רודוס - למה כן ?

פורום גלישת רוח, גלישת קייט ושייט - windsurf, kitesurf, sailing

מנהלים: batgalim, גולן

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
הדר

רודוס - למה כן ?

שליחה על ידי הדר »

שורה תחתונה : אני מאד אוהב את רודוס. הסיבה העיקרית : זה קרוב וזה טוב.

רודוס האי היווני, נמצא מרחק של פחות משעה וחצי טיסה מנתב"ג. וכשנחתת - אתה במרחק 20 דק' נסיעה למלון.

יש באי שילוב מצויין של אפשרויות גלישה ביחד עם אפשרויות בילוי וטיול, דבר שהופך את המקום לאטרקטיבי מאד לקהל רחב ומגוון.

רודוס העיר מאד מגוונת. עיר מתויירת מאד, במובן החיובי של המילה : המון חנויות, מועדונים, מסעדות, מלונות מכל הסוגים, בתי-קפה, וגולת הכותרת : העיר העתיקה. אולי הגדולה והיפה ביותר באירופה.

לגבי גלישת רוח, המקומות האפשריים הם (מכיוון צפון לדרום):

חוף IXIA (מבטאים : איקסייה עם דגש על ה- ייה)- הסמוך לעיר רודוס, המאופיין ע"י מספר מועדוני גלישת רוח, כיוון סייד-און, ורוח קצת גאסטית, בעיקר בקרבת החוף. רמת המועדונים טובה.

חוף IALISSOS (מבטאים : יאליסוס) -במרחק של כ- 7 ק"מ מהעיר, מאופיין גם הוא ע" מספר מועדוני גלישת רוח, שהטובים בינהם נמצאים בצמוד למלון "בלו-הורייזן" (אחלה מלון 4 כוכבים מומלץ ביותר אם יש חבילות אליו), ובצמוד למלון "בלו-ביי". רמת המועדונים גבוהה.

חוף KREMASTI (קרמסטי) - מוקצה לגלישת קייט. אין מועדון גלישת רוח.

שדה התעופה DIAGORAS - נמצא במרחק של כ- 15 ק"מ מהעיר.

THEOLOGI (תאולוגי) - במרחק של כ- 5 ק"מ דרומית לשדה, חוף אינטימי עם מועדון שצמוד למלון (לא יודע את שם המלון). נדמה לי שאיכות מועדון הגלישה בינוני פלוס. מקום נחמד מאד ושקט למדי.

FANES (פאנס) - במרחק של כ- 20 ק"מ דרומית לשדה. 2 מועדוני גלישה ברמה טובה מאד (לפחות אחד מהם הצפוני), מלון קטן ומדליק הצמוד למועדון הדרומי, חוף רחב ומצויין, מעגן דייגים, מרחק נסיעה לרודוס העיר כחצי שעה.

PRASONISSI (פרסוניסי) - בקצה הדרומי של האי. המכה של הגלישה באי. מקום ש"התגלה" ע"י גולש פולני לפני עשרים ומשהו שנים, ומאז המקום הפך ל"וודסטוק" של גולשים מכל העולם. 3 או 4 מועדוני גלישה ענקיים, ומאות גולשים. מקום יפהיפה גם מבחינה נופית, המשלב תנאי גלישה בתנאי און-שור ואף-שור כשלשון יבשה צרה ברוחב של כ- 60 מ' מפרידה בינהם. מיוחד מאד. חוויה.

ובנוגע לטיולים : ממליץ קודם כל על העיירה העתיקה LINDOS (לינדוס) בלי לוותר על מסע קצר על גב חמור במעלה הסמטאות המובילות למבצר, וגם על עיירת-חוף נחמדה מאד לבילוי ערב הנקראת FALIRAKI (פאליראקי), שתיהן בחוף המזרחי של האי. רצוי לוותר על ה"אטרקציה" הנקראת אי הפרפרים. משעמם.

הדרך הזולה (והנכונה) לפקוד את האי, היא רכישת חבילה הכוללת טיסה ומלון. רצוי מאד (אפילו חובה) לשכור רכב. מחיר רכב בינוני/קטן כ- 30-40 יורו ליום.אפשר ורצוי לעשות זאת בשדה התעופה.(4-5 סוכנויות שונות- לבדוק ולהשוות מחירים).

אנשי האי (תיירנים/מוכרים/מלצרים/תושבים) נחמדים מאד בדר"כ. הרבה יותר נחמדים מהיווני ה"ממוצע" שתפגשו באתונה או במקומות אחרים ביוון.
גם הוגנים למדי. כמובן שיש יוצאים מהכלל.

וצ'ופר נוסף, בחודש אוגוסט : האי מלא, אבל מזה מלא ? - מפוצץ ! ב....עצי תאנה ! שימו לב שחלקם נמצאים בתוך שטחים פרטיים, אבל יש גם המון בשטחים ציבוריים. אני מכיר כמעט כל עץ ברחבי שיפוט עיירת קרמאסטי :lol:

וכמו שכבר כתבתי : זה קרוב וזה טוב !
---------------------------------------
הדר . 052-2414444 . חיפה
---------------------------------------

משפט סיני עתיק :"גרם אחד של תרגול עולה על טונה של תאוריה"
סמל אישי של משתמש
Idan L

Re: רודוס - למה כן ?

שליחה על ידי Idan L »

והאטרקציה הכי גדולה שם לדעתי - פארק מים מגניב לגמרי!

נמצא גם בחוף המזרחי, צפונית ללינדוס ולא רחוק ממזרח לעיר רודוס (יש מצב שבפאלירקי כפי שציינת או באזור)

אם אני זוכר נכון, כניסה עלתה 20 יורו כשאני הייתי שם (לפני כ-4 שנים) - שווה כל יורו.
שלח תגובה