של עד 10 קשרים בערך, בדיוק התנאים בהם לא גולשים רוח.
וחוץ מזה – עזרתי לבן אדם להגשים פנטזיה – ונגד זה לא יהיה לכל המתנגדים מה להגיד...
שנה טובה ושלא נשתה מי ים
נכון, זו לא סירה מדגם מוכר וידוע והיא לא מאובזרת במלואה ונדרשו לא מעט אילתורים, אבל הסירה שטה!
אבינעם (טיסן...) פינטז על סירה.
שתהיה קטנה, כזו שאפשר לקחת על גג האוטו המשפחתי, שתוכל להחזיק אדם אחד אולי שניים, שתהיה פשוטה להפעלה ואפשר יהיה להפליג איתה כשהרוח חלשה ולא גולשים, לגרור חכה ואולי לתפוס איזה דג ובעיקר ליהנות מהמרחבים הכחולים.
לא יכולתי להתנגד לו, גם כשהצביע על הגרוטאה שנחה כבר זמן רב ללא שימוש. התנאי שלי היה שהסירה תעבור שיפוץ גוף כדי שלא תתמלא במים. את כל שאר האביזרים ניתן לייצר לבד, לאלתר ולסדר. נכון, זה לא מקורי, אבל זה מאד יצירתי וגם לפעמים אפילו נותן תוצאה מוצלחת.
הסירה חזרה, צבועה ומתוקנת...
הרכבנו תורן מחלקי תורן של גלשן רוח, מפרש גלשן רוח שחלקו התחתון נגזר, מנור של אופטימיסט, הגא שמצאתי אצלי במחסן, חרב תוצרת עצמית, גלגלות, חבלים – ולמים.
הפלגתי על הסירה. לדעתי היא תענה על שאיפותיו של אבינעם (שהקפיד גם לקחת שעור בהפעלת סירה). היא מוגבלת לים שקט יחסית ולרוח של עד 10 קשרים בערך, בדיוק התנאים בהם לא גולשים רוח.
וחוץ מזה – עזרתי לבן אדם להגשים פנטזיה – ונגד זה לא יהיה לכל המתנגדים מה להגיד...
שנה טובה ושלא נשתה מי ים
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
- carmicarmi
- איזה_גולש_אתה: גולש קייט
אז כמו שאלון אמר, הסירה צפה, שטה והיד עוד נטויה...
יש לי עוד הרבה דברים לסדר.
בין היתר הגעתי למסקנה שהמערך הנוכחי יהיה זמני עד שאני אצליח להתארגן על מערך הראוי לשמו...{המפרש הנוכחי בשיפוע וליד התורן הוא ממש כמעט נוגע בסיפון מה שמונע ממני להוסיף עוד אדם בחלק הקדמי}
כוונתי היא לקנות צינור אלומיניום ארוך בתור תורן,לקנות מפרש משומש של 470 או לייזר ולהקטין אותו לגודל הנחוץ.
לסדר את ההגה{להנמיך את הידית ולסדר לה הארכה}
להכין סוג של בומוואנג{מותח למנור}
ועוד ועוד...
כמו שאלון אמר התכנון שלי הוא ללכת לפי מצב הרוח...ברוח חזקה גלשן וברוח חלשה וים שקט לעשות שיט לאורך החוף עם זו'רז'רה...
תודה רבה לכל האנשים הגדולים מהחיים שעוזרים לי עם הסירה ועם הגלשן...
רק בריאות...
עוד מעט אני ינסה להעלות כמה תמונות של הסירה...
יש לי עוד הרבה דברים לסדר.
בין היתר הגעתי למסקנה שהמערך הנוכחי יהיה זמני עד שאני אצליח להתארגן על מערך הראוי לשמו...{המפרש הנוכחי בשיפוע וליד התורן הוא ממש כמעט נוגע בסיפון מה שמונע ממני להוסיף עוד אדם בחלק הקדמי}
כוונתי היא לקנות צינור אלומיניום ארוך בתור תורן,לקנות מפרש משומש של 470 או לייזר ולהקטין אותו לגודל הנחוץ.
לסדר את ההגה{להנמיך את הידית ולסדר לה הארכה}
להכין סוג של בומוואנג{מותח למנור}
ועוד ועוד...
כמו שאלון אמר התכנון שלי הוא ללכת לפי מצב הרוח...ברוח חזקה גלשן וברוח חלשה וים שקט לעשות שיט לאורך החוף עם זו'רז'רה...
תודה רבה לכל האנשים הגדולים מהחיים שעוזרים לי עם הסירה ועם הגלשן...
רק בריאות...
עוד מעט אני ינסה להעלות כמה תמונות של הסירה...