מציל בגלות

פורום תושבי השכונה.

מנהלים: batgalim, כרמל נאוה

שלח תגובה
משיח דניאל

מציל בגלות

שליחה על ידי משיח דניאל »

מציל בגלות

וותיקים, וחצי וותיקים, ווותיקים בגלות תמיד שואלים אותי כמעט את אותם השאלות . תגיד דני אתה בפנסיה ?- דחילקום אני עדיין צעיר רק בן 56 עם 35 שנות וותק. תגיד דני יש דגים ? – יש יותר דייגים מדגים!. תגיד דני מתי נפתחת עונת הרחצה ? – א' באייר תמיד לפי התאריך העברי.
תגיד דני אתה עדיין גר בבת-גלים ? – כן כן כן! תגיד דני איך הגעת להצלה? – אז ככה:
להיות מציל זה לא היה חלום חיי הגעתי לזה די באקראי למרות שכל נעורי היו איך לו בכל מה שסובב בים דייג רשתות דייג על האוניה חיים ארלוזורוב תפיסת גלים עם קרש וסנפירים בניית סירות וחסקות עם בן דודי שמשון בילוי מתחת לקזינו וכו'
לאחר שרות של 3 ש נים בשטחים הייתי מועמד לשרות באבטחת מטוסים אבל רצה הגורל והמילואים הראשונים שלי היו מלחמת יום הכיפורים ברמת הגולן.לאחר שחרורי בחודש מרץ[מילואים ארוכים] התיישבתי בחוף כשאני מן הסתם מביט לים ועורך סטטיסטיקה על הגלים ,ובדיעבד זה היה כנראה מעין הלם מלחמה.
את המצב קלט המציל המיתולוגי של חוף בת-גלים עוזי חקלאי שהציע לי להצטרף לקורס מצילים שנערך באותה עת בברכת בת-גלים. מנהל הקורס דאז חיים גושן סירב לקבל אותי בטענה שהקורס בעיצומו ואף עבר את מחציתו. עוזי והשרירים שלו פנו לחיים ואמרו לו שככה לא מתנהגים לאחד שרק השתחרר מהמלחמה וחיים קיבל אותי! ומאז ממאי 1974 עבדתי כמציל רגיל ,מנהל תחנה,ובשנת 1985 התמניתי למנהל חוף ק.חיים. ומשנת 2000 ועד היום אני מנהל את חוף הכרמל.
כן אדון עוזי חקלאי אתה חלק נכבד מאד מההיסטוריה שלי.
אז רבותי להת' ב א' באייר!
נוסדתי בינואר 1952 ברמב"ם ועדיין קשור בחבל הטבור לשכונה !
שלח תגובה