בקשה לכתיבת מכתבים לולנת"ע כאן בשירשור. אני אפקסס

פורום גלישת רוח, גלישת קייט ושייט - windsurf, kitesurf, sailing

מנהלים: batgalim, גולן

סמל אישי של משתמש
carmicarmi
איזה_גולש_אתה: גולש קייט

בקשה לכתיבת מכתבים לולנת"ע כאן בשירשור. אני אפקסס

שליחה על ידי carmicarmi »

שלום לכולם,
אבקש לכתוב כאן מכתבים לולנת"ע.
המכתבים יסבירו מדוע אסור לקבל את עמדת עיריית חיפה לבנות את המרינה על חוף הגולשים ביוטבתה בעיר.

את המכתבים יש להפנות למר שמאי אסיף, יו"ר הועדה וחברי הועדה.
יש לחתום בצירוף שם וכתובת.

אני אעתיק את המכתבים מתוך השירשור לקובץ WORD ואשלח אותם בשמכם בפקס יומיים לפני התכנסות הועדה.

ידוע לנו שהמכתבים משפיעים על עמדת החברים והם מודעים להם.

תודה,
ירון כרמי
נערך לאחרונה על ידי carmicarmi ב 19 מרץ 2007, 23:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
גולן
איזה_גולש_אתה: גולש חספקה
יצירת קשר:

שליחה על ידי גולן »

חברי ולנת"ע נכבדים:

שמי גולן ואני תושב חיפה בן 33.
את חוף בת גלים מכיר אני משחר ילדותי
כילד בחוף הרחצה ובריכת בת גלים, כנער המגיע לצפות בתחרויות גלישת הגלים
וכחייל שרתתי בבה"ד חיל הים ומדי בוקר נהגנו לרוץ לאורך הטיילת.
היום כגולש אני נמצא בחוף כמעט מדי יום !
כתושב העיר אשר מעורה היטב בנעשה יכול אני לאמור בביטחון רב כי חוף בת גלים הוא אחד הנכסים החשובים ביותר של העיר חיפה.
החוף מקיים תנאי גלישה אשר אינם מתקיימים בשום מקום אחר בארץ וגולשים רבים מגיעים אליו מכל רחבי הארץ באופן קבוע.
אין לעיר חיפה שום מוקד משיכה אחר אשר מושך אליו אנשים רבים בהתלהבות כה רבה מרחבי הארץ כולה בצורה כה ניכרת
כל אדם המבקר בחוף ביום גלישה שגרתי מתאהב מיד במקום.
קהילה של מאות רבות של גולשים מכל רחבי הארץ נושאת עיניה מדי יום
בציפייה דרוכה ועוקבת אחר תחזיות רוחות וגלים על מנת שיוכלו להגיע לחוף ולהנות מהחוויה האהובה עליהם ביותר.
במהלך השבוע האחרון נערכה בחוף אליפות גלישת הרוח הארצית היחידה הנערכת בארץ.
אנשים רבים מחכים לאירוע זה במשך שנה שלמה.
קבוצה גדולה של בני נוער הגיעה מאילת עמוסת ציוד גלישה בארבעה אוטובוסים וכל זאת על מנת להיות חלק מהאירוע.
לצערי אין לחיפה עוד אטרקציות בסדר גודל שכזה.
בקשתו של ראש העיר להרחיב את מרחב החיפוש למעגנה עד לאזור הרכבל התחתון – מסעדת יוטבתה מקוממת אותי בתור
תושב העיר ואזרח מדינה זו החש תרמית ובגידה מצד נבחר ציבור אשר התחייב לשמור על אחד מנכסיי החשובים.
ראש העיר מנסה להסביר כי ישמור על חוף הגולשים אולם בניית שוברי גלים או ייבוש הים ממערב למבנה הקזינו שקולה להחרבתו של החוף כחוף גלישה.
רצועה זו שאורכה כמה מאות מטרים בלבד משרתת בצפיפות רבה בו זמנית את העוסקים בגלישת רוח, גלישת עפיפון, גלישת גלים, קיאקים וצוללנים.
חוף בת גלים אינו מגרש מכוניות הניתן לחלוקה למשאיות וקטנועים: החוף מצומצם כבר היום ומרווחי הבטיחות בין הגולשים ובין שוברי הגלים הקיימים הינם גבוליים ביותר.

חבר נכבד, פונה אני אליך בקריאה לשמור על הנכס היקר לאלפים רבים של תושבי ארץ זו.

מוזמן אתה לבקר באתר האינטרנט של החוף המשמש בית לאלפי הגולשים בארץ, לעיין בגלריית התמונות וסרטי הוידאו ולחוות מעט את אותה אווירה מדהימה השורה במקום זה
www.batgalim.org.il

אגב באתר מצויים אף מכתבים רבים ונוספים אשר נכתבו לראש העיר בקריאה לשמור על החוף:
http://www.batgalim.org.il/letters.html

בכבוד רב

גולן פרי

חיפה
סמל אישי של משתמש
גולן
יצירת קשר:

שליחה על ידי גולן »

חבר'ה היום זה היום כל חברי הוועדה צריעים לקבל עשרות אימיילים מרגשים מאיתנו המסבירים למה החוף חשוב לנו.
חשוב להסביר שקו יוטבתה אינו פשרה כי אם אסון עבורנו.
אני מבקש מכל אחד שישקיע את ה 20 דקות בכתיבת מכתב וישים אותו פה.
עוד מעט אפרסם כאן את האימיילים של כל החברים בוועדה ואבקש מכל אחד פשוט לשלוח את המכתב לכולם.
תשקיעו את ה 20 דקות האלו. אנחנו חיים את המאבק הזה יום יום כבר קרוב לשנתיים ומחר הכל יכול להיגמר או להיפתח מחדש.
חברי הוועדה דנים מדי שבוע בנושאים אחרים וחשוב מאוד לתת להם את התחושה שפה מדובר על משהו חשוב מאוד ויקר לאזרחים מכל רחבי הארץ.
סמל אישי של משתמש
carbon fiber

לחברי הוועדה שלום רב!!!!!!

שליחה על ידי carbon fiber »

שמי רון לביא תושב חיפה מזה כ38 שנים .
כילד צעיר גדלתי ליד הים ובחוף בת גלים בפרט שם חוויתי את חווית הים באשר היא .
כבר בגיל צעיר נחשפתי לחוף בת גלים על גבי סיפורי מעפילים ולהוכחה טבועה בחוף זה ספינת מעפילים בשם "חיים ארלוזורוב "אשר עשתה את המסע הארוך ביותר להבאת מעפילים לארץ ישראל בימי המנד"ט.
נאמר" שעם שאינו זוכר את עברו ההווה שלו דל ועתידו לוטה בערפל" על תהיו שותפים למחיקת חוף בת גלים בחיפה .
כערך ספורטיבי ותיירותי לחיפה וסביבותיה חוף זה משמש בכל ימות השנה כמתחם צלילה ,שייט לסוגיו גלישת רוח גלישת גלים חתירה בסירות קיאק ועוד פעילויות נוספות כגון הליכה בטיילת בשעות ערביים נעימות למשפחות וילדים.
עוד ראויה לציון הנקודה אולי החשובה ביותר והיא ריף"ראש כרמל" שיחודיותו אינה מוטלת בספק הן מבחינה ביולוגית סביבתית אקולוגית והמשך רצף חי תת מימי עשיר ויפה .
לגעת בפאן ההנדסי של מרינה במקום "הנ"ל " המקום הינו גרוע ביותר משום סערות חורף אימתניות וגלים אשר מגיעים לגובה של 6-8 מטר בחורף ולמקם מעגנה של כלי שייט קטנים במקום כזה כבעל כלי שייט לא אעגון בחורף בבטחה במעגנה שכזו.
בשום מקום בעולם בימים כתיקונם לא יעלה על הדעת לישם תוכנית גרנדיוזית שכזו ולמחוק ריף נדיר על מנת להבטיח גחמות של ראש עיר אשר כל רצונו הוא להשאיר חותם ולא חכם לעיר חיפה ולהקים מרינה במקום הנ"ל.
חיפה זקוקה למרינה!!!!!!!!!! מסכים אני עם הנושא ואפילו תומך בו אך במקום אשר לא יפגע בערכים ספורטיביים נדירים ,לא אתמוך בפרויקט של מחיקת ריף כאשר ישנה אופציה חכמה ,נכונה יעילה בטוחה יותר והיא אופציית הבה"ד אשר יישומה יביא להעלאת ערך שכונת בת גלים אשר גוססת ואינה מצליחה לעלות על דרך המלך כנכס אורבאני מיוחד בחיפה עקב אי השקעה של עיריית חיפה במשך עשרות שנים בשכונה .
כאיש ים ותיק מאוד (צולל מקצועי גולש ושייט )אני קורא לכם לסגת מן התוכנית ולהיות קשובים לרחשי הציבור ולא לבחור בדרך של ניגוח וחוסר שיתוף של ציבור אנשי הים ,שכונת בת גלים ,גולשי גלים רוח וקייט שייטים וכו ולעבוד בשיתוף פעולה פורה מועיל וכך נצליח בכוחות משותפים לשים את חיפה על המפה כראוי לעיר יפה ומיוחדת עם שילוב מנצח של הר וים כך אני אוהב את העיר יפה בעלת איכות מגורים מנצחת .
תודה על תשומת ליבכם .
בברכת יום טוב לכולם
רון לביא
חיפה
תמונה
סמל אישי של משתמש
carmicarmi
איזה_גולש_אתה: גולש קייט

שליחה על ידי carmicarmi »

מכתבים שפורסמו בקייטסייט:

לכבוד מר שמאי אסיף, יו"ר הועדה וחברי הועדה.

שמי ג'ו גוטמן, אני בן 30 ואני סטודנט לפסיכולוגיה וניהול שנה שנייה.
אני תל אביבי אבל כחמישים יום בשנה אני חיפאי גאה.
גאה בכך שיש לנו בארץ משאב גלישה שמאפשר לי לחיות פה ולא לגור בחו"ל.

חוף בת-גלים, אותו אני פוקד משנת 2000 הינו פלא ימי וקסום, שגורם לי להבין
טוב טוב שפה זה גן עדן, בעולם הזה ולא בשום מקום אחר.

אם את חוף הגולשים אשר נמצא בסמוך ליוטבתה בעיר, יהרסו, ייקחו לנו הגולשים
את המקום הקדוש לנו ביותר, המקום שמייצר תנאי גלישה גם ביום שבשום מקום
אחר בארץ אי אפשר לגלוש.
אנחנו הסטודנטים, השיפוצניקים, הרופאים, הכלכלנים, עורכי הדין, הטייסים, אנשי ההיטק, והרשימה האינסופית של כל אותם אנשים כ"כ שונים שכל מה שמאחד אותם
הוא ההתפקדות בים בכלל ובבת גלים בפרט כאשר ישנם תנאים הולמים.
כאשר בבת גלים נחתו הפצמ"רים אני הייתי מגוייס בצו חירום בלבנון.
לחמתי בשביל חוף המבטחים שלי ולא בשביל איזו מרינה לאוליגרכים שכנראה
מצאו לעצמם מי שיילחם עבורם.

אותך מר שמאי אסיף הכרתי במהלך ונפגשנו במהלך כל הדיונים בוועדות למיניהן
בהן הצגת תוכניות שהיו נראות לי כתכניות חלופה אשר יצילו את בת גלים כולל יוטבתה.

אני פונה אל השכל הישר, אל החשיבה קדימה ושואל:
האם הדבר היחיד שיציל את כלכלת חיפה טומן בחובו חיסול הטבע בצורה בלתי
הפיכה??
האם העוסקים בדבר מבינים כיצד הם חורצים את גורל העתיד??

ומה יישאר לנו לבסוף?
האם הנכדים שלנו יאמינו לנו שפעם סבא היה גולש פה? בלי בטון ובלי חברת שמירה שאומרת שהמבנה פרטי.
מי יאמין לנו בעוד 20 שנה שפעם היה פה אפקט ונטורי? שהרוח הייתה מתגברת רק במקום הזה.

חברים יקרים, זה הזמן שלכם לקחת אחריות על העתיד שלנו ולעצב אותו אחת ולתמיד.
עשו את הדבר הנכון.

על החתום
ג'ו גוטמן
בן יהודה 147 ת"א

לכבוד חברי הוועדה הנכבדים,
שמי אלדד גולדשטיין, מרבית חיי גרתי במושב בערבה וכעת אני תושב תל-אביב וזאת רק מפני שאני לומד הנדסת חשמל באונ' ת"א.
משפחתי הקרובה גרה מזה 7 שנים בקריית טבעון ומשפחתי המורחבת מייצגת את העיר חיפה בכבוד מזה יותר מ-30 שנים.
כנראה שבעתיד ארצה גם אני לגור בחיפה או לפחות בקרבתה. אחד הגורמים המכריעים והמשפיעים על החלטתי הוא חוף בת-גלים. בשבילי בלי גלישה וים אין לחיפה שום יתרון על כל מקום אחר.
בתקוה שתקחו את ההחלטה הנכונה ותהיו מסוגלים לראות מעבר לגחמותיו של ראש העיר וקומץ תומכיו. המיקום הנכון למרינה הוא לא ממערב לקזינו.
אלדד גולדשטיין.

לכבוד מר שמאי אסיף

שמי רזי הופמן
אני דוקטורנט חוקר אצות ואקולוג מטעם אוניברסיטת בר אילן והמכון לחקר ימים בחיפה. כחוקר אצות ואקולוג נלהב, גיליתי בחוף עולם תת מימי ייחודי שלא ניתן להשוותו מבחינת המגוון לשום חוף אחר בארץ. ראוי לציין שהמגוון הביולוגי במקום גבוה אף מזה שבחוף דור ואזור רא הנקרה. אין בדעתי להיכנס לשמות של מינים של בעלי חיים ואצות שחיים רק בחוף זה או בריכוזי ענק שלא ניתן להשוות עם כל מקום אחר בארץ, אולם ראוי שאתעכב דוגמא אחת של מלפפון ים (גלילן פרוסקל) שריכוזיו בחוף יוצאי דופן וכל שינוי בטוואי החוף שבין ה"קזינו" ליטבתה יפגע בו קשות.
אני פונה אל מצפונך. האם לא מגיע גם לחי והצומח היחודיים למקום זכות קיום בפני הנדל"ן? יש עוד המון דוגמאות שקצרה היריעה מלהכיל.
כגולש רוח אני מופתע כל פעם מחדש מייחודו של החוף. כתושב לוד, אני מגיע לחיפה בצורה סדירה לשתי מטרות, מחקר וגלישת רוח. החוף הכי מופלא בארץ לגלישת רוח הוא כל התחום שבין המכון לבית החולים רמב"ם. כל שינוי בתוואי השטח במקום עשוי לפגוע בתנאי הים המושלמים הן לנו גולשי הרוח, גולשי הקייט וגולשי הגלים הרבים של חוף הבק-דור (שייהרס לחלוטין באם תוקם מרינה באזור הקזינו) והן לחי והצומח התת ימיים הייחודיים לאזור.
אנא במטותא ממך, דחה שוב את התכנית ודאג שמקבלי ההחלטות בעיר יידבקו בתכנית הריביירה בבה"ד חיל הים. העירייה אכן תרוויח הרבה פחות כסף אולם הציבור (דיירי בת גלים והגולשים למיניהם), החי והצומח הימיים לא ייפגעו היות שהשטח בבה"ד הרבה יותר מתאים למעגנה ובנייה במקום לא תפגע בחי ובצומח הימיים.

תודה וחג חרות שמח
רזי הופמן
לוד

לכבוד
ועדת הולתנ"ע.

א.ג.נ.,

נתחיל בזה שכל התרגילים שמר יונה יהב וחבורתו עושים לנו נמאסו עלינו. די.
תנו לנו קצת שקט. תכבדו החלטות קודמות של הוועדה, אשר דחתה באופן חד משמעי בנייה של מרינה בראש הכרמל.
מה השתנה ? חפשו מרינה במקום אחר, ואל תתנו יד למניפולציה של העירייה.
שמי יוסי לין, גולש מכור, אוהב ים וטבע. אני גר בהרצליה, אבל אני מבקר בבת גלים באופן קבוע. למה ? כי אין עוד מקום כזה בארץ. את זה בטח כבר הספקתם להבין, אבל את העירייה זה לא מעניין, ושיקולים נדלנ"יים עומדים בראש מעייניה.
אני לא רק גולש שם, אלא גם צולל, ואם הייתם צוללים הייתם מופתעים מלראות את כמות בע"ח שם, ובייחוד צבי ים, יותר מכל אתר צלילה אחר בחופי הים התיכון בארץ.
מקווה שלא תעשו טעות היסטורית שתיזכר לדיראון עולם. גם פגיעה בחלק מהאזור תביא להרס.
היום לציבור בארץ יש רגישות לשיקולים וסביבתיים, והציבור לא יסלח על פגיעה באוצר טבע שכזה.

בכבוד רב,
יוסי לין

לכבוד חברי הולנת"ע
הנדון: דיון בתמ"א 13 לחופי חיפה והתיחסות לבקשת עיריית חיפה להרס טיילת בת גלים

שמי ירון כרמי, תושב חיפה ואב ל-3 ילדים.
הנני עוקב בדריכות אחר החלטות הולנת"ע בשנתיים האחרונות בעניין ייבוש הים בחיפה לצורכי נדל"ן, או בשם הידוע 'הריביירה' או 'המרינה'.

אבקשה להודות לכם, חברי הולנת"ע על עמידתכם האיתנה לאורך כל הדרך מול כוח הכסף המבקש לגזול חופים בתוליים מידי ציבור ולעשות בהם שימוש למתי מעט.

כתושב חיפה, הנני מבלה באופן קבוע בטיילת בת גלים עם ילדיי, שוחה בים וצולל להנאתי בריף הטבעי המרהיב.
יחד אנו מקשיבים לרחש הגלים, משליכים חכה למים, סועדים בפיקניק וצופים בשמש השוקעת. ממש גן עדן עלי אדמות.

לאחרונה נודע לי כי מר יונה יהב לוחץ בדרכים פוליטיות על משרד הפנים לשנות את ההחלטה שהתקבלה בדרכים מקצועיות ולאפשר את הרס החוף המדהים הזה לצורכי נדלן !!!

הרעיון הזה הוא רעיון זדוני ושפל. אין שום סיבה לעשות מעשה נורא כזה ולהרוס חוף טבעי כדי לשכן בו עשירון עליון.
מה יצא לנו, האנשים הקטנים ממהלך חסר תועלת שכזה?

אנו עוקבים אחרי החלטתכם ומחזקים את ידיכם במלחמתכם מול כוח הכסף המשחית.
תודה מראש ובהצלחה בדיון.

ירון כרמי, חיפה.

לכבוד חברי הולנת"ע

הנדון:חוף בת גלים

שמי אהד שפרן ,מהנדס בן 35 אב לילד ומתגורר בחוף הכרמל.
אני ומשפחתי פוקדים את כל חופי חיפה דרך קבע וכל תחביבינו מתרכזים בחוף בת גלים.
חשוב לי לציין שתנאי למקום מגורי היה הקרבה לים ולחוף בת גלים בפרט.
אני בוחר לנסוע שעה וחצי לעבודה רק כדי להישאר קרוב לחוף בת גלים.
בנית מרינה בחוף היא גזל של עולם שלם שאין אתם מודעים לקיומו.
אתם פוגעים פגיעה בלתי הפיכה בטבע ובאיזון העדין שקיים בחוף.
אתם מאפשרים לציבור אמיד לבוא על חשבון האזרח הפשוט.
כואב לי לחשוב על מאות הנערים שמעדיפים לבלות את זמנם בחוף ולא מול מסכי טלביזיה או שיטוט ברחובות.
עצוב לי לחשוב שהדייגים על המזח יפנו את מקומם לבטון ואספלט.
אני רוצה להמשיך להגיע עם משפחתי לחוף בראשית ולא למרינה שנבנתה על חוף כל כך מיוחד כמו בת גלים.

רפי פרסקי-בזמן האחרון

כי בזמן האחרון כל דבר שהוא חי,
מגדרים סביבו, מרצפים ודי
שותלים ספסלים ופחי אשפה
וכותבים "לא לדרוך על הריצפה"

אני מקווה שתעצרו את יונה יהב ממעשיו ואני בטוח שאתם מבינים את הפוטנציאל הגלום בחוף.
תשמרו עליו בשבילנו ובשביל הדורות הבאים.

בכבוד רב, אהד שפרן
סמל אישי של משתמש
carbon fiber

שליחה על ידי carbon fiber »

יפה ככה אני אוהב אתכם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תמונה
סמל אישי של משתמש
גולן
יצירת קשר:

שליחה על ידי גולן »

חבר'ה, תראו מה קורה בקייטסייט כמה מכתבים של גולשי קייטים.
ופה אצלנו ה hard core לא כותבים כלום.
אנחנו צריכים לפחות 50 מכתבים אחרת באמת נראה כמו קומץ.
מה קורה לכל האנשים שהחוף הוא בית שני להם?
אקי, הדר, אורן, גיל, סלבין, יובק'ה, סער, יותם, תאומים, זומר, בועז, ..........

מה קורה עם כל הסוחרים הנחמדים ? חוץ מעמית ענבר וגדי מינץ אין שום התייחסות.
המעורבות שלכם מאוד מאוד חשובה לנו. תנו את הפן שלכם. החוף הזה הוא גם מקור פרנסה.

ערן ענבר - אתה בחוף 10 שנים ויש לך שם מוכר מאוד
מתי פרידמן - אתה אולי הגורם הכי מפורסם בענף הזה
אמיר אבינועם - אתה יכול לספר איך אתם מגיעים מת"א לגלוש בבת גלים.
המאבק הזה הוא לא רק של חמישה אנשים. שבוע שעבר היו כאן מאות !

אנחנו יכולים למצוא את עצמנו בשבוע הבא מפסידים כל מה שהשגנו בנובמבר 2005 אם נקלע לשאננות ונראה אדישים !
--------------------------------------------------------
לכבוד מר שמאי אסיף, יו"ר הועדה וחברי הועדה.

שמי ג'ו גוטמן, אני בן 30 ואני סטודנט לפסיכולוגיה וניהול שנה שנייה.
אני תל אביבי אבל כחמישים יום בשנה אני חיפאי גאה.
גאה בכך שיש לנו בארץ משאב גלישה שמאפשר לי לחיות פה ולא לגור בחו"ל.

חוף בת-גלים, אותו אני פוקד משנת 2000 הינו פלא ימי וקסום, שגורם לי להבין
טוב טוב שפה זה גן עדן, בעולם הזה ולא בשום מקום אחר.

אם את חוף הגולשים אשר נמצא בסמוך ליוטבתה בעיר, יהרסו, ייקחו לנו הגולשים
את המקום הקדוש לנו ביותר, המקום שמייצר תנאי גלישה גם ביום שבשום מקום
אחר בארץ אי אפשר לגלוש.
אנחנו הסטודנטים, השיפוצניקים, הרופאים, הכלכלנים, עורכי הדין, הטייסים, אנשי ההיטק, והרשימה האינסופית של כל אותם אנשים כ"כ שונים שכל מה שמאחד אותם
הוא ההתפקדות בים בכלל ובבת גלים בפרט כאשר ישנם תנאים הולמים.
כאשר בבת גלים נחתו הפצמ"רים אני הייתי מגוייס בצו חירום בלבנון.
לחמתי בשביל חוף המבטחים שלי ולא בשביל איזו מרינה לאוליגרכים שכנראה
מצאו לעצמם מי שיילחם עבורם.

אותך מר שמאי אסיף הכרתי במהלך ונפגשנו במהלך כל הדיונים בוועדות למיניהן
בהן הצגת תוכניות שהיו נראות לי כתכניות חלופה אשר יצילו את בת גלים כולל יוטבתה.

אני פונה אל השכל הישר, אל החשיבה קדימה ושואל:
האם הדבר היחיד שיציל את כלכלת חיפה טומן בחובו חיסול הטבע בצורה בלתי
הפיכה??
האם העוסקים בדבר מבינים כיצד הם חורצים את גורל העתיד??

ומה יישאר לנו לבסוף?
האם הנכדים שלנו יאמינו לנו שפעם סבא היה גולש פה? בלי בטון ובלי חברת שמירה שאומרת שהמבנה פרטי.
מי יאמין לנו בעוד 20 שנה שפעם היה פה אפקט ונטורי? שהרוח הייתה מתגברת רק במקום הזה.

חברים יקרים, זה הזמן שלכם לקחת אחריות על העתיד שלנו ולעצב אותו אחת ולתמיד.
עשו את הדבר הנכון.

על החתום
ג'ו גוטמן
בן יהודה 147 ת"א
-------------------------------------------------------

לכבוד חברי הוועדה הנכבדים,
שמי אלדד גולדשטיין, מרבית חיי גרתי במושב בערבה וכעת אני תושב תל-אביב וזאת רק מפני שאני לומד הנדסת חשמל באונ' ת"א.
משפחתי הקרובה גרה מזה 7 שנים בקריית טבעון ומשפחתי המורחבת מייצגת את העיר חיפה בכבוד מזה יותר מ-30 שנים.
כנראה שבעתיד ארצה גם אני לגור בחיפה או לפחות בקרבתה. אחד הגורמים המכריעים והמשפיעים על החלטתי הוא חוף בת-גלים. בשבילי בלי גלישה וים אין לחיפה שום יתרון על כל מקום אחר.
בתקוה שתקחו את ההחלטה הנכונה ותהיו מסוגלים לראות מעבר לגחמותיו של ראש העיר וקומץ תומכיו. המיקום הנכון למרינה הוא לא ממערב לקזינו.
אלדד גולדשטיין.

לכבוד מר שמאי אסיף

שמי רזי הופמן
אני דוקטורנט חוקר אצות ואקולוג מטעם אוניברסיטת בר אילן והמכון לחקר ימים בחיפה. כחוקר אצות ואקולוג נלהב, גיליתי בחוף עולם תת מימי ייחודי שלא ניתן להשוותו מבחינת המגוון לשום חוף אחר בארץ. ראוי לציין שהמגוון הביולוגי במקום גבוה אף מזה שבחוף דור ואזור רא הנקרה. אין בדעתי להיכנס לשמות של מינים של בעלי חיים ואצות שחיים רק בחוף זה או בריכוזי ענק שלא ניתן להשוות עם כל מקום אחר בארץ, אולם ראוי שאתעכב דוגמא אחת של מלפפון ים (גלילן פרוסקל) שריכוזיו בחוף יוצאי דופן וכל שינוי בטוואי החוף שבין ה"קזינו" ליטבתה יפגע בו קשות.
אני פונה אל מצפונך. האם לא מגיע גם לחי והצומח היחודיים למקום זכות קיום בפני הנדל"ן? יש עוד המון דוגמאות שקצרה היריעה מלהכיל.
כגולש רוח אני מופתע כל פעם מחדש מייחודו של החוף. כתושב לוד, אני מגיע לחיפה בצורה סדירה לשתי מטרות, מחקר וגלישת רוח. החוף הכי מופלא בארץ לגלישת רוח הוא כל התחום שבין המכון לבית החולים רמב"ם. כל שינוי בתוואי השטח במקום עשוי לפגוע בתנאי הים המושלמים הן לנו גולשי הרוח, גולשי הקייט וגולשי הגלים הרבים של חוף הבק-דור (שייהרס לחלוטין באם תוקם מרינה באזור הקזינו) והן לחי והצומח התת ימיים הייחודיים לאזור.
אנא במטותא ממך, דחה שוב את התכנית ודאג שמקבלי ההחלטות בעיר יידבקו בתכנית הריביירה בבה"ד חיל הים. העירייה אכן תרוויח הרבה פחות כסף אולם הציבור (דיירי בת גלים והגולשים למיניהם), החי והצומח הימיים לא ייפגעו היות שהשטח בבה"ד הרבה יותר מתאים למעגנה ובנייה במקום לא תפגע בחי ובצומח הימיים.

תודה וחג חרות שמח
רזי הופמן
לוד
-------------------------------------------------------
לכבוד
ועדת הולתנ"ע.

א.ג.נ.,

נתחיל בזה שכל התרגילים שמר יונה יהב וחבורתו עושים לנו נמאסו עלינו. די.
תנו לנו קצת שקט. תכבדו החלטות קודמות של הוועדה, אשר דחתה באופן חד משמעי בנייה של מרינה בראש הכרמל.
מה השתנה ? חפשו מרינה במקום אחר, ואל תתנו יד למניפולציה של העירייה.
שמי יוסי לין, גולש מכור, אוהב ים וטבע. אני גר בהרצליה, אבל אני מבקר בבת גלים באופן קבוע. למה ? כי אין עוד מקום כזה בארץ. את זה בטח כבר הספקתם להבין, אבל את העירייה זה לא מעניין, ושיקולים נדלנ"יים עומדים בראש מעייניה.
אני לא רק גולש שם, אלא גם צולל, ואם הייתם צוללים הייתם מופתעים מלראות את כמות בע"ח שם, ובייחוד צבי ים, יותר מכל אתר צלילה אחר בחופי הים התיכון בארץ.
מקווה שלא תעשו טעות היסטורית שתיזכר לדיראון עולם. גם פגיעה בחלק מהאזור תביא להרס.
היום לציבור בארץ יש רגישות לשיקולים וסביבתיים, והציבור לא יסלח על פגיעה באוצר טבע שכזה.

בכבוד רב,
יוסי לין

------------------------------------------------------
לכבוד חברי הולנת"ע

הנדון:חוף בת גלים

שמי אהד שפרן ,מהנדס בן 35 אב לילד ומתגורר בחוף הכרמל.
אני ומשפחתי פוקדים את כל חופי חיפה דרך קבע וכל תחביבינו מתרכזים בחוף בת גלים.
חשוב לי לציין שתנאי למקום מגורי היה הקרבה לים ולחוף בת גלים בפרט.
אני בוחר לנסוע שעה וחצי לעבודה רק כדי להישאר קרוב לחוף בת גלים.
בנית מרינה בחוף היא גזל של עולם שלם שאין אתם מודעים לקיומו.
אתם פוגעים פגיעה בלתי הפיכה בטבע ובאיזון העדין שקיים בחוף.
אתם מאפשרים לציבור אמיד לבוא על חשבון האזרח הפשוט.
כואב לי לחשוב על מאות הנערים שמעדיפים לבלות את זמנם בחוף ולא מול מסכי טלביזיה או שיטוט ברחובות.
עצוב לי לחשוב שהדייגים על המזח יפנו את מקומם לבטון ואספלט.
אני רוצה להמשיך להגיע עם משפחתי לחוף בראשית ולא למרינה שנבנתה על חוף כל כך מיוחד כמו בת גלים.

רפי פרסקי-בזמן האחרון

כי בזמן האחרון כל דבר שהוא חי,
מגדרים סביבו, מרצפים ודי
שותלים ספסלים ופחי אשפה
וכותבים "לא לדרוך על הריצפה"

אני מקווה שתעצרו את יונה יהב ממעשיו ואני בטוח שאתם מבינים את הפוטנציאל הגלום בחוף.
תשמרו עליו בשבילנו ובשביל הדורות הבאים.

בכבוד רב, אהד שפרן
------------------------------------------------------
חברי ולנת"ע נכבדים,

שמי שי ריטבלט, סטודנט שנה רביעית בטכניון בפקולטה למדעי המחשב, עובד בחברת צורן שבמת"ם, ולאחרונה התווסף לי תואר חדש, גולש קייט.

אמנם אני צעיר יחסית בתחום, רק 9 חודשים, אך בהם יצא לי לגלוש מספר רב של ימים בבת גלים.
לא צריך להיות גולש דגול כדי להבין את התנאים המעולים שחופי בת גלים מספקים לציבור הגולשים. גלים, רוח וקייט.
מבנה החוף, כיוון הרוח, רכס הכרמל, כל אלו יוצרים תנאי גלישה אידאלים שמושכים אליהם גולשים מכל הארץ.

הדבר היפה ביותר אליו נחשפתי בעולם זה הם האנשים.
חברה איכותיים, מלח הארץ, שכל יום גלישה בחברתם מספק כיף, שלווה ורוגע.
חברה כ"כ מגובשים שמוכנים לפנות מזמנם היקר למען שימור חוף בת גלים.
פגיעה בחוף לא רק תפגע בטבע ובחיים הימיים בבת גלים, אלא גם באותם אנשים יקרים שאוהבים לבלות בפנינת טבע שכזו בחברת ציבור כ"כ חם ואוהב.

אני פונה אליכם ומבקש שתאמצו את המלצות הוועדות הקודמות ואל תתנו לטריקים פוליטיים להרוס את הים, את הטבע, אותנו.

תודה,
שי ריטבלט.
לכבוד מר שמאי אסיף

שמי אסף מישר, אני תושב האיזור כבר כ-3 שנים (שנתיים בנשר ושנה בחיפה), לאיזור הגעתי בעקבות לימודי באוניברסיטה. במהלך מגורי כאן התוודעתי לענף ספורט גלישת העפיפונים ומאז אני עוסק בספורט זה על בסיס שבועי.
המקום המועדף עלי לגלישה הינו בת-גלים, השילוב הייחודי של תנאי רוח מצויינים לגלישה, קו חוף נקי מבנייה (יחסית) וריף מדהים נתנו לנו כאן את התנאים האולטימטיביים לגלישה אשר לא יביישו כל ספוט גלישה אחר בעולם לרבות מאווי שבהוואי.
בשנתיים האחרונות בהם אני "מבלה" בבת-גלים גם יצא לי להתוודע לאנשים אחרים אשר נהנים באופן יומי מהמקום, בין אם אלו גולשי הרוח, גולשי הגלים, חובבי הצלילה, חובבי הדייג וכמובן תושבי המקום, מדובר באלפי אנשים! מיותר כמובן לציין כי בת-גלים הינה בית גידול לעשרות זנים נדירים של דגים, זוחלים, רכיכות ויונקים אשר לא ניתן למצוא אותם באף מקום אחר בארץ חוץ מבת-גלים.
מר אסיף, יצא לך פעם לראות צב ים בגודל מטר וחצי שוחה לידך? למזלי אני חוויתי את זה ואני יכול להגיד לך שזה פשוט מ ד ה י ם !

לצערי כבר מעל לשנה אני שומע שוב ושוב כי ישנה כוונה להרוס את פנינת הטבע שנתן לנו האל, את בת-גלים. וכל זה למה? כדי שהעירייה תמצא מקור נוסף לניפוח כיסה? כדי שמספר בודד של עשירים יוכלו להחנות את היאכטה שלהם?
אני בטוח כי ישנם חלופות אחרות להרס בת-גלים ועל הוועדה לשקול חלופות אלו.
מיותר לציין כי חיפה ידועה לשימצה בזיהום האויר והסביבה וכן במספר חולי הסרטן הגבוה בארץ, עלינו לשנות תדמית זו אם ברצוננו שהתושבים ימשיכו לחיות וליהנות מהעיר והסביבה ולא יעזבו למקום אחר בו התנאים טובים יותר. עלינו לפתח את אישור בת-גלים כמוקד גלישה עולמי, דבר אשר יתרום לתיירות העיר רבות ולרווחת התושבים, לא חסרות דוגמאות מהעולם בהם מדינות אשר עיקר התעשיה שלהם מבוסס על תיירות נהנות מהכנסות גדולות ומעשירות את רווחת התושבים (הרי הענף עשיר בתעסוקת כוח אדם), עלינו להגן על בעלי החיים שבחוף, אסור לנו להרוס את בית הגידול של בעלי-חיים אלו, עלינו להפגין כלפם את הכבוד המגיע להם ולא להרוס את ביתם אחרת נמצא עצמו לבד בעולם.

כולי תקווה כי אתה והוועדה תשכילו להבין את משמעות הרס בת-גליםואיך הרס זה יפגע בכל אחד מאיתנו.

בכבוד רב
אסף מישר
----------------------------------------------------------
לכבוד: מר שמאי אסיף - יו"ר הוועדה וחברי הולנת"ע .
הנדון: בניית מרינה "ריביירה" בבת גלים.
שמי ערן מנור: גיל 34 , מהנדס מכונות וגולש קייט,אני עוקב אחרי החלטות הועדות השונות בקשר לנושא ומופתע כול פעם כשהנושא עולה שוב אחרי שכבר נראה שהוא מאחורינו.
מקווה שלא תיכנעו לאדון יונה יהב שמשתמש בכול התכסיסים כדי להרוס את החוף הזה שמשמש חובבי ספורט ימי מכול רחבי הארץ!
אל תיכנעו לכסף ולשחיתות ומיצאו אזור שפחות יפגע בים,בחוף ובציבור הגולשים!
די לגזילת החופים היפים ששייכים לציבור וגרימת נזק בילתי הפיך לים לטובת בניית מרינה לעשירון העליון.

תודה מראש ובהצלחה בדיון.

ערן מנור
גנות הדר
Posted: 20/03/2007 ב- 11:45:15 Post subject:

--------------------------------------------------------------------------------

לכבוד
ועדת הולתנ"ע.

א.ג.נ.,

הנני גולש קייטסרף מזה שנתיים ובעבר עסקתי במפרשנות וגלישת רוח החל מגיל 7.
כתושב הקריות לשעבר (מתגורר בחבצלת השרון כיום) הנני מתקשה להבין
מדוע דנים בהקמת מרינה דווקא בספוט זה המשופע רוחות החזקות מן הממוצע וגלים הגבוהים מן הממוצע בגלל תנאי הטופוגרפייה הקיימים ,במקום בהרחבת המרינה הקיימת באזור חוף הקישון שם קיים מפרץ אידיאלי למטרה זו.
עליכם להבין כי מדובר באתר גלישה הנחשב מן השורה הראשונה בעולם אליו מגיעים גולשים לא רק מחיפה אלא מכל האזורים בארץ וגם גולשים מכל העולם!!
כיום ביוזמתם של הגולשים הפעילים למען שימורו של חוף הגלישה בבת גלים קיימים שירותי און ליין לגולשים להתראה על זמן מתאים לגלישה הכוללים:מד רוח מצלמות בשידור חיי ושירות התראת רוח בסמס אוטו' !!!!דבר זה יכול ללמד עד כמה מדובר בספוט נחשק אשר גולשים מעוניינים לפקוד כמה שיותר!!!!! והאזור מספק מספר ימי גלישה גדול משמעותית מן הממוצע הארצי!!!!!!!

בסימן חג הפסח העומד בפתח מקווה ומאמין שתקבלו את ההחלטה המקצועית הנכונה ותאפשרו את החירות הראוייה לחוף בתגלים ולגולשיו כיאה לכל מדינה מתוקנת המעודדת ספורט באשר הוא

תודה וחג שמח
גל סילברמן
לכבוד יו"ר הוועדה וכל חבריה:

שלום רב,

צר לי,
צר לי שראש עיריית חיפה, שוב ושוב מעלה ומנסה לדחוף את נושא הקמת המרינה במקום שמקודש לאוכלוסיה כל כך גדולה.
כנראה שהוא עוד לא הפנים שיש לכם כאן "עסק" עם אוכלוסיה שמונה אלפי אנשים, תושבי חיפה ותושבים מכל הארץ, שמגיעים לחוף בת גלים כדי לעסוק בספורט האהוב עליהם, או סתם לנפוש בחלקת טבע שמבחינתנו היא גן עדן ולא נוותר עליו !!!
שמי טל רוזן, תושב חיפה, בן 33, נשוי+2.
מס' רב של ימים בשנה אני ומשפחתי מגיעים לחוף בת גלים. גלישת גלים, גלישת קייט, צלילה, רכיבה על אופניים, ריצה או סתם טיול על הטיילת נותנים לנו את ההרגשה הכי טובה שבעולם, ההרגשה שבשבילה אנחנו גרים בחיפה.

מקומות עבודה, מסעדות ואפילו מרינה יש בתל אביב, דווקא בגלל זה בחרנו לגור בחיפה.

אל תקחו את זה מאיתנו !

בכבוד רב,
טל רוזן
ציפר 17 קרית חיים.
-----------------------------------------------------------
לכבוד: מר שמאי אסיף - יו"ר הוועדה וחברי הולנת"ע

שמי שרון אלעזר, סטודנטית לווטרינריה בפקולטה לחקלאות ברחובות. בתור תושבת המרכז אינני מכירה את חיפה כלל וכלל, אין לי קרובי משפחה בעיר ואין לי הזדמנות מדהימה לקריירה בעיר, אבל אני יודעת בע"פ את הדרך לבת גלים!! אני מפנה זמן בין הלימודים לעבודה, אני עולה על הרכבת ונוסעת שעה וחצי לכל כיוון רק כדי לבלות כמה שעות בחלקת גן העדן הצנועה הזאת! כל זאת משום שהתנאים בחוף הם ייחודיים ולא ניתן לחוות את הטבע בעוצמה כזאת בשום מקום בארץ!!!!
ועוד אני רוצה לספר לכם חברי הוועדה הנכבדים על קהילת הגולשים בחוף, בעצם זאת קהילת הגולשים בארץ, כפי שאתם מתחילים להבין אנחנו באים מכל הארץ כדי להפגש בחוף ופשוט להינות מאמא טבע: תלמידי תיכון מוכשרים לצד הורים לילדים, סטודנטים, חיילים, עורכי דין, טייסים, אינסטלטורים, אנשי הייטק, ברמנים, מושבניקים, עירוניים, גברים ונשים, לכולם אהבה משותפת- הים והרוח.
אנא מכם, נותרו לנו מעט מדיי חלקות טבע פראיות כאלה, הזיהום, הנדל"ן והצפיפות מאיימים על העתיד שלנו, אם אנחנו היום נוותר על אוצרות הטבע המדהימים הללו- לעולם לא נוכל להשיב אותם בחזרה- אין כאן דרך חזרה!!! אין אפשרות להתחרט!!!!
את החוף הנדיר הזה לא יהיה אפשר להשיב!!! וכל ההקרבה הזאת בשביל מה??? בשביל מי???
תודה על תשומת לבכם,
שרון אלעזר, רח' צייכנר 3 רחובות
לכבוד
ועדת הולנת"ע

שמי אסף תירוש.
אני מהנדס מחשבים בחברת "צורן מיקרואלקטרוניקה" היושבת במת"ם חיפה.
בין תחביבי המועדפים - צלילה, גלישת גלים, גלישת קייט וכמובן טבע וטבע ימי.
אני תושב חיפה כשנה ובעבר תושב קריית מוצקין
את ילדותי ביליתי בגלישת גלים בחופים של הקזינו, בק-דור, ושאר חופי בת-גלים,
יותר מאוחר צללתי לא מעט בקטע הים שבין יוטבתה למכון לחקר הימים,
וכמובן ב-4 השנים האחרונות אני פוקד את חופי בת-גלים בגלישת קייט-סרפינג
קשה לתאר למי שלא נכנס בעצמו למים בחופי בת-גלים, כמה המשאב הזה שנקרא בת גלים - הוא עצום
נתחיל מזה שהריף בכל האזור מכיל דגה מדהימה, צבי ים מזן מיוחד מתגוררים להם כאן בבת-גלים ויש תמונות לא מעטות ומדהימות עם כל היצורים המדהימים האלו,
מבחינת תנאי הגלישה - טוב פה אנחנו מדברים על הנקודה הטובה ביותר במזרח התיכון, החיבור בין רכס הכרמל הנושק לים בבת-גלים מייצר במשך השנה תקופות המביאות
איתם רוחות בכיוון הנכון (מקביל לחוף) ובעוצמה חזקה ויציבה אשר מאפשרת תנאי גלישה שרבים בעולם אשר עוסקים בתחום הגלישה מחפשים !!!
בחורף כאשר הסערות החזקות ביותר מגיעות, בת-גלים היא הנקודה היחידה המאפשרת להכנס בסערה ולגלוש - והוכחה לכך היא תחרויות הגלישה בחורף
תחרויות ה-Storm Rider מתבצעות אך ורק בבת-גלים ואלופים מכל העולם פוקדים את בת-גלים בתקופה זו

מבחינתי לפגוע בבת-גלים זו שיא החוצפה האנושית וזוהי הדוגמא לכך שאת בני-האדם מעניין רק הכסף !!!
מה לגבי כל היצורים החיים המתגוררים שם - מי בכלל נותן לנו תזכות לייבש את המקום ולשפוך שם בטון ולהרוג באכזריות את כל החי והצומח שם
האם נעשינו שפלים עד כדי כך ? האם אנחנו יצור כזה אכזר? מי אנחנו בכלל, אם לא עוד אחד מבעלי החיים שרוצים לגור כאן על הכוכב, בהרמוניה עם שאר בעלי החיים

למה לא לחשוב לכיוונים חיוביים הרבה יותר, למה לא לפתח את המקום כמרכז אתגרי הגדול ביותר בים התיכון,
אליו יעלו לרגל מכל העולם, מקום בו יתבצעו תחרויות, מקום שישים את חיפה באופן מיידי על מפת ספורט הגלישה העולמי !!!

ולסיום אני רוצה לתת המחשה יותר חזקה, אני כיום גר ליד בת-גלים ומבלה את חיי לא מעט שם
יונה יהב מעוניין לבוא ולשפוך בטון באזור בו אני גר וגודל וילדי יגדלו גם,
למה שמר ראש העיר הנכבד, לא ישפוך בטון על ביתו שלו ויכסה אותו לגמרי??
איך אז הוא ובני משפחתו יוכלו להתגורר שם ... ?
מה אתם אומרים ? בגלל שמר יונה יהב כבר הוציא מיליוני שקלים על החברה הכלכלית,
ואולי כבר חתם הסכמים שמנים עם כמה כרישי נדל"ן וכעת הכסף מסנוור אותו, אז יש לו זכות לבוא
ולפגוע בביתי שלי ?
עכשיו תענו לי אתם, יושבי הוועדה הנכבדים, האם אתם מוכנים לתת יד בדבר,
תדעו לכם, אני לא מאמין גדול, אבל מי שפוגע ביצורים חיים ומתכוון להרוג המוני יצורים, אלוהים יכה את ביתו !!!

מקווה שאני מספיק עצבני, כי בדרך כלל אני אדם די רגוע, אבל יש גבול...
יונה יהב וגישת עריית חיפה הצליחו לשרוף לי את הפיוז !!!

ואני מציע להם שלא ילחמו נגדנו, אין להם סיכוי וגם לא קלוש !!!
---------------------------------------------------------

לכבוד
ועדת הולתנ"ע.

א.ג.נ.

שמי ארז פייגנברג, בן 38 גולש קייט מזה כ-3 שנים.
רציתי להאיר את תשומת לבכם (באם עוד לא שמתם לב לעובדה המדהימה הזאת), שמאז שנכנסתי לספורט המדהים הזה, עניין המרינה בחיפה לא יורד מהכותרות.
בכל פעם שנראה שהעניין מגיע להכרעה בפורום רשמי כזה או אחר, והעניין נראה כסגור, החלטה אינה מכובדת.
לא ברור לי מה האינטרסים של הנוגעים בדבר בבניית המרינה דווקא בבת גלים בחוף הגולשים. כל הנוגעים בדבר: המומחים, הועדות הרשמיות השונות, הגולשים אוהבי הטבע ואזרחי חיפה נמצאים באחדות דעים שאין להקים מרינה באזור זה. ועדיין ראש העיר בשיתוף עם בעלי ממון חוזרים ומעלים את הנושא פעם אחר פעם. אני מניח שאני לא יודע ולא אדע מה השיקולים האמיתיים מאחורי התעקשות זו. אבל דפוס כזה מעלה בי חשש כי אכן יש דברים שאני לא יודע שגורמים לעניין לחזור ולעלות למרות שכל הדברים נאמרו זה מכבר.
אני מקווה שהשכל הישר ינצח גם בפעם, והתכנית להריסת אחד המקומות המיוחדים ביותר בחיפה לא תאושר גם הפעם. יתרה מזאת, הייתי שמח מאוד אם הייתה דרך להפוך החלטה זו לסופית, ולהוריד את החרב ההריסה מעל המקום הזה למרות גחמותיו של יונה יהב ושותפיו.

בכבוד רב,
ארז פייגנברג
מושב בית חרות
---------------------------------------------------------
לחברי הוועדה שלום,

אני גולש מזה כ15 שנים כגולש גלים ו5 שנים כגולש קייט.
חוף בת גלים הוא המועדף עליי בגלים וקייט בשל התנאים המיוחדים שבו.
אני גר כ2 דקות הליכה מהחוף של תל אביב אבל את מרבית ימי מבלה בבת גלים.

הקמת מרינה בחוף נדיר שכזה תמנע ממני להנות מהתנאים הנדירים שחוף זה זה מציע.

אנא ממכם עשו כל שביכולתכם למנוע אסון זה, ולגרום לי לא לבקר בעיר מקסימה כמו חיפה.

בברכה,

רועי פנחס
תל אביב
עבור מר שמאי אסיף, יו"ר הועדה וחברי הועדה.
שמי דורון אני בן 46 אב לשני בנים וחבר קיבוץ נווה ים . כאדם שעבר את כול חייו ליד חוף הים אני יודע את האהבה הרבה שאני רוחש לים ולחוף , ואת החשיבות שלו לאיכות החיים.
חוף ים הוא משאב ציבורי ממדרגה ראשונה , אין לקחת את המשאב הזה מן הרבים
ולתת אותו למעטים . לקחת חוף פתוח לציבור , להרוס אותו בשם הקידמה ולתת אותו לעשירים זה גזל ציבורי .
אין היום הרבה חופים שהם פתוחים לקהל הרחב , ויותר מכך אין אף חוף שמשתווה לחוף בת גלים בתנאי הגלישה המצוינים שלו .
אני פונה אליכם בכול לשון של בקשה , אנא ממכם כבדו את ההחלטות שככבר קבלתם
בנוגע לבניית המרינה טיילת .
מה השתנה בין ההחלטה הקודמת שלכם בנוגע לחוף בת גלים השוללת מכול וכול בניית מרינה טיילת בחוף בת גלים לבין הבקשה המוזרה הנוכחית .
האים אנשים שהממון מצוי בכיסם יכולים להגיש בקשות אין סוף לשנוי החלטות של ועדות ציבוריות ? .
אנא גלו את הבגרות והאחריות הציבורית שהפגנתן עד היום , ועמדו בהחלטה שלכם השוללת מכול וכול את בניית המרינה טיילת בחוף בת גלים .
בכבוד רב
דורון חזן
קיבוץ נווה ים
סמל אישי של משתמש
alonkaplan
יצירת קשר:

שליחה על ידי alonkaplan »

חברי ולנת"ע נכבדים
שמי אלון קפלן, בן 38, תושב חוף הכרמל.
לפני כ-13 שנים עבדתי בחוף בת גלים כמדריך צלילה וכך הכרתי את החוף המיוחד הזה שאליו אני ממשיך להגיע לגלוש רוח וגלים באופן קבוע. במקרים רבים אני לוקח איתי לגלישה גם בני נוער שלמדו ולומדים אצלי לגלוש. אנחנו משקיעים בנסיעה למקום, למרות שאנחנו חיים ליד חוף הים, בשל תנאי הגלישה המיוחדים שקיימים בו, ועליהם בודאי כבר שמעתם.
בכל נסיעה שלי לחיפה אני מתפעל מחדש מיופיה של העיר הנובע מהמבנה הטופוגרפי הייחודי שלה - הר הכרמל הירוק הנושק לים הכחול.
אך על יופי זה מעיבים מפגעים סביבתיים רבים מהם סובלת העיר בעשרות השנים האחרונות : בתי הזיקוק והמפעלים במפרץ מזהמים את האויר והקרקע ומסכנים עשרות אלפי תושבים. דרך נחל הקישון מוזרמים לים שפכים תעשייתיים ומזהמים את מימי הנמל (שגם בו "זכיתי" לצלול) והמפרץ. על חוף הים ומול בתי התושבים הוקם פרוייקט מגדלי חוף הכרמל, כמו קיר ענק החוסם את הים מן העיר.
האם העיר הזו צריכה עוד פרוייקט ענק שישרת מעטים ויפגע ברבים אחרים?
העיר חיפה זקוקה למרינה, אך למיקום המרינה יש חלופות וחלופות טובות. מעגן הדייג בקישון, הנמל המערבי ופינוי בה"ד חיל הים הן חלופות שנשקלו וכולן טובות, אם כי לא פשוטות ליישום. חיפה נהנית מקו החוף הארוך ביותר מבין ערי ישראל, ולאורך קו זה יש מקום גם לחופי רחצה, גם לנמל, גם למרינה וגם לחופי גלישה. חופי גלישה אלו הם הטובים בארץ ואולי אף בים התיכון כולו. תיירות הגלישה יכולה להפוך לנכס של העיר, נכס שכבר קיים ולא צריך להשקיע בו מיליונים.
לכן, יש לדעתי לקדם את תוכנית המרינה בחלופות שהוצעו ולא בתחום שבין ראש כרמל ובה"ד חיל הים.
המרינה שתקום תישאר פה שנים רבות אחרינו ואני בטוח שאתם לא רוצים להיות חתומים על מפגע סביבתי נוסף בחיפה, שבסופו של דבר יפגע בתושבי העיר.
בכבוד רב
אלון קפלן
אלון קפלן - הדרכת גלישה
גלישת רוח, גלים, sup
שעורים / קורסים / סדנאות
סדנאות גלישת רוח בחו"ל
052-3230144
http://www.yamia.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;
סמל אישי של משתמש
yotam

מכתב לולנת"ע

שליחה על ידי yotam »

חברי הולנת"ע היקרים,
שמי יותם גוטמן, בן 28 מכרכור.
הקשר שלי עם חוף בת גלים החל בגיל הנעורים בעת שאני ואבי חיפשנו חוף לגלישת רוח בעונת הקיץ. חוף בת גלים התגלה לנו כחוף המושלם לגלישה ברוחות הדרום מערביות של הקיץ. לאחר שעברו השנים ורמת הגלישה שלי עלתה התחלתי גם לגלוש בסערות החורף ולהבין את האיכות האמיתית של החוף. עם גיוסי לצבא היה זה רק טבעי שאפנה לכיוון הימי והגעתי לקורס חובלים שנערך בבה"ד חיל הים בבת גלים. במשך 20 חודשים חוויתי "דרך הרגליים" את החוף בריצות יומיות מהבה"ד לתל שקמונה. במהלך זמן זה למדתי להכיר ולאהוב את שכונת בת גלים ואת רצועת החוף הקרובה לבה"ד- הידועה בשם חוף ה"קזינו" וה"בקדור". עם סיום שירותי הצבאי נסעתי לחו"ל לגלוש באתרי הגלישה הטובים בעולם באיים הקנריים והופתעתי לגלות שהתנאים בחוף בת גלים משתווים ואף עולים על התנאים באותם חופים מפורסים. עם חזרתי הצטרפתי למאבק לשימור החוף מתוך הבנה שכל בנייה ברצועת החוף שמשתרעת מהבה"ד במזרח ועד לשקמונה במערב פירושה פגיעה בלתי הפיכה באיכויות הנדירות של החוף, תנאי הגלישה והמערכת האקולוגית הייחודית שמתקיימת בו.
אבקשכם לפסול את אופציית הקמת מעגנה ברצועה זו ולתמוך בהקמת מעגנה במיקום חלופי כגון בה"ד חיל הים, נמל חיפה או מעגן הקישון- אופציות שיתרמו רבות לפיתוח העיר ובמקביל ישמרו על הנכס הייחודי שנקרא "חוף בת גלים".
בברכה,
יותם גוטמן
urotman

מכתב

שליחה על ידי urotman »

לכבוד מר שמאי אסיף וחברי הוועדה:
שמי אודי רוטמן,סטודנט להנדסה אזרחית בטכניון ותושב חיפה מזה כשנה.
מאז ומתמיד התרכזו רוב עיסוקיי בים או לפחות בסביבתו,גם את שירותי הצבאי ביצעתי בחיל הים וכיום הים הוא חלק בלתי נפרד מחיי.
אני חייב להודות שכאשר התעניינתי בלימודים אקדמאיים,האופציה לעבור ולגור בחיפה הייתה מבחינתי (כמו למרבית הסטודנטים בארץ),האופציה האחרונה בסדר העדיפויות ולבסוףהגורם היחיד שגרם לי לשנות את דעתי על חיפה ולהעתיק אליה את מקום מגורי היה,חוף בת גלים ורצועת החוף המדהימה של העיר.
מבחינתי ומבחינת סטודנטים רבים אחרים העיר חיפה זו העיר היחידה בארץ שבה ניתן לשלב גלישה,פעילות ימית ענפה ולימודים אדמאיים.
אין לי ספק שאני רק אחד מני רבים שהחלטתו להגיע לחיפה ואלי אף להשאר בה נעוצה בדבר אחד בלבד והוא רצועת החוף של חיפה וחוף בת גלים בפרט.
כולנו מודעים לכך שחוף בת גלים הוא אחד מנכסייה הטבעיים של המדינה ומוקד משיכה לגולשים,תיירים ומטיילים רבים מכול רחבי הארץ לחיפה ודווקא משום כך מאוד תמוה שראש העיר,שאמור לעודד ולפתח את המקום,רוצה להרוס ולפגוע בו בצורה שאין ממנה חזרה.
ורק עוד דבר קטן,ידוע שאנו נמצאים בתקופה של משבר מנהיגות וכי חלק גדול מהציבור חש שמערכות המדינה נגועות בשחיתות ובמעשים שאינם כשרים,תנו לנו את התקווה שעדיין יש גופים ציבוריים שרואים למול עינייהם את טובתו של הציבור ולא נכנעים לבעלי ההון במדינתנו האהובה.
סמל אישי של משתמש
yael

המכתב של קאי

שליחה על ידי yael »

שלום שמי קאי אלוני ואני בן 9 למרות שאני קטן אני אוהב לגלוש ורוצה להיות גולש טוב כשאגדל. אני בא לבת גלים עם אמא ונהנה מאוד אפילו הייתי בתחרות הסטורם ריידר ביום רביעי ועזרתי לשופטים.
אני מקווה שתשאירו את חוף בת גלים כמו שהוא כדי שאוכל לגלוש בו כשאגדל.
לפי מה שאמא אומרת זה החוף היחיד בו אוכל ללמוד לגלוש רוח בגלים ואין בארף שום חוף אחר שבו יש תנאים מתאימים כמו בבת גלים.

אז בבקשה בבקשה אל תהרסו לנו את החוף :(
סמל אישי של משתמש
aharon

שליחה על ידי aharon »

לכבוד חברי ולנת"ע.

שמי אקי פלקסר בן 53 יליד שכונת בת גלים.
את מרבית זמני החופשי אני מבלה בסביבת הים לאורך חופי השכונה.
בחוף הרחצה הגובל עם בה"ד חיל הים אני שוחה במשך כל השנה גם בימים סוערים בחורף. לאורך הטיילת אשר מזמנת לי נגישות למראות מרהיבים של הים ושל שקיעות מדהימות באופק במקום בו הכרמל נושק לים, אני מטייל עם עוד המון אוכלוסיות אולי טיפה יותר חלשות אשר לא יכולות להגיע תמיד לחופים הדרומיים היותר מפותחים של העיר.
בהמשך של הטיילת החוף של ראש הכרמל הכל כך מדובר אני גולש קייט ורוח מזה 25 שנה ונהנה יחד עם מאות חברי מכל הארץ מאתר גלישה עם יחודיות בין לאומית.
יש מקום למרינה בחיפה אולם נוצר הרושם שגורמים שונים לוחצים בזמן האחרון לקבוע דווקא את החלופות שאינן מתאימות ואשר נשללו כבר בעבר ע"י שלש ועדות מקצועיות ארציות: הולנת"ע, הולחו"ף והמועצה הארצית.
אני פונה אליכם חברי הועדה אנא מכם שימרו על הכח שלכם ואל תתנו לאותם נחפזים לקבוע עובדות אשר יהיה להם נזק בלתי הפיך לדורות הבאים.
החלופות המתאימות למרינה בחיפה הן הבה"ד של חיל הים, הנמל המערבי, ונמל הקישון.
אם נזרז את התהליכים כדי ליצור מאחת מחלופות אלו חלופה זמינה תזכה חיפה במרינה עם עורף נדלני וחיבור אורבני טוב למרכז העיר ושאר חלקיה, וכל זאת מבלי לפגוע במשאבי הטבע שחיפה כל כך התברכה בהם.
since1981[img]http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/y/a/m/_/g/a/l/5/3/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200603172339494748/200612200756569015/hatima.jpg[/img]אקי פלקסר0523715696
פרדר

בת גלים

שליחה על ידי פרדר »

חברי ולנת"ע

אנחנו ערים לנעשה סביב חופי ישראל ,קוראים את דוחות הועדות למינהן חווים את גזל החופים מידינו האזרחים . אנחנו האנשים שבחרו מתוך אהבה לים לגור במישור החוף ואט אט נגזלים מידינו אותם חופים שהיו מחוזות ילדותינו , האוצר הלאומי שלנו , שאתם שם למעלה מגדרים ותוחמים, בכדי שיהיה שייך לבעלי המאה לעשירונים עליונים.

חברי ועדות יקרים, חייבת להזכיר לכם שאתם, כן אתם בסה"כ אזרחים שקיבלו מנדט לזמן קצוב , הכסא הזה שאתם יושבים עליו לא ישאר שלכם לנצח הוא לא יעבור בירושה כמו בתקופות האימפריליסטיות , המנדט ילקח מכם ואתם תעמדו עם ילדכם או נכדכם מאחורי הגדר תסתכלו על הים דרך גדר מוסרגת שאתם בניתם במו ידכם.חברים יקרים נעמוד שם יחד נבכה על העוולות ביחד , אני שלא היה בידי כוח לעצור אתכם ואתם שהייתם שרויים באופריית הרווח הנדל"ני.

די להרס החופים
די לגזל
די למשחקי הראוה

על תגזלו מהגולשים את החוף
על תגזלו מהתושבים את יופי הים
על תגזלו מהתיירים את יופי העיר והחוף
(את זה כבר עשיתם מספיק)

פונים לאדם שבכם
משפחת פרדר
סמל אישי של משתמש
us780

שליחה על ידי us780 »

חברי ולנת"ע נכבדים

שמי בועז זהבי, תושב חיפה, בן 42, נשויי ואב ל 3.

עוסק בגלישה ושייט מנעוריי, ומלווה בימים אלו את צעדיהם הראשונים של ילדיי בענף השייט.

האם חיפה זקוקה למרינה ? כן, בהחלט - גם אני סבור שמעגנת יכטות תקדם העיר מבחינות רבות, ובעיקר את ענף השייט היקר לליבי.

ואולם, אסור לתת למעגנה שכזו לקום על חשבון אזור הגלישה הייחודי כל כך הנמצא בבת גלים.

מי שלא חווה את "אפקט בת גלים" במהלך שייט לאורך חופי המדינה לא יבין על מה כל המהומה !
מדי שנה אני משתתף בשיוט קטמרנים לזיכרו של אריק רוזנטל המוזנק בשדות ים ומסתיים מול חופי אכזיו.
השיוט מתקיים בחודשי הקייץ ומתאפיין ברוחות קיציות קלות משדות ים ועד חיפה. הבריזה הקייצית הולכת ומתחזקת ככל שמתקרבים לראש הכרמל! כאן הנירוונה על הסירה הופכת באחת לשייט אתגרי, מלווה ברוח ערה וגלים "מסודרים" - "אפקט בת גלים".

מנפנפים לשלום לחברים הגולשים וממשיכים לכוון אכזיו.

כל שייט מכיר את תופעת בת גלים שאינה מתרחשת בשום מקום אחר במדינתנו.

אל לנו לקלקל את המשאב הטבעי הייחודי הזה - יש למצוא למרינה מקום שלא על חשבון חוף הגלישה בבת גלים.

בועז זהבי.
חיפה.
itayc

בת-גלים היא שמורת טבע נדירה!!!

שליחה על ידי itayc »

המקום הזה הוא מקום נדיר!!! זה שמורת טבע מקסימה ומדהימה!!!
מחיקה של אוצר הטבע הזה היא אסון!!!
שלח תגובה